Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@13:02:38 GMT

وجود ۶۴۶۶واحد مسکونی خالی در خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۱۸۰۴

وجود ۶۴۶۶واحد مسکونی خالی در خراسان رضوی

به گزارش قدس آنلاین، احمد مدبرنیا در خصوص تبیین قانون پایانه‌های فروشگاهی، فرهنگ خود اظهاری و فرایند تسلیم اظهارنامه اظهار کرد:   صاحبان مشاغل موظف بودند تا انتهای خردادماه اظهارنامه سال ۱۴۰۰ را تسلیم کنند. در همین راستا با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا تا پایان تیرماه به  صاحبان  مشاغل مهلت داده شد تا نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته مهم در اینجا است که برای سال ۱۴۰۰ صاحبان مشاغلی که میزان فروش آن‌ها بالغ ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلون تومان باشد نیازی به تسلیم اظهارنامه نداشته و باید فرم تبصره ۱۰۰ را تکمیل و ارسال کنند. وی درباره مزایای فرم تبصره ۱۰۰ افزود: در درجه اول نیاز به تسلیم اظهارنامه نبوده و همچنین منجر به رسیدگی‌ نخواهد شد مگر اینکه مغایرتی در اطلاعات ارسالی شخص با اطلاعات در سامانه سازمان مالیاتی وجود داشته  باشد. همچنین این افراد مکلف به ارسال دفاتر و مدارک نخواهند بود. اظهارنامه ارزش افزوده دوره بهار ۱۴۰۱ تمدید و تا ۲۶ تیرماه افرادی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، می‌توانند این اظهارنامه را ارسال کنند.   مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی تصریح کرد: تا تاریخ ۲۰ تیر سال جاری بالغ بر ۳۲۹ هزار و ۶۵۹ اظهارنامه و فرم تبصره ۱۰۰ از مودیان و صاحبان مشاغل استان اخذ شده که نسبت سال گذشته ۱۳۷ رشد داشته است. برای سال ۹۹، ۲۴۰ هزارو ۹۲۵ اظهارنامه و تبصره ماده ۱۰۰ بوده که از این تعداد تعداد ۱۳۶ هزار ۳۹۰ تبصره ماده ۱۰۰ و ۱۰۴ هزار و ۵۳۵ اظهارنامه بوده است این میزان برای عملکرد سال ۱۴۰۰، ۳۲۹ هزار و ۶۵۹ اظهارنامه و فرم تبصره ماده ۱۰۰ بوده که ۲۳۰ هزارو  ۶۴۸ تبصره ماده ۱۰۰ و ۹۸ هزارو  ۹۹۵ تا اظهار نامه مالیاتی بوده است.

مدبرنیا با اشاره به پایانه فروشگاهی و سامانه مالیاتی بیان کرد: اجرای پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان را سازمان امور مالیاتی کشور دنبال می‌کند. در این خصوص سازمان امور مالیاتی به مرور فراخوان اعلام خواهد کرد که چه گروهی باید در سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی ثبت نام کنند. پایانه فروشگاهی رایانه، دستگاه کارتخوان یا درگاه الکترونیکی است که قابلیت اتصال به سامانه سازمان مالیاتی و قابلیت صدور صورتحساب را دارد. در سامانه مودیان مالیاتی نیز بر اساس فراخوان سازمان مالیاتی کارپوشه‌ای برای هر مودی مشخص خواهد کرد که این کارپوشه اطلاعات مودیان را به سامانه ارسال خواهد کرد. صاحبان‌ مشاغل اعم از صنفی، غیر صنفی و حقوقی تماما مکلف هستند تا به پایانه فروشگاهی و  سامانه مودیان بر اساس فراخوان سازمان امور مالیاتی متصل شوند. در راستای پایانه فروشگاهی تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری انجام می‌شود. دستگاه پوز باید میزان فروش آن مشخص شود. هر فعالیت با دستگاه کارتخوان فروش محسوب می‌شود. ۳۵۰هزار دستگاه پوز که به سامانه مالیاتی اتصال نداشته در این هفته قرار بود غیر فعال شود. هر دستگاه کارتخوانی که به سامانه متصل نشود غیر فعال خواهد شد. وی با اشاره به اینکه موضوع پایانه فروشگاهی چه اثراتی در سیستم مالیاتی و شفافیت مالیاتی خواهد داشت، گفت: در درجه اول گردش کالا از توزیع تا مصرف مشخص شده و خریدها در سامانه ثبت و گردش کالا مشاهده می‌شود. ما به دنبال عدالت مالیاتی هستیم. پایانه فروشگاهی منجر به شفافیت در درآمدها و عدالت مالیاتی در جهت تعیین درآمدهای واقعی اشخاص است. مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: درآمدهای جدید با توجه به خریدها و فروش‌ها در این سیستم ثبت و مودیان مایاتی جدید مشخص می‌شوند. در خصوص پرونده‌های مالیاتی در سال قبل ۱۴۰ هزار پرونده مودیان مالیاتی جدید شناسایی و تشکیل پرونده شده که در حال حاضر ۴۷۶ هزار و ۶۴۷ پرونده در مجموع استان ثبت نام شده و از از این تعداد ۴۴۱ هزار ‌و ۵۸۴ مورد اشخاص حقیقی و ۳۵ هزار و ۶۳ مورد مربوط به اشخاص حقوقی است. ابزارهای الکترونیکی جدید منجر به بهبود اقتصادی خواهند شد. مدبرنیا بیان کرد: میزان وصول مالیات در سه ماه اول سال جاری ۲۷۸۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل رشد ۵۵ درصدی را نشان می‌دهد. سال گذشته این میزان ۱۸۹۰ میلیارد تومان بوده است. همچنین عوارض پرداختی از محل وصول مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری و دهیاری‌ها ۹۵ درصد در سه ماه امسال رشد داشته است. همچنین ۹۵ درصد بودجه استان از محل مالیات تامین می‌شود. وی درباره مالیات اصناف و کارمندان و پزشکان اظهار کرد: قانون مالیات حقوق متمرکز و در سطح کشور است. آنچه به استان مربوط بوده حدود ۲۰ درصد است. بحث مشاغل در خراسان رضوی کلی بوده و میزان مالیات برای صاحبان مشاغل در  مالیات‌های مستقیم حدود ۱۱ درصد از مالیات‌های مستقم است.

بالغ بر ۶۴۶۶ خانه خالی در سطح خراسان رضوی وجود دارد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی در خصوص آمار مالیات خانه‌های خالی در خراسان رضوی بیان کرد: بالغ بر۶۴۶۶ خانه خالی در سطح استان وجود داشته که در این راستا برای ۵۸۰۹ مودی مالیاتی پرونده تشکیل شده است. در بخش فرار مالیاتی هم اداره‌ای به نام اداره مبارزه با فرار مالیاتی در استان تشکیل شده و این اداره در مرحله دادرسی پرونده‌ها است. مدبرنیا در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص ثبت دستگاه‌های کارتخوان خراسان رضوی و مالیات پلاک گذاری گفت:آمار دستگاه‌های پوز و کارتخوان ثبت شده صاحبان مشاغل در خراسان رضوی در سامانه مالیاتی را نداریم. اگرچه در مالیات پلاک‌گذاری آمارها کشوری است، اما سهم استان پرداخت می‌شود. خراسان رضوی در حوزه مالیات سهم کلی دارد که از طریق ملی پرداخت می‌شود. از سال ۹۹ ،۲۳ پرونده به استان ارسال شده که بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان به خراسان رضوی وصول مالیات انجام شده است. برخی پرونده‌ها که ارسال نشده چون سهم عمده درآمد در استان‌های دیگر است. ۳۳۰ میلیارد تومان نیز از سال گذشته از یکم فروردین ۱۴۰۰ تا ۳۰ خرداد به استان پرداخت شده است که در مجموع ۶۳۰ میلیارد تومان است. همچنین ۳۲۰ میلیارد تومان نیز به استان عوارض از شهرداری و دهیاری پرداخت شده که در مجموع بالغ بر ۹۵۰ میلیارد تومان مالیات و عوارض از محل وصولی ملی و پرونده‌های خارج از استان به حساب خزانه خراسان رضوی پرداخت شده است. وی درباره جایگاه خراسان رضوی در وصول مالیات در کشور گفت: خراسان رضوی جایگاه نهم در وصول مالیات در کشور را دارد، زیرا شرکت‌های مادر تخصصی در خراسان رضوی کم بوده و جایگاه اول و دوم در این زمینه مربوط به تهران و اصفهان است. مدبرنیا در خصوص فرارمالیاتی در استان خراسان رضوی افزود: ۷۷ مورد پرونده در اجرای ماده ۱۸۱ وجود دارد که تشخیص‌ برای تعدادی صادر و هنوز به مرحله قطعیت نرسیده و میزان آن مشخص نیست. سال ۱۴۰۰ اولین سالی بود که سازمان مالیاتی دستگاه پوز را به سامانه مالیاتی و پرونده مالیاتی متصل کرد. با راه اندازی پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان قطعا مودیان جدید شناسایی می‌شوند و شناسایی فرار مالیاتی شفاف‌تر می‌شود، اما هیچ اظهارنظری درباره میزان فرار مالیاتی در استان نمی‌توان داشت. انتهای پیام منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مالیات واحد مسکونی خراسان رضوی پایانه فروشگاهی تسلیم اظهارنامه سازمان مالیاتی سامانه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ خراسان رضوی میلیارد تومان سامانه مودیان صاحبان مشاغل فرار مالیاتی امور مالیاتی وصول مالیات پرونده ها فرم تبصره سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۱۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، ایرادات شورای نگهبان در چند ماده از طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

ماده (۱۹) به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۱۹- ماده (۷۶) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۷۶- عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که مشمول ماده (۷۷) این قانون شود، مشمول مالیات نمی‌باشد. این معافیت در خصوص اشخاصی که به حکم تبصره‌های (۲) و (۴) ماده (۷۷) مشمول آن ماده نشده‌اند، نیز جاری است.

ماده (۲۰) و تبصره‌های آن به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۲۰- عنوان تبصره ماده (۹۳) به تبصره (۱) اصلاح و هشت تبصره به عنوان تبصره‌های (۲) تا (۹) به ماده (۹۳) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره ۲- درآمدهایی که مشمول مالیات موضوع این ماده می‌شوند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه موضوع فصل اول باب سوم و مالیات بر درآمد اتفاقی موضوع فصل ششم باب سوم این قانون نمی‌شوند.

تبصره ۳- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل و مرتبط با فعالیت شغلی آنها، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۴- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، مرتبط با فعالیت شغلی صاحبان مشاغل موضوع این فصل نباشند، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع فصل اول باب سوم این قانون می‌شود.

تبصره ۵- ارزش روز حق واگذاری محل که فاقد صورتحساب الکترونیکی خرید است به موجب آئین‌نامه‌ای تعیین می‌شود که حداکثر ظرف یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد. تعیین ارزش روز حق واگذاری محل در آئین‌نامه مذکور بر اساس مواردی از قبیل اظهار مؤدی، تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده در طول دوره تملک و ارزش روز دارایی موضوع ماده (۶۴) این قانون است. حکم این تبصره در خصوص تعیین ارزش روز حق واگذاری محل که به صورت بلاعوض یا به صورت ارث تملک شده نیز جاری است.

تبصره ۶- از مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که دوره تملک آن بیش از ۲ سال باشد، پس از کسر عایدی ناشی از تورم موضوع تبصره (۱۰) ماده (۱۰۵) این قانون، تا آستانه ده برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون کسر می‌شود و مازاد آن با رعایت مقررات این ماده مشمول مالیات می‌شود. اشخاص موضوع این فصل صرفاً در یک سال از هر پنج سال، می‌توانند از این معافیت استفاده کنند.

تبصره ۷- حکم تبصره‌های (۹) تا (۱۲) ماده (۱۰۵) این قانون، با رعایت مقررات این فصل، در خصوص صاحبان مشاغل موضوع این فصل جاری است.

تبصره ۸- مجموع درآمد اشخاص غیرتجاری، حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴۶) این قانون که مطابق مفاد فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه شده است، در هر پنج سال تا سقف ۵ برابر معافیت موضوع ماده (۱۰۱) این قانون مشمول مالیات نخواهد بود و مازاد بر آستانه فوق، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود.

تبصره ۹- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۱- در تبصره (۱) ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم عبارت «غیرتجاری» حذف و ۷ تبصره به‌عنوان تبصره‌های (۸) تا (۱۴) به ماده مذکور به شرح زیر الحاق می‌شود:

«تبصره ۸- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مشمول استثنای صدر این ماده نمی‌شود و عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۹- در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل که بر اساس اسناد رسمی، تاریخ تملک آن‌ها پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، «تاریخ تملک» دارایی، تاریخ درج شده در سند مذکور است و در صورتی که از طریق اسناد عادی معامله باشد، تاریخ تملک، تاریخ استقرار بستر اجرایی است. همچنین حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) ماده (۴۸) این قانون در زمان استقرار بستر اجرایی، قیمت خرید دارایی‌های مذکور محسوب می‌شود.‌

تبصره ۱۰- در محاسبه عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، عایدی ناشی از تورم از کل عایدی سرمایه کسر می‌شود. عایدی ناشی از تورم عبارت است از مازاد «قیمت خرید تعدیل شده» از «قیمت خرید». در خصوص دارایی‌های موضوع این تبصره، در صورتی که قیمت خرید تعدیل شده بیشتر از قیمت فروش باشد، زیان حاصل از انتقال دارایی مذکور قابل استهلاک نخواهد بود.

تبصره ۱۱- در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل، ۲ سال یا کمتر از ۲ سال باشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود. شرط دوره تملک بیش از ۲ سال مذکور در این تبصره، می‌تواند در هر پنج سال صرفاً برای یک دارایی رعایت نشود.

تبصره ۱۲- در خصوص اشخاص موضوع این ماده که بدون لحاظ عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های‎ موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، زیان‌ده هستند، در صورتی که دوره تملک دارایی‌های مذکور دو سال یا بیشتر باشد، عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و در غیر این صورت اگر دوره تملک دارایی‌های مذکور کمتر از دو سال باشد، صرفاً یک‌سوم از عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و مابقی عایدی حسب مورد با نرخ‌های مربوط مشمول مالیات می‌باشد.

تبصره ۱۳- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مرتبط با فعالیت اشخاص موضوع این فصل نباشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود.

تبصره ۱۴- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۲- در ماده (۱۱۹) قانون مالیات‌های مستقیم، عبارت «در هر سال، مجموع» به ابتدای این ماده الحاق و عبارت «به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱)» به عبارت «برای اشخاص غیرتجاری، با لحاظ مفاد مواد (۱۲۴) و (۱۲۶) به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون و برای اشخاص تجاری، به ترتیب در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) و (۱۰۵)» اصلاح می‌شود. همچنین یک تبصره به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره -سازمان موظف است مجموع درآمدهای موضوع این فصل متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال نماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • ۵۷۰ هزار اخطار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی ارسال شده است
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان
  • ۱۰ هزار خانه خالی در پرند به سازمان امور مالیاتی معرفی شد
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد