Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، دومین ویژه برنامه «از تبار قلم» به منظور تجلیل از سید احمد میرزاده، شاعر، نویسنده و محقق مشهدی با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی؛ حسین سعیدی، مدیرعامل شرکت به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی)؛ محمدرضا سرشار، نویسنده؛ مصطفی رحماندوست، شاعر حوزه کودک و نوجوان؛ محمد کاظم کاظمی، شاعر افغانستانی؛ جواد نعیمی، نویسنده، عباسعلی سپاهی یونسی، شاعر حوزه کودک؛ امیر سعادتی، سردبیر روزنامه قدس، خانواده نویسنده و جمعی دیگر از شاعران و نویسندگان برجسته در مشهد مقدس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین ویژگی های آثار سید احمد میرزاده ارادات وی به ساحت اهل بیت(ع) است

در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با بیان حدیثی از حضرت علی(ع) گفت: ایشان می فرمایند «هرکه با کتاب آرامش یابد، هیچ آرامش را از دست نداده است» و در حدیث دیگری می فرمایند « کتاب ها بوستان های دانشمندان اند» این نشان از آن است که اگر کتاب منبع آرامش در فرد است، خالق آن نیز به همان اندازه ارزشمند و گرانبها است. به عبارت ساده تر نویسنده یک اثر، خالق آرامش برای خواننده اثر است. 

وی با اشاره به برگزاری دومین دوره از ویژه برنامه «از تبار قلم»، افزود: یکی از اهداف اصلی نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ویژه در دوره مدیریتی جدید خود حرکت به سمت ایران کتابخوان و تلاش برای ایجاد جامعه ای کتابخوان است. ما در مجموعه کتابخانه های عمومی برای پیشرفت و حرکت سریعتر در این مسیر ابتدا با دغدغه کتاب را داشته باشیم. 

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با تاکید بر این امر که باید از همه افرادی که در حوزه کتاب فعالیت می کنند، تقدیر شود،اظهار داشت: این باعث افتخار ما است که در آستانه فرا رسیدن عیدسعید غدیرخم، میزبان یکی از جلاله های اهل بیت(ع)، سید احمد میرزاده، شاعر،نویسنده و محقق مشهدی هستیم. نویسنده ای که خالق بالغ بر ۲۴ اثر در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است و همیشه در تلاش بوده است تا با قلم خود درک صحیح و مناسبی از شرایط موجود برای کودکان و نوجوانان به عنوان وفادارترین قشر در هر زمینه ای را فراهم سازد.

وی با اشاره به وجود روحیه لطیف نویسندگان در آثارشان، گفت: سید احمدمیرزاده در جایی گفته است «من کتاب خواندن را به تماشای فیلم، نوشتن را بر صحبت کردن، قدم زدن در طبیعت را به زندگی شهری، کوهنوردی را به فوتبال، صبوری را به شتاب و مادرم را به همه دنیا ترجیح می دهم» و این جلمه به تنهایی سندی مستدل و محکم بر اثبات روحیه لطیف وی است. 

علی اکبر سبزیان یکی از مهمترین ویژگی های آثار سید احمد میرزاده را ارادت وی به ساحت اهل بیت (ع) به ویژه حضرت رضا(ع) و حضرت مهدی(عج) عنوان کرد و افزود: توسل همیشگی ایشان به اهل بیت(ع) در خصوص تبیین افکار و سیره زندگی آنان باعث برداشتن گامهای موثری در این حوزه شده است. 

ادبیات لایه پنهان رسانه های تاثیرگذار جهان است

در پایان سید احمدمیرزاده، شاعر، نویسنده و محقق حوزه ادبیات کودک و نوجوان ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید غدیر خم گفت: اگر من در زندگی مایه و برکتی دارم تنها در مهر علی(ع) است و دستاویز من در تمامی سختیهای زندگی توسل به آن حضرت بوده است. همانطور که برگزاری این آئین در چنین روز فرخنده ای را از کرامات ایشان نسبت به خود می دانم.

وی با بیان اینکه در سنین نوجوانی با سختیهای فراوان از مشهد به خدمت شاعرانی بزرگی همچون قیصر امین پور، محمدرضا سرشار و ... می رسیدم، افزود: امروز روی صحبت من با مسئولین فرهنگی از شهر مقدس مشهد است، شهری که در شرق کشور قرار گرفته است و هنرمندان آن بعضا به دست فراموشی سپرده می شوند و لاجرم برای دیدن شدن دست به مهاجرت بزنند.

سید احمد میرزاده تصریح کرد: مشهد شاهراه، پایگاه و خاستگاه زبان فارسی است. زبانی که حامل تمدن، فرهنگ و آموزه های تشیع است و از جایگاه ویژه ای برخوردار است. 

وی در رابطه با حوزه ادبیات کودک و نوجوان در جامعه، اظهار داشت: دوای هر درد فرهنگی در توجه به حوزه ادبیات کودک و نوجوان است. در واقع ادبیات لایه پنهان رسانه های تاثیرگذار جهان است.

ما باید در این حوزه نگاه منظومه ای و بلند مدتی داشته باشیم، به این معنا که به همه ابعاد جهان بینی برای کودکان پاسخی زیبا و جامع بدهیم اگر توانستیم این منظومه بلند مدت را در ادبیات کودک و نوجوان ایجاد کنیم، می توانیم اثرگذاری لازم را انتظار داشته باشیم.

 نویسنده و شاعر مشهدی با بیان اینکه کار باید به دست متخصص امر سپرده شود، گفت: ادبیات کودک مسئله ای تزئینی نیست و باید توجه و سرمایه گذاری لازم در این حوزه صورت پذیرد. نباید به دنبال کارهای شعاری باشیم چرا که یکی از راه های نفوذ دشمنان، ادبیات دینی است. اگر امروز ما قبول داریم که در نبرد فرهنگی با دشمن هستیم، به تمام توان نیروهای خودی در این جبهه نیاز داریم. 

وی در پایان خواستار توجه به نویسندگان بومی، جلوگیری از مهاجرت نخبگان فرهنگی و ایجاد فضایی برای رشد و نمود آنان در شهر مقدس مشهد شد.

گفتنی است، آئین رونمایی از کتاب «در هفت آئینه: نقد و بررسی کتابهای نظری شعر کودک و نوجوان در ایران» اثر سید احمد میرزاده یکی دیگر از بخشهای این مراسم بود. این کتاب در سال ۱۴۰۰ توسط انتشارت نشر طلایی تهران در ۲۷۲ صفحه با محوریت نقد و بررسی کتابهای نظری شعر کودک و نوجوان در ایران از سالهای ۱۳۵۲ تا ۱۳۹۵ به چاپ رسیده است.

شایان ذکر است، آئین رونمایی و امضای پوستر برنامه نیز برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: از تبار قلم انتشارات به نشر ادبیات کودک و نوجوان کتابخانه های عمومی خراسان رضوی حوزه ادبیات کودک و نوجوان سید احمد میرزاده اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۵۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابی پر ازجاهای خالی!

  دیوید برنز در کتاب «از حال بد به حال خوب» نگرش جدیدی به زندگی دارد و نوعی روش درمانی را پیشنهاد می‌دهد تا در زمان روبه‌رو شدن با افسردگی و اضطراب‌های ناشی از مشکلات به آن پناه ببریم. «شناخت درمانی» موضوع اصلی این کتاب است؛ روشی که به ما می‌آموزد این افکار، احساسات و بهتر بگویم ذهن ماست که این حال ناخوش روانی را برای ما در طیف‌های مختلف فراهم می‌کند و رنگ‌وبوی زندگی را به سمت ناامیدی و افسردگی می‌کشاند، نه اتفاق‌های بیرونی. راستش را بخواهید خودم هم به پیشنهاد یکی از دوستانم این کتاب ۶۱۸صفحه‌ای را خریدم و آن را خواندم. مهدی قراچه‌داغی راحت و روان ترجمه‌اش کرده و گرافیک ساده و در عین حال پرمعنای صفحه روی جلد هم خوب از آب درآمده اما جذابیت اصلی این کتاب که باعث شده چاپ پنجاه‌ونهم آن به دست من برسد، این است که این کتاب پر از جاهای خالی است که نویسنده آن را برای خواننده خالی گذاشته تا او هم دست‌به‌قلم شود و ازافکار واحساساتش بنویسد.گویی خواندن به‌تنهایی برای درک دانسته‌های این کتاب کافی نیست و توی خواننده نیز باید کنار نویسنده بنشینی، قلم به دست بگیری وجرأت نوشتن از احساسات وافکارت را پیدا کنی،حالا این توهستی که برای بهتر شدن حالت، همه‌جانبه تلاش می‌کنی؛ هم می‌خوانی و هم می‌نویسی. 
آنجایی که خطاهای شناختی را می‌شناسی و یاد می‌گیری در برابر افکار اتوماتیک که هر لحظه در ذهنت می‌گذرد، واکنش منطقی نشان دهی و احساساتت را بهتر کنی؛ اضطراب‌های اجتماعی‌ات را بپذیری و یاد بگیری چطور با آنها سر یک سفره بنشینی و راه‌حل جدیدی برای کاهش آن بیابی.این کتاب را به کسی که دوست ندارد خودش را با همه نقاط قوت و ضعف بشناسد، توصیه نمی‌کنم، چون در آن دکتر دیوید برنز خیلی تلاش کرده به ما بفهماند دست از جنگ با خودمان برداریم و خودمان را بپذیریم.
همچنین تکرار تمرین‌ها وقتی می‌گوید اتفاق ناراحت‌کننده امروزت را بنویس و احساس خودت را اضافه‌کن خیلی جالب است؛ انگار تمرین خوشنویسی انجام می‌دهی تا ابتدا خط‌خطی‌های ذهنت را پاک کنی و به جایش با خط خوانا از زندگی بنویسی. 
یکی از نکات جالب دیگر این کتاب آن است که دست از شعار دادن و پیام‌های انگیزشی برداشته و اتفاقا تو را با افکار حال‌به‌هم‌زن خودت روبه‌رو می‌کند، افکار سرزنش‌آمیز، درشت‌نمایی‌ها، پیشگویی‌ها، ذهن‌خوانی‌ها و...  .
اما طولانی‌بودن این کتاب شاید یکی از دلایلی باشد که خیلی‌ها حالش را نداشته باشند که آن را بخوانند و تکالیفش را انجام دهند اما انگیزه ادامه‌دادن این کتاب زمانی بیشتر می‌شود که احساس می‌کنی با مثال‌هایی که نویسنده آورده او هم مثل خواننده، این مشکلات را داشته و دانای کل نیست، همچنین می‌توانی هر روز بخشی از این کتاب را دریابی و عجله‌ای برای تمام‌شدنش نداشته باشی. 
خلاصه وقتی این کتاب را می‌خوانی، انگار سر کلاس درس دکتر برنز نشسته‌ای و هر روز با بخشی از خودت که از دیده‌ها پنهان است، روبه‌رو می‌شوی تا بالاخره یاد بگیری با خودت، خوش بنشینی، دوستش داشته باشی و حال خوب را تجربه کنی.

دیگر خبرها

  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • وضعیت چاپ و نشر علوم دریایی مطلوب است
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟