Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ وزیر فرهنگ گفت: ما به تنوع فرهنگی و هنری ایران زمین احترام می‌گذاریم و به دنبال تحمیل نوع خاصی از مد و لباس و پوشش برای جامعه عفیف ایرانی نیستیم و همه تفاوت‌ها را به رسمیت می‌شناسیم.

به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در آیین پایانی یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر که عصر جمعه، ۲۴ تیرماه در برج میلاد تهران برگزار شد، با اشاره به جایگاه اجتماعی، فرهنگی و هنری لباس و پوشش در فرهنگ ایران افزود: در حوزه مد و لباس به انواع و اقسام پوشش‌های اصیل و متنوع فرهنگی و هنری ایران‌زمین احترام می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر نمونه‌سازی تجاری از آثار فاخر عرضه شده جشنواره مد و لباس فجر، گفت: باید آثار فاخر استان‌ها و شهرستان‌ها در حوزه پوشاک، مد و لباس به عرضه عمومی و تولید انبوه برسد چرا که نباید فقط متمرکز بر پایتخت باشیم بلکه ایران بزرگ با تنوع فرهنگی، هنری، قومیتی و زبانی بسیاری همراه است و همگی یک رنگین‎‌کمان زیبا را تشکیل داده‌اند و زیر چتر نظام مقدس جمهوری اسلامی گردهم آمده‌اند.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: دولت مردمی به‌دنبال تحمیل نوع خاصی از لباس، مد و پوشش برای جامعه عفیف ایرانی نیست بلکه همه تفاوت‌های اصیل را به رسمیت می‌شناسیم چراکه فرهنگ و هنر ایران در این حوزه دارای تاریخ غنی و کهن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه پوشش بخش مهمی از هویت ایرانی اسلامی است، ادامه داد: اگر در موزه‌ها آثار مهم تاریخی قبل از اسلام را مشاهده کنیم متوجه درخشش گوهر عفاف و پوشش در این آثار هستیم، بنابراین مفتخر به فرهنگی هستیم که پوشش جزیی از هویت تاریخی آن است.

اسماعیلی به تلاش ۲۰۰ساله تمدن مغرب‌زمین برای هویت‌زدایی از فرهنگ اسلامی اشاره کرد و افزود: تمدن مغرب‌زمین در هجمه فرهنگی خود علیه جهان اسلام به دنبال هویت‌زدایی از افتخارات فرهنگی است و این هویت ‎زدایی با مقاومت فرهنگی در این منطقه و ایران عزیز روبرو خواهد شد.

رئیس شورای هنر به افتخارآفرینی زنان کشورمان در جریان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پرداخت و گفت: در پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی هشت‌ساله بسیاری از زنان قهرمان سرزمین‌مان در میدان‌های جنگ به شهادت رسیدند که گواه آن گلزارهای شهدای خوزستان و دیگر نقاط کشور است.

وی گفت: بانوان قهرمان ایرانی با حفظ پوشش و عفاف در سنگین‌ترین میادین اجتماعی و نظامی حضور پیدا می‌کنند و افتخار می‌آفرینند و همه ما به این امر افتخار می‌کنیم همچنین بعد از سال‌های جنگ تحمیلی نیز به برکت حاکمیت این تفکر، زنان عفیف ایرانی در همه حوزه‌ها حضوری درخشان داشتند و افتخار آفریدند و امروز نیز در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و هنری، بانوان ایرانی با حفظ پوشش عفیفانه حضوری موثر ایفا می‌کنند.

وزیر فرهنگ خطاب به برگزیدگان جشنواره مد و لباس فجر تاکید کرد: در وزارت فرهنگ و دولت مردمی از تلاش‌های فعالان این حوزه حمایت می‌کنیم تا بتوانیم با ایده‌های خلاقانه به تنوع در حوزه پوشش و عفاف اسلامی دست یابیم و در این زمینه هیچ محدودیتی نداریم و ایده‌ها و کارهای خلاقانه این جشنواره فقط در حد معرفی در جشنواره باقی نخواهند ماند و باید در زندگی اجتماعی مردم سوق داده و به تولید انبوه برای عرضه در بازارها و فروشگاه‎ها برسد.

اسماعیلی تصریح کرد: تسهیلات کم بهره برای تولید انبوه آثار هنری جشنواره مد و لباس فجر فراهم شده است تا این آثار در اختیار عموم مردم قرار گیرد.

تنوع فرهنگی، مزیت جشنواره مد و لباس فجر

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در بازار، پوشاک مناسب با فرهنگ و هویت تاریخی کشورمان به صورت محدود عرضه می‌شود، تاکید کرد: باید این محدودیت جبران شود در حالی که بسیاری از خانواده‎ها نسبت به این مساله اظهار نگرانی می‌کنند و باید این مشکل را با رویکرد نظارتی دستگاه‌های فرهنگی رفع کرد.

وی توجه به تنوع فرهنگی کشور را مزیت جشنواره مد و لباس فجر دانست و افزود: نگاه ما در حوزه فرهنگ و هنر معطوف به همه جغرافیای ایران زمین است زیرا ایران دارای هنرمندانی است که در عرصه‌های مختلف کارهای فاخر و ارزشمندی عرضه می‌کنند اما کمتر دیده می‌شوند و نمونه‌های آن‌ها را در سفرهای استانی از نزدیک شاهد هستم.

وزیر فرهنگ ارتقای سطح کیفی و کمی حوزه فرهنگ نقاط مختلف کشور را از ماموریت‌های اصلی وزارت فرهنگ در دوره جدید برشمرد و تاکید کرد: نیازمند عدالت فرهنگی و تحقق آن در شهرهای مختلف هستیم که در بخش مد و لباس این شعار سرلوحه فعالیت‌ها قرار خواهد گرفت تا شعار عدالت فرهنگی و احترام به تنوع فرهنگی کشور محقق شود و در همین راستا باید در بازارهای عمومی تهران و شهرهای بزرگ، رد پای آثار تولیدی شهرستان‌ها و مراکز پیرامونی را مشاهده کنیم زیرا برای موفقیت در مقابله با تهاجم گسترده فرهنگی نیاز به همدلی و مشارکت همه گروه‌ها و اقشار مردمی ایرانی اسلامی هستیم.

رئیس شورای هنر به تشریح ویژگی هنر ایرانی در حوزه مد و لباس پرداخت و افزود: همراهی «هنر و پوشش» ویژگی بارز فرهنگ و تمدن ایران عزیز است که از هزاره‌های پیشین از آن برخوردار بوده‌ایم و پس از اسلام به هویتی واحد و بزرگ در قالب یک تمدن باشکوه رسیده ایم.

اسماعیلی با بیان اینکه ایرانیان در طول تاریخ نوع پوشش را هنرمندانه انتخاب می‌کردند، گفت: در انواع پوشش‌های ایرانی بخش فرهنگی تمدن ایرانی اسلامی محفوظ بوده است درحالی که تمدن‌های مقابل نسبت به این موضوع نگاه فرهنگی و هنری ندارند و حتی عنوان برخی از این تمدن‌ها برهنگی است و از فرهنگ ایرانی اسلامی به دور است.

راه اندازی نخستین تلویزیون اینترنتی حوزه مد و لباس ایرانی، اسلامی

در بخش دیگری از این آیین، سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و ساماندهی کارگروه مد و لباس با تاکید بر رویکرد جشنواره مد و لباس در مشارکت‌گیری همه قومیت‌های ایرانی و با اشاره به رونمایی از مستند «تنها خیاط نابینای ایرانی» در شهرستان پاوه گفت: امسال جشنواره مد و لباس تفاوت‌های زیادی با گذشته داشت که با مردمی‌سازی و در راستای مردمی شدن صورت گرفت.

وی به رونمایی تندیس زرین این رویداد اشاره کرد و افزود: در رشته‌های اصلی جشنواره، جوایز به استان‌های مختلف تعلق گرفته است و نشان می‌دهد استان‌ها، کانون فرهنگ پوشاک و لباس کشور قرار گرفته‌اند؛ امسال جشنوارا مد و لباس تنها رویکرد هنری نداشته است بلکه چند بُعدی بود، بنابراین کمیته فرهنگی جشنواره ساعت‌ها برنامه جذاب برای خانواده‌ها و بچه‌ها طراحی کرده بود و دارای ابعاد مهم فرهنگی بود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درباره رویکرد برنامه‌های جنبی این رویداد تصریح کرد: همه فعالیت‌های این جشنواره در رشته‌های مختلف بود و مخاطب را به وقار، سواد پوشاک و عفاف دعوت می‌کند.

وی به برگزاری ۷۶ کارگاه آموزشی در حاشیه این رویداد فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: کمیته رسانه‌ای جشنواره مد و لباس از تلویزیون اینترنتی حریر رونمایی کرد که ضمن توجه و تقدیر از همه رسانه‌ها بویژه رسانه‌های تخصصی لباس، از امروز شاهد یک رسانه تخصصی مدل و لباس ایرانی اسلامی با عنوان تلویزیون حریر خواهیم بود.

امامی نخبه‌گرایی و استعدادیابی را رویکرد جدید این جشنواره معرفی کرد و افزود: بیش از ۱۲۰ استعداد جدید در حوزه حجاب و عفاف در این جشنواره شناسایی شده‌اند که در گذشته در هیچ جشنواره دیگری حضور نداشته‌اند و این نشان دهنده ارزش سرمایه‌گذاری در نظام فرهنگی کشور است. حضور جدی دانشجویان دانشگاه‌ها افتخار دیگری بود که در جشنواره میزبان آن بودیم.

وی زیرساختی بودن فعالیت‌ها را دیگر مولفه جشنواره مد و لباس معرفی کرد و ادامه داد: یکی از نشانه‌های کار زیرساختی افتتاح و رونمایی از سامانه شیما است؛ این سامانه جدای از نماد شیماست و قرار است استاندارد فرهنگی لباس ایران باشد تا کالایی‌هایی را که حداقل‎‌های فرهنگی را دارا است را به خانواده‌ها و دیگر نهادها معرفی کند تا مورد استفاده قرار گیرند؛ این سامانه به کمک همکاران وزارت صمت به سامانه شناسه کالا وصل خواهد شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از اختصاص وام‌های کم‌بهره به برگزیدگان این رویداد خبر داد و گفت: به‌همت صندوق کارآفرینی امید و معاونت امور زنان ریاست جمهوری از تولیدکنندگان آثار برگزیده حمایت می‌کنیم زیرا باید در این راستا صنعت، هنر و سیاست حوزه فرهنگی لباس در کنار حمایت‌ها کنار هم قرار گیرند تا موفقیت حاصل شود.

گفتنی است، یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر با تجلیل از برگزیدگان شاخه‌های مختلف این جشنواره در مرکز همایش‌های بین المللی برج میلاد به کار خود پایان داد.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا وزارت ارشاد پوشش اسلامی محمدمهدی اسماعیلی لباس ایرانی افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا جشنواره مد و لباس فجر ایرانی اسلامی فرهنگی و هنری تنوع فرهنگی وزیر فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۹۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی در نخستین محفل شعر ارادت رضوی که در هویزه برگزار شد، اظهار داشت:  در استان خوزستان 14 دوره جشنواره شعر رضوی برگزار شده و جشنواره امروز پا گرفته و به جشنواره نامدار و شناسنامه‌داری تبدیل شده که در سراسر کشور اهالی شعر، فرهنگ و ادب در وزارت ارشاد و دیگر وزارت‌ها و دستگاه‌ها همه آن را به این نام می‌شناسند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه این استان دروازه ورود تشیع به کشور و قدمگاه آقا امام رضا (ع) است، عنوان کرد: همه شهرهای خوزستان معطر به عطر آقا امام رضا (ع) است به همین دلیل سال گذشته این موضوع را مطرح کردیم که با توجه به ظرفیت عظیم و بزرگی که در شعر و ادب استان خوزستان به ویژه در بخش شعر عربی وجود دارد، چرا صرفاً یک یا دو شهر میزبان باشند.

منادی ادامه داد: اگر در استان خوزستان بتوانیم موضوع شعر عربی، ادب و فرهنگ شیعی و ولایی را با زبان عربی منتقل و مطرح کنیم و آنطور که باید خدمتگزاری و شکوفایی انجام شود، آنگاه می‌تواند دریچه‌ای برای ارتباط با کل جهان اسلام و دنیای اسلام باشد.

وی افزود: امروز شاهدیم در دوره‌ای که ایران اسلامی به دلیل فرهنگ حسینی و رضوی که در میان مردمش وجود دارد، مقابل رژیم غاصب صهیونیست می‌ایستد و به او سیلی تاریخی می‌زند، لذا این مسئله یک مسئله هویتی است که باید سر دست گرفته و آن را مطرح کنیم تا جوان‌های ما دچار خود کم بینی یا اندیشه‌های انحرافی نشوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: جوان‌های ما باید متوجه باشند که قدرت، هویت و آن فرهنگی که آنها را در دنیا سربلند و عزتمند می‌کند کدام فرهنگ، تاریخ و هویت است و این هویت ولایی را داشته باشیم که اگر رشد پیدا کرد و شکوفا شد، دریچه‌ای ارزشمند برای گفت‌وگو با جهان اسلام خواهد بود.

منادی گفت: نگاه ملت‌ها و مردم مسلمان در سراسر کشورهای اسلامی قبل و بعد از عملیات وعده صادق را که بررسی کنید، مشاهده می‌کنید که ایستادگی در مقابل ظلم و فساد مربوط به فرهنگ حسینی و رضوی است که ما مردم خوزستان افتخار داریم بگوییم این استان قدمگاه آقا امام رضا (ع) است.

وی بیان کرد: امسال همچون سال گذشته، روند جدید جشنواره شعر رضوی در حال اجراست به این صورت که اغلب شهرستان‌های خوزستان به نوعی میزبان جشنواره بین‌المللی شعر رضوی باشند تا بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که از ادب، فرهنگ، شعر، محصولات فرهنگی و هویتی در شهرهای و برنامه‌های مختلفی را استفاده کنیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود؛ به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود / به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود /به دنبال جنگ نیستیم