Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهقانی زاده، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: تا سه ماهه اول سال جاری، ۱۳۴ روستای استان دارای برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید دهقانی‌زاده در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به عملکرد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد در زمینه تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال روستایی، روستا را به عنوان یک سیستم، متشکل از اجزایی همچون محیط طبیعی، انسانی، اقتصادی، فرهنگی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. با تمامی روابطی دانست که در یک مجموعه مرتبط و تعاملی، یک سیستم کامل را تشکیل می‌دهد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تصریح کرد: در این سیستم اگر یکی از اجزا دچار مشکل شود و نتواند در راستای اهداف سیستم که همانا تداوم حیات روستا است حرکت کند، کل ساختار سیستم به خطر افتاده و چه بسا منجر به نابودی کل سیستم خواهد شد.

دهقانی‌زاده، افزود: خالی از سکنه شدن بسیاری از روستاها در استان یزد نمونه‌ای از کار اضمحلال روستا یا همان سیستم مورد نظر است که بخش زیادی از این چالش عمدتا به خاطر از کار افتادن اقتصاد این روستاهاست.

وی ۱۴.۵ درصد از جمعیت استان یزد را ساکن مناطق روستایی عنوان کرد و گفت: با بررسی وضعیت جمعیت استان یزد در سال ۱۳۹۵، این استان یکی از استان‌های با درصد پایین جمعیت روستایی در کل کشور است. 

دهقانی‌زاده با بیان اینکه مجموع آبادی‌های دارای سکنه این استان نیز در همان سال بالغ بر ۱هزار و ۱۲۷ آبادی بوده است که حدود ۳۳ درصد کل آبادی‌های استان را به خود اختصاص می‌دهد، اظهار داشت: این امر بحران شدید پایداری و بی‌ثباتی روستاهای استان را نشان می‌دهد. وی با اشاره به اینکه از مجموع آبادی‌های استان در سال ۱۳۹۵ ،حدود ۸۰ درصد کمتر از ۱۰ نفر جمعیت داشته، به محدودیت‌های شدید همچون خشکسالی‌ها و از بین رفتن منابع آب، پیشروی بیابان، ضعف بنیان‌های اقتصادی روستاها و ... اشاره کرد و اظهار کرد: با گذشت زمان بسیاری از این روستاهای استان خالی از سکنه شده و به خیل روستاهای خالی از سکنه خواهند پیوست.

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، نرخ رشد منفی جمعیت روستایی استان یزد در سال‌های گذشته را متذکر شد و گفت: بر این اساس، برنامه‌ریزی برای نگهداشت جمعیت روستایی استان و یا حتی بازگشت مهاجران نیازمند برنامه‌ریزی و اتخاذ تمهیدات مناسب در این زمینه است.

دهقانی‌زاده افزود: آنچه در این زمینه حائز اهمیت است برنامه‌ریزی اقتصادی و به ویژه ایجاد اشتغال و متنوع سازی درآمد متناسب با ظرفیت‌های مختلف روستاهای استان یزد است.

وی با بیان اینکه در استان یزد تعداد ۴۵ روستا در سال ۱۳۹۶، ۴۴ روستا در سال ۱۳۹۷، ۴۵ روستا در سال ۱۳۹۸، ۴۴ روستا در سال ۱۳۹۹ و ۳۷ روستا در سال ۱۴۰۰ مورد مطالعه قرار گرفته است، بیان کرد: تا سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی۱۳۴ روستا تصویب و ابلاغ شده که نسبت آن به کل سهمیه استان برابر با ۳۳.۶۳ % است. 

دبیرکارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان با اشاره به اینکه در این برنامه‌ تاکنون، ۱هزار و ۴۱۷ پروژه مصوب شده است، افزود: این پروژه‌ها زمینه‌ساز ایجاد ۵هزار و ۵۵۸ فرصت شغلی در استان شده است.

دهقانی‌زاده محصولات محوری زنجیره اصلی استان در این برنامه را زعفران و گیاهان دارویی، زیلو، پرورش گوسفند و بز، پسته، بومگردی و شتر نام برد و گفت: برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی ۸۱ روستای باقی مانده نیز در حال تدوین است که با وجود توجه ویژه دولت به این امر اقداماتی خوبی در این راستا رقم خواهد خورد.

گفتنی است بر اساس حکم مندرج در جزء ۱ بند الف ماده ۲۷ قاون برنامه ششم ، دولت مکلف است در خصوص برنامه‌ریزی منطقه‌ای و تقویت اقتصاد روستایی و توسعه اقتصاد صادرات محور در طول اجرای قانون برنامه، هر سال در پنج هزار روستا با توجه به استعدادها و ظرفیت‌های بومی و محیطی و قابلیت محلی- اقتصادی آن منطقه، با مشارکت نیروهای محلی و با بهره‌گیری از تسهیلات بانکی، حمایت‌های دولتی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی آن روستاها را از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان‌ها تهیه کردهه و به تصویب شورای توسعه و برنامه ریزی استان مربوط برساند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال روستا در سال دهقانی زاده استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۲۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین

وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده نیز در دستور کار داریم.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی در جمع خبرنگاران بیان کرد: استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میدان‌های گازی اهمیت بسیاری دارد. امروز برای توسعه نزدیک به ۱۶ مخزن گازی با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی کشور تفاهم‌نامه امضا شد که به‌سمت قرارداد و اجرایی‌شدن می‌رود.

وی افزود: شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی با کمک شرکت‌های اکتشاف و تولید در توسعه میدان‌های گازی ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند و با توسعه این میدان‌ها، در دو، سه سال آینده بیش از ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز به تولید گاز کشور افزوده می‌شود که هم تأمین‌کننده خوراک پتروشیمی‌ها خواهد بود و هم به فرایند توسعه میدان‌های گازی کشور کمک می‌کند.

وزیر نفت تصریح کرد: سابقه نداشته است شرکت‌های پتروشیمی در زمینه توسعه میدان‌ها ورود کنند. در نمایشگاهی که در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، ایشان تأکید کردند که از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ استفاده کنید که امروز الحمدالله این اتفاق مبارک رقم خورد.

اوجی با بیان اینکه پارسال قراردادهای سازنده‌ای با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی در زمینه جمع‌آوری گازهای مشعل داشتیم، گفت: بخشی از این‌ها به بهره‌برداری رسیده است. همچنین در خصوص تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی، به‌ویژه پتروشیمی‌هایی که متانول تولید می‌کنند، با شرکت‌های ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و صنایع پتروشیمی برنامه‌ریزی‌هایی شده است.

وی افزود: ان‌شاءالله بخشی از تولید متانول کشور به‌سمت تولید بنزین و ارزش‌ افزوده سوق داده می‌شود. امروز بسیاری از کشورها از خوراک متانول به تولید بنزین دست یافته‌اند که ما دانش فنی و توانمندی تولید آن را داریم؛ بنابراین در بعضی پتروشیمی‌ها که سهام‌داران آن‌ها تمایل داشتند، با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق مطلوب رقم خواهد خورد و ما بخشی از ظرفیت تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد که اعداد و ارقام آن را در مصاحبه‌های بعدی اعلام خواهم کرد.

وزیر نفت ادامه داد: با توجه به افت قیمتی که طی چند سال اخیر در بحث محصولات تولید متانول داشته‌ایم و از طرفی برای جبران ناترازی بنزین، می‌توانیم از بنزینی که از خوراک متانول تولید می‌شود استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین هم اتفاق افتاده است.

اوجی از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار داریم. از این پروژه‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل می‌شوند یا نیمه‌تمام هستند، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه می‌شود. همچنین روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از روزانه ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه وزارت نفت در آغاز سال نو به اجرای پروژه‌های کلان با استفاده از منابع داخلی توجه نشان داده و بالاترین وزارتخانه و دستگاه در کشور در موضوع جذب سرمایه‌ خارجی وزارت نفت بوده است، گفت: در توسعه میدان‌ها نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر، نگاه درستی برای توانمندی بخش داخلی ایجاد شده است.

وزیر نفت تصریح کرد: امروز اتفاق مطلوب با فعالان بخش خصوصی که عمده سهام‌دارانِ این پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها هستند رقم خورد، البته سهام‌داران آن‌ها مردم هستند و بیش از ۵۰ میلیون نفر در صنایع پتروشیمی و مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی سهم‌ دارند.

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • نشست فصلی سران حزب اعتدال و توسعه با هدف برنامه ریزی کلان در سال ۱۴۰۳
  • مدیران شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات استانی و ملی باشند
  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات باشند
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین