Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع بیماری کووید-۱۹ اهمیت وجود مناطق شهری با قابلیت پیاده‌روی و تردد از طریق صندلی‌های چرخ‌دار را به تصویر کشید و بسیاری از مدیران را به اعمال اقداماتی در راستای ایجاد چنین فضاهایی سوق داد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، قابلیت پیاده‌روی و تردد از طریق صندلی‌های چرخ‌دار به نوع طراحی زیرساخت‌های عبور و مرور در شهرها اشاره دارد که در آن‌ها عابران پیاده و افراد سوار بر ویلچرها می‌توانند به راحتی و بدون ترس از سوانح خیابانی به رفت‌وآمد بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود چنین مناطقی نه‌تنها ایمنی خیابانی را برای تمام کاربران افزایش می‌دهد، بلکه در بهبود وضعیت هوا نیز نقش مهمی ایفا می‌کند چراکه به ترویج تردد سبز در میان ساکنان یک شهر منجر می‌شود. علاوه بر این، ساکنان چنین مناطقی از نظر جسمی و روانی در وضعیت رضایت‌بخشی قرار دارند زیرا عبور و مرور پاک، افزایش فعالیت جسمی را برای آن‌ها در پی دارد، ضمن این‌که به بیشتر شدن تعاملات اجتماعی نیز کمک زیادی می‌کند.

طی دوران کرونا، افراد دارای ناتوانی جسمی لطمه‌های جبران‌ناپذیری را متحمل شدند چراکه قدرت رفت‌وآمد آن‌ها در پی محدودیت‌های سختگیرانه به طور قابل‌توجهی کاهش یافت و همین امر انزوا را برای آن‌ها رقم زد. البته خبر خوش این‌که مدیران از نقص‌های طراحی شهری آگاه‌تر شدند و همین امر آن‌ها را به اتخاذ تدابیری کارآمد برای حل بحران عبور و مرور افراد سوار بر صندلی‌های چرخ‌دار سوق داد.

در نتیجه تغییرات جدید در طراحی شهرهای دوستدار پیاده‌روی و کاربران صندلی‌های چرخ‌دار، پیاده‌روها در بسیاری از شهرها افزایش یافت یا وسعت آن‌ها بیشتر شد و علاوه بر این، علائم ترافیکی جدیدی مخصوص عابران پیاده در خیابان‌ها نصب شد.

البته همچنان نرخ مناطقی که به خوبی برای تمام کاربران طراحی نشده به مراتب بیشتر از مناطقی است که همه مردم نظیر عابران پیاده و افراد دارای معلولیت جسمی می‌توانند در آن‌ها با ایمنی کامل تردد کنند. با این حال، شیوع بیماری کووید -۱۹ مسائلی مانند قابلیت دسترسی مناطق شهری را به موضوعی داغ در میان مدیران شهری تبدیل کرد و آن‌ها را به تأمل برای حل مشکلات مربوطه سوق داد و تبعات مثبت زیادی را در پی داشت.

موانع و تسهیل‌کننده‌های تردد

قابلیت پیاده‌روی و تردد از طریق صندلی‌های چرخ‌دار و حتی دوچرخه‌ها به طور مستقیم متأثر از طراحی مناطق است به طوری که در مناطقی با طراحی نامناسب، موانع زیادی برای عبور و مرور راحت افراد و حضور آن‌ها در فعالیت‌های محلی وجود دارد. از مهم‌ترین این موانع می‌توان به شرایط نامساعد خیابان‌ها و پیاده‌روها اشاره کرد که رفت‌وآمد تمام عابران، به ویژه افراد دارای ناتوانی‌های جسمی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

گزارش‌ها حاکی است زمانی که خیابان‌ها حتی رو به خرابی باشد، افراد دارای ناتوانی جسمی شدید چهار برابر بیش از سایرین به هنگام عبور و مرور با مشکل مواجه می‌شوند. بهبود نسبی وضعیت چنین معابری می‌تواند به طور چشمگیری دسترسی تمام مردم را در شهرها افزایش دهد و به بهبود روابط اجتماعی آن‌ها نیز منجر شود.

شواهد نشان می‌دهد مدیرانی که در طراحی مناطق از ایده‌های عابران پیاده و افراد دارای معلولیت جسمی بهره می‌گیرند در طراحی معابر قابل دسترسی بسیار موفق‌تر از سایرین عمل می‌کنند و می‌توانند موانع موجود بر سر راه تمام کاربران را به حداقل برسانند.

در گذشته، نیازهای افراد دارای معلولیت جسمی در طراحی شهری به ندرت مورد توجه قرار می‌گرفت و در نتیجه این افراد هنگام عبور و مرور خود مشکلات زیادی را تجربه می‌کردند، اما تحقیقاتی که اخیراً در مورد نقش مشارکت این افراد در طراحی شهرها انجام شده، بهبودهای قابل‌توجهی را در زمینه دسترسی مناطق در پی داشته است.

انتشار کرونا و افزایش اهمیت قابلیت دسترسی در شهرها

شیوع بیماری کرونا اهمیت وجود مناطق قابل دسترسی در شهرها را به تصویر کشید. به عنوان مثال، اعمال محدودیت‌های کرونایی موانع زیادی را بر سر راه افراد دارای معلولیت نظیر افراد کم‌شنوا، کم‌بینا و کم‌توان جسمی جهت برقراری ارتباط با سایرین قرار داد. از سوی دیگر، افراد سوار بر صندلی‌های چرخ‌دار هنگام سوار شدن بر وسایل حمل‌ونقل عمومی به علت ناتوانی‌های جسمی خود نمی‌توانستند به محصولات ضدعفونی کننده دسترسی پیدا کنند و همین امر، احتمال آلوده شدن آن‌ها را به ویروس کرونا افزایش می‌داد. در پی سرعت گرفتن شیوع بیماری کووید -۱۹، آسیب‌پذیری افراد کم‌توان جسمی بیش از پیش آشکار شد چرا که قابلیت دسترسی آن‌ها از هر جنبه‌ای در شهرها پایین بود.

کرونا، فرصتی برای ایجاد تغییرات مثبت در شهرها

مدیران کانادا در مسیر ایجاد شهرهای بدون مانع و با بیشترین قابلیت دسترسی برای تمام کاربران گام نهاده و در این رابطه بسیار موفق عمل کرده‌اند. لایحه‌های ملی و محلی زیادی برای افزایش قابلیت دسترسی مناطق وضع شده که بهبود وضعیت زیرساخت‌های شهری را به یک امر ضروری تبدیل کرده است. علاوه بر این، مدیران متعهد شده‌اند که تمام مردم و به ویژه افراد دارای معلولیت جسمی را در طراحی‌های شهری سهیم کنند و از این طریق، قابلیت دسترسی مناطق را افزایش دهند.

برنامه‌ریزان سایر شهرهای جهان نیز در تلاش هستند موانع موجود بر سر راه افراد دارای معلولیت جسمی را از زبان خود آن‌ها بیشتر شناسایی کنند و به اعمال تغییرات کارآمدی برای رفع آن‌ها بپردازند.

کد خبر 587092

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان ویروس کرونا کرونا شیوع کرونا کرونا و طراحی شهری ویلچرنشین ویلچرنشینان حمل و نقل افراد معلول افراد دارای معلولیت سوانح خیابانی مشارکت مردمی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق افراد دارای معلولیت جسمی صندلی های چرخ دار قابلیت دسترسی تمام کاربران عابران پیاده دسترسی مناطق شیوع بیماری پیاده روی عبور و مرور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، حسین قاسمی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: ۷۹۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سطح استان شناسایی شد اما زنجان رتبه اول در جذب دانش‌آموزان را دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد این دانش‌آموزان دارای مشکلات شدید جسمی و ذهنی بوده و آموزش‌پذیر نیستند و برخی نیز با ممانعت خانواده‌ها برای تحصیل مواجه هستند.

معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه در بین این ۷۹۰ نفر ۳۰ دانش آموز فوتی داریم، عنوان کرد: علاوه بر این تعدادی هم در خارج از کشور هستند که سامانه همه این افراد را جزو بازمانده از تحصیل به حساب می‌آورد.

وی تعداد مدارس تک دانش‌آموزی استان زنجان را ۹ واحد برشمرد و گفت: اولیای ۵۵ دانش‌آموز به دلیل جسه کوچک اجازه تحصیل در پایه اول ابتدایی را به آن‌ها ندادند و دیرتر وارد سیستم آموزشی شدند.

قاسمی تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی را به دلیل عدم دسترسی آموزش از دست ندادیم و آموزش و پرورش حق قانونی افراد برای حضور در چرخه آموزش را فراهم کرده است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳.۸۵ درصد از مشمولان، بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه داشتیم که در کشور این رقم بیش از ۵ درصد بود.

وهاب ادیبی افزود: امسال میزان بازماندگی در دوره اول متوسطه به ۳.۲۴ درصد رسیده است و در دوره دوم متوسطه نیز یک درصد نسبت به سال قبل کاهش داریم.

کد خبر 6093188

دیگر خبرها

  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • قهرمانی ملی‌پوش بسکتبال با ویلچر با فنرباغچه در اروپا+عکس
  • تصویری باورنکردنی از بهروز افخمی روی ویلچر؛ بیماری افخمی چیست؟
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • فتح خلیج فارس در قرن ۱۶ میلادی مانند فتح خرمشهر دارای اهمیت است
  • آغاز طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در گیلان
  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد