Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود طغرایی در گفت و گو با خبرنگار فارس در تربت حیدریه، اظهار کرد: در بررسی‌‌های باستان‌شناسی که به‌منظور شناسایی، مستندسازی و ثبت ملی آثار تاریخی منطقه نسرانجام شد، یک محوطه تاریخی با ارزش مربوط به دوران اشکانی کشف و مستندسازی شد.

مسئول ثبت ملی آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: هم‌چنین یک آب انبار تاریخی و یک محوطه تاریخی دیگر در محدوده شهر نسر شهرستان تربت حیدریه شناسایی و مستندسازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طغرایی تصریح کرد: منطقه نسر به‌دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی علاوه بر وجود بناها و محوطه‌های تاریخی شاخص، دارای میراث‌های ناملموس متعدی به‌ویژه در حوزه آیین و رسوم، غذاهای بومی و سنتی و بازی‌های بومی محلی است که به‌زودی کارمستندسازی این میراث‌های معنوی برای ثبت در فهرست میراث ناملموس ایران آغاز خواهد شد.

هم‌چنین علی محمدی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت حیدریه اظهار کرد: در منطقه نسر تاکنون شش اثر تاریخی شناسایی شده که دو اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده  است و مقدمات ثبت بقیه آثار توسط حوزه ثبت آثار تاریخی اداره کل در حال انجام است.

وی با اشاره به اهمیت حفظ و معرفی میراث ناملموس این منطقه افزود: یکی از میراث‌های معنوی با ارزش شهر نسر، بازی‌های بومی محلی است که در همین راستا هرساله در ایام نوروز این بازی‌ها در قالب مسابقات در سطح شهرستان و استان در این منطقه برگزار می شود.

محمدی تصریح کرد: هم‌چنین مسابقات کشتی باچوخه نیز هر ساله در روز عید غدیرخم در سطح استانی و ملی در شهر نسر برگزار می‌شود که این مسابقات علاوه بر حفط میراث معنوی، باعث رونق صنعت گردشگری ورزشی در منطقه شده است.

او یادآور شد: شهر تازه تاسیس نسر که در فاصله ۱۳۰ کیلومتری مشهد قرار دارد، دارای جاذبه‌های تاریخی متعدد از جمله سد زیبای نسر، مناطق ییلاقی و مزارهای تاریخی، صنایع‌دستی و هنرهای سنتی متنوعی و هم‌چنین زیرساختهای اولیه گردشگری از جمله وجود اقامتگاه بوم‌گردی است که در سال پذیرای هزاران مسافر و گردشگر است.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی آثار تاریخی آثار باستانی تربت حیدریه هم چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۵۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت:هدف از برگزاری این پویش ارائهٔ آموزش‌های عمومی به مردم است تا سطح سلامت دهان و دندان در کشور ارتقا یابد.

دکتر محمدقربانی افزود: رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند تاثیر مثبت زیادی بر سلامت مغز، قلب، سیستم ایمنی و سیستم تنفسی داشته باشد و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش‌آفرین بوده و می‌تواند روابط اجتماعی افراد را تقویت و یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی گفت: جلسه با دندان‌پزشکان جهت بررسی مشکلات و ارتقای شاخص‌های سلامت دهان و دندان، جلسات مشترک با آموزش و پرورش و هماهنگی برای حضور مسئولان در مدارس و ارائهٔ توصیه به همکاری دانش آموزان در طرح وارنیش فلوراید تراپی، پخش کلیپ‌های آموزشی در مدارس، برگزاری جلسات آموزشی در خصوص نحوهٔ صحیح مسواک زدن و استفادهٔ صحیح از نخ دندان، تبیین اهمیت وارنیش فلورایدتراپی، برگزاری جلسات آموزشی نقش تغذیهٔ سالم و تاثیر آن بر سلامتی دندان و برگزاری جلسات انجمن اولیا با محوریت پویش سلامت دهان و دندان توسط آموزش و پرورش از جمله اقداماتی است که در مجموعهٔ زیر پوشش دانشگاه برنامه‌ریزی شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت:اجرای ده‌گردشی دندان‌پزشک، پایش و حضور در مهدکودک‌ها و مدارس جهت ارائهٔ خدمات معاینه و وارنیش‌تراپی، برگزاری مسابقهٔ نقاشی و کاردستی با موضوع سلامت دهان و دندان، استقرار یونیت سیار دندانپزشکی در مدارس مناطق محروم و ارائۀ خدمات دندان‌پزشکی به دانش آموزان، برگزاری جلسات آموزشی جهت گروه هدف مادران باردار و شیرده توسط ماما‌های مراکز خدمات جامع سلامت، توزیع مسواک در مدارس مناطق محروم هم‌زمان با برنامهٔ آموزشی و معاینهٔ دانش‌آموزان و حضور در مراکز بهزیستی برای معاینه از جمله برنامه‌هایی است که در مراکز خدمات جامع سلامت درقالب این طرح اجرا خواهد شد.

پویش ملی سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • پیش بینی آبگرفتگی و ایجاد سیلاب در خراسان رضوی
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • پیشرفت ۶۰ درصدی طرح احداث محل های اسکان پرستاران بیمارستان امام حسین (ع)تربت حیدریه
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • واگذاری اراضی طرح ملی مسکن روستایی در تربت حیدریه
  • اجرای ۴۲۰ میلیارد ریال طرح مرتبط با شرکت برق تربت حیدریه
  • جریمه قاچاقچی ۱۷۰ رأس گوسفند مولد در تربت حیدریه