Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@07:36:37 GMT

تشخیص مشکلات شنوایی با گوشی هوشمند

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۲۳۰۸

تشخیص مشکلات شنوایی با گوشی هوشمند

به نقل از statnews، در یک غروب سرد اکتبر یک دهه پیش، دکتر مایکل کوهن در حالی وارد فرودگاه بین‌المللی لوگان بوستون شد که وسیله‌ای سنگین به همراه داشت که مانند یک مخزن کوچک ساخته شده بود و بلافاصله توجه افسران امنیتی فرودگاه را به خود جلب کرد. این وسیله‌ای برای تشخیص مشکلات گوش بود که او و یکی از همکارانش در حال جابجایی آن در سراسر جهان بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه که تمپانومتر نامیده می‌شود برای بسیاری از ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی در سرتاسر جهان بسیار گران‌تر از آن بود که به‌تنهایی قادر به تنهایی آن باشند، بنابراین کوهن، متخصص گوش و حلق و بینی در ماساچوست Eye and Ear، آن را به همکارانش در اتیوپی ارسال می‌کرد.

اکنون گروهی از مهندسان و متخصصان شنوایی در حال کار حل این مسئله هستند. آن‌ها در حال طراحی تمپانومتر‌هایی هستند که به اندازه کافی ارزان و کوچک بوده و برای همه نیازمندان قابل تهیه باشد. در یک مطالعه مقدماتی جدید که ماه گذشته در Communications Medicine منتشر شد، محققان گزارش دادند که دستگاه مبتنی بر تلفن هوشمند آن‌ها تقریبا به اندازه تمپانومتر‌های تجاری موجود است که می‌تواند هزاران دلار صرفه جویی در هزینه داشته باشد. 

تمپانومتر یکی از دستگاه‌های متعدد در پزشکی گوش، حلق و بینی است که بر روی شنوایی تمرکز می‌کنند و با متخصصان گوش و حلق و بینی همکاری نزدیکی دارد. تمپانومتر پرده گوش را به ارتعاش در می‌آورد و سپس صدایی را که منعکس می‌کند اندازه گرفته و میزان حرکت گوش را بررسی می‌کند. این صدای شناسایی شده به پزشکان نشان می‌دهد که آیا پرده گوش به درستی کار می‌کند یا خیر. مایع در گوش، سوراخ شدن پرده گوش و رشد غیرطبیعی استخوان همگی در نمودار‌های تولید شده توسط تمپانومتر نشان داده می‌شوند.

به طور خاص اولین مورد که اغلب نشانه عفونت است، یک مشکل بزرگ است که می‌تواند باعث کاهش شنوایی شود. عفونت گوش میانی از شایع‌ترین دلایل مراجعه خانواده‌ها به پزشک است و تخمین زده می‌شود که بیش از نیمی از کودکان نوپا هر سال به چنین عفونتی مبتلا می‌شوند. به خصوص در دوران کودکی، هر نوع از دست دادن شنوایی یک مشکل بزرگ است، زیرا کودکان نوپا برای درک زبان و ادامه رشد طبیعی به حس صوتی خود تکیه می‌کنند.

تمپانومتری چیزی است که همیشه در ویزیت‌های گوش و حلق و بینی و شنوایی شناسی استفاده می‌شود. این بخشی از مراقبت‌های معمول بوده و در بسیاری از موارد بسیار گران است.

تمپانومتر‌ها گران هستند و معمولا بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار قیمت دارند. در حال حاضر تمپانومتر‌های قابل حملی در بازار وجود دارد که کوچکتر از مدل سنتی کوهن هستند، اما آن‌ها نیز می‌توانند هزاران دلار قیمت داشته باشند. در طراحی مدل جدید، محققان به طور خاص قصد داشتند با حفظ دقت، هزینه‌های استفاده از فناوری در مراقبت‌های معمول را به‌طور چشمگیری کاهش دهند. در مطالعه‌ای با ۵۰ کودک، ابزار مبتنی بر گوشی‌های هوشمند در ۸۶ درصد موارد نتایجی مشابه با نتایجی که توسط دستگاه‌های تجاری ارائه می‌شود، ارائه کرد.

دستگاه جدید از یک بلندگو، میکروفون، موتور و سنسور فشار ارزان قیمت استفاده می‌کند تا مکانیسم تمپانومتر‌های موجود را تکرار کند که یک کاوشگر نوک Q را وارد گوش کرده و صدایی پخش می‌کند و صدای بازتاب شده از پرده گوش را ضبط می‌کند. برای مقایسه، تمپانومتری که کوهن به اتیوپی برد، وزنی معادل ۶ گالن آب داشت.

فراتر از قابل حمل بودن، یکی از نقاط قوت اصلی دستگاه جدید قیمت آن است. هزینه بالای سایر تمپانومتر‌ها نگرانی مشترک سایر پزشکان است. برایان وستربرگ که تقریبا هر سال برای کار‌های پزشکی به اوگاندا سفر می‌کند، قیمت تمپانومتر را با هزینه بالای سمعک‌های خاص مقایسه کرد.

  او گفت: با تمپانومترها، مطمئن نیستم که بتوانید هزینه‌های تحقیق و توسعه را در آنجا انجام دهید، زیرا تمام این فناوری برای دهه‌ها وجود داشته است.

بیشتر بخوانید

گوشی‌های تاشو سامسونگ در آینده نزدیک بسیار ارزان‌تر می‌شوند

محققان امیدوارند که دستگاه آن‌ها در مناطق کم منابع مورد استفاده و بهبود قرار گیرد. این یک چشم انداز جذاب برای پزشکانی است که در آن مناطق فعالیت می‌کنند؛ همچنین می‌تواند در مناطق دیگری که دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی دشوار است مفید باشد.

کارشناسان معتقدند برای استفاده گسترده‌تر از این فناوری، همچنین باید اطمینان حاصل شود که ارائه دهندگان آموزش دیده برای استفاده از آن و متخصصان برای درمان مشکلاتی که تشخیص داده می‌شوند، وجود دارد. استفاده از تمپانومتر‌های جدید مبتنی بر گوشی‌های هوشمند برای رفع شکاف‌های دسترسی کافی نیست. دستگاه‌هایی مانند شنوایی سنج و الکتروانسفالوگرام برای مشخص کردن سایر مشکلات مربوط به شنوایی و انجام غربالگری شنوایی جهانی برای نوزادان ضروری هستند که سازمان جهانی بهداشت نیز به آن توصیه می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گوشی هوشمند مشکلات شنوایی حلق و بینی پرده گوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۲۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسوولان دستگاه قضا به مشکلات کارگری شهرستان البرز ورود کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مسعود مهدوی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهر الوند اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب، با بیان نقش کلیدی جامعه کارگری در جهش تولید و بهبود وضع اقتصادی کشور، به تبیین وظایف مسئولان برای حل مشکلات قشرِ قانع و نجیب کارگر پرداختند و فرمودند که حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد.

وی افزود: از مسؤولان اجرایی و قضائی درخواست کرده‌ایم که مشکلات بعضی کارخانجات که حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کنند ورود جدی داشته باشد.

امام جمعه الوند تاکید کرد: رکن اصلی تولید که مطالبه جدی رهبری هم هست کارگر است وقتی این‌ها به کارگر بها قائل نمی‌شوند چه کسی باید پاسخگو باشد؟ وقتی کارگران را اخراج می‌کنند آیا مدعی العموم وظیفه‌ای ندارد که آنها را پاسخگو کند؟

وی با طرح این پرسش که مسؤولان قضائی استان چرا به مشکلات کارگری شهرستان البرز ورود نمی‌کنند تاکید کرد: دستگاه قضا با مدیران واحدهایی که با زندگی مردم و کارگران بازی می‌کنند برخورد جدی داشته باشد.

حجت الاسلام مهدوی تاکید کرد: رهبری معظم هدف واقعی آمریکا و غرب از تحریم و فشار بر ایران را، تسلیم و تبعیت محض ملت و نظام اسلامی خواندند و تأکید کردند ملت بزرگ و ریشه‌دار ایران و جمهوری اسلامی، در مقابل زورگویی و زیاده‌خواهی‌ها تسلیم نمی‌شود و با تبدیل تحریم‌ها به فرصت‌های پیشرفت و شکوفایی، به افق روشن آینده دست خواهد یافت.

وی با اشاره به ادامه جنایت اسرائیل در غزه عنوان کرد: بدون شک، در موضوع فلسطین، دنیا تکانی خورده است که پیش از این اصلاً سابقه نداشته است. این اتفاق در حالی رقم خورده که فلسطینی‌ها در زمینه رسانه، فناوری اطلاعات و حتی در امور روزمره خود دچار محدودیت هستند.

وی در پایان با اشاره به فرارسیدن روز معلم یادآور شد: شهید مطهری، نه یک فرد بلکه یک مکتب، یک گفتمان و یک جریان بود که می‌توانست و می‌تواند برای خواص و نخبگان فکری جبهه انقلاب، یک الگو و اسوه باشد. امام (ره) و هم رهبر حکیم انقلاب، یکی از اصلی‌ترین‌ترین ویژگی‌های شخصیتی ایشان را «بصیرت» دانسته‌اند.

کد خبر 6089140

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به موضوع پیشگیری از جرم در سطح استان
  • مشکلات امروز قزوین به دلیل بی توجهی به پیشگیری از جرم است
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین گوشی هوشمند بازار
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • مسوولان دستگاه قضا به مشکلات کارگری شهرستان البرز ورود کنند
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت