Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@10:08:08 GMT

حکمت به انسان قدرت تشخیص حق از باطل می‌دهد

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۵۳۱۸

حکمت به انسان قدرت تشخیص حق از باطل می‌دهد

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی در سخنرانی پیش مقدمه همایش حکمت اسلامی، مدیریت و اقتصاد که در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: حکمت موضوعی بسیار مهم در دین ماست و به همین اندازه نیز ناشناخته مانده و آن گونه که باید در متن زندگی ما جاری نشده است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تعبیری داشتند که فرمودند در قرآن کریم بیش از 100 اصل و قاعده زندگی داریم، مانند اصل ولایت، امامت، کرامت، عزت، صداقت و از جمله همان اصول و شاید مهمترینشان اصل حکمت است، این اصل و قاعده در زندگی مهجور مانده است و این حقیقت آن طور که باید در زندگی ملت ما جریان پیدا نکرده است و باید عالمان، فرهیختگان و حکمت شناسان به میدان بیایند و خودشان این حقیقت نورانی را بچشند و به ما نیز بچشانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه قزوین عنوان کرد: کلمات امیرالمومنین (ع) و ائمه اطهار (ع) عین حکمت است که از کلام این معصومین به ما رسیده است، امیرالمومنین (ع) فرمودند «الحِکمَةُ شَجَرةٌ تَنْبُتُ فی القَلبِ، و تُثْمِرُ على اللِّسان» یعنی حکمت درختی است که در دل می روید، یعنی جایگاه و خاستگاه آن دل است، اگر این درخت در دل کسی روئید ثمره و میوه آن در زبان و بیان و قلم او آشکار می شود.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: امام علی (ع) در کلام دیگری نیز فرمودند «مِن خَزائنِ الغَیبِ تَظْهَرُ الحِکمَةُ» یعنی حکمت از خرائن غیب ظاهر می شود، خاستگاه آن جای دیگری نیست، نمی شود آدرس اشتباهی را برای پیدا کردن آن رفت، تلاش های بیهوده و خسته کننده آدم را به حکمت نمی رسد، بلکه با آدرس خودش باید به دنبال آن رفت.

آیت الله عابدینی تصریح کرد: حضرت در جای دیگری فرمود «إنّ الحِکمَةَ نُورُ کُلِّ قَلب»، مرکز وجود ما که قلب ماست با حکمت روشن می شود و حق و باطل را تشخیص می دهد و زیبایی ها و ظرایف به چشم او می آید، اگر این روشن نشود انسان در تاریکی می ماند، امیرالمومنین (ع) در خطبه 87 نهج البلاغه نیز ضد حکمت را فرمود، در این خطبه حضرت انسان حکیم را تعریف می کند و در مقابل نیز برخی را معرفی می کند که خودشان را عالم معرفی می کنند اما عالم نیستند چون عالم نیستند حکمت و ضد حکمت را قاطی می کنند و نمی شود روی حرف آن ها حساب کرد.

امام جمعه قزوین تاکید کرد: حضرت در ادامه می فرماید این افراد شبکه های دام از ریسمان دروغ، فریب و غرور درست می کنند که آدم ها را به دام بیندازند، قرآن در رابطه با این ها می گوید که صورت این ها مانند صورت انسان است اما قلبشان مانند قلب حیوانات است، این ها مانند مرده های زنده نما هستند، شاید دارای معلومات باشند اما بویی از حکمت نبرده اند.

وی یادآور شد: در نگاه دیگری خدای متعال در سوره حشر فرمود « کوه طاقت پذیرش قرآن را ندارد، امیرالمومنین (ع) در حکمت 111 نهج البلاغه فرمود اگر محبت من به کوه اصابت کند کوه را طاقت و توان پذیرش ولایت و محبت من نیست، من اگر در کوه متجلی شوم آن کوه متلاشی می شود، بنابراین قرآن و امیرالمومنین (ع) که قرآن ناطق است این ویژگی مشترک را دارند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: امیرالمومنین (ع) رمز این ویژگی مشترک را این گونه بیان می کند که «لَو اُلْقِیَتِ الحِکمَةُ على الجِبالِ لَقَلْقَلَتْها» یعنی اگر حکمت به کوه اصابت کند کوه را به لرزه در می آورد، بنابراین به خاطر حکمت است که کوه توان تحمل قرآن را ندارد، و معجزه محبت و ولایت امیرالمومنین (ع) هم بخاطر حکمت است.

آیت الله عابدینی اظهار کرد: حضرت در جای دیگر فرمود اگر کسی چیزی از حکمت گیرش بیاید هم خطیر و هم جذاب است، آنقدر جذاب است که صبر و طاقتش در اینکه بیشتر از حکمت بهره‌مند شود را از دست می دهد، یعنی عاشق و اسیر می شود.

وی ادامه داد: خدای متعال در سوره بقره فرمود «یُؤْتِی الْحِکْمَةَ مَنْ یَشَاءُ وَمَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْرًا کَثِیرًا وَمَا یَذَّکَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ» یعنی حکمت چیزی نیست که به هر کس بدهم، به هر کس که بخواهم حکمت را می دهم، یعنی معلوم می شود که چه کسانی خواستنی هستند، چون خدا می گوید به هر کس حکمت بدهم به او خیر کثیر می دهم.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: خدا به همه عالم هستی متاع قلیل می گوید، اما به حکمت خیر کثیر می گوید، هر کس نزد خدا خواستنی بشود خدا به او حکمت و هدایت عنایت می کند، خدا می گوید اگر می خواهید نزد خدا خواستنی شوید باید مطیع پیامبر باشید یا فرمود هر کس به خدا اعتماد کند او را هدایت می کنیم و این گونه است که خداوند به ما راه را نشان می دهد.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: خداوند راجع به حکمت نیز راه را نشان می دهد، پیامبر (ص) فرمود «مَن اخلَصَ للّه اربعین صباحاً ظهرت ینابیع الحکمة من قلبهِ علی لسانه» یعنی هر کس چهل روز خود را برای خدا خالص کند، چشمه های حکمت از قلب وی بر زبانش جاری می شود.

وی افزود: امام رضا(ع) فرمودند هرگاه خداوند بنده اى را براى رتق و فتق امور بندگانش برگزیند، براى این کار سینه اش را گشاده گرداند و چشمه هاى حکمت به دل او سپارد و علم را به کمال بر او الهام کند و از این پس دیگر در پاسخى درمانده نگردد و در تشخیص صواب، سرگشته نشود و او معصوم است و تأیید شده از جانب خدا و توفیق یافته و رهنمون گشته و از خطا و لغزش و افتادن در امان است. خداوند او را به این امور اختصاص داده تا حجّت او بر بندگان خدا و گواه او بر خلقش باشد.

امام جمعه قزوین ادامه داد: در این حدیث آمده که خداوند سه جایزه به مدیری می دهد که خودش او را برای رتق و فتق امور بندگانش برگزیند، نخست اینکه خدا شرح صدر خاصی به او می دهد تا دیگر برای مسائل جزئی و حاشیه ای وقت تلف نکند و با نگاهی ملکوتی به مسائل نگاه کند، نگاهی که عاری از تکبر و سرشار از علو است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین دومین جایزه نیز این است که خدا قلب او را از حکمت مملو می کند، یعنی جان او از چشمه های حکمت لبریز می شود.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: سومین جایزه نیز این است که خداوند به او علم الهامی می دهد، یعنی به گونه ای می شود که در پاسخ به هیچ سوالی درمانده نمی شود و در سر هیچ دو راهی به سرگردانی و حیرت نمی رسد.

آیت الله عابدینی بیان کرد: اگر بخواهیم به ثمرات و میوه ها و نتایج حکمت هم نگاهی داشته باشیم، امیرالمومنین (ع) فرمودند «حِفْظُ الدِّین ثَمرَةُ المَعرِفَةِ و رَأسُ الحِکْمَةِ» یعنی حفظ دین، ثمره معرفت و سرآمد حکمت است، اگر بخواهیم ببینیم کسی حکیم است دین داری، نگهبانی از دین و دغدغه مندی او را در فضای دین ببینیم، چون این از ثمرات و میوه های حکمت است.

وی افزود: حضرت همچنین از خدعه و نیرنگ بر حذر بودن و به صداقت نزدیک بودن را معنای حکمت می دانند، لذا می بینیم که در بساط معاویه به شدت نیرنگ وجود داشت، لذا ایشان فرمودند اگر می خواهید به هر مقصدی برسید باید از طریق صداقت به آن مقصد برسید، من هیچ سپری را نگه دارنده تر از صداقت نمی شناسم، هر کس واکنش عالم هستی را بفهمد هیچ گاه سراغ حیله و نیرنگ را نمی گیرد، آن کسی که به حیله و نیرنگ روی می آورد واکنش های عالم را نمی شناسد.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: بسیار به حضرت می گفتند تو زرنگ نیستی، معاویه زرنگ است، حضرت فرمود متاسفانه بسیاری از مردمان حیله و نیرنگ را زرنگی می پندارند، حضرت آن ها را نفرین می کند و می فرماید مرگشان باشد که این اندازه از فرهنگ حکمت و معرفت و انسانیت فاصله گرفته اند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین تاکید کرد: امام صادق (ع) فرمودند اگر کسی حکمت بنوشد نسبت به دنیا بی رغبت می شود و اگر کسی دنیا بنوشد نسبت به حکمت بی رغبت می شود، لذا شکم بارگی حکمت را فاسد می کند، در دلی که برای آدم های شکم پرست است حکمت جان نمی گیرد، شکم پرستی کیاست مومنانه را از انسان سلب می کند.

وی عنوان کرد: این در عرصه های مدیریتی یک اصل است که انسان حق مدار باشد، داد مردم از دست او بلند نشود، راس حکمت این است که انسان پای حکمت هر چند که علیه او باشد محکم بایستد و از انسان محق اطاعت کند، آن کاری که امثال مقداد و ابوذر در غریبانه ترین شرایط امیرالمومنین(ع) انجام دادند، بنابراین بسیار اهمیت دارد که انسان جایگاه حق را محکم کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قزوین آیت الله عابدینی حکمت نماینده ولی فقیه در استان قزوین امام جمعه قزوین آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۵۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال جدید مهران مدیری در راه است

به‌نظر می‌رسد مهران مدیری بعد از تلویزیون در شبکه نمایش خانگی پرکار می‌شود. او که چندین سریال و رئالیتی‌شو را برای شبکه نمایش خانگی ساخته حالا بعد از برنامه پرمخاطب «اسکار» به سراغ سریال جدید رفته است. شنیده شده سریال جدیدش که پدر قهوه نام دارد، قصه مردی را روایت می‌کند که مافیای قهوه در ایران است.

این سریال جدید در مراحل پایانی پیش‌تولید قرار دارد. به‌نظر می‌رسد یکی از پلتفرم‌ها سرمایه‌گذار اصلی سریال است و این سریال بعد از پایان در فیلم‌نت پخش می‌شود. مدیری مانند دیگر سریال‌هایش، در کار جدیدش بازی می‌کند و شنیده شده ژاله صامتی و سام درخشانی هم از دیگر بازیگران سریال هستند. نام پدر قهوه یکی دیگر از سریال‌های مدیری با عنوان «قهوه تلخ» را به یاد مخاطبان می‌اندازد؛ سریالی که در زمان پخش با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد. به‌نظر این سریال هم طنز است.

مدیری در حال حاضر اسکار را در حال پخش دارد که از برنامه‌های جذاب پلتفرم‌ها به‌شمار می‌آید.

منبع: همشهری آنلاین

tags # مهران مدیری سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • (ویدئو) اشک‌های سردار رادان در قم
  • (عکس) جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات
  • (ویدئو) بازگشت حسن یزدانی به روی تشک کشتی
  • خلاصه بازی مس رفسنجان ۱ (۵) - پیکان ۱ (۴)
  • (ویدئو) ویدئوی عجیبی که ۳.۵ میلیون نفر را سرکار گذاشت!
  • سریال جدید مهران مدیری در راه است
  • تصاویری متفاوت و عجیب از کنکور امسال
  • توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود
  • با انجام عملیات وعده صادق همه دنیا به قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی پی برد