Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی حسین پور گفت: ایمنی سیلندر‌های طبی اکسیژن و گاز مایع مشمول استاندارد اجباری بوده و تحت نظارت کامل این اداره کل قرار دارد و مطابق بند ۱۰ استاندارد ملی ایران ضروری است استانداردسازی شوند.

آتش خاموش‌کن‌های پودری و دستی هر ۲ سال یکبار نسبت به انجام آزمون هیدرواستاتیک و به استناد استاندارد شماره ۶۷۹۲ براس سیلندرهاس فولادی بدون درز شامل سیلندر اکسیژن طبی، مخازن خودرویی و جایگاهی CNG هر پنج سال یکبار باید نسبت به انجام آزمون هیدرواستاتیک اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 باتوجه به ضرورت و اهمیت رعایت دقیق مندرجات استاندارد‌های ملی شماره ۸۴۱ و ۱-۸۴۱ در خصوص ایمنی شیر و سیلندر در چرخه توزیع گاز مایع، کمیته‌ای تحت عنوان کمیته نظارت بر عملیات بازسازی و جایگزینی شیر و سیلندر با حضور شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه، سازمان صنعت، معدن و تجارت و نماینده انجمن گاز مایع در استان با محوریت اداره کل استاندارد کرمانشاه تشکیل شده تا بر حسن اجرای این امر مهم نظارت کند.

 سیاستگذاری و نظارت بر حسن اجرای عملیات بازسازی و جایگزینی شیر و سیلندر گاز مایع یکی از اساسی‌ترین وظایف کمیته مرکزی است، در سال ۱۴۰۰ چهار جلسه کمیته نظارت بر بازسازی و جایگزینی شیر سیلندر توسط اداره کل استاندارد کرمانشاه برگزار شد. همچنین ۱۵ بازدید در رابطه با بازسازی، نوسازی و جایگزینی و ۲۶ بازدید از تاسیسات سیلندر پرکنی صورت گرفت که طی آن تعداد ۱۱ هزار و ۷۰۰ سیلندر نوسازی و ۲۲ هزار و ۴۳۰ شیر اطمینان نیز اسقاط شدند.

 خدمات جایگاه‌ها و تأسیسات سیلندر پرکنی گاز مایع، طبق قوانین سازمان ملی استاندارد ایران، اجباری بوده و تولید، تمرکز، عرضه و فروش مخازن گاز مایع، بدون داشتن پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، ممنوع است و مراکز خدمات سیلندر پرکنی گاز مایع فاقد علامت استاندارد ایران باید به سرعت برای دریافت مجوز‌های استاندارد اقدام کنند.

به گفته حسن پور، در صورت توزیع فرآورده بدون مجوز استاندارد، تخلف محسوب شده و طبق قانون و مقررات با خاطیان برخورد خواهد شد. اکنون توزیع گاز مایع سیلندری به منظور استفاده در خودرو به عنوان سوخت، ممنوع است، عواقب ناشی از مصرف غیرقانونی آن برعهده مصرف کننده است.

تمام مراکز درمانی مجهز به سیلندر‌های طبی اکسیژن باید حتما تست هیدرواستاتیک را انجام دهند لذا در راستای حفظ حقوق عامه و جلوگیری از هرگونه حادثه احتمالی، اداره کل استاندارد با کمک آزمایشگاه‌های همکار سال گذشته هزار و ۲۲ تست هیدرواستاتیک از سیلندر‌های طبی اکسیژن بعمل آورد که هزار و ۱۵ مورد آن تایید شد و تعداد هفت عدد سیلندر که در آزمایشات مردود شدند و همچنین ۳۹ عدد شیر سیلندر طبی اکسیژن غیراستاندارد معدوم شدند.

شهروندان در صورتیکه از استاندارد بودن سیلندر‌های گاز مایع و سوپاپ اطمینان ندارند می‌توانند گزارش مربوطه را از طریق سامانه شکایات ۱۵۱۷ در طول شبانه روز و همچنین تلفن چهار رقمی ۴۵۱۷ این اداره کل اطلاع رسانی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استاندارد در کرمانشاه استانداردسازی در کرمانشاه طبی اکسیژن گاز مایع اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۵۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد قلیان‌ اکسیژن

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • کشف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته‌بندی غیراستاندارد
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • توقیف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته بندی غیر استاندارد در استان کرمانشاه
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟