Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که عصر شنبه در مصلای بزرگ امام خمینی اردبیل برگزار شد، یکی از روحانیون اردبیل با تبیین ابعاد مختلف این دعای عرفانی اظهار کرد: حضرت امام حسین (ع) در این دعا به مسائل و مبانی توحیدی، معرفتی و اخلاقی تاکید کرده و بشریت را از ظلم و تعدی برحذر می‌دارد.

حجت‌الاسلام حسین نوری تصریح کرد: در قانون اسلام ظلم به همنوع گناهی بزرگ و معصیتی نابخشودنی به شمار می‌رود که انسان باید به جای ظلم و تعدی، به همدلی و یاری روی آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی قصد خیر داشتن را از دیگر ویژگی‌های انسان با تقوا و مؤمن برشمرد و گفت: انسان مؤمن همواره در مسیر خیر حرکت کرده و با نیت خیر کارها و اعمال خود را نیز انجام می‌دهد.

این روحانی ترک شکر الهی را معاصی بزرگ برشمرد و افزود: انسان باید هر روز در برابر نعمت‌های الهی سجده شکر به جای آورده و به بهترین شکل قدردان نعمات الهی باشد.

حجت‌الاسلام نوری با بیان ویژگی دیگر فراز دعای عرفانی عرفه خاطرنشان کرد: در این دعا امام حسین (ع) گام اول انسان را در بخشودگی از گناهان اعتراف به گناه می‌داند تا این خود مسیر نجات را برای انسان‌ها باز کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در طول تاریخ انبیا الهی نیز همین راه را در پیش گرفتند که نمونه آن را در عاقبت‌بخیری حضرت یونس و سایر بزرگان دین می‌دانیم که با اعتراف به گناه، زمینه بخشودگی آن را فراهم کردند.

حجت‌الاسلام نوری تحول در تغییر نگاه و جبران گناه را از دیگر رویکردهای نجات از معاصی برشمرد و اضافه کرد: خود دعای عرفه و راز و نیاز به درگاه معبود می‌تواند اعتراف به گناه باشد تا خداوند متعال با رحمت و فضل خود بشریت را مورد آمرزش قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم دعای عرفانی عرفه علاوه بر شهر اردبیل که با شکوه هر چه تمامتر برگزار شد، در سایر شهرستان‌های استان نیز با حضور مؤمنان و عاشقان طریق امامت و ولایت برگزار و مؤمنان همنوا با سیدالشهدا (ع) نجوای عاشقانه‌ای را سر دادند.

کد خبر 5534559

منبع: مهر

کلیدواژه: دعای عرفه مصلای امام خمینی ره امام حسین ع حسین نوری تقوا امامت گناه بوشهر بیست و هفتمین سفر استانی دولت کرمانشاه ویروس کرونا عید سعید قربان دعای عرفه خطبه های نماز جمعه سنندج خراسان رضوی آمار کرونا زلزله هرمزگان مشهد اردبیل حجاب و عفاف دعای عرفانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۹۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز

ایسنا/فارس آیین نکوداشت اصغر دادبه، چهره ماندگار فلسفه و عرفان و حافظ شناس شهری کشورمان، اصغر دادبه امروز، ۸ اردیبهشت‌ماه در مدیریت منطقه جنوب کشور(شیراز) برگزار شد.

در این آیین که به پاس خدمات علمی و فرهنگی این استاد فلسفه و عرفان در سالن فرهنگ مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برگزار شد، اصغر دادبه در بیان مفهوم رندی حافظ اظهار کرد: حافظ رندی را به عنوان یک مکتب مستقل پیشه کرده است.

وی بیان کرد: اگر قرار بود رندی همان معنایی را داشته باشد که در اشعار عطار و سنایی وجود دارد، حافظ باید در ۱۲ غزلی که صرفأ عرفانی بود، لفظ رندی بیاورد.

این حافظ شناس کشورمان ادامه داد: غزل‌های حافظ را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد که دو دسته اقلیت و یک دسته از اکثریت‌ها می‌شوند، آن اقلیت‌ها گاهی یکی دو غزل عاشقانه است و بیش از ۱۰ غزل کاملاً جمله‌های عرفانی است که قابل انکار است. نیست.

نویسنده کتاب «حافظ، زندگی و اندیشه» با طرح این پرسش که چرا با وجود این عطار و سنایی پیش از حیات حافظ زیسته‌اند اما رندی با نام حافظ گره خورده است، گفت: در جهان‌بینی حافظ دو روش‌شناسی وجود دارد که از زیبایی‌های طبیعی و شنیداری شروع می‌شود و در نتیجه نظربازی سرمنزل به تزکیه باطن می‌رسد.

مجید اسکندری، پژوهشگر ادبی و استاد دانشگاه، تفاوت کلامی اصغر دادبه را قابل تعظیم و تکریم توصیف کرد و افزود: دادبه نه تنها شعر حافظ را ارائه کرده است، بلکه با حافظ زیسته است. شیوه مناسب استاد دادبه در کلام و بیان مسئله مهمی است که خواص و عوام بر این نکته منبع دارند.

اصغر دادبه (زاده ۱۸ اسفند ۱۳۲۵ در یزد)، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، همچنین مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است.

دادبه در سال ۱۳۸۱، در دومین همایش چهره‌های ماندگار، به‌عنوان چهره ماندگار در ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی معرفی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
  • اعلام مراسم و محافل حرم مطهر بانوی کرامت در هفته جاری‌
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • شایعه جنجالی درباره دستمزد شهاب حسینی در سریال گناه فرشته
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • جلوگیری از تردد خودروهای شوتی در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند