Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پژوهشی که نتایج آن چند هفته پیش در یک مجله علمی جامعه‌شناسی منتشر شده در بردارنده شواهد نیرومندی درباره تیعیض شغلی علیه زنان محجبه در هلند و آلمان است.

این پژوهش که نتایج ان روز ۹ جولای در مجله علمی-پژوهشی «European Sociological Review» منتشر شده به بررسی «تبعات پوشیدن حجاب توسط زنان مسلمان به هنگام درخواست شغل در سه بازار بزرگ اروپایی یعنی آلمان، هلند و اسپانیا پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این مقاله علمی توسط «مارینا فرناندز-رینو»، محقق ارشد «مرکز سیاست‌های مهاجرتی و اجتماعی» دانشگاه آکسفورد، «والنتینا دی استاسیو»، دانشیار گروه علوم اجتماعی بین‌رشته‌ای دانشگاه اوترخت و «سوزان ویت»، روان‌شناس اجتماعی و رئیس آزمایشگاه تجربی DeZIM به رشته تحریر درآمده است.

محققان برای انجام این پژوهش، گروهی از شرکت‌کنندگان مونث را انتخاب کرده و برای هر یک از آنها دو درخواست شغلی، یکی با عکس محجبه و یکی با عکس بدون حجاب برای کارفرمایان ارسال می‌کردند.

مشاغلی که رزومه داوطلبان برای آنها ارسال شده مشاغل مختلفی از آرایشگری گرفته، تا دستیار فروش، مسئول واحد پذیرش و نماینده فروش را شامل می‌شده است. همه این مشاغل، طبق توضیح نویسندگان مقاله، به درجه بالایی از تماس با مشتری نیاز دارند. 

نتیجه تحقیق در هلند تبعیض بیشتری نسبت به دو کشور دیگر را نشان می‌داد. در این کشور تقریباً 70 درصد از متقاضیان که تصویر بدون حجاب ارسال کرده بودند از طرف صاحب‌کار بازخورد مثبتی دریافت کردند و از آنها برای انجام مصاحبه و مراحل بعدی استخدام دعوت به عمل آمد. برای متقاضیانی که عکس با حجاب ارسال کرده بودند نرخ بازخورد مثبت تنها 35 درصد بود.

نویسندگان مقاله خاطرنشان کرده‌اند: «مشاهده میزان بالای تبعیض در هلند، جایی که بافت فرهنگی به طور سنتی پذیرای جذب گروه‌های اقلیت مذهبی بوده است، شگفت‌آور است و نشان‌دهنده اثرات منفی سیاست‌های اخیر برای یکپارچه‌سازی فرهنگی مهاجران بوده است.»

در آلمان هم نتایج مشابهی به دست آمد. در این کشور ۵۳ درصد از زنان بی‌حجاب از کارفرمایان بازخورد مثبت دریافت کردند در حالی که این رقم برای زنان محجبه ۲۵ درصد بود. 

در اسپانیا، نتایج متفاوتی به دست آمد. در این کشور، حجاب عامل تبعیض میان زنان مسلمان نبود و تفاوت معناداری از لحاظ بازخوردهای مثبت میان زنان محجبه و بی‌حجاب یافت نشد.

این یافته‌ها، مکمل تحقیقاتی هستند که در گذشته انجام شده‌اند و تبعیض‌های مختلف علیه زنان مسلمان در بازار کار را نشان داده‌اند. 

تحقیقی که سال 2019 در دانشگاه کورنل انجام شده بود نشان داد در آلمان، نه فقط زنان دارای حجاب، بلکه زنان دارای اسامی غیرآلمانی با تبعیض روبرو هستند. این تحقیق نشان داد میزان دعوت به مصاحبه برای یک متقاضی با اسم آلمانی و عکس بدون حجاب 18.8 درصد و برای همان متقاضی با اسم ترکیه‌ای و باز هم عکس بدون حجاب 13.5 درصد بود.

در این تحقیق مشخص شد پوشیدن روسری و داشتن اسم ترکیه‌ای باعث اعمال بیشترین تبعیض برای متقاضی می‌شد. تنها ۴.۲ درصد از استخدام‌کنندگان در چنین شرایطی با متقاضی برای مصاحبه تماس می‌گرفتند.

نویسندگان مقاله‌ای که در ژورنال European Sociological Review چاپ شده خاطرنشان می‌کنند متقاضیان مسلمانی که لباس‌های مذهبی می‌پوشند ممکن است در مصاحبه‌ای شغلی هم مورد تبعیض قرار بگیرند و این تبعیض‌ها حتی در مشاغلی که به تماس مستقیم با مشتری نیاز ندارند هم اعمال می‌شوند.

نگارندگان خاطرنشان کرده‌اند استخدام‌کنندگان به هر نوع پوشش مذهبی، حتی از سوی مردان واکنش منفی نشان می‌دهند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: پژوهش تبعیض هلند بدون حجاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۲۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

به گزارش تسنیم، یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده ماجرای یک ترور توسط موساد؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • «نور» طرحی برای تکریم زنان جامعه است
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی؛ زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند؟
  • شکایت نیکاراگوئه علیه آلمان پذیرفته نشد
  • ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!
  • رفتار شرم آور پلیس آمریکا با یک زن مسلمان | ویدئو
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • جدول کفش طلای 24-2023؛ همان همیشگی!