Web Analytics Made Easy - Statcounter

قلبش برای امام حسین(ع) می‌تپید. می‌گفت تا زمانی که قلبم تپش دارد، نیتم این است نقاشی‌هایی را با محوریت عاشورا خلق کنم. آخرین کارگاهش را چند ماه قبل برگزار کرد و در آثارش باز هم تلاش کرد، نبرد تاریکی و روشنایی را به تصویر بکشد.

به گزارش ایسنا، حبیب‌الله صادقی ـ نقاش معاصر و انقلابی کشورمان ـ صبح امروز ـ چهارشنبه ـ پنجم مرداد ماه به طور ناگهانی و به دلیل ایست قلبی درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تلاش می‌کرد در آثارش راوی تاریخ در حوزه‌های مختلف ادبی، انقلابی و باستانی باشد.

صادقی اعتقاد داشت، هنرهای دینی و معرفتی ریشه در تاریخ بشریت دارد و تاکید می‌کرد که همچنان هم برخی هنرمندان آثار زیادی در حوزه هنرهای دینی خلق می‌کنند که لازم است بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

این هنرمند نقاش هر سال شام غریبان یک اثر نگارگری را با محوریت عاشورا نقاشی می‌کرد؛ می‌گفت: «دین ما به مهربانی و لطافت زیباست و جهان همه از دولت قرآن زیباست. اگر از عاشورا صحبت می‌کنیم یکی از اضلاع آن شهادت است. شهادت یعنی پیش‌رو بودن نه مرگ؛ شهادت یعنی ایستادن در راه خدا. ما باید بتوانیم این ترجمه را از لحاظ فرهنگی و هنری خیلی هوشمندانه نشان بدهیم.»

صادقی معتقد بود باید زیبایی شهادت و شهامت امام حسین(ع) را معاصر کنیم؛ «ما باید مرثیه را بشناسیم اما بلد باشیم تجلی و تعالی کار امام حسین(ع) را به زیبایی نشان دهیم. زیبا نشان دادن شجاعت و قهرمان‌پروری کار خوبی است که باید در اندیشه یک هنرمند شکل گرفته باشد و بتواند آن را به تصویر بکشد.»

ایده اصلی مجموعه نگارگری عاشورایی‌اش توسط مادرش شکل گرفته بود و در حقیقت به پیشنهاد او انجام شده بود.

صادقی روایت می‌کرد: «ما در خانه پدری، هیأت و روضه داشتیم و مادرم با نقاشی قهوه‌خانه‌ای آشنا بود. او معتقد بود یک پراکندگی در آثار هنری با این مضامین وجود دارد و باید یک کار کالبدی تک‌محوری انجام شود. مادرم بعد از دیدن تابلوی «عصر عاشورا» اثر محمود فرشچیان، این ذهنیت را در من تقویت کرد که این معنا را دنبال کنم.»

حبیب الله صادقی برای این مجموعه، منابع جدی، متقن و قابل اعتمادی را جست‌وجو کرد و در نهایت امام حسین (ع)، حضرت علی‌اصغر (ع)، حضرت قاسم (ع)، قیس بن مسهر، مسلم بن عقیل، گودال قتلگاه، شرایط پس از شهادت امام حسین (ع) و ... از مواردی است که در تابلوهای این مجموعه به آن‌ها پرداخته شده است.

این هنرمند نقاش درباره مبحث بیان معنویت به زبان هنر در دنیای معاصر، با اشاره به اینکه «ذات و خاستگاه هنر از دیرباز زمینه مذهبی داشته است»، اظهار کرده بود: در طول تاریخ از عهد عتیق گرفته تا کسانی که پیرو دین حضرت موسی و عیسی (ع) بوده‌اند، بخش عظیمی از قدرت‌ها و امپراطوری‌ها و کسانی که تقدیر وجودی‌شان را در این مقدر می دانستند که به کنیسه و کلیسا وفادار باشند، با هنر و نقاشی سر و کار داشته اند.

از نگاه صادقی «به صورت کلی بشر همواره خاستگاه معرفتی را درباره مذهب می ستاید و باور دارد.» در این زمینه مصداقی توضیح داده بود: به همین خاطر هم خیلی از قدرت‌ها تا قرن هفدهم و هجدهم میلادی به هنرِ مذهبی متکی بوده‌اند. اما در تاریخ هنر دینی و اسلامی ایران، هنر بدون فیگور رواج داشته است و قالب فیگوراتیو که فضائل خاندان (ع) را دنبال می کند، پس از دوره صفویه در ایران به وجود آمد؛ قالبی که شعر و نقاشی قهوه خانه‌ای را در سه بخش حماسی، رزمی و بزمی و مذهبی در کنار هم داشت. در واقع می توان اظهار داشت که به شکلی معنای هنر مردمی از همین جا شکل گرفت.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حبیب الله صادقی حبیب الله صادقی درگذشت امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۷۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمس آذر با شکست پیکان موقتا در رده هفتم ایستاد

به گزارش خبرنگار مهر، تیم های فوتبال شمس آذر و پیکان در هفته بیست و پنجم لیگ برتر امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت و در ورزشگاه سردار آزادگان قزوین با قضاوت رضا عادل رو در روی هم قرار گرفتند که این بازی در پایان با نتیجه دو بر یک به سود شاگردان سعید دقیقی به پایان رسید.

ترکیب شمس آذر: علیرضا جعفرپور - محسن طرحانی، هومن ربیع‌زاده، محمدرضا رضایی، حسین گودرزی، علی آزادمنش، پوریا سرآبادانی، صادق البوصبیح، امیرمحمد نسایی، محمد پاپی، فراز امامعلی

ترکیب پیکان: محمد ناصری، محمد ستاری، محمد آژیر، امیرحسین صدقی، علی‌اکبر رنجبر (۴۵- غلامرضا ثابت ایمانی)، غلامرضا ثابت ایمانی، محمدجواد آزاده (۶۹- آرش هاشمی)، محمدحسین فلاح، سامان نریمان جهان، فرشید اسماعیلی و علی قربانی

تیم فوتبال شمس آذر بهتر از میهمان خود بود و در دقیقه ۱۰ پوریا سرآبادانی، روی کرنر ارسالی توانست به زیبایی توپ را به تور دروازه بچسباند تا حساب کار یک بر صفر به سود شمس آذر شود. در ادامه نیز بازیکنان شمس آذر فرصت بازکردن دروازه حریف خود را داشتند که در دقیقه ۴۵ شوت فراز امامعلی به تیرک دروازه برخورد کرد و این بازیکن نتوانست گل دوم را برای شمس آذر به ثمر برساند. نکته بارز نیمه اول، تذکرهای پیاپی داور بازی به سرمربیان دو تیم بود که یکی از دستیاران عنایتی از کنار زمین اخرج شد و سعید دقیقی سرمربی شمس آذر نیز کارت زرد دریافت کرد.

در نیمه دوم بازیکنان هر دو تیم فرصت هایی را برای باز کردن دروازه ها داشتند اما موقعیت ها یکی پس از دیگری از دست می رفت تا اینکه در دقیقه ۸۹ حامد پاکدل توانست گل تساوی بخش را برای پیکان به ثمر برساند اما ۴ دقیقه بعد حسین گودرزی توانست دروازه پیکان را باز کند تا حساب کار دو بر یک به سود شمس آذر شود.

با این پیروزی شمس آذر ۳۴ امتیازی شد و موقتاً به رده هفتم جدول صعود کرد. تیم پیکان هم با ۲۵ امتیاز در رده دوازدهم جدول باقی ماند.

کد خبر 6093246

دیگر خبرها

  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • شمس آذر با شکست پیکان موقتا در رده هفتم ایستاد
  • قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد