Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه حماسه و مقاومت ـ زهرا بختیاری: هزینه‌های بالای درمان ایثارگران، آن‌ها را مستاصل و از جانب دیگر نبود دارو و یا مبلغ هنگفت تهیه آن این عزیزان را دچار نگرانی کرده است. درد هم که همچنان امان را می‌برد و خانواده‌ای را به رنج و ناراحتی دچار می‌کند.

در پی مشکلات زیادی که این روزها جامعه ایثارگری در خصوص بحث درمان با آن مواجه هستند، با عبدالرضا عباسپور معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت‌وگو کردیم و علت ناهماهنگی سه ضلع بنیاد شهید، بیمه دی و سازمان برنامه و بودجه را جویا شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*عمق حساسیت وضعیت درمانی ایثارگران درک نمی‌شود

عباسپور، دلیل این ناهماهنگی را بودجه کم درمان عنوان کرد و گفت: «در صحبت‌های متعددی که با مسئولان سازمان برنامه و بودجه داشتیم به نظر می‌آید عمق حساسیت عدم پرداخت حق بیمه ایثارگران برای آنها ملموس نیست؛ چرا که با وجود درخواست‌های مکرر ما برای افزایش بودجه، جواب درست و قانع کننده‌ای به ما داده نمی‌شود.»

شرکت بیمه دی که از سال ۹۶ مسئولیت بیمه درمانی ایثارگران را بر عهده داشته در طول این مدت به همین علت نتوانسته تعهد خود را به خوبی اجرایی کند. بدهی بالای بنیاد به این شرکت، علت اصلی این موضوع عنوان می‌شود. موضوعی که باعث شد بیمه ایران نیز پس از سال‌ها، همکاری با بنیاد شهید را قطع کند و از حمایت درمانی ایثارگران سر باز زند.

معاون بهداشت بنیاد شهید می‌گوید: «ماهانه مبلغ ۵۷۰ میلیارد تومان بابت کل مخارج بنیاد پرداخت می‌شود که از این مبلغ مقدار زیادی بابت حقوق ایثارگران هزینه می‌شود. بنابراین مبلغی که باید به بیمه دی پرداخت کنیم تا تعهداتش را انجام دهد، قابل وصول نیست و به همین علت بدهی بنیاد به این شرکت بیمه روزبه‌روز در حال افزایش است.»

عباسپور می‌افزاید: این بدهی‌ها که اکنون مبلغ ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است، موجب شده بیمه دی نتواند از پس مسئولیت خود به درستی بربیاید؛ چرا که این شرکت نیز منابع مالی محدودی دارد. ما در قراردادی که با این شرکت بسته‌ایم، متعهد شدیم سرانه درمانی را ابتدای هر ماه به حساب این شرکت واریز کنیم که اکنون چند ماه بدهی‌های بنیاد معوق شده است.

*مراکز درمانی در حال فسخ قرار داد هستند

نپرداختن هزینه‌های درمانی، موجب شده مراکز درمانی و پزشکانی که به جامعه ایثارگری خدمات ارائه می‌کردند، یکی پس از دیگری فسخ قرارداد کنند و این در حالی است که جانبازان ما با مشکلات عدیده‌ای مواجهند که کوچک‌ترین کم‌کاری می‌تواند وضعیت جسمی آنها را با خطرات جدی مواجه کند. پیش از این جانبازی در این خصوص به خبرگزاری فارس گفته بود: «وقتی به مراکز بیمه یا بنیاد شهید مراجعه می‌کنیم، جواب دقیقی به ما نمی‌دهند. نه حقوق بیش‌تر می‌خواهیم، نه امکانات رفاهی. فقط به ما بگویند باید از چه کسی بخواهیم مشکل ریشه‌دار دارو و درمان در بنیاد شهید حل شود؟ به بیمه دی شکایت می‌کنیم، می‌گویند ما مقصر نیستیم، بنیاد شهید بدهی‌هایش زیاد شده و بار مالی این بیمه توان ادامه همکاری با مراکز درمانی بیش‌تر را ندارد. به بنیاد می‌رویم می‌گویند بودجه تامین نشده.»

معاون بهداشت بنیاد شهید در این خصوص می‌گوید: «اکنون هزینه یک شب بستری در بخش آی‌سی‌یو، شبی ۷ تا ۱۰ میلیون تومان برای بیمار هزینه دارد و جانبازی که دچار زخم بستر شده و یا بیماری خاصی دارد، امکان صرف چنین هزینه‌هایی برایش مقدور نیست.»

*هزینه‌های هنگفت درمان ایثارگران بدون حامی!

در ادامه همین موضوع جانبازان زیادی در این مدت از هزینه‌های بالای درمان گله کردند و خواهان حل شدن این موضوع یکبار برای همیشه هستند. آنها نیز می‌گویند به بسیاری از مراکز درمانی مراجعه کردیم، اما می‌گویند دیگر با بیمه دی همکاری نمی‌کنند.

اصحاب کریمی مدیرکل درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در خصوص لغو قرارداد مراکز درمانی گفت: اگرچه بیش‌تر بیمارستان‌های دولتی طرف قرارداد بیمه دی هستند و کمتر بیمارستان دولتی وجود دارد که از سوی این شرکت لغو قرارداد شده باشد، اما با شرایط فعلی دیگر مراکز درمانی توان ادامه همکاری ندارند و لغو قرارداد می‌کنند.

وی گفت: این در شرایطی است که صد درصد هزینه‌های درمان ایثارگران در بیمارستان‌های دولتی رایگان است.

*۱۶۰۰ ایثارگر نگران بیمه درمانی‌شان هستند

بنابر این گزارش حدود ۱۶۰۰ نفر زیر پوشش بیمه دی قرار دارند و اغلب آنها جانبازان شیمیایی اعصاب و روان و قطع نخاعی هستند که به علت بالا رفتن سن‌، مشکلات دیگری نیز به بیماری‌های قبلی آنها افزوده شده که موجب نگرانی‌شان را فراهم کرده است.

همچنین طبق جامعه آماری، اگر ۹ درصد افراد سالمند دچار بیماری هستند، در جامعه ایثارگری این رقم به ۲۰ درصد می‌رسد که علاوه بر آن مشکلات بیماری خاص را نیز دارند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ایثارگران جانبازان بنیاد شهید بیمه دی بیمه خدمات درمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران درمان ایثارگران مراکز درمانی بنیاد شهید بیمه دی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۲۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع تامین مسکن ایثارگران در شهر جدید سهند بررسی شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر سلمانی، سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی صبح شنبه در این جلسه که در شرکت عمران شهر جدید سهند برگزار شد، گفت: برابر یکی از توافق‌های منعقد شده بین بنیاد شهید آذربایجان شرقی و شرکت عمران شهر جدید سهند، باید زمین مسکونی ۶۰۰ نفر از ایثارگران استان توسط شرکت عمران شهر جدید سهند تأمین شود که در جریان سفر اخیر وزیر محترم راه وشهرسازی به آذربایجان شرقی شاهد واگذاری قرارداد زمینِ ۱۷۷ نفر از این تعداد بودیم و انتظار داریم زمین‌های باقی مانده، در اسرع وقت تحویل ایثارگرانِ مشمول شود.

وی افزود: یکی دیگر از توافق‌هایی که در سال‌های ماضی منعقد شده بود و صورتجلسۀ آن به امضای مدیرعامل اسبق شرکت عمران شهر جدید سهند و به تائید مرحوم عابدین خرم، استاندار پیشین آذربایجان شرقی رسیده بود، واگذاری گروهیِ زمین برای ساخت ۲۵۸ واحد مسکونی ایثارگران بود که احیا و اجرایی شدن آن نیازمند مساعدت و پشتیبانی شرکت عمران شهرهای جدید ایران و اهتمام شرکت عمران شهر جدید سهند است.

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی همچنین خواستار عملیاتی شدن مفاد مصوبۀ پنجمین جلسۀ کارگروه مسکن ایثارگران شد و گفت: برابر این مصوبه باید شرکت عمران شهر جدید سهند، ۷ هزار واحد مسکونی را به ایثارگران آذربایجان شرقی واگذار کند.

سلمانی یادآوری کرد: هزاران ایثارگرِ فاقد مسکن یا بد مسکنِ آذربایجان شرقی چشم انتظار گشایش‌های جدید و تحقق تکالیف قانونیِ دستگاه‌های اجرایی در قبال تأمین مسکن جامعۀ ایثارگران هستند.

وی افزود: حراست از آرمان‌های شهدا و تکریم فرهنگ ایثار و شهادت از مهم‌ترین زیربناهای تقویت نظام جمهوری اسلامی است و یکی از مهم‌ترین مصادیق تحقق این رسالت، صیانت از جامعۀ ایثارگران و خانواده‌های معظم آنان در قالب ارائۀ انواع خدمات شهروندی در ساحت‌های اقتصادی و اجتماعی است. به این منظور و برای تعیین چارچوب ارائۀ خدمات به این قشر معزّز، قوانین و مقرراتی در کشور وضع شده که یکی از آنها قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است.

سلمانی گفت: ماده ۷ این قانون، تکلیف تأمین مسکن ایثارگران را به روشنی مشخص کرده و انتظار ایثارگران عزیز و خادمان ایشان در بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی نیز اهتمام دستگاه‌های اجراییِ مسئول، برای تسریع و تسهیل در صاحبخانه شدن خانوارهای ایثارگر است.

وی تاکید کرد: بسیاری از خانواده‌های ایثارگران به خاطر صدماتی که در راه حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع از کیان و استقلال کشور در طول هشت سال جنگ تحمیلی و ادوار دیگر به آن‌ها وارد شده است، توانایی کسب درآمد کافی را از دست داده‌اند. این مشکل باعث شده درصد بزرگی از آن‌ها برای تهیه مسکن مناسب برای خود و خانواده‌شان با چالش روبرو شوند.

سعید غفوری، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس هیأت مدیره و سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید ایران نیز در این جلسه وعده پیگیریِ ویژۀ موضوع مسکن خانواده‌های شاهد و ایثارگر آذربایجان شرقی در شهر جدید سهند را داد و دستیارش را مأمور ارتباط با بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی برای حل موانع و چالش‌های احتمالیِ فرا روی تحقق تکالیف قانونی شرکت عمران شهر جدید سهند در قبال تأمین مسکن ایثارگران کرد.

در این جلسه اجرا نشدن قانون تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در خصوص برخی از فرزندان شهدا و جانبازانِ شاغل به خدمت در شرکت عمران شهر جدید سهند نیز مورد پیگیری قرار گرفت که سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید ایران قول داد مراتب را تا حصول نتیجۀ مطلوب و رفع مشکل، تعقیب کند.

کد خبر 6089554

دیگر خبرها

  • خانواده‌های شهدا پشتوانه‌های اصلی نظام هستند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی است
  • موانع تامین مسکن ایثارگران در شهر جدید سهند بررسی شد
  • واگذاری زمین به خانوار‌های ایثارگر در آذربایجان شرقی
  • زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی واگذار شد
  • واگذاری زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی
  • واگذاری زمین به خانوارهای ایثارگر در آذربایجان شرقی
  • پرداخت ۹۰۷ میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی به جامعه ایثارگری
  • پرداخت ۹۰۷ میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی به جامعه ایثارگری آذربایجان غربی