Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی " حسین دماوندی‌نژاد" درباره پیشینه نوغانداری در ایران اظهار کرد: نوغانداری به عنوان یک میراث کهن فرهنگی و اقتصادی است که به واسطه قرار گرفتن ایران در مسیر جاده ابریشم مورد توجه بوده است و با تامین مواد اولیه صنعت فرش و منسوجات ابریشمی علاوه بر ایجاد زنجیره ارزش افزوده و اشتغال مولد به معیشت روستاییان کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این حرفه همواره یکی از مزیت‌های اقتصادی کشور بوده و در سه دوره ساسانیان، صفویان و بعد از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۹ از اوج شکوفایی و رونق برخودار بوده است.

دماوندی‌نژاد با بیان این که روند نزولی تولید ابریشم از سال ۱۳۷۹ آغاز شده است، عنوان کرد: تولید ابریشم از ۵۲۰۰ تن پیله ابریشم به ۶۰۲ تن در سال کاهش یافت و دلیل اصلی آن کاهش تعرفه واردات نخ ابریشم از ۲۰۰ درصد به ۱۰ درصد بوده است و این منجر به رویگردانی نوغانداری از این شغل کهن و از بین رفتن توتستان‌ها و تغییر کاربری آنها شد.

وی در رابطه با سیاست‌های حمایتی از صنعت نوغانداری کشور گفت: با انجام سیاست‌های حمایتی دولت شامل افزایش تعرفه واردات به ۲۶ درصد، تامین یارانه‌های تخم نوغان و توسعه شبکه توزیع و تسهیل دسترسی نوغانداران، افزایش تولید نهال توت اصلاح شده، توجه جدی به توانمندسازی و آموزش کارشناسان و بهره‌برداران، استفاده از ظرفیت قانونی شورای قیمت‌گذاری برای اصلاح قیمت خرید تضمینی پیله ابریشم، بهبود سیاست حمایت بیمه‌ای، اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک با دفتر توسعه فعالیت‌های زنان روستایی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد برکت با هدف استفاده از ظرفیت‌های مشترک برای توسعه نوغانداری می‌شود و گام‌های موثربرای رونق مجدد این حرفه شده و توفیقاتی حاصل شده است.

تحویل ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار قلمه به تولید کنندگان نهال توت

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توزیع نهال توت اصالح شده، خاطرنشان کرد: برگ توت تنها منبع تغذیه کرم ابریشم است و از اقدامات انجام شده برای توزیع نهال توت می توان به توزیع۳۷۰ هزار اصله نهال   توت اصلاح شده مابین نوغانداران ۱۹ استان اشاره کرد.

وی گفت: میانگین توزیع نهال توت در ۱۵ سال گذشته ۲۰۰ هزار اصله بوده است، همچنین افزایش تولید نهال توت اصلاح شده از یک استان (گیلان) به ۵ استان شامل گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی در کاهش هزینه های انتقال توت، افزایش سازگاری کار مثبتی بوده که انجام شده است و  با انجام عملیات بهسازی و نوسازی باغات مادری فومن در استان گیلان و آهنگرکلا در استان مازندران ،تحویل ۲ میلیون و۳۰۰ هزار قلمه به تولید کنندگان نهال توت با هدف تولید یک میلیون نهال که در حال تولید هستند اشاره کرد که عدد بی سابقه است.

تولید ۱۷۰۱ تن پیله تر ابریشم و آغاز اقدام برای خودکفایی تخم نوغان

دماوندی نژاد، شرایط توزیع تخم نوغان و پرورش کرم ابریشم را مطلوب عنوان کرده و ادامه داد: برای توزیع تخم نوغان مابین تولیدکنندگان اقدامات بسیاری اعم از افزایش تعداد استان‌های پرورش دهنده کرم ابریشم از ۲۲ استان به ۱۳ استان کشور، توجه به پرورش پاییزه و امکان دوباره پرورش در سال و فعال‌سازی آن بعد از ۲۳ سال وقفه و عملیاتی کردن در ۶ استان مستعد کشور، توزیع تعداد ۴۵ هزار و ۵۵۶ جعبه تخم نوغان، تولید ۱۷۰۱ تن پیله تر ابریشم و تحقق رکورد تولید ۱۳ سال گذشته، پرورش ۱۱۰ واریته کرم ابریشم به منظور حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی کرم ابریشم، پرورش کرم ابریشم اجداد به میزان ۳۰ جعبه و تولید ۱۰۰۰ جعبه تخم نوغان والد P به عنوان ماده اولیه تولید تخم نوغان هیبرید و برنامه ریزی برای خودکفایی تولید تخم نوغان داخلی و افزایش تولید تخم نوغان از ۵ هزار جعبه به ۱۵ هزار جعبه انجام شده است و برنامه خودکفایی در تامین تخم نوغان در حال عملیاتی شدن می باشد.

ارتقای توانمندی نوغانداران با آموزش‌های ترویجی

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با برنامه‌های آموزشی و ترویجی برای نوغاندارن تصریح کرد: برگزاری دوره‌های آموزش فنی و تخصصی نوغانداری برای کارشناسان رابط نوغانداری، کارشناسان پهنه سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها، مجریان طرح‌های آموزش زنان روستایی و کمیته امداد (ره)، آموزش نوغانداران با هدف توانمندسازی آنها به تعداد ۱۲ هزار نفر - روز در سطح کشور، و فعال‌سازی شبکه کارشناسان رابط نوغانداری سازمان‌های جهادکشاورزی استان‌ها و برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی ویژه برای آنان با هدف ارتقای توانمندی کارشناسان ذیربط در امور فنی و نظارتی پرورش کرم ابریشم از جمله اقدامات حمایتی ما برای صنعت نوغانداری کشور است.

دماوندی‌نژاد ادامه داد: همچنین اجرای طرح اقتصاد مقاومتی با محوریت توسعه نوغانداری در ۷ استان کشور شامل استان‌های گیلان، خراسان شمالی، گلستان، مازندران، خراسان جنوبی، کردستان و البرز، اجرای تفاهم‌نامه همکاری مشترک برای توسعه نوغانداری با دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری در ۱۲ استان – کمیته امداد امام خمینی (ره) در ۱۴ استان و بنیاد برکت در ۷ استان، اجرای پروژه‌های عمرانی از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای بهسازی اماکن و تاسیسات تولید تخم نوغان، توتستان باغ مادری و ادارات و شعب نوغانداری، ایجاد شبکه مراقبت فعال کنترل بیماری‌های کرم ابریشم توسط سازمان دامپزشکی کشور و تشکیل کمیته راهبردی نظارت بر واردات تخم نوغان و کمیته فنی باغبانی تولید نهال توت اصلاح شده اقدامات دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه و حفظ صنعت نوغانداری در کشور است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی دفتر امور طیور سید جواد ساداتی نژاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سید جواد ساداتی نژاد وزارت جهاد کشاورزی سید جواد ساداتی نژاد وزارت جهاد کشاورزی تولید تخم نوغان صنعت نوغانداری توت اصلاح شده دماوندی نژاد تخم نوغان کرم ابریشم برای توسعه نهال توت استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۶۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم سیاست ارزی مناسب کشور در زمان تحریم به خبرنگار قدس گفت: در هر کشوری متناسب با ساختار اقتصادی آن کشور، سیاست ارزی و رژیم ارزی متفاوتی وجود دارد. بین سیاست های ارزی کشورهای مختلف تفاوت های زیادی وجود دارد. عوامل مختلفی بر طراحی سیاست های ارزی کشورها تاثیر می گذارد از جمله حجم و تنوع تجارت خارجی، عمق بازارهای مالی ثبات اقتصاد کلان و احتمال وقوع شوک های خارجی. اکثر اقتصادهای کوچک و بی ثبات به ویژه کشورهای دارای سابقه تورم های بالا، از یک لنگر اسمی ارز برای ثبات پولی و کنترل تورم استفاده می کنند و تابع رژیم های ارزی "میخکوب سخت" هستند یعنی پول ملی خود را به یک ارز خارجی مانند دلار یا به سبدی از ارزهای خارجی میخکوب می کنند. گروه دوم میخکوب متعارف هستند و گروه بعدی میانه، شناور شناور آزاد. رژیم ارزی در ایران با کمی اغماض می توان گفت یک رژیم میانه است.

وی ادامه داد: در یک اقتصاد تورمی مانند ایران، تثبیت نرخ ارز اسمی به مدت طولانی با سیاست تخصیص ارز چندنرخی در اقتصاد بدون توجه به قیمت بازار آزاد منجر به کاهش نرخ ارز حقیقی، کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی، کاهش صادرات، افزایش واردات، افزایش قاچاق و کاهش توان رقابت پذیری اقتصاد ملی و تضعیف رشد اقتصادی می شود. بیش از ۵۵ درصد درآمدهای دولت از محل صدور نفت تامین می شوند که با توجه به نرخ تسعیر ارز از دلار به ریال سیاست ارزی دولت نیز تعیین می شود. بنابراین سیاست های ارزی تاثیر غیر قابل انکاری بر بودجه دولت دارد پس نتیجه می گیریم سیاست های ارزی غلط می تواند تاثیر بر بودجه دولت و شرایط مالی و رفاهی مردم به طور مستقیم داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست مخرب ارز چندنرخی در اقتصاد گفت: آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم تخصیص غلط ارزی بانک مرکزی به واردات کالاهای اساسی است که اول از همه موجب کاهش منابع ریالی بودجه و در نتیجه ناتراز شدن بودجه و کاهش توسعه کشور شده است؛ همچنین تخصیص ارز به واردات، رقیب بخش مولد اقتصاد کشور خواهد شد که با ارز بازار آزاد تولید دارد و در نتیجه تضعیف تولید داخلی را نیز به همراه خواهد داشت؛ ثالثا مسیر غلط حمایت ارزی به جای دخالت در قیمت بازار و در نتیجه محدودیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی و افزایش قاچاق، باید بر اعطای کالابرگ در انتهای زنجیره همراه باشد.

وی گفت: متاسفانه سیاست ارزی دولت که به درستی ارز 4200 تومانی را حذف کرد ولی حالا خود درگیر ارز جدید چندنرخی در اقتصاد شده است که به واسطه آن ارز 28500 تومانی توسط بانک مرکزی به برخی عرضه می‌شود ولی قیمت کالاهای اساسی در بازار آزاد با قیمت ارز بازار آزاد خود را مچ کرده است و همچنین امضاهای طلایی نیز برای تخصیص این ارز رانتی به چه کسی و با چه هدف و وارداتی نیز دوباره مطرح می‌شود. در این میان رشد اقتصادی کشور حاصل از رکوردشکنی در فروش نفت و توسعه تجارت انرژی ایران به دلیل تخصیص کامل ارزهای نفتی به دلار 28500 تومانی به صورت کامل هیچ اثرگذاری در زندگی مردم ندارد و همین امر سبب شده است سیاست های ارزی غلط باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی و رکوردشکنی در فروش نفت خام ایران در زندگی مردم شده است

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟