Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@20:28:25 GMT

«لزور» مزرعه ای در دل پیچ و خم‌های جاده کندوان

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۳۷۲۵

«لزور» مزرعه ای در دل پیچ و خم‌های جاده کندوان

فارس پلاس-طیبه جواهری: برای رسیدن به مزرعه لزور، لازم است از کرج وارد جاده چالوس شده و در کیلومتر ۳ این جاده، تابلو خروجی روستای کندر در سمت شرق جاده به چشم می‌خورد. پس از طی حدود ۱۰ کیلومتر مسیر جاده فرعی آسفالت کوهستانی در منطقه البرز مرکزی به روستای کندر می‌رسید.

این روستا مسیر قدیمی دیگری نیز از جاده چالوس و روستای پورکان دارد که حدود هفت کیلومتر آخر آن خاکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزرعه لزور در غرب روستا و در دامنه کوهی مشرف‌به روستا به چشم می‌خورد.

افراد زیادی برای گذراندن روزهای آخر هفته به روستا کندور در حوالی جاده چالوس سفر می‌کنند. بد نیست شما هم سری به دشت لاله روستای کندر بزنید تا بتوانید همه رنگ‌ها را در یک قاب ببینید این روستا در فاصله ۲۴ کیلومتری از کرج واقع شده و در تقسیمات کشوری جز استان البرز محسوب می‌شود. بیشتر بومیان این روستا به باغ‌داری مشغول هستند و میوه‌های خوشمزه‌ای مثل انگور کندری، گلابی و گیلاس در آن به وفور پیدا می‌شود. با رفتن به این روستا باغ‌های رنگارنگی می‌بینید که دهانتان با دیدن میوه روی درختان آن آب میفتد. پس حتما میوه‌های بومی کندر، مخصوصا انگور کندری را امتحان کنید.

 

گل‌های لاله که در این باغ پرورش داده می‌شود بسیار متنوع است که از انواع آن می‌توان به: ستاره‌ای، حاشیه‌دار، پر گلبرگ، جامی، فنجانی و قدحی اشاره کرد. این گل‌ها در رنگ‌های زرد، قرمز، نارنجی، ارغوانی و صورتی در نقاط مختلف باغ وجود دارند.

این منطقه طبیعت کوهستانی زیبایی دارد که جهت مشاهده پرندگان، گل‌ها و گیاهان کوهی طبیعت اطراف، زندگی بومی و روستایی شامل تنورهای زمینی، پخت نان محلی، شیردوشی و محصولات تازه و سالم لبنی، سایر محصولات محلی و اقامت در کلبه‌های خشتی و کاه‌گلی با گرمایش چراغ‌نفتی و کرسی زغالی، سرگرمی‌هایی نظیر سوارکاری، تیراندازی، چهارپایانی مانند شتر، اسب و قاطر که بعضاً آزادانه در منطقه به چرا مشغول‌اند، جذابیت طبیعت‌گردی و بومگردی دارد.

مزرعه گردشگری لزور در سه فاز تکمیل می‌شود

مصطفایی، مدیر مجموعه لزور، در جمع اصحاب رسانه، با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری این روستا، اظهار کرد: در حال حاضر جشنواره شاتوت و عسل در این مزرعه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این مجموعه گردشگری در حال حاضر با ۱۴ پرسنل به مسافران خدمات رسانی می‌کند، افزود: در این مزرعه شبانه شرایط برای اقامت ۱۳۷ نفر وجود دارد.

 

مصطفای با بیان اینکه این مرکز در سه فاز تعریف شده است، یادآور شد: در حال حاضر فاز اول مجموعه با ۱۴۰ هزار متر مربع به بهره برداری رسیده است و فاز دوم نیز که مشمول باغ آلبالو و گیلاس است به زودی افتتاح خواهد شد.

وی زمان فعالیت دشت لاله ها ۹۰ نفر به صورت مستقیم فعال هستند، اضافه کرد: با بهره برداری از هر سه فاز این پروژه شرایط برای اشتغال زایی ۱۲۰ نفر فراهم می‌شود.

توسعه گردشگری البرز منوط به برگزاری جشنواره‌های هدفمند است

شهرام علی‌محمدی در حاشیه بازدید خبرنگاران از مزرعه گردشگری لزور و جشنواره شاه‌توت و عسل واقع در روستای کندر استان البرز که عصر چهارشنبهپانزدهم تیرماه انجام شد، با اشاره به اینکه استان البرز یک استان مواصلاتی است و پیونددهنده خیلی از استان‌های غربی کشور با شمال و بالعکس است، اظهار کرد: حوزه گردشگری قصد دارد با برگزاری این رویدادها در راستای جذب گردشگران به استان البرز اقدام کند.

وی در ادامه با بیان اینکه در صدد هستیم، برنامه‌های گردشگری متفاوتی در حوزه‌های روستایی، بوم‌گردی و کشاورزی استان البرز اجرا کنیم، عنوان کرد: این استان پتانسیل‌ها و فرصت‌های مهمی از جمله بودن به عنوان مقصد تعطیلات آخر هفته را دارد؛ مناطق گردشگری بسیاری در بخش‌های کوهسار و کردان داریم که از نظر آب و هوایی مرکز تعطیلات تهرانی‌ها است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان البرز افزود: متأسفانه بالغ بر دو هزار ویلا در نقاط کوهسار، کردان و سهیلیه ایجاد شده که می‌تواند به عنوان یک زیرساخت مناسب برای البرز باشد، اما به دلیل عدم ساماندهی تا کنون رها بوده؛ تلاش داریم بر اساس یکی از بندهای ماده یک آئین نامه گردشگری که خانه مسافر به عنوان یک واحد اقامتی تلقی می‌شود، آنها را ساماندهی کنیم، یعنی در سامانه جای گیرد، آن‌وقت است که البرز می‌تواند در خصوص درصد اشغال مهمانان حرف برای گفتن داشته باشد.

طالقان، پتانسیل ویژه بوم‌گردی البرز است

وی با اشاره به اینکه اکنون آمار درصد اشغال مهمانان در استان البرز پایین است، گفت: اگر ویلاها ساماندهی شود، البرز پنجمین استان کشور در حوزه اشغال مهمان خواهد بود.

علی‌محمدی در بخش دیگری به بوم‌گردی‌های استان البرز اشاره کرد و افزود: خانه‌های بوم‌گردی معمولاً در نقاطی وجود دارد که ویلایی احداث نشده؛ استان البرز هفت شهرستان دارد که هریک پتانسیل خاصی دارد؛ طالقان را به عنوان یک پتانسیل ویژه بوم‌گردی می‌شناسیم. ولی چون ایجاد زیرساخت‌ها در شهرستان طالقان با مشکل مواجه شده؛ سازمان آب باید هماهنگ‌تر عمل کند تا بتوان در قالب بوم‌گردی به مردم خدمات ارائه کرد.

 

وی با اشاره به اینکه بهترین پیست تفریحی خاورمیانه در استان البرز است، تصریح کرد: پیست دیزین بزرگترین پیست خاورمیانه بوده که دارای امکانات تفریحی و رفاهی است. بهبود شرایط گردشگری می‌تواند موجب بهبود اوضاع اقتصادی استان البرز شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان البرز اظهار کرد: باید بسترهای لازم را برای جذب گردشگران ایجاد کنیم. در سال جاری قراردادی با استانداری و حمل‌ونقل منعقد کرده‌ایم تا جاذبه‌های گردشگری استان را معرفی کنیم. تبلیغات موجب بهبود اوضاع گردشگری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شهرستان چهارباغ، پتانسیل فراوانی در حوزه کشاورزی گل و گیاه دارد، عنوان کرد: همچنین روستای کندر نیز می‌تواند تأثیر به‌سزایی در اقتصاد گردشگری داشته باشد. دفاتر خدمات گردشگری باید با استان‌های دیگر تبادل گردشگر کنند.

تجربه زندگی روستایی و گردشگری کشاورزی در مزرعه لزور محقق می‌شود

شادی حاضری، در ادامه این بازدید با تاکید بر اهمیت و ضرورت گردشگری کشاورزی در استان البرز، اظهار کرد: روستای کندر دارای جاذبه‌های گردشگری فراوان بوده و به دلیل داشتن آب و هوای مناسب همواره از گذشته مورد توجه مردم بوده است.

وی اضافه کرد: روستای کندر منطقه‌ای بکر و دست نخورده است که با سفری هرچند کوتاه به آن می‌توانید روزهای خوبی و خاطره‌انگیزی آن ثبت کنید.

حاضری تصریح کرد: این روستا دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی است که در این خصوص می‌توان به مزرعه زیبای لزور اشاره کرد.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان البرز بیان کرد: در مجتمع بوم گردی و تفریحی لزور، می‌توان به تجربه زندگی روستایی و گردشگری کشاورزی اشاره کرد که شاخصه ای مهم و دارای اهمیت در بخش گردشگری است.

وی افزود: گردشگران به دور از هوای آلوده شهر، می‌توانند از هوای پاک لزور و از امکاناتی از جمله اسب سواری و تیراندازی، دوشیدن شیر و چیدن سبزی و صیفی جات، چیدن میوه‌های تابستانی و… استفاده کنند.

حاضری اظهار کرد: غرفه‌های صنایع دستی و سوغات نیز در این جشنواره فعال هستند که گردشگران می‌توانند از محصولات آنها بازدید کنند.

وی تاکید کرد: گردشگری کشاورزی از نکته‌های بارز این مجموعه است، که می‌توان با حمایت از این مجموعه زیبا، گردشگری کشاورزی را در روستای کندر تقویت کرد.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری کشاورزی استان البرز روستای کندر بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۳۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟

حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرآنلاین

tags # پیاز سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه «نصب توری» جاده کرج_چالوس را مسدود کرد
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • تخصیص ۱۰۳ میلیارد تومانی به محور گردشگری وفاق دیر
  • ثبت بیش از ۴۳۴ هزار تماس با سامانه ۱۴۱ استان البرز
  • محور کندوان یکطرفه شد
  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه بادی فراساحلی بریتانیا
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود