Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس قیمت‌گذاری دستوری کالاها برای عرضه در بورس را تکرار تجربیات تلخ گذشته دانست و گفت که قیمت‌گذاری دستوری بدان معناست که در یک مقطعی برای نگهداشتن نرخ‌ها به بازار فشار آورده اما بعد از آن تورم بسیاری به وجود می‌آید که به مراتب وضعیت را بدتر می‌کند.

مسلم صالحی در گفت‌وگو با ایران اکونومیست با اشاره به طرح سیاست‌های تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام عرضه در بورس‌های کالایی گفت: این طرح در دستور کار کمیسیون صنایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال اینکه باید ابتدا در کمیسیون اقتصادی مطرح می‌شد یا اینکه حداقل کمیسیون اقتصادی به عنوان یکی از کمیسیون‌های تخصصی بررسی‌ کننده این طرح بوده و هماهنگی بین دو کمیسیون صنایع و اقتصادی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: به عنوان یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی با ماهیت قیمت‌گذاری دستوری کالاها و بعد از آن عرضه به بازار بورس مخالفم و فکر می‌کنم که سایر اعضای کمیسیون اقتصادی هم موافق نباشند چون درست نیست که کالایی قیمت‌گذاری دستوری شود و سپس در بورس کالا عرضه شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: قیمت‌گذاری دستوری یکی از تجربیات تلخ در وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد است که نشان داده هر جا دولت برای قیمت‌گذاری ورود کند بخش خصوصی متضرر می‌شود. از طرف دیگر ما معتقدیم که باید قیمت‌ها در بازار سرمایه براساس عرضه و تقاضا تعیین شود و بعد با همین اعتقاد به یک باره طرحی برای قیمت‌گذاری دستوری دیده می‌شود. این دو آیتم متضاد و متناقض است.

صالحی ادامه داد:‌ وقتی قرار است کالایی تعیین قیمت شود تابع چند آیتم همچون عرضه و تقاضا، مواد اولیه، نوع تکنولوژی به کار گرفته شده، وجود کالای مشابه در بازار و رقابت در بازار است. پس اینکه بخواهیم فی‌البداهه برای قیمت‌گذاری یک کالا آن هم تولید شده توسط بخش خصوصی تصمیم‌گیری کنیم، معقول نیست؛ این اتفاق در موضوع خودرو هم رخ داد که الان گرفتاری‌های بسیاری بوجود آورده است.

وی در پایان تصریح کرد: این کار همچون فنری است که در یک مقطع زمانی به آن فشار وارد می‌شود اما اگر بعدا فنر آزاد شود تورم ایجاد می‌کند که به مراتب بیشتر از قبل خواهد بود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مسلم صالحی ، بورس ، قیمت گذاری دستوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مسلم صالحی بورس قیمت گذاری دستوری قیمت گذاری دستوری کمیسیون اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۹۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد

جمال میرزایی اظهار داشت: تایر در بعضی از رینگ‌ها خریداری و برای افزایش قیمت در انبارک‌ها احتکار می‌شد که اکنون با تعادل در عرضه و تقاضا ظرف یک ماه آینده این بازار سیاه از بین خواهد رفت.

به گزارش ایرنا، وی افزود: کمبودی در عرضه تایر‌هایی با رینگ‌های ۱۳ و ۱۴ در بازار نداریم و با افزایش عرضه اکنون این تایر‌ها به میزان کافی در بازار موجود است.

میرزایی بیان کرد: مشاهده‌های میدانی نشان می‌دهد که تقاضا نسبت به رینگ‌های ۱۳ و ۱۴ کاهش یافته است.

عضو هیات مدیره انجمن صنعت تایر ایران تاکید کرد: با از بین رفتن بازار سیاه در ماه آینده قیمت تایر در بازار کاهشی خواهد شد.

میرزایی با اشاره به افزایش به صورت میانگین ۱۶ درصدی تایر‌های سواری گفت: با توجه به افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی ناشی از افزایش نرخ جهانی مواد اولیه، نرخ مواد اولیه داخل، انرژی و سایر عوامل و نهاده‌های تولیدی و براساس اخذ مجوز‌های قانونی و تصمیمات اتخاذ شده در انجمن صنفی صنعت تایر مقرر شد تا از پنجم اردیبهشت افزایش قیمت اعمال شود.

مدیر عامل گروه صنعتی بارز عنوان کرد: نرخ جهانی مواد شیمیایی از ۱.۲ به ۱.۷ دلار رسید که این امر باعث زیان‌ده شدن تولید شده است.

وی بیان داشت: تولیدکنندگان تایر در سال گذشته افزایش قیمتی نداشتند و این افزایش قیمت در امسال می‌تواند تولیدکنندگان را از زیان خارج و منجر به رونق تولید کند.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • دلیل عرضه طلای تقلبی در بازار چیست؟