Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- علیرضا نوری کجوریان: اولین نیروگاه زباله سوز شمال کشور با بوق و کرنای زیاد در ماه‌های پایانی دولت قبل با افتتاح شد، رئیس دولت وقت فرمان داد و معاونش برای چندمین بار روبان این طرح ناقص الخلقه را قیچی زد.

از همان ابتدا مخالفت‌هایی برای افتتاح زودهنگام این پروژه شد اما گوش دولت قبلی بدهکار این حرف‌ها نبود و معتقدند بودند همه چیز کامل و تمام است، این پروژه قرار بود سه مگاوات برق تولید و زباله‌های منطقه را تبدیل به طلا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیرماه امسال هم به پایان رسید و ۲۰ هزار تن زباله سرگردان در حاشیه زباله سوز گریبان دستگاه‌های دست چندم و فرسوده که از تاریخ انقضای برخی از قطعاتش سپری شد، گرفته و نه تنها به برق نرسید بلکه برای تأمین آب هم با مشکل روبرو است.

شهرداری و شورای ششم معتقد است هنوز این پروژه تحویل نشده است و این اظهارات در حالی است که این پروژه برای چندمین بار افتتاح شد.

نیروگاه نوشهر مشکل آب و برق دارد

محمدصادق خوئی رئیس شورای شهر نوشهر با اشاره به پروژه ناتمام زباله سوز با بیان اینکه با شروع کار، شورا با نامه و هشدار محیط زیست مبنی بر فاجعه زیست محیطی نیروگاه مواجه شد، افزود: این نیروگاه در حالی افتتاح شد که برای تأمین برق و آب دارای مشکل است و علاوه بر این ۲۰ هزار تن کوه زباله و هزار و ۸۰۰ تن زباله موجود در آن یک دغدغه شده است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه چراغ نیروگاه سه ماه خاموش بود، گفت: برای تأمین آب نیروگاه فکری نشد و طرف قرارداد نیز به تعهداتش عمل نکرده است.

رئیس شورای شهر نوشهر با بیان اینکه برای تأمین آب نیروگاه چاهی با هزینه ۴۰۰ میلیونی حفر شد که غیرکارشناسی بود، افزود: در نهایت تصمیم گرفتیم در محله نگهداری سگ‌های ولگرد چاهی حفر کنیم و با سه هزار و ۶۰۰ متر لوله کشی، آب آن را به نیروگاه منتقل کنیم.

خوئی با اظهار اینکه در حال حاضر چراغ برق نیروگاه روشن شده است، نداشتن تصفیه خانه را از دیگر مشکلات آن بیان کرد و گفت: این تصفیه خانه که اکنون پیشرفت ۸۰ درصدی دارد قرار است شیرابه‌های کوه زباله را تصفیه کند.

نیروگاه نوشهر ظرفیت زباله سوزی ۲۰۰ تن طلای کثیف را دارد و اکنون به دلیل ناقص بودن و عدم تکمیل آن، با ظرفیت پایین در حال کار است و آلودگی‌های زیست محیطی آن اهالی حاشیه آن از جمله روستاییان سنگتجن، خیرسر و تازه آباد و شهرک فرمانداری را با مشکل روبرو کرده است.

از نوشهر ۱۵۰ کیلومتر به سمت ساری برویم به نیروگاهی می رسیم که عنوان زباله سوز را دارد و در بیوگرافی آن هم تأمین برق و هم زباله سوزی آمده است و با گذشت ۱۰ سال همچنان به نتیجه نرسیده است و زباله‌های ساری با هزینه‌های میلیاردی ماهانه به اطراف منتقل و به صورت غیر بهداشتی دپو می‌شود.

تجهیزات نیروگاه ساری و نوشهر مشابه هم است و به اعتقاد کارشناسان از قطعات و دانش فنی منسوخ شده غربی استفاده شده و برای تکمیل آن شوراهای دوره پنجم و چهارم سفرهای متعدی به چین و ماچین داشتند و فرجام این سفرها هیچ و پوچ و هدر رفت بیت المال عمومی شده است.

زباله سوز ساری پس از ۱۰ سال ناتمام مانده است

نیروگاه زباله سوز ساری ۴۵۰ تن ظرفیت فرآوری زباله را دارد و با گذشت ۱۰ سال هنوز کامل نشده است و همواره در صدر مصوبات شورا قرار دارد و در سفر استانی رئیس جمهوری نیز اعتباری برای آن قرار داده شده است.

جواد طالبی شهردار ساری با بیان اینکه این نیروگاه ظرفیت تولید سالانه ۳۰ هزار مگاوات برق را دارد، افزود: با مصوبه سفر استانی دولت، روند ساخت این پروژه شتاب گرفته است و قرار است ساخت ابنیه آن تا شهریورماه ماه پایان یابد.

با مصوبه سفر استانی دولت، روند ساخت این پروژه شتاب گرفته است و قرار است ساخت ابنیه آن تا شهریورماه ماه پایان یابد

وی در گفتگو با خبرنگار مهر از ورود بسیج سازندگی و تلاش بی وقفه برای تکمیل آن خبر داد و گفت: ۱۷ هفته متوالی به تهران رفتم تا پروژه معطل مانده زباله سوز مجدد راه اندازی شود و بسیج سازندگی در مدت کوتاهی که مسئولیت پروژه را پذیرفت، اقدامات گسترده‌ای انجام داده است.

طالبی در عین حال اظهار امیدواری کرد که این پروژه تا پایان سال جاری تکمیل و بهره برداری شود.

رئیس جمهور در سفر به مازندران ضرب الاجل و مهلت شش ماهی برای تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری تعیین کرد و تکمیل آن را از مطالبات به حق مردم بیان کرد. در حالی تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری طولانی شد که روزانه ۱۰۰ میلیون تومان برای انتقال زباله از ساری به خارج از شهر هزینه می‌شود.

زون بندی مازندران برای دفن و جمع آوری بهداشتی زباله در کناره نیروگاه‌های ناقص الخلقه آن تاکنون نتیجه بخش نبود و این استان گرفتار مافیای طلای کثیف شده است.

مافیای پسماند مشکل ساز شده است

رضا حاجی پور نماینده مردم آمل در مجلس با بیان اینکه مافیا در حوزه زباله نیز وجود دارد، پسماند را از مهمترین مشکلات استان‌های شمالی و مازندران بیان کرد و گفت: هنوز در بسیاری از شهرها از جمله آمل دنبال راهکاری برای مدیریت پسماند هستند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کوه زباله در عمارت اظهار داشت: دو مکان شامل پاساکش و سنگ چالک به دلیل نزدیکی به رودخانه هراز برای زباله سوز انتخاب شدند که از فهرست خارج شده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه سنگ اندازی هایی برای ایجاد زباله سوز در منطقه می‌شود، نگاه سلیقه‌ای و سنگ اندازی را از مهمترین مشکلات فراروی مدیریت پسماند ذکر کرد و گفت: یک گروه از شرکت فرانسوی در زمینه فناوری‌های جدید و مدیریت پسماند به منطقه دعوت شد و بررسی میدانی را برای اجرای طرح انجام خواهند داد.

زباله در مازندران پای شرکت‌ها و سرمایه گذاران خارجی را به استان باز کرد تا با بهره گیری از تکنولوژی روز و مردن، چالش زباله در استان مدیریت و طلای کثیف عیارسنجی شود.

هزینه کردهای زباله سوز در ساری

نگاهی به قراردادهای نیروگاه زباله سوز ساری نشان از هزینه کرد چندصد میلیارد تومانی از جیب مردم برای پروژه‌ای دارد که به دلیل ضعف مدیریت در دوران گذشته نتیجه نداده است.

قرارداد این زباله سوز ۳۰ میلیون دلار به اضافه قرارداد الحاقیه ۳۰ میلیارد تومانی بود که تاکنون ۱۵ میلیون دلار از مجموع ۱۹ میلیون دلاری سهم شهرداری ساری به اضافه ۴۵ میلیارد تومان پرداخت شده است. علاوه براین ۶۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۹ بودجه گرفت و در سفر دولت نیز اعتبار کلانی به آن تخصیص داده شده است.

کد خبر 5540900

منبع: مهر

کلیدواژه: نیروگاه زباله سوز نوشهر شهرداری ساری پروژه های نیمه تمام محیط زیست مازندران عید غدیر 1401 بوشهر عید غدیر خم ویروس کرونا بیست و نهمین سفر استانی دولت خطبه های نماز جمعه کرمانشاه آمار کرونا عکس استانها مشهد خراسان رضوی شیراز شیوع کرونا سنندج نیروگاه زباله سوز ساری برای تأمین تکمیل آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۳۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ نیروگاه برق‌آبی در مازندران ساخته می‌شود

محمدطاهر بابازاده مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که پارسال برای ساخت هفت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت مجموع ۳۳.۲۵ مگاوات و تولید انرژی سالانه ۱۳۹.۷۲ گیگاوات ساعت در مازندران سرمایه‌گذار جذب شد، گفت: مطالعات و مقدمات واگذاری ۱۳ نقطه مناسب برای ایجاد نیروگاه برق‌آبی در مازندران انجام شده و فراخوان این ۱۳ نیروگاه نیز منتشر شده است.

او افزود: در مازندران ۱۰۰ نقطه دارای پتانسیل ساخت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت مجموع ۴۰۰.۲۸ مگاوات شناسایی شده است که به مرور با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی یا خرید تضمینی دولت اجرایی می‌شود. بر همین اساس نیز از سرمایه‌گذاران خواستیم که در این عرصه سرمایه‌گذاری کنند.

بابازاده گفت: سال گذشته پس از انجام مطالعات و فراهم کردن مقدمات، فراخوان جذب سرمایه‌گذار برای ساخت نیروگاه در هفت نقطه از استان منتشر شد که به جذب سرمایه‌گذار انجامید.

مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: مطالعات ساخت ۱۳ نیروگاه برق‌آبی دیگر نیز در استان به پایان رسیده و فراخوان این طرح‌ها نیز منتشر شده است.

بابازاده گفت: از ۱۳ نقطه‌ای که برای ساخت نیروگاه برق‌آبی در نظر گرفته شده پنج نقطه در رودخانه هراز، پنج نقطه در رودخانه سه‌هزار و سه نقطه در رودخانه دوهزار قرار دارد. این ۱۳ نیروگاه نیز در مجموع توان تولید ۳۷۲ گیگاوات ساعت برق در سال را دارند.

او با اشاره به برخی مسائل پیش روی ساخت نیروگاه‌های برق‌آبی در مازندران، افزود: برای اجرایی شدن این ۱۳ نیروگاه در حال حاضر مهم‌ترین چالش ما با سازمان حفاظت محیط زیست است. با توجه به این‌که رودخانه‌های هراز، چالوس و دوهزار رودخانه‌های حفاظت شده هستند به دریافت مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست نیاز است. با پیگیری‌های مستمری که انجام شد گزارشی درباره این نقاط مد نظر تهیه شده و قرار است که به اتفاق همکاران محترم در اداره کل حفاظت محیط زیست برای اخذ مجوز از طریق سازمان متبوع اقدام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • عزیمت زائران مازندرانی به عمره مفرده
  • ساخت ۱۳ نیروگاه برقابی در مازندران
  • ۱۳ نیروگاه برق‌آبی در مازندران ساخته می‌شود
  • شناسایی بیش از ۳۱۰۰ فقره انشعاب غیر مجاز آب در مازندران
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد
  • عزیمت ۳ کاروان از مازندران به عمره مفرده
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • شوراها در تحول دیپلماسی اقتصادی باید نقش آفرین باشند