Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اپیدمیولوژیست با تاکید بر لزوم استفاده از ماسک و همچنین اهمیت تهویه هوا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در موج جدید بیماری، در عین حال درباره بازگشت حجاج به کشور، گفت: طبیعتا در شرایط فعلی نباید دید و بازدید‌های بعد از حج و ولیمه دادن و... را مانند سال‌های معمولی و بدون بیماری برگزار کرد.

به گزارش ایسنا، حمید سوری، درباره شرایط رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مواجهه با ساب‌واریانت‌های BA ۴ و BA ۵، گفت: تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که برخی از مداخلاتی که باید برای مقابله با اپیدمی به آن‌ها توجه کنیم، بحث ماسک و تهویه هوا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو پروتکل، دو مداخله غیربالینی بسیار مهم در مقابل اپیدمی محسوب می‌شوند.

وی افزود: در عین حال باید توجه کرد که برای قطع زنجیره انتقال ویروس، دو مولفه دیگر هم علاوه بر افزایش سطح ایمنی افراد که با واکسیناسیون حاصل می‌شود، داریم؛ یکی درگاه ورودی ویروس به بدن فرد حساس است که به معنی پذیرش ویروس از سوی شخص حساس است و یکی هم درگاه خروجی که از سوی شخص مبتلا صادر می‌شود. این دو درگاه را با ماسک می‌توان محدود کرد.

خطر ابتلا برای هیچ‌کس صفر نیست

سوری با بیان اینکه خطر ابتلا در زمان اپیدمی‌ها برای هیچ‌کس صفر نیست، گفت: با این حال یک طیفی وجود دارد که هرچقدر احتیاط را بیشتر کنیم، بیشتر به سمت صفر میل می‌کند. هرچقدر رعایت پروتکل‌ها را نداشته باشیم و واکسن نزنیم و... نمودار این طیف به سمت ۱۰۰ درصد پیش می‌رود؛ بنابراین باید تا حد ممکن سطح خطر را کاهش دهیم. به عنوان مثال تجمعاتی که در محیط‌های بسته است، می‌تواند خطرناک باشد. به ویژه در جایی که تهویه انجام نمی‌شود؛ بنابراین رعایت پروتکل‌ها بسیار مهم است. در عین حال در محیط بسته اگر فرد مبتلا یا مشکوکی وجود داشته باشد، آن فرد حتما باید حتی در مواجهه با اعضای خانواده‌اش از ماسک و مسائل حفاظتی استفاده کند و تا حد امکان از سایرین دور باشد.

استفاده "درست" از ماسک تا ۹۵ درصد از ابتلا به کرونا جلوگیری می‌کند

سوری گفت: باید توجه کرد که اگر ماسک استاندارد به درستی زده شود؛ به طوری که هم فرد مبتلا به کرونا ماسک را درست بزند و هم فردی که مبتلا نیست، در این صورت ماسک می‌تواند تا ۹۵ درصد از انتقال ویروس جلوگیری کند. حال اگر فرد مبتلا ماسک بزند، اما فرد سالمی که در مواجهه با اوست ماسک نزند، باز می‌تواند تا ۶۵ درصد از ابتلا به ویروس فرد سالم جلوگیری کند.

توصیه‌های مهم ضدکرونایی به حجاج

وی با اشاره به آغاز بازگشت حجاج به کشور، توصیه کرد که حجاج حتما باید در مرز‌ها غربالگری شوند و حتما باید از آن‌ها تست گرفته شود. افرادی که علامت دارند، حتما باید قرنطینه شوند و افرادی هم که مشکوک به بیماری هستند، باید رصد و رهگیری شود.

وی تاکید کرد: خود حجاج هم حتی اگر بدون علامتند یا نتیجه تست‌شان مشخص نیست و حتی اگر تست‌شان منفی است، اما به خودشان مشکوک بوده یا ابتلایشان را به کرونا محتمل می‌دانند، طبیعتا نباید دید و بازدید‌های بعد از حج و ولیمه دادن و... را مانند سال‌های معمولی و بدون بیماری برگزار کنند. اکنون شرایط بسیار متفاوت است. نباید مهمانی‌هایی پر جمعیت بدهیم که خدایی نکرده به ابتلا یا مرگ افراد منجر شود؛ بنابراین توصیه من این است که دید و بازدید‌های بعد از حج به هیچ وجه نباید به صورت انبوه انجام شود. برگزاری مراسم تجمعی و ولیمه دادن و ... اصلا در شرایط فعلی بیماری به مصلحت نیست و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری را به سرعت افزایش دهد.

سوری گفت: حجاج عزیز و اقوام‌شان باید مراقبت کنند. زیرا واقعا ممکن است خدایی نکرده به ابتلای انبوه و حتی مرگ برخی منجر شود. باید توجه کرد که طول دوره بیماری می‌تواند بین ۲۰ تا ۲۱ روز طول بکشد. حجاج هم حداقل تا ۱۰ روز بعد از بازگشت از حج، مراقبت کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها

دبیرکل فدراسیون فوتبال از افزایش پاداش تیم‌های زیرمجموعه این فدراسیون با یکسری پروتکل‌ها خبر داد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، هدایت ممبینی در حاشیه مراسم استقبال از اعضای تیم ملی فوتسال پس از قهرمانی در جام ملت‌های آسیا 2024 اظهار داشت: به جامعه ورزش و فوتبال کشور تبریک می‌گویم. پتانسیل فوتسال کشورمان در این مسابقات نشان داده شد و امیدواریم در جام جهانی فوتسال در ازبکستان در شهریور ماه باعث شادی مردم شویم و سطح فوتسال‌ و استعدادهای‌مان را به دنیا نشان دهیم.

وی در مورد نزدیک شدن سطح تیم‌ها در مسابقات جام ملت‌های آسیا تصریح کرد: تیم‌های منطقه کافا که خودمان عضو هیئت رئیسه آن هستیم، پیشرفت قابل توجهی به واسطه سرمایه‌گذاری روی فوتبال و فوتسال کرده‌اند. چهار تیم از کافا به جام جهانی فوتسال راه پیدا کرده‌اند که جای خوشبختی برای ما خواهد بود. فوتسال ایران باعث رشد چشمگیر این منطقه شده است. مربیان ایرانی در کشورهای مختلف از جمله افغانستان حضور دارند و این نشان می‌دهد فوتسال روند رو به رشدی را دنبال می‌کند.

دبیرکل فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سؤال که آخرین روند گرفتن اسپانسرهای برای تیم‌های ملی فوتبال و فوتسال به کجا رسید، گفت: مشکلات ما بودجه‌ای است که فدراسیون باید در اختیار بگیرد. فضای فوتبال به شکلی است که باید اسپانسری را بالا ببریم. تا زمانی که بحث حق پخش تلویزیونی حل نشود، شاید اسپانسرها نیز رغبتی برای جلو آمدن نداشته باشند. در دولت جدید و البته در مجلس اتفاقات خوبی می‌افتد و وزیر ورزش مدام پیگیری می‌کند. امیدوارم با گرفتن حق پخش برای فدراسیون و باشگاه‌ها روند رو به رشدی برای فوتبال‌مان داشته باشیم.

ممبینی راجع به پاداش‌های در نظر گرفته شده برای اعضای تیم ملی فوتسال خاطر نشان کرد: در طول برگزاری مسابقات یکسری پاداش‌ها که شاید چشمگیر نباشد به بازیکنان دادیم. فردا جلسه‌ای داریم تا میزان پاداش‌ها را با رعایت یکسری پروتکل‌ها بیشتر کنیم. این بحث برای کلیه تیم‌های ملی است. تیم ملی بانوان زیر 18 سال قهرمان کافا شده و فوتبال ساحلی نیز به مقام سوم جهان دست یافته است. همه اینها باعث شده است که راهکاری داشته باشیم تا بتوانیم زحمات بازیکنان را جبران کنیم.

وی درباره آخرین وضعیت استفاده از سیستم‌های VAR در فوتبال ایران یادآور شد: در بحث VAR تا یکسری اتفاقات نیفتد، نمی‌توانیم خیلی اطلاعات بدهیم. یک شرکت چینی به شرکت‌های موردتأیید فیفا، اضافه شده است و شاید به خاطر مراودات‌مان با این کشور بتوانیم تسهیلاتی داشته باشیم.

دبیرکل فدراسیون فوتبال درباره ادعای وحید شمسایی مبنی بر عدم داشتن قرارداد با فدراسیون فوتبال گفت: شاید به لحاظ اداری برخی قراردادها مانده باشد، ولی مشکلی نیست و حتما امضا خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • اعزام ۲۵۵ زائر از هرمزگان به حج عمره
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس
  • خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد + تصاویر
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • انتظار ۹ ساله تمام شد/ پرواز حجاج استان سمنان در آسمان سرزمین وحی
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال