Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی: این روزها بحران میانسالی و چالش های افزایش جمعیت باعث شده که دغدغه زیادی بین کارشناسان حوزه جمعیت، جامعه شناسان و خود مردم ایجاد شود. منتها رفع بحران جمعیتی نیاز به پرورش مناسب از دوران کودکی تا زمان اشتغال و ازدواج جوانان دارد.

اخیرا کمپینی در فارس من خبرگزاری فارس با عنوان «درخواست تشکیل ستاد ملی جمعیت» تشکیل شده و از مسئولان درخواست تشکیل این ستاد را به منظور رفع مشکلات مربوط به عرصه جمعیتی کشور داشته است چرا که ظاهرا این ستاد تاکنون اعضایش را مشخص نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کمپین بیان شده که مهمترین دغدغه برای بلندمدت این موضوع است که با تشکیل ستادی متشکل از نهادهای ذیربط قوانین مشوق با کارشناسی تهیه شود و تا اجرای کامل توسط این ستاد نظارت شود و در مرحله بعد تبدیل به وزارتخانه مستقلی شود تا برنامه مدونی با مداومت کنترل کمی و کیفی جمعیت را به عهده بگیرد.

 

«رضا باقری»، کارشناس فرهنگی و معاون موسسه فرهنگی هنری رواق پارسیان ثبت کننده این کمپین در فارس من بوده و دراین باره به خبرگزاری فارس می گوید: «ستاد جمعیت در صورت تشکیل شدن و مشخص شدن اعضایش بر بحث بحران جمعیت متمرکز خواهد شد. نخستین گام این است که جریان سازی رسانه ای برای مردم راه بیافتد و دوم تشکیل یک اتاق فکر برای مسئولان که متوجه اهمیت موضوع بشوند و هر سازمان ذی ربطی برای حمایت مادی ، معنوی و فرهنگ سازی در این زمینه بودجه مناسب اختصاص بدهد».

وی دراین باره می افزاید: «تمام این فعالیت ها اگر در قالب یک پکیج صورت نگیرد، با توجه به هجمه هایی که علیه خانواده و زن در کشور ما وجود دارد، به نتیجه نخواهد رسید. بنابراین وقتی ما در  کشورمان تهاجم از طرف مقابل وجود دارد ما هم باید یک تهاجم داشته باشیم که آن هم بحث تشکیل خانواده، توسعه ازدواج و در نهایتش نیز فرزندآوری است که باید رخ دهد».

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ستاد ملی جمعیت فارس من بحران جمعیت فرزندآوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۶۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت. 

به این ترتیب نه فقط در کشور‌های توسعه‌ یافته بلکه در کشور‌های در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد. 

در کشور‌های توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند. 

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیاز‌های آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد. 

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد