Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@23:06:09 GMT

واکسن بینی کووید۱۹ در مرحله آزمایش است

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۰۲۴۳

واکسن بینی کووید۱۹ در مرحله آزمایش است

در روز‌های اولیه همه‌گیری، ابتکار عمومی-خصوصی که تا حدی با هدف سرعت بخشیدن به توسعه واکسن‌ها انجام شد، ثابت کرد که موفقیت آمیز بود و اولین واکسن‌های کووید را در حدود ۹ ماه به بازار آورد، یک بازه زمانی ناشناخته برای فرآیندی که معمولاً سال‌ها یا حتی دهه‌ها طول می‌کشد. اما چنین تلاشی برای توسعه نسل بعدی واکسن‌ها صورت نگرفته است، که کارشناسان معتقدند محافظت و دقت بیشتری را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه برای واکسن‌های بینی که ممکن است نوید‌های زیادی به همراه داشته باشند. بسیاری از دانشمندان چنین رویکردی را پتانسیل پیشگیری کامل از عفونت‌ها می‌دانند. به این دلیل که واکسن‌های بینی درست در جایی که ویروس وارد بدن می‌شود، ایمنی را تقویت می‌کند.

دکتر آنتونی فائوچی گفت: این واکسن‌ها "محافظت ایمنی را در راه هوایی فوقانی متمرکز می‌کنند. " در انجام این کار، «آنتی بادی‌هایی که سعی می‌کنند از شما در برابر ورود ویروس به بدنتان محافظت کنند، درست در خط مقدم قرار دارند و از شما محافظت می‌کنند».

برخی از دانشمندان می‌گویند: واکسن‌هایی که از طریق بینی یا دستگاه تنفسی فوقانی تزریق می‌شوند ممکن است در مقایسه با واکسن‌های داخل عضلانی برای پیشگیری از عفونت‌های ناشی از ویروس کرونا مناسب‌تر باشند.
فلوریان کرامر، ایمونولوژیست دانشکده پزشکی در نیویورک می‌گوید: دیگر اشتیاق زیادی برای سرمایه‌گذاری در این موارد وجود ندارد، زیرا بسیاری از مردم فکر می‌کنند که ما به واکسن‌های بهتری نیاز نداریم.

اما با ادامه همه‌گیری، واضح است که واکسن‌های موجود در برابر عفونت، به‌ویژه از omicron و خانواده‌اش از زیرمجموعه‌های فرار از سیستم ایمنی، محافظت چندانی انجام نمی‌دهند. واکسن‌ها و تقویت کننده‌های Pfizer-BioNTech و Moderna همچنان در برابر بستری شدن و مرگ مقاومت می‌کنند، اما مسدود کردن عفونت به طور کامل می‌تواند حتی از بیماری‌های خفیف نیز جلوگیری کند. همچنین می‌تواند انتقال ویروس را مهار کند و از سایر مشکلات جدی مانند کووید طولانی جلوگیری کند.

فائوچی گفت: "با یک شلیک سنتی در بازو، آنچه که ایمنی سیستمیک نامیده می‌شود، ایجاد می‌شود، یعنی پادتن‌هایی ساخته می‌شوند که اساساً در اندام‌های مختلف بدن توزیع می‌شوند. " او گفت به همین دلیل است که این واکسن‌ها در برابر بیماری‌های شدید محافظت می‌کنند. واکسن‌های بینی نیز برای القای تولید آنتی بادی طراحی شده اند، اما در بافت مخاطی یعنی پوشش داخلی بینی، گلو و دهان، جایی که ویروس به طور معمول وارد بدن می‌شود، اعمال می‌شوند.

مایکل تال ایمونولوژیست در دانشگاه استنفورد گفت: برای محافظت موثر در برابر عفونت شما به پاسخ‌های ایمنی مخاطی نیاز دارید.

فاوچی گفت: واکسن‌های بینی متعددی برای کووید در این کشور در حال توسعه هستند، اما اکثریت قریب به اتفاقشان هنوز در مرحله بالینی یا اولیه هستند.

در آزمایشات بالینی انسانی مؤسسه آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا که فائوچی آن را هدایت می‌کند، در حال تأمین مالی تحقیقات اولیه درباره واکسن‌های بینی است.

آکیکو ایوازاکی، ایمونولوژیست در دانشگاه ییل، در میان گروهی از محققانی است که روی واکسن بینی کار می‌کنند. تیم او در حال بررسی دو رویکرد است: اسپری بینی مبتنی بر پروتئین و واکسن mRNA که با استفاده از نانوذرات وارد بینی می‌شود.

ایوازاکی گفت که در هر دو، واکسن بینی به عنوان یک دوز تقویت کننده در نظر گرفته شده که بر اساس مصونیت موجود از طریق واکسیناسیون‌های قبلی ایجاد شده، پرایم هر نوع واکسن mRNA است که قبلاً برای کووید تأیید شده است.

او و همکارانش تاکنون نتایج امیدوارکننده‌ای را در مطالعات پیش‌بالینی مشاهده کرده‌اند، و داده‌هایی را در یک سرور پیش‌چاپ در سال جاری ارسال کرده‌اند که نشان می‌دهد واکسن بینی که به عنوان دوز تقویت‌کننده تجویز می‌شود، پاسخ ایمنی قوی در مجاری تنفسی موش‌ها ایجاد می‌کند.

محقق کرامر، در حال کار بر روی یک واکسن بینی است که در حال حاضر در مرحله آزمایشی فاز ۱ در آمریکا و مکزیک است. او گفت: اگر آزمایش در آمریکا موفقیت آمیز باشد، آن‌ها امیدوارند که فاز ۲ را در سال آینده آغاز کنند. این واکسن از نسخه اصلاح شده ویروسی استفاده می‌کند که معمولاً پرندگان را آلوده می‌کند تا پروتئین ویروس کرونا را هدف قرار دهد. مشخص شد که این واکسن باعث ایجاد پاسخ ایمنی در موش‌ها می‌شود.تحقیقات در کشور‌های دیگر ادامه دارد. برای مثال، در هند و چین، آزمایشات فاز ۳ در حال انجام است.

فائوچی هشدار داد که واکسن بینی در آمریکا به دو سال زمان نیاز دارد.فقط یک واکسن بینی برای استفاده در آمریکا تأیید شده است: FluMist که واکسن آنفولانزا است.

وی گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد که هیچ یک از واکسن‌ها موفق باشند و هر محصولی که امیدوارکننده به نظر برسد، به شما اطمینان می‌دهم ، FDA _سازمان غذا و دارو آمریکا _برای بررسی آن بسیار دقیق خواهد بود.

به گفته ایوازاکی، ایمونولوژیست دانشگاه ییل گفت: واکسن بینی احتمالاً باید مانند سایر تقویت کننده‌ها تکرار شود، نه فقط به دلیل کاهش ایمنی، بلکه به طور بالقوه به دلیل انواع نگرانی‌هایی که ممکن است ایجاد شود ، که می‌تواند بر سیستم ایمنی غلبه کند.

منبع: ان بی سی نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسن بینی کووید واکسن های بینی تقویت کننده واکسن بینی واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۰۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی زبردست امروز یکشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: در راستای رفع مشکلات تأمین دارو و واکسن دامداران و مرغداران استان این اداره کل با همکاری نظام دامپزشکی مبادرت به صدور مجوز فعالیت مراکز درمانی و توزیعی دارو و واکسن کرده است.

وی افزود: در همین راستا ۱۰۳ داروخانه دامپزشکی، ۸۰ درمانگاه دامپزشکی، چهار آزمایشگاه دامپزشکی و ۱۲ شرکت پخش و توزیع واکسن و دارو و دو کارخانه داروسازی دامپزشکی در لرستان فعال بوده و به مشتریان خود خدمات ارائه می‌دهند.

مدیرکل دامپزشکی لرستان، تصریح کرد: باتوجه‌به گستردگی جمعیت دامی روستایی و عشایری استان و افزایش میزان تعداد واحدهای دامپروری صنعتی این اداره کل در راستای تأمین دارو و واکسن‌های دامی موردنیاز در استان اقدام به صدور مجوزهای فعالیت برای متقاضیان واجد شرایط فعالیت در حرفه دامپزشکی کرده است.

زبردست اولویت صدور مجوز مراکز دارویی و درمانی را مناطق و بخش‌های استان عنوان کرد و هدف از این اقدام را دردسترس‌بودن خدمات دامپزشکی برای استفاده بهره‌برداران برشمرد.

وی گفت: با اقدامات انجام شده در حال حاضر هیچ‌گونه کمبود دارو و واکسن دامی در استان لرستان وجود ندارد.

کد خبر 6096978

دیگر خبرها

  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • خوش‌بینی منابع مصری به روند مذاکرات آتش‌بس
  • پیش‌بینی ۵۰۰ شعبه اخذ رأی در شیراز و زرقان
  • پیش‌بینی ۵۰۰ شعبه اخذ رأی برای انتخابات مرحله دوم مجلس در شیراز و زرقان