Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@07:02:08 GMT

خبر جدید بانک مرکزی در خصوص نقدینگی خردادماه

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۴۹۸۸

خبر جدید بانک مرکزی در خصوص نقدینگی خردادماه

بانک مرکزی با تمدید پافشاری خود در خصوص خط قرمز‌های کلان اعم از اضافه برداشت بانک‌ها و عدم برداشت دولت از تنخواه این نهاد سعی کرده تا متغیر‌های تورم ساز را کنترل کند. صالح آبادی در اطلاع اخیر خود از این شاخص‌ها خبر از کاهش آن تا پایان بهار در مقایسه با سال قبل داد. پس از کاهش شاخص‌های تورم ساز پولی در ماه‌های ابتدایی امسال گویا این روند کاهشی به خرداد ماه نیز سرایت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طبق آماری که بانک مرکزی در سال جدید منتشر کرد، نرخ رشد نقدینگی در ماه فروردین ماه منفی شده و در دوماه ابتدایی امسال ۲.۳ درصد رشد داشته که نسبت به موقعیت مشابه خود در سال قبل ۱.۳ واحد درصد کمتر بوده است.

بررسی‌ها در مورد پایه پولی نیز نشان می‌دهد سرعت افزایش دراین هسته تورم ساز کشور نیز در مقایسه با سال قبل کمتر بوده است. در ادامه روند کاهشی دو متغیر مهم اقتصاد کلان رئیس کل بانک مرکزی در سخنان اخیر خود اشاره به تداوم کنترل رشد این شاخص‌ها تاپایان بهار امسال داشته است.

صالح آبادی با اشاره به جدی‌تر گرفتن انضباط مالی بانک ها، و عدم برداشت دولت از تنخواه، اعلام کرد طبق آخرین آمارها، رشد نقدینگی و پایه پولی نسبت به سه ماهه مشابه سال گذشته کاهشی بوده است.

در همین رابطه به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر صالح آبادی در نشست دوره‌ای با مدیران عامل شبکه بانکی کشور با بیان اینکه ضوابط مربوط به عرضه اولیه و معاملات ثانویه گواهی سپرده عام با هماهنگی بانک مرکزی در شورای عالی بورس تصویب شده است، افزود: این ابزار، امکان مناسبی برای تجهیز منابع در اختیار بانک‌ها می‌گذارد و در بازار سرمایه قابل انتشار و معامله خواهد بود.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی در سه ماهه اول سال جاری گفت: خوشبختانه رشد نقدینگی و پایه پولی نسبت به سه ماهه مشابه سال گذشته کاهشی بوده که انضباط مالی دولت متاثر از عدم استفاده از تنخواه گردان در این خصوص بسیار موثر بوده است.

دکتر صالح آبادی، با بیان اینکه اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی، خط قرمز بانک مرکزی است و با سخت گیری شدید دنبال می‌شود، ادامه داد: ساماندهی اضافه برداشت بانک‌ها از طریق ایجاد محدودیت برای بانک‌های ناتراز و لزوم توثیق وثایق نقد شونده در ازای اضافه برداشت توسط بانک مرکزی انجام می‌شود.

دکتر صالح آبادی بر ضرورت تسریع در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن تاکید کرد و افزود: علیرغم وجود محدودیت در منابع بانکها، پرداخت این تسهیلات جزو اولویت‌های بانک مرکزی و شبکه بانکی است.

در این جلسه همچنین بر لزوم رعایت ضوابط مربوط به مبارزه با پولشویی و اجرای مفاد باقیمانده از قانون جدید چک تاکید شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تورم بانک مرکزی رشد نقدینگی اقتصاد کلان دولت بانک مرکزی اضافه برداشت رشد نقدینگی صالح آبادی پایه پولی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۴۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد

به گزارش قدس آنلاین، مصطفی قمری‌وفا در شبکه اجتماعی خود نوشت: رئیس کل بانک مرکزی ایران به منطور شرکت در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی، تهران را به مقصد ریاض پایتخت عربستان ترک کرد.

دیدار و گفتگو با روسای بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف از جمله عربستان در راستای توسعه مناسبات پولی و بانکی از جمله برنامه‌های رییس کل بانک مرکزی در عربستان است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی