Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@23:01:51 GMT

تحقق شهر هوشمند در گرو پیوند شهرداری و دانشگاه است

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۵۰۶۷

تحقق شهر هوشمند در گرو پیوند شهرداری و دانشگاه است

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آیین امضای تفاهم‌نامه مشارکت در توسعه و بهره‌برداری از سرای نوآوری فناوری اطلاعات و هوشمندسازی شهری بین دانشگاه آزاد اسلامی و شهرداری اصفهان اظهار داش: در نظام پژوهش کشور شاید دانشگاه‌ها آنچنان که باید نتوانستند کارآمد ظاهر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بازارها در گذشته فقط حجره خرید و فروش نبود، بلکه مکان خلق فناوری محصول و ارائه آن بود، در این راستا بازار فناوری و سرای نوآوری را در دانشگاه آزاد به عنوان نقطه متصل به یک زیست بوم ایجاد کردیم و آن را با نهادهای درون کشور به اشتراک گذاشتیم.

طهرانچی گفت: طرح پویش و سرای مشترک نخستین بار در اصفهان و با همکاری اتاق بازرگانی اجرایی شد،  در زمینه پژوهش در کشور مشکلاتی وجود دارد؛ تصور بر این است که چون دانشگاه علم و دانش دارد، باید به سرعت حل مسدله ارائه دهد، در صورتی که حلقه درک مسأله موضوع اصلی ما است. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان داشت: شهرداری نیاز به حل مسئله دارد و دانشگاه نیز فقط با درک آن می‌تواند مسئله را حل کند،  سرای‌های نوآوری، سراهای درک مسئله محسوب می‌شود و به نوعی تعاملی بین دانشگاه و مدیریت شهری برقرار می‌کند.

وی افزود: نمی‌توانیم در اتاق‌های دربسته و پای تخته‌ها درک مسئله داشته باشیم، بلکه نیازمند هماهنگی و تعامل دو طرفه هستیم که دانشگاه آزاد از این نظر در کشور پیشرو است.

طهرانچی افزود: هم اکنون ۱۹۳۴ پایان‌نامه با موضوع شهرداری‌ها در دانشگاه آزاد در حال تهیه و  ۴۴ پایان نامه نیز در حوزه شهرداری اصفهان در حال تحقیق و نگارش است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشگاه آزاد به عنوان یک نظام چابک به مسأله فکر می‌کند و خود را درگیر بوروکراسی نمی‌کند.

علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان نیز در این آیین اظهار داشت: شهرداری دستگاهی عمومی و عملیاتی است که فاصله اجرا تا تصمیم در آن به جهت نبود تشریفات اداری بسیار کوتاه است.

وی افزود: دو جهت‌گیری راهبردی در شهرداری در دستور کار قرار گرفته و این تفاهم‌نامه نیز در همین راستا منعقد شده که یکی از این جهت‌گیری‌ها، نوآوری است، لذا در این راستا باید امکاناتی فراهم شود تا ظرفیت‌های دانشگاهی و پژوهشی کمک حال رفع مسائل شهری شوند.

قاسم‌زاده گفت: جهت‌گیری دوم شهرداری مبتنی بر هوشمندسازی است، به این باور رسیده‌ایم که باید به سمت شهر هوشمند حرکت کنیم و این مسیر را همه شهرهای دنیا نیز باید طی کنند.

شهردار اصفهان تصریح کرد: پیوند بین شهرداری و دانشگاه و تشکیل سرای نوآوری و هوشمندسازی کمک می‌کند تا اصفهان به هدف و مقصد خود در رابطه با شهر هوشمند برسد و کیفیت زندگی در این شهر ارتقا پیدا کند.

وی بیان داشت: در شهرداری به سمت کوتاه‌سازی فرایندها، تسهیل و تسریع در ارائه خدمات و در نهایت هوشمندسازی شهر حرکت خواهیم کرد و از هر نوع تکنولوژی و نوآوری که به ارتقای کیفیت زندگی در شهر کمک کند، استقبال می‌کنیم.

قاسم‌زاده گفت: شهرداری می‌تواند نقش یک مشتری خوب را برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایفا کند و در این راستا ردیف بودجه‌ای پیش‌بینی شده است تا امکان خرید از شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود.

شهردار اصفهان ادامه داد: مسائل شهری را با اولویت‌بندی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه کرده‌ایم، در این راستا از رفع مشکلات شهر توسط شرکت‌های دانش بنیان استقبال خواهیم کرد.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرداری اصفهان شهر هوشمند تفاهم نامه دانشگاه آزاد اسلامی شرکت های دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۵۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان رضوی در حکم انتصاب محمدعلی زلفی‌گل خطاب به علی اسماعیلی آمده است: نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی و با عنایت به پیشنهاد معاون محترم فناوری و نوآوری به موجب این حکم به مدت چهار سال به عنوان رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب می‌شوید.

در این حکم آمده است: امید است با توجه به راهبردهای اساسی دولت مردمی، نقش شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری و نوآوری به ویژه توسعه پارک و مراکز رشد و حل مشکلات پیش روی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مستقر در پارک ایفا کنید.

در این حکم با اشاره به ماموریت رییس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی تعامل و تکامل هم‌افزا با استانداری، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی، صنایع خصوصی و دولتی، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پارک به منظور ارتقای کمی و کیفی خدمات مورد نیاز توسعه کسب و کار شرکت ها و واحدهای فناور، بسترسازی نرم افزاری و سخت افزاری برای ظهور و بروز نوآوری، مشارکت و ایفای نقش موثر در ارتقای زیست بوم نوآوری و فناوری منطقه، طراحی ساز و کار لازم برای تربیت نیروی انسانی متخصص در سطوح و حوزه های مختلف مورد نیاز پارک علم و فناوری تاکید شده است.

همچنین در این حکم توجه ویژه به معضل بیکاری و تلاش برای ایجادطرح‌های اشتغال زایی دانش بنیان و تغییر فرصت کار جویی به کارآفرینی، تدوین ساز و کار علمیاتی برای تحقق مرجعیت و دیپلماسی فناوری و نوآوری و رصد فناوری های نوظهور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و غیر دولتی در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان، تلاش در جهت ایجاد قطب‌های فناوری، سیاستگزاری، برنامه ریزی و جذب فن آموز، دستیار و پسادکترای فناوری، مهندسی پروژه‌های کلان فناوری و تبدیل آنها به ریز پروژه‌ها و واگذاری آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرا مورد اشاره قرار گرفته است.

پیش از این دکتر مسعود میرزایی شهرابی این سمت را بر عهده داشت که در آذرماه سال گذشته به ریاست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد.

علی اسماعیلی متولد سال ۱۳۶۳ شهر آمل و دانش‌آموخته رشته مهندسی هوا فضا و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار است که پیش از این نیز معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود.

وی همچنین حدود ۱۰ سال تجربه کار در زیست‌بوم فناوری و استارتاپی در خارج از کشور را دارد و دارای بیش از ۹۰ مقاله علمی - پژوهشی در نشریات علمی بین‌المللی است.

از افتخارات کسب شده اسماعیلی می‌توان به دانشجوی نمونه کشوری، پژوهشگر برتر دانشگاه فردوسی مشهد، دانش‌آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان، جوان ایرانی برتر در حوزه فناوری‌های نوین در خارج از کشور اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌نام «استاد فروغی»
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان+تصاویر
  • نصب ۳۵ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۷ اصفهان
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات