Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@06:39:25 GMT

بعد از نفت و فولاد‌ نوبت به قیر رسید

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۱۷۰۶

بعد از نفت و فولاد‌ نوبت به قیر رسید

در حالی که برخی مدعی هستند روس‌ها بازار قیر ایران در هند را تصاحب کرده‌اند، باید گفت کاهش عرضه 650 هزار تنی ماده اولیه قیر توسط پالایشگاه‌ها در بورس کالا، موجب کاهش تولید و در نتیجه کاهش صادرات قیر ایران شده است و این موضوع ارتباطی به صادرات نفت روسیه به هند ندارد.

به گزارش ایران اکونومیست، روز گذشته سیدحمید حسینی، دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در مصاحبه‌ای مدعی شد که بعد از وقوع جنگ اوکراین، روس‌ها بازار قیر ایران در هند را تصاحب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی در این باره گفت: اکنون علاوه بر اینکه هند نفت‌خام روسیه را با قیمت ارزان‌تر می‌خرد، قیر ایران را نیز که عمده صادراتش به بازار هند است با مشکل مواجه کرده است، به طوری که طی سه ماه گذشته ماهانه حدود 100 هزار تن صادرات قیر ما کاهش یافته یعنی از 430 هزار تن به 330 هزار تن کاهش پیدا کرده است.

* کاهش صادرات قیر ایران به هند تحت تاثیر کاهش عرضه مواد اولیه قیر بود

به گفته دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، افزایش صادرات نفت خام روسیه به هند باعث کاهش صادرات قیر ایران به این کشور شده است اما فارغ از اینکه این دو موضوع چه ارتباطی با یکدیگر دارند به بررسی دلیل اصلی کاهش صادرات قیر ایران می‌پردازیم.

طبق آمار بورس کالا، میزان عرضه وکیوم باتوم (ماده اولیه قیر) توسط پالایشگاه‌ها در سال جاری (تا تیرماه) نسبت به مدت مشابه سال گذشته 39 درصد کاهش داشته است.

طبق تصویر 1، طبیعی است که کاهش عرضه 650 هزار تنی ماده اولیه تولید قیر، موجب کاهش تولید و در نتیجه کاهش صادرات قیر ایران شود و دلیل اصلی کاهش 100 هزار تنی صادرات قیر ایران به هند نیز این موضوع بوده است و ربطی به فروش نفت روسیه ندارد.

 

تصویر 1

ادعای تصاحب بازار قیر ایران توسط روس‌ها درحالی خلاف واقع به نظر می‌رسد که در ماه‌های گذشته برخی رسانه‌های سیاسی مدعی تصاحب بازار نفت و فولاد ایران توسط روسیه نیز شده بودند.

ایران اکونومیست در گزارش‌هایی با عنوان «پشت‌ پرده ادعای ‌تصاحب بازار نفت و فولاد ایران در چین توسط روس‌ها‌» و «اذعان موسسه کپلر بر افزایش صادرات نفت ایران و روسیه به بازار چین» به رد ادعای تصاحب بازار ایران توسط روسیه به روایت موسسات معتبر خارجی پرداخته است.  

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تصاحب بازار توسط روس روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۱۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین امروز در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی و بعد اقدام به صادرات کالا کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای باکیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین افزود: چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده است. چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی، روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی تصریح کرد: ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده است، بنابراین چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشور ما متعلق به عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارها با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

کد خبر 6094263 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم