Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گزارش رویترز، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به ونزوئلا به ۶ میلیون بشکه در ماه معادل ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است، درحالی که این رقم در دولت قبلی صفر بود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یکی از سیاست‌های وزارت نفت برای ایمن‌سازی صادرات نفت ایران، سهامدار شدن در پالایشگاه‌های فراسرزمینی است که بعد از سفر وزیر نفت به کشور‌های آمریکای لاتین در اردیبهشت‌ماه سال جاری محقق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جواد اوجی وزیر نفت با اشاره به سهامدار شدن ایران در پالایشگاه‌های ونزوئلا اظهار داشت: در وزارت نفت همواره یکی از بحث‌ها از سال‌های دور این بود که «پالایشگاه فراسرزمینی» داشته باشیم و خوشبختانه در سفر به کشور‌های آمریکای لاتین یکی از دستاورد‌های خیلی خوب عقد قرارداد در زمینه استفاده از ظرفیت پالایشگاه‌های نفتی این کشور‌ها بود.

وی گفت: خیلی از این پالایشگاه‌ها به‌دلیل تحریم، دچار مشکل بودند و کارشناسان خارجی این پالایشگاه‌ها را ترک کرده بودند و در بهره‌برداری، تعمیرات و اورهال این پالایشگاه‌ها مشکل ایجاد شده بود و از آن زمان با ظرفیت اسمی کار نمی‌کنند. در این پالایشگاه‌ها، با صادرات نفت خام سنگین که مشتری کمتری دارد، نفت ما می‌تواند با نفت فوق سنگین آن‌ها ترکیب شود.


ایران سهامدار دو پالایشگاه فراسرزمینی در ونزوئلا


طبق گزارش خبرگزاری‌های داخلی و خارجی ایران قصد دارد در دو پالایشگاه ونزوئلا به نام «ال‌پالیتو» و «پاراگوانا» که کوچکترین و بزرگترین پالایشگاه این کشور هستند، سهامدار شود (جدول ۱).

بعد از سفر وزیر نفت به ونزوئلا جریان صادرات نفت ایران به کاراکاس برقرار شد و رویترز با استناد به مدارک شرکت دولتی نفت ونزوئلا نوشت، این کشور واردات نفت سنگین ایران برای تامین نیاز پالایشگاه‌های داخلی را شروع کرده است.

جدول ۱

صادرات نفت خام ایران به ونزوئلا چهار برابر می‌شود


در هفته جاری، رویترز در گزارشی با عنوان «Iran boosts crude supply to Venezuela for refining, freeing up exportable oil» اعلام کرد: ایران در حال افزایش عرضه یک عیار نفت خام است که ونزوئلا از آن برای افزایش بهره‌وری پالایشگاه‌های قدیمی خود استفاده می‌کند و نفت داخلی را برای صادرات آزاد می‌کند.

در ادامه آورده شده است: این مبادله از ماه می (دو ماه پیش) زمانی که شرکت‌های دولتی هر دو کشور پس از کار قبلی در بزرگترین تاسیسات این کشور، قراردادی را برای بازسازی پالایشگاه ال پالیتو ونزوئلا منعقد کردند، رشد کرد.

رویترز عنوان می‌کند: شرکت نفت دولتی PDVSA ونزوئلا قرار است ۴ میلیون بشکه نفت خام سنگین ایران را در این ماه دریافت کند که نسبت به ۱.۰۷ میلیون بشکه وارداتی در ژوئن و حجمی مشابه با ماه مه افزایش یافته است. ونزوئلا همچنین به واردات حدود ۲ میلیون بشکه در ماه میعانات گازی ایران ادامه داده است که به افزایش تولید مخلوط‌های صادراتی کمک می‌کند.

در نتیجه طبق گزارش خبرگزاری رویترز، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به ونزوئلا به ۶ میلیون بشکه در ماه معادل ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است، درحالی که این رقم در دولت قبلی صفر بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صادرات نفت ایران به ونزوئلا نفت خام میعانات گازی پالایشگاه ها ایران به ونزوئلا صادرات نفت خام میلیون بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۹۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت

صادرات انواع محصولات کشاورزی تا پایان سال گذشته از ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت.

به گزارش ایسنا، حامد نجفی علمدارلو - قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: براساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگام زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • مراسم معارفه رایزن فرهنگی جدید ایران در ونزوئلا
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا