Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@06:05:05 GMT

قم عاری از تب کریمه کنگو

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۴۰۴۳۰

قم عاری از تب کریمه کنگو

حسن توحیدی مهر در سخنرانی پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه قم گفت: با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در سطح جمعیت‌های حیوانی در استان مشاهده نشده است گفت: از آنجایی که این بیماری علایم مشخصی ندارد، مردم برای اطمینان از سلامت گوشت در عید قربان به ذبح دام در سطح کشتارگاه‌ها اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیرکل دامپزشکی قم بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که از کنه به دام و از دام به استان منتقل می‌شود، همچنین این بیماری در برخی شرایط قابلیت انتقال انسان به انسان را هم دارد.

او با تاکید بر اینکه در دامپزشکی قم بصورت مستمر کانون‌های بیماری رصد و دنبال می‌شود، گفت: در مرحله بعدی نیز مسئولان بهداشتی بازرسی و تامین سلامت محصولات گوشتی و سایر محصولات خوراکی حیوانی مانند ماهی، مرغ و تخم مرغ را به صورت دائم مورد پایش قرار می‌دهند.

توحیدی مهر می گوید: تجربه علمی دامپزشکی قم اثبات کرده که در صورت نگهداری ۲۴ ساعته گوشت ذبح شده در یخچال با دمای معمولی تمام ویروس‌های احتمالی آن از بین می‌رود و هرگونه نگرانی احتمالی برطرف می‌گردد به همین منظور از تمامی مردم و همچنین مجتمع‌های تولید دام درخواست می‌شود تا اولویت ذبح دام‌های خود را معطوف به کشتارگاه‌های بهداشتی کنند.

به گفته او همزمان با عید قربان بازرسان دامپزشکی قم به صورت ثابت در کشتارگاه‌های جاهد، پرتو، مجموعه کشتارگاهی مسجد جمکران و بهزیستی، سلامت دام را رصد می‌کنند، همچنین با هماهنگی‌های انجام شده شهروندان می‌توانند با برقراری تماس با دامپزشکی استان دام‌های خود را جهت ذبح و پایش سلامت به مراکز کشتارگاهی مورد تایید انتقال دهند.

او  حوادث اخیر منطقه دامشهر که منجر به مرگ دو کودک بر اثر حمله سگ‌های ولگرد و گله شد را مورد توجه قرار داد و گفت: دامپزشکی وظیفه اطمینان از سلامت سگ‌های صاحب دار را برعهده دارد و وظیفه جمع آوری سگ‌های ولگرد در سطح شهر برعهده شهرداری، در روستا‌ها بر عهده دهیاری‌ها و در مجتمع‌های تولیدی بر عهده مالکان است.

مدیرکل دامپزشکی قم گفت: سگ‌های نگهبان از نظر خلق و خو بسیار آماده حمله و درندگی هستند و نگهداری آن‌ها خارج از محدوده مجتمع‌های تولیدی بسیار خطرآفرین است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تب کریمه کنگو دامپزشکی قم دامپزشکی قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۰۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است

ایسنا/ایلام معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان ایلام گفت: دریافت نکردن گواهی سلامت از سوی واحدهای مرغداری به معنی جوجه ریزی غیرمجاز است و متخلفان به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

 «الهام جم‌زاده» به ایسنا اظهار کرد: مرغداران برای جوجه ریزی در واحدهای خود باید گواهی بهداشتی لازم را دریافت کنند و نکاتی از قبیل فاصله بین جوجه ریزی، ضدعفونی سالنهای پرورش را بایستی زیر نظر و با تایید کارشناسان دامپزشکی انجام دهند و در نهایت در صورت داشتن شرایط مناسب گواهی جوجه ریزی آنها مورد تأیید دامپزشکی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: واحدهایی که گواهی بهداشتی دامپزشکی برای جوجه‌ریزی کسب نکنند به عنوان جوجه‌ریزی غیرمجاز و تخلف شناخته می‌شود و جوجه‌ریزی غیرمجاز بعنوان تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و سبب به خطر افتادن جمعیت طیور استان شده و ممکن است باعث افزایش خطر بیماری‌های واگیر طیور شوند، پس هرگونه جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری برای رعایت مسائل بهداشتی باید تحت نظر دامپزشکی استان صورت گیرد.‌

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: هم اکنون نظارت کامل دامپزشکی ایلام بر جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری استان وجود دارد، هر واحدی هم اگر جوجه ریزی غیرمجاز داشته باشد، چون بازدیدهای کارشناسان دامپزشکی استان سرزده و مستمر هستند، در سریع‌ترین زمان شناسای و واحدهای متخلف بدون هیچ گونه اغماضی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی گفت: عدم کسب گواهی بهداشتی از سوی مرغداری‌ها باعث به خطر افتادن سلامت جامعه و باعث اختلال در بازار نیز می‌شود، بنابراین مسئله نظارت بر جوجه ریزی های مرغداری جزء اولویت‌های اساسی دامپزشکی استان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر