Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با ورود موج گرمای شدید به آسیای مرکزی، شرکت نیروی دولتی قرقیزستان درباره کمبود احتمالی نیرو هشدار داد.

به گزارش ایران اکونومیست، با افزایش مصرف روزانه برق در تابستان، شرکت نیروی دولتی قرقیزستان نسبت به احتمال کمبود نیرو هشدار داد. آسیای مرکزی با موج گرمای شدیدی روبرو شده که بیشتر نقاط نیمکره شمالی را فرا گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار شرکت نیروی دولتی قرقیزستان نشان داد ۱۹ ژوییه، مصرف کنندگان برق میزان مصرف را ۲۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه دو سال پیش، افزایش دادند و ۳۴ میلیون کیلووات ساعت برق مصرف کردند در حالی که میزان مصرف در سال ۲۰۲۰ به ۲۸ میلیون کیلووات ساعت و در سال ۲۰۲۱ به ۲۹ میلیون کیلووات ساعت رسیده بود.

این شرکت درباره افزایش مصرف برق توضیحی نداد اما یک عامل اصلی، احتمالا افزایش استفاده از وسایل سرمایشی برای تحمل گرمای بیش از حد معمول هوا بوده است.

دمای روزانه در بیشکک – پایتخت قرقیزستان- در حال حاضر بیش از ۳۰ درجه است در حالی که معمولا در ژوییه پایین ۳۰ درجه بوده است. با این حال این شهر خنک‌تر از بخشهای دیگر آسیای مرکزی است که در مقایسه با میانگین جهانی، سریع‌تر در حال گرم شدن هستند. دمای منگیستاو در ناحیه غربی خشک قرقیزستان، ۱۸ ژوییه به ۵۰ درجه رسید و دمای هوای تاشکند – پایتخت ازبکستان- بالای ۴۰ درجه بود.

شرکت نیروی قرقیزستان هشدار داد افزایش مصرف، مشکلاتی را در ذخایر توکتوگل که ۴۰ درصد برق کشور را تامین می کند، ایجاد خواهد کرد.

سطح آب در سد توکتوگل به سرعت رو به کاهش است. این مشکل جدی است زیرا ذخایر این سد معمولا در تابستان با آب شدن برف کوه‌ها، پر شده و آب کافی برای تولید نیرو در زمستان ذخیره می‌شود.

این وضعیت تنها برای قرقیزستان هشداردهنده نیست بلکه برای همسایگان این کشور شامل ازبکستان، تاجیکستان و قزاقستان که برای آبیاری مزارع و تولید نیرو به سد توکتوگل وابسته هستند هم نگران‌کننده محسوب می‌شود.

همزمان با مواجه شدن قرقیزستان با کمبود نیرو در زمستان امسال، بیشکک به همسایگانش هشدار داده است آب کمتری دریافت خواهند کرد زیرا این کشور ناچار است ذخایر کافی برای خود نگه دارد.

پاییز گذشته سطح آب در توکتوگل، به دلیل هوای داغ تابستان، پایین‌تر از یک دهه گذشته بود و موج گرمای امسال، مشکلات مشابهی را ایجاد می‌کند.

با این حال، سطح ذخایر آب این سد که گنجایش ۱۹.۵ میلیارد متر مکعب آب را دارد، در حال حاضر به سطح اندک نگران کننده نرسیده است. این ذخایر در حال حاضر ۱۲.۷ میلیارد متر مکعب بوده و بسیار بالاتر از سطح ۵.۵ میلیارد متر مکعب است که برای تولید برق بسیار اندک محسوب می‌شود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال شرکت نیروی قرقیزستان از مصرف کنندگان خواسته است برای اطمینان از ادامه تامین باثبات نیرو، در مصرف برق صرفه‌جویی کنند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کمبود انرژی ، آسیای مرکزی ، گرمای هوا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کمبود انرژی آسیای مرکزی گرمای هوا آسیای مرکزی شرکت نیروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۴۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟

آفتاب‌‌نیوز :

فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می‌تواند آسیب‌های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می‌شود.

وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماری‌های دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود، ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامد‌های خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپول‌های خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله‌ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می‌کند.

مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می‌شود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمی‌شود، ولی متأسفانه عده‌ای از مردم آن را اشتباه مصرف می‌کنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می‌شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می‌شود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف می‌شود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان‌های بدن را می‌گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین‌ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب‌های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان‌ها گرفته شود.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان
  • بهترین زمان برای مصرف قهوه
  • بررسی آخرین وضعیت روستاهای برده میش و کپه‌کند بخش مرکزی مهاباد
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • ادارات تهران باید تا ۱۵ خرداد امسال برچسب انرژی بگیرند
  • کمبود نقدینگی از مهم‌ترین مسائل توزیع برق مرکزی
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد