Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین- محبوبه فکوری: تبادلات با ارزهای ملی؛ موضوعی که حداقل روسیه بعد از مناقشات خود با اوکراین، آن را به عناوین مختلف در دستور کار قرار داده و به همه دنیا اعلام کرده که اگر قرار است کالایی از او بخرند و او هم متناسب با راهبردهای سیاسی خود، کالایی به آنها بفروشد، باید حتما پرداختی طرف مقابل به روبل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا حتی روسیه در فروش گندم خود به عنوان یکی از تولیدکنندگان مطرح و صاحب نام دنیا هم، موضوع تسویه مبلغ فروش گندم خود به روبل را به کشورهایی که خودش تشخیص می دهد و در نقشه جغرافیای سیاسی این کشور برای فروش کالا در سایه جنگ با اوکراین قرار دارد، به عنوان یک راهبرد جدید اعلام کرده و از دنیا خواسته است که اگر قرار است این کالای استراتژیکش را خریداری کنند، باید پول آن را به روبل بپردازند.

در این میان، این کشور بارها و بارها اعلام کرده که قصد ندارد در مقابل فروش کالای خود ارزهای رایج دنیا به خصوص دلار و یورو را دریافت نماید؛ بلکه راهبرد اصلی این است که روبل به عنوان پول ملی این کشور، تقویت شود؛ درست برعکس راهبردی که بانک مرکزی ایران در سنوات گذشته به خصوص در اوج تحریم ها لحاظ کرده است؛ هر چند که موقعیت تجاری روسیه با ایران در شرایط یکسانی نیست و شاید این قیاس هم درست نباشد.

اما کمتر کسی از یاد برده است که درست در اوج تحریم های آمریکا بر علیه ایران در سال 97، ارزش پول ملی ایران به شدت افت کرد و در مقابل، صادرات هم کاهش یافت؛ البته نه به دلیل تحریم ها، بلکه بخش عمده ای به دلیل سیاست های غلط تجاری که بانک مرکزی اعمال کرد و راه را به جایی رساند که علیرغم کاهش شدید ارزش ریال، صادرات هم 35 درصد افت کرد؛ موضوعی نادر در دنیا که با کاهش ارزش پول ملی، صادرات هم تقلیل یابد.

حالا علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سفری که در روزهای گذشته به مسکو داشته و با مقامات ارشد تجاری و بانکی روسیه ملاقات کرده است، می گوید که ایران و روسیه برای استفاده از ارز‌هایی غیر از دلار و یورو در مبادلات اقتصادی بین دو کشور توافق کرده اند؛ توافقی که البته در زمان ریاست کلی ولی الله سیف بر بانک مرکزی هم یک بار دیگر انجام شده بود.

صالح آبادی می گوید که موضوع استفاده از ارز‌هایی غیر از دلار و یورو، یکی از محور‌های مهم رایزنی با مقامات بلندپایه اقتصادی روسیه بود و به زودی شاهد اجرایی شدن تفاهم‌های بدست آمده، خواهیم بود.

او حتی به استفاده از پیام رسان‌های بومی به جای سوئیفت هم اشاره کرده و گفته که هم اکنون ایران برای جایگزینی سوئیفت، از سامانه‌های پیام رسان بین بانکی بومی استفاده می‌کند و روسیه نیز پیام رسان‌های بومی خود را دارد که می‌تواند مبنایی برای همکاری بانکی بین دو کشور باشد.

غلامرضا پناهی، معاون ارزی سابق بانک مرکزی البته نظری متفاوت از آنچه که در بانک مرکزی این روزها دنبال می شود دارد و معتقد است که اجرای این سیاست می تواند پای صادرات ریالی را به اقتصاد ایران باز کند که این موضوعی است که همواره مورد مخالفت بانک مرکزی قرار داشته است.

او در مقاله ای که اردیبهشت ماه امسال منتشر کرده، تاکید نموده: «روسیه درخواست انجام تبادل مبتنی بر روبل را به ازای قراردادهای گازی که قبل از آغاز جنگ منعقد کرده بود، ارائه کرده است. این قراردادها همگی رسمی و شفاف بوده و شرایط و موضوع پرداخت به‌طور دقیق مشخص است و پرداخت‌ها از کانال‌های بانکی صورت می‌گیرد.»

به گفته پناهی « اگر تحریم‌ها علیه روسیه تداوم یابد و این کشور ناچار شود از روش‌های غیررسمی و پوششی برای انجام تجارت و تسویه مالی آن استفاده کند، دیگر قادر نخواهد بود کشورهای دیگر را به استفاده از روبل مجاب کند. »

وی اظهار داشت: «درخصوص ایران که تسویه مالی بخش بزرگی از صادرات نفت و گاز آن به روش‌های پوششی و از کانال صرافی‌ها و تراستی‌ها انجام می‌شود، مجاب کردن خریداران نفت و گاز به پرداخت ریال هرگز نمی‌تواند آسان باشد. به علاوه، سایر محدودیت‌های مورد اشاره در مقاله نظیر نرخ تورم بالا، نرخ سود حقیقی منفی، بی‌ثباتی بازار ارز، فاصله زیاد استانداردهای بانکی کشور با استانداردهای بین‌المللی، محدود بودن خریداران نفت و گاز ایران و تعدد صادرکنندگان کالا به کشور ما و همچنین عدم مبادله ریال در بازارهای مالی بین‌المللی، موجب می‌شود تا فروش نفت و گاز ایران مبتنی بر ریال سیاست موفقی نباشد.»

معاون ارزی سابق بانک مرکزی گفت: « تسری این سیاست به حوزه صادرات غیرنفتی نیز به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود؛ چون به معنای صدور مجوز قانونی برای صادرات ریالی است که بانک مرکزی همواره مخالف آن بوده است.»

البته همانطور که اقتصاد آنلاین خردادماه امسال نیز در گزارشی به موضوع تبادلات تجاری ایران و روسیه با روبل و ریال منتشر کرده بود، ایده انجام معاملات به روبل و ریال در زمان ریاست ولی ­الله سیف بر بانک مرکزی رقم خورد و مقدمات انجام تعاملات تجاری دو کشور با روبل مطرح و دستورالعمل ها و آیین ­نامه هایی برای آن در نظر گرفته شد؛ در نهایت اگرچه میربیزینس بانک قرار بود این مسئولیت را به عهده گیرد، اما خبر خاصی از این سیاست بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با روس ها برای پذیرش روبل روسیه در مقابل فروش کالاهای صادراتی ایران و پذیرش ریال به عنوان پول ملی ایران در خریدهای خود از این کشور منتشر نشد.

البته در اواخر سال 96 برخی از سیاستهایی که از گوشه و کنار دولت شنیده می شد، حکایت از این داشت که ایران قرار است به دلیل تحریم های احتمالی ساز و کارهایی را در نظر گیرد که با برخی کشورهای دنیا معاملات خود را با ارزهای ملی انجام دهد، اما دامنه کشورهایی که می شد با آنها چنین مکانیزمی را پیاده سازی کرد، چندان گسترده نبود.

در واقع، یکی از پروژه هایی که همواره بسیاری از کارشناسان مالی برای دورزدن تحریمها مطرح می کردند، شکل‌دهی یک شبکه مالی به موازات سوئیفت و مبتنی بر ارزهای ملی دو کشور بود که بر اساس آن بتوان به دور از فضای تحریمی و ردیابی های معمولی که از طریق سوئیفت برای تحت فشار قرار دادن ایران در تبادلات مالی با دنیا صورت می گیرد، زمینه را برای شکل دهی کلونی‌های مالی داخلی با دنیا فراهم آورد. روسیه هم یکی از کشورهایی بود که به سرعت به عنوان کشور هدف برای اجرای این سیاست در نظر گرفته شد و ولی الله سیف را راهی مسکو کرد.

او در بازگشت از این سفر بسیار مهم خود که در حوزه تبادلات مالی در سایه تحریم انجام شده بود، از اتصال شبکه بانکی شتاب ایران و سامانه میر روسیه خبر داد و از مذاکراتی صحبت به میان آورد که با بانک مرکزی روسیه پیرامون اتصال سوئیچ کارت‌های بانکی دو کشور یعنی سامانه شتاب ایران و سامانه میر روسیه شکل گرفته بود تا بر مبنای آن بتوان از خدمات کارت های دو کشور و حتی دستگاه های خودپرداز و پایانه‌های فروش بر مبنای ارز ملی طرفین بهره مند شد. رویایی که هیچ گاه به حقیقت نزدیک نشد؛ در حالی که رییس کل وقت بانک مرکزی تنها یک ماه زمان خواسته بود که بتواند این سامانه را برقرار کرده و زیرساخت های فنی آن را فراهم کند؛ اما اکنون ماه‌ها از آن صحبت گذشته و دو رییس کل در بانک مرکزی جابه جا شده اند.

سیف حتی آن روزها خبر از ایجاد روش حساب مخصوص میان بانک های مرکزی ایران و روسیه نیز خبر داده بود و گفته بود که تسویه حساب تجار دو طرف در کالاهای صادراتی و وارداتی از طریق دو بانک بزرگ ایرانی و روسی انجام خواهد شد که باز هم خبری از اجرای آن به میان نیامد.

در واقع، بنا بر این بود که یک حساب مشترکی وجود داشته باشد که در پایان هر سه ماه، مانده موجود در حساب به صورت نقدی تسویه شود و از این بابت، حتی با گازپروم بانک روسیه نیز مذاکراتی صورت گرفت، تا با مشارکت بانک ملی بتوان این عملیات را نهایی کرده و تسویه حساب های دو طرف را تسهیل کرد. اما همه چیز ختم به یک مصاحبه شد.

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر مبادلات تجاری اخبار مرتبط افزایش عوارض تردد در کانال سوئز ۱۴۰۰/۱۲/۱۰ ۲۴ کشور در فهرست تحریم های آمریکا ۱۴۰۰/۱۲/۳ اروپایی ها ٢٩ درصد بیشتر از قبل کالای ایرانی خریدند ۱۴۰۰/۱۱/۳۰ زمینه سازی برای رشد تجارت نیم میلیارد دلاری ایران و تاجیکستان ۱۴۰۰/۱۱/۲۴ موانع داخلی بر سر راه صادرات ایران به عمان چیست؟ ۱۴۰۰/۱۱/۱۹ خیز تجار ایران و عمان برای افزایش سطح مبادلات ۱۴۰۰/۱۱/۱۸ آخرین ویدیو ها یک استقبال عجیب؛ سان نظامی برای ورود فرماندار سوادکوه به یک روستا! + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۸ ۱۰:۵۳ گوشی قاپی در ترافیک تهران! + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۸ ۱۰:۳۶ صالح آبادی خبر داد: عزم مشترک ایران و روسیه برای حذف دلار و یورو + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۷ ۲۳:۴۷ چند ایده کاربردی برای ایجاد نظم در منزل + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۷ ۲۳:۴۰ ماجرای خواستگاری پیرزن ۷۰ ساله از سعید معروف! +فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۷ ۲۲:۱۲ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۲:۰۵ مبادلات تجاری با روبل و ریال؛ این بار فراتر از چند مصاحبه؟! ۱۲:۰۴ انتخاب الکترونیک به عنوان صادرکننده نمونه صنعت لوازم خانگی برگزیده شد ۱۱:۵۷ عراق مدرک ۲۷ دانشگاه ایران را قبول ندارد؛ از دانشگاه آزاد تا علامه طباطبایی! ۱۱:۵۱ مایلی کهن: مربی فراری کلمبیا به چه درد تیم ملی می خورد؟/ دلال ها دنبال بازگشت کی روش هستند ۱۱:۵۰ سویه جدید کرونا چه علایمی دارد؟ ۱۱:۴۶ تکذیب شایعه بستری بیمار مبتلا به آبله میمونی ۱۱:۴۵ صاحب خانه شدن با نامه به رییسی ۱۱:۴۱ ابراز همدردی رییس جمهور با دولت و ملت ژاپن ۱۱:۳۷ بر خلاف ادعاهای انگلیس، معاون سفیر بازداشت و «سپس اخراج» شده بود ۱۱:۳۷ چه کسانی و چقدر باید مالیات بر درآمد اجاره بدهند؟ ۱۱:۳۵ «وبا» در این صورت منجر به مرگ می شود! ۱۱:۳۴ کشورهای قدرتمندی مثل امریکا و چین هم هک می شوند/ ما هم هر زمان اراده کنیم می توانیم ۱۱:۳۳ ۲۵ هزار راس دام عشایر آمده عرضه در تهران به مناسبت عید قربان ۱۱:۳۳ رییس کل بانک مرکزی: از پیام‌رسان بومی به جای سوئیفت استفاده می شود ۱۱:۳۱ قیمت موادغذایی در جهان کاهشی شد ۱۱:۳۰ آمریکا دست از کارشکنی می کشد اگر ... ۱۱:۲۹ سود بیش از یک میلیون و ٢۴٣ سهامدار از طریق سجام واریز شد ۱۱:۲۶ با حل این معماها باهوش تر می شوید ۱۱:۲۶ پیگیری مظلومی از تمرینات تیم ملی ۱۱:۲۵ بسته تخفیفی «قربان تا غدیر» ایرانسل ارائه شد ۱۱:۲۳ تعهدات بازارگردانی صندوق های قابل معامله در بورس تعدیل می شود ۱۱:۲۱ روزنامه اطلاعات: مگر نیاکان ما با «ستاد ازدواج» ازدواج کردند؟ ۱۱:۲۱ تهدید ایلان ماسک به شکایت به دلیل فسخ قرارداد خرید توییتر ۱۱:۱۷ از به خاک و خون کشیدن حاجیان ایرانی توسط سعودی ها در سال ۶۶ تا مخالفت هاشمی و روحانی! ۱۱:۱۲ شاخص کل از سبز به قرمز / کاهش چشم گیر ارزش معاملات در بین التعطیلین ۱۱:۰۹ چگونه با سهام عدالت وام بگیریم؟ + مبلغ تسهیلات ۱۱:۰۶ قد افراد با انواع بیماری ها چه ارتباطی دارد؟ ۱۱:۰۵ اجبار استفاده از ماسک در شهرهای قرمز و نارنجی ۱۱:۰۱ ذوب آهن اصفهان گواهینامه همولوگیشن را دریافت کرد ۱۰:۵۳ قیمت دلار امروز ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۱ ۱۰:۵۳ یک استقبال عجیب؛ سان نظامی برای ورود فرماندار سوادکوه به یک روستا! + فیلم ۱۰:۴۹ پیک دوم اومیکرون در راه است؟ ۱۰:۴۸ تقاضای وجه بیشتر به ازای معاملات با کد رهگیری، تخلف است ۱۰:۴۵ واکنش اسکوچیچ به جنجال بزرگ شاگردانش + عکس ۱۰:۴۳ افزایش هوش کودکان با چند راهکار ساده ۱۰:۴۲ تقابل ۵۵ بازیکن برای ۲۶ بلیت جام جهانی ۱۰:۳۹ قیمت مسکن یا اجاره بها؛ کدام یک حباب دارد؟ ۱۰:۳۹ خرافات عجیب فوتبالیست های دنیا ۱۰:۳۴ تمدید تامین برق نامحدود شبانه برای صنایع فولادی و سیمانی ۱۰:۲۵ قیمت دام زنده عید قربان در تهران اعلام شد ۱۰:۲۵ وضعیت جاده چالوس امروز ۱۰:۲۰ هشدار؛ به این شهرهای ایران سفر نکنید ۱۰:۱۹ دندان پزشکان چقدر مالیات دادند؟ ۱۰:۱۴ با این شغل سلامت روان خود را تضمین کنید! ۱۰:۰۸ هشدار وقوع گرد و خاک در ۱۳ استان ۱۰:۰۰ آپارتمان های ۱۰۰ متری شرق تهران چند؟ ۰۹:۴۶ ایلان ماسک از خرید توییر منصرف شد! ۰۹:۴۰ بیت کوین در نیمه کانال ۲۱ هزار دلاری ۰۹:۳۷ بانک اقتصادنوین برترین بانک بورسی در رشد درآمدهای مشاع ۰۹:۲۶ اقبال بورس به خودروساز جدید!/ رشد یک هزار و ۱۴۱ واحدی شاخص کل اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مبادلات تجاری ایران و روسیه روبل و ریال دلار و یورو بانک مرکزی پیام رسان نفت و گاز تحریم ها ۱۴۰۰ ۱۱ پول ملی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۵۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه‌های حراجی مرکز مبادله استاندارد است؟

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اعلام اینکه سکه های طلای مرکز مبادله ایران عیار ۹۰۰ در هزار دارد، گفت:همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه درخصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند. - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم، «اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، با بیان اینکه سکه‌های ضرب‌شده و تحویل‌داده‌شده بانک مرکزی در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شامل تمام سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند، گفت: همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه در خصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند.

او ادامه داد: سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، 8.136گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن 900 در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا(ع) است.این مقام مسوول مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اشاره به اینکه طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی(ع) و بارگاه امام رضا(ع) است، گفت: عیار هر دو سکه 900 در هزار است. وزن نیم‌سکه 4.068گرم است و این عدد برای ربع سکه 2.034 گرم است.بالسینی در پایان با تاکید بر اینکه عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، 900 در هزار و معادل 21.6 است، افزود: دارندگان این سکه‌ها مراقب افرادی باشند که با طرح مسائل واهی درباره عیار و کیفیت سکه تحویلی مرکز مبادله به دنبال سوءاستفاده هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سکه‌های مرکز مبادله کاملا استاندارد است
  • سکه‌های حراجی مرکز مبادله استاندارد است؟
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان
  • پشیمانم!
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد