Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@18:57:20 GMT

قوی‌ترین میدان مغناطیسی دنیا کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۵۹۱۳

قوی‌ترین میدان مغناطیسی دنیا کشف شد

تیم سازنده اولین ماهواره نجوم پرتو ایکس چینی Insight-HXMT، قوی‌ترین میدان مغناطیسی در جهان را کشف کرده است. ستاره‌های نوترونی قوی‌ترین میدان‌های مغناطیسی در جهان را ایجاد می‌کنند. این میدان‌های مغناطیسی، نزدیک به سطح یک ستاره نوترونی، تنها با جستجوی ویژگی‌های پراکندگی تشدید سیکلونی (CRSF) به طور دقیق و مستقیم قابل اندازه گیری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم Insight-HXMT یک خط جذب سیکلوترون در ستاره نوترونی پرتو ایکس Swift J ۰۲۴۳.۶+۶۱۲۴ کشف کرد که به معنای میدان مغناطیسی سطحی بیش از ۱.۶ میلیارد تسلا است.

مطالعات به دست آمده توسط آزمایشگاه کلیدی اخترفیزیک ذرات در مؤسسه فیزیک انرژی بالا (IHEP) آکادمی علوم چین و مؤسسه اخترشناسی و اخترفیزیک، مرکز کپلر برای اخترفیزیک و فیزیک ذرات، دانشگاه توبینگن به دست آمدند.

دو سال پیش، تیم Insight-HXMT کشف یک خط جذب سیکلوترون ۹۰ کو از یک ستاره نوترونی در سیستم دوتایی پرتو ایکس GRO J ۱۰۰۸-۵۷ را گزارش کرد که مربوط به میدان مغناطیسی سطحی ۱ میلیارد تسلا بود. ماهواره نجوم بار‌ها توانایی خود را در کشف طیف انرژی نشان داد و این بار رکورد قبلی خود را شکست.

یک سیستم دوتایی پرتو ایکس ستاره نوترونی شامل یک ستاره نوترونی و ستاره همراه آن است. گاز ستاره همراه به سمت ستاره نوترونی می‌رود، یک قرص برافزایشی را تشکیل می‌دهد و تابش پرتو ایکس قدرتمندی را آزاد می‌کند. چنین گسیل‌هایی منجر به تشکیل سیگنال‌های پالس پرتو ایکس دوره‌ای می‌شوند که در نتیجه تپ‌اختر اشعه ایکس نامیده می‌شوند.

مشاهدات قبلی نشان داده است که چنین تپ اختر‌هایی دارای ساختار‌هایی در طیف تابش اشعه ایکس خود هستند که به خطوط جذب سیکلوترون معروف هستند. از این پدیده می‌توان برای اندازه گیری مستقیم قدرت میدان مغناطیسی نزدیک سطح یک ستاره نوترونی استفاده کرد، زیرا انرژی ساختار جذب با قدرت میدان مغناطیسی سطح مطابقت دارد.

اندازه‌گیری میدان مغناطیسی مستقیم توسط Insight-HXMT بر اساس خط جذب سیکلوترون، مرتبه‌ای بزرگ‌تر از اندازه‌گیری با استفاده از روش‌های غیرمستقیم است. این اولین شواهد محکمی است که نشان می‌دهد ساختار میدان مغناطیسی یک ستاره نوترونی پیچیده‌تر و نامتقارن‌تر از یک جزء متقارن میدان مغناطیسی ستاره نوترونی تشکیل شده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ستاره های نوترونی میدان های مغناطیسی جهان یک ستاره نوترونی میدان مغناطیسی اندازه گیری پرتو ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۵۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، کپسول فضایی دراگون، متعلق به شرکت فضایی اسپیس‌ایکس قرار است امشب (۲۸ آوریل) حدود ساعت ۱:۰۵ دقیقه به وقت منطقه شرقی، برابر با ساعت ۲۰:۳۵ دقیقه به وقت تهران از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا و راهی زمین شود.

براساس اعلام ناسا، علاقه‌مندان می‌توانند این عملیات را به صورت زنده در وب‌سایت خبری اسپیس تماشا کنند. پوشش زنده جداسازی کپسول از ایستگاه فضایی نیم ساعت قبل از آغاز عملیات آغاز می‌شود.

از آنجایی که دراگون سی‌امین ماومویت خود را پشت سر می‌گذارد، ماموریت فعلی آن نیز با عنوان "CRS-۳۰" شناخته می‌شود، ماموریتی که اسپیس ایکس بر اساس قرارداد خدمات بازرگانی که با ناسا منعقد کرده موظف به پرواز به سمت و سوی ایستگاه فضایی بین المللی است تا نیاز‌های فضانوردان را تامین کند.

سی‌امین ماموریت دراگون در ۲۱ ماه مارس (پنج هفته پیش) با پرتاب بر فراز موشک فالکون۹ شرکت اسپیس‌ایکس آغاز شد و در بیست و سوم مارس توانست به آزمایشگاه مداری متصل شود و طی آن حدود ۳ تن سخت افزار و تجهیزات علمی را به آزمایشگاه ایستگاه فضایی بین‌المللی تحویل داد.

مقامات ناسا در به روز رسانی‌های خود نوشتند، دراگون طی بازگشت خود از این ماموریت بیش از ۴۱۰۰ پوند (۱۸۶۰ کیلوگرم) تجهیزات و آزمایش‌های علمی طراحی شده برای استفاده از محیط ریزگرانشی ایستگاه فضایی را به زمین برمی‌گرداند.

به طورکلی این فضاپیما حمل‌ونقل لوازم خوراکی، تجهیزات و مواد مورد نیاز برای ایستگاه فضایی را بر عهده دارد. خروج دراگون از ایستگاه فضایی بین‌المللی علامتی بر پایان موفقیت‌آمیز این ماموریت است که به همت تیم‌های ناسا و اسپیس‌ایکس انجام شده است. این مأموریت همچنین نشان از توانایی این شرکت فضایی در ارائه خدمات فضایی و حمل‌ونقل بین‌المللی و پیشرفت‌های بزرگ در حوزه فضاپیمای باری دراگون دارد.

عملکرد مثبت کپسول باری دراگون در ماموریت‌های متعدد ناسا نیز اهمیت حضور شرکت‌های خصوصی در حوزه فضایی و نقش آنها در توسعه این صنعت را نشان می‌دهد تا پایداری در صنعت فضایی دست‌یافتنی شود.

دراگون تنها کپسول باری است که می‌تواند تجهیزات را با خیال راحت از ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین برگرداند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی
  • ستاره ایرانی یک قدم تا پایان خوش در بهترین لیگ دنیا
  • ستاره سپاهان بازی با پرسپولیس را از دست داد
  • رولکس ؛ نسخه «چه کسی اهمیت می دهد» (+عکس)
  • هشدار ستاره رئال: فقط بازی با بایرن!
  • ادعای ستاره سابق بارسا: مسی کاپیتان خوبی نبود
  • نقی معمولی، ستاره میدان اراک!