Web Analytics Made Easy - Statcounter

از بین رفتن حس بویایی و چشایی در سویه جدید کرونا دوره بیماری در سویه جدید امیکرون سرعت انتشار BA ۵ و نگرانی از بروز جهشی دیگر امکان ثبت واکسن تاریخ گذشته وجود ندارد آسترازنکا از چرخه مراکز بهداشتی خارج شد سویه‌های واکسن گریز امیکرون برقراری دوباره محدودیت‌ها ضروری نیست اهمیت رعایت پروتکل‌ها و بویژه پوشش ماسک علائم سرماخوردگی، کرونا تلقی می‌شود

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اینسا، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به سرعت انتشار، علایم و شدت بیماری‌زایی سویه BA ۵ امیکرون و همچنین تاریخ مصرف واکسن‌های کرونا، در عین حال تاکید کرد که واکسن آسترازنکا به دلیل منقضی شدن تاریخ مصرف موارد موجود در کشور، از چرخه مراکز بهداشتی و درمانی خارج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر محمدرضا سهرابی با بیان اینکه در سه هفته اخیر تعداد موارد ابتلا، بستری و درمان سرپایی کرونا افزایش داشته و در برخی از روزها به دو تا سه برابر نیز رسیده است، اظهار کرد: این آمار نشان دهنده شروع موج هفتم کرونا است. سویه شایع این موج BA ۵ است که در کشورهای دیگر BA ۴ نیز مشاهده شده که قطعا ایران نیز از این سویه مصون نخواهد ماند.

از بین رفتن حس بویایی و چشایی در سویه جدید کرونا

وی با اشاره به خصوصیات این سویه جدید، توضیح داد: این سویه یک بیماری شبیه به آنفلوانزا را ایجاد می‌کند که دوره کمون سه تا پنج روز دارد. همچنین اختلال بویایی و چشایی مجددا به مجموعه علایم کرونا در این سویه جدید بازگشته است، در حالی که در سویه امیکرون این علائم وجود نداشت.

دوره بیماری در سویه جدید امیکرون

سهرابی با بیان اینکه دوره بیماری پنج تا شش روز و گاهی به ۱۰ روز نیز به طول می‌انجامد، یادآور شد: خوش‌بختانه شدت بیماری در این سویه نسبت به سویه‌های قبلی خفیف‌تر است، اما نکته مهم شدت سرایت این سویه است که نسبت به سویه‌های قبل قدرت سرایت بسیار بالایی دارد. در امیکرون یک نفر می‌توانست تا ۱۰ نفر، اما این سویه جدید یک نفر می‌تواند تا ۱۸ نفر را مبتلا کند.

سرعت انتشار BA ۵ و نگرانی از بروز جهشی دیگر

وی این شدت سرایت را نگران کننده دانست و بیان کرد: وقتی گردش ویروس چنین سرعت بالایی دارد، مهم‌ترین نگرانی ما رخ دادن جهش دیگری است.

وی با تاکید بر لزوم تکمیل واکسیناسیون همه هموطنان علیه کرونا، گفت: تا کنون ۵۰ درصد مردم هنوز دز سوم را تزریق نکردند و کسانی که شش ماه از تزریق قبلی آن‌ها گذشته است، می‌توانند دز بعدی را تزریق کنند. شاید برخی از افراد با این ادعا که این سویه خفیف است، خود را توجیه کنند و واکسن تزریق نکنند؛ اما باید بدانیم، با سرعت بالای گردش ویروس امکان رخ دادن جهش دیگر و شروع مجدد مشکلات، وجود دارد.

سهرابی درباره کارایی واکسن‌ها نیز تاکید کرد: واکسن‌ها هنگام ورود به بازار چندین بار آزمایش می‌شوند، لذا کارایی و اثربخشی آن‌ها مورد تایید است.

امکان ثبت واکسن تاریخ گذشته وجود ندارد

سهرابی با اشاره به اینکه اگر تاریخ انقضای واکسن‌ها فرا رسیده باشد، به صورت اتوماتیک اصلا قابلیت ثبت در سامانه تی‌تک ندارند، افزود: سیستم تی‌تک به گونه‌ای تنظیم شده است که که اگر واکسنی منقضی شده باشد امکان ثبت آن نیست.

وی با بیان اینکه تاریخ انقضای واکسن‌ها یعنی آخرین تاریخ مصرفی که واکسن موثر و اثربخش است، با استناد به شواهد وزارت بهداشت افزود: واکسن‌ها بعد از ورود به بازار مورد تست قرار می‌گیرند تا بررسی شود پایداری ماده موثره آن‌ها چقدر است. تاریخ مصرف واکسن‌ها نه در ایران بلکه در کشورهای خارجی نیز ممکن است، تمدید شود؛ چرا که هنوز واکسن پایدار بوده و تاثیرش را دارد.

آسترازنکا از چرخه مراکز بهداشتی خارج شد

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه یادآور شد: در این خصوص جای نگرانی نیست؛ چراکه آزمایشگاه‌های وزارت بهداشت و نهادهای نظارتی بر این قضیه نظارت کامل دارند تا واکسن‌ها تمام استانداردها را داشته باشند و کاری که سلامت شهروندان را به خطر اندازد، انجام نشود. همانطور که در حال حاضر واکسن آسترازنکا از چرخه مراکز بهداشتی خارج شد. بعد از منقضی شدن، آن‌ها صورتجلسه شده و به روش‌های خاصی معدوم می‌شوند.

سویه‌های واکسن گریز امیکرون

این پزشک با اشاره به اینکه برخی از سویه‌های کرونا به خصوص BA ۴ و BA ۵ واکسن گریز هستند، توضیح داد: این سویه‌ها سیستم ایمنی بدن و اثر واکسن را دور می‌زنند، اما نکته مهم این است که واکسن‌ها شاید از ابتلا پیشگیری زیادی نکنند؛ یعنی به احتمال زیاد افراد مبتلا شوند، اما از بستری شدن و مرگ و میر بیش از ۸۰ درصد پیشگیری می‌کنند.

سهرابی با بیان اینکه البته عملکرد پیشگیری واکسن در برابر سویه‌های جدید نیز وجود دارد، گفت از طرفی ایمنی بدن ممکن است بعد از مدتی کاهش پیدا کند؛ بنابراین دزهای یادآور واکسن کمک می‌کنند تا سیستم ایمنی بدن مجدد فعال شود و سطح آنتی بدن به حدی برسد تا مانع از ابتلای مجدد شود.

برقراری دوباره محدودیت‌ها ضروری نیست

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه سیاست‌گذاری در زمینه ضرورت برقراری محدودیت‌ها، برعهده ستاد کروناست، گفت: مشاهدات محیطی حاکی از آن است که فعلا نیازی به برقراری قرنطینه و محدودیت‌های شدید نیست. هرچند افراد می‌توانند، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بهداشت فردی در کاهش موارد بیماری سهیم باشند. همچنین تجربه سایر کشورها نشان داده است که این سویه چندان شدید نشده که نیاز به بازگرداندن محدودیت‌های شدید باشد؛ اما از آنجایی که سویه‌های کرونا غیرقابل پیش بینی است، باید همواره محتاط باشیم.

اهمیت رعایت پروتکل‌ها و بویژه پوشش ماسک

سهرابی با بیان اینکه همه مردم در کنار واکسیناسیون حتما سایر پروتکل‌های بهداشتی همچون ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی، شست‌وشوی دستان و ... به خصوص در زمان شروع موج جدید باید رعایت کنند، یادآور شد: نباید منتظر نارنجی و قرمز شدن شهرها باشیم تا آن‌گاه پروتکل‌ها را رعایت کنیم. همه ما از الان باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم تا در آینده به وضعیت نارنجی و قرمز دچار نشویم و آن وضعیت بحرانی پیش نیاید؛ لذا از مردم خواهشمندیم در فضای عمومی و سربسته مانند مترو، اتوبوس‌ها، پاساژها، مکان‌های ارائه دهنده خدمت و ... حتما ماسک بزنند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در سویه جدید کرونا، بیماری در اطفال بیشتر مشاهده شده است، گفت: لذا کودکان از اهمیت بالینی ویژه‌ای در این دوره برخوردارند. با وجود اینکه دو سال از کرونا گذشته است، اما همچنان اطلاعات کافی از آن نداریم که در آینده عوارض بیماری چه خواهد بود؛ بنابراین با پیشگیری از ابتلا به بیماری از عوارض بعدی آن پیشگیری خواهیم کرد.

علائم سرماخوردگی، کرونا تلقی می‌شود

دکترای تخصصی پزشکی اجتماعی با بیان اینکه در شرایطی که اپیدمی کرونا وجود دارد، باید علائمی نظیر تب، آبرزش بینی و ... را مبنی بر آن گذاشت؛ مگر خلاف آن ثابت شود، گفت: در کرونا نیز به همگان ثابت شد افرادی که دارای علائم سرماخوردگی بودند عمدتا کرونا داشتند. با توجه به اینکه افراد تا حد ممکن بهداشت فردی و پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند، در این مدت آمار ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا به شدت کاهش یافته است؛ بنابراین با مشاهده علائم سرماخوردگی باید فرض را بر کرونا گذاشت و پنج تا هفت روز خود را قرنطینه کنند تا بهبودی حاصل شود.

سهرابی در ادامه خاطرنشان کرد: باید بدانیم که همه در برابر سلامت یکدیگر مسئولیم و این عدم توجه به حق سایر شهروندان است که بیماری خود را سرماخوردگی دانسته، پروتکل‌ها را رعایت نکنیم ودیگران را آلوده کنیم. البته اگر آن شخص آلوده شده از قبل بیماری زمینه‌ای نیز داشته باشد، موجب عوارض بدتر و شدیدتر کرونا در او خواهد شد

منبع: ايسنا لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر کرونا اخبار سلامت اخبار مطالب پزشکی اخبار مرتبط پیغام وحشت آور وزیر بهداشت از سرعت انتشار موج جدید کرونا + فیلم ۱۴۰۱/۵/۵ جهان در انتظار خطرناک ترین سویه کرونا + فیلم ۱۴۰۱/۵/۲ مدت زمان ابتلا به سویه جدید کووید چند روز است؟ ۱۴۰۱/۴/۳۱ علایم اصلی کرونا را بشناسید ۱۴۰۱/۴/۲۹ کرونا باعث افزایش سکته مغزی شد ۱۴۰۱/۴/۲۸ تخت ها در اشغال کرونای BA۵ ۱۴۰۱/۴/۲۸ آخرین ویدیو ها پخش هندوانه بین مردم زاهدان توسط سیلاب! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۱۳:۳۵ موی بلند کار دست سارق موبایل قاپ از بانوان داد! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۱۳:۲۹ غوغای دهه نودی ها در کنسرت رضا صادقی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۱۳:۲۶ پیغام وحشت آور وزیر بهداشت از سرعت انتشار موج جدید کرونا + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۱۳:۰۷ جذاب ترین سکانس های کنسرت سی صد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۱۲:۵۴ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۳:۳۷ روایت یک نماینده از افرادی که می خواهند فرصت خدمت را از دولت رییسی بگیرند ۱۳:۳۶ از بین رفتن حس بویایی و چشایی در سویه جدید کرونا ۱۳:۳۳ جریمه قطع درختان خیابان ولیعصر؛ بیش از ۱۰ میلیارد تومان! ۱۳:۳۱ برنج ها در گمرک زیر باران در حال نابودی است ۱۳:۳۰ دلار به زودی حذف می شود ۱۳:۲۵ کمیسیون مشاوران املاک چگونه محاسبه می شود؟ ۱۳:۲۴ امیرعبداللهیان: به زودی موافقت نامه منطقه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا نهایی می شود ۱۳:۲۳ چگونه بدون مراجعه حضوری، درخواست بازنشستگی بدهیم؟ ۱۳:۱۹ قیمت سکه امروز چند؟ (۱۴۰۱/۵/۵) ۱۳:۱۶ چه خبر از معوقات یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی؟ ۱۳:۱۳ نمایش مد عشایری + عکس ۱۳:۱۳ ماجرای تحویل ندادن دفتر کار به روحانی توسط دولت سیزدهم چه بود؟ ۱۳:۱۲ ولیعهد سعودی از شهر زیست محیطی رونمایی کرد ۱۳:۰۸ رییسی: دولت مردمی در پیگیری حقوق ملت به هیچ عنوان کوتاه نخواهد آمد ۱۳:۰۷ پیغام وحشت آور وزیر بهداشت از سرعت انتشار موج جدید کرونا + فیلم ۱۳:۰۱ ایران خودرو هشدار داد؛ خرید و فروش حواله ممنوع! ۱۲:۵۷ مصوبه دائمی شدن پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران، ابلاغ شد ۱۲:۵۵ اذان ظهر به افق تهران چهارشنبه پنجم مرداد ۱۴۰۱ ۱۲:۵۴ همسر بنیانگذار گوگل کیست؟ + ماجرای رابطه جنجالی با ایلان ماسک ۱۲:۵۲ آپارتمان‌های ۱۲۰ متری مرکز تهران چند؟ ۱۲:۴۴ طبیعت شگفت‌انگیز سریلانکا ۱۲:۴۲ تست هوش فوق العاده سخت؛ پاسخ این معما رو از هزار نفر، یک نفر می داند ۱۲:۳۵ افزایش مجدد نرخ بهره آمریکا ۱۲:۳۲ تصویری باورنکردنی از کامیون بدون اتاق + فیلم ۱۲:۲۶ بومی سازی یکی از قطعات مهم تولید ریل در ذوب آهن اصفهان ۱۲:۲۳ رشد ۳.۴ درصدی صنعت نفت و گاز ایران طی ۵ سال آینده ۱۲:۲۲ ما اصلا گشت ارشاد نداریم این ها پلیس امنیت اجتماعی است که به همه مسایل خلاف قانون یا جرم می پردازد ۱۲:۲۱ قیمت گاز طبیعی آمریکا به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسید ۱۲:۱۸ ایران رتبه سوم هدر رفت گاز در جهان ۱۲:۱۴ آیت‌ الله جنتی به عنوان دبیر شورای نگهبان ابقا شد ۱۲:۰۸ این باشگاه هم رونالدو را نخواست! ۱۲:۰۱ توسعه ناوگان شهری اصفهان به همت گروه بهمن ۱۲:۰۰ با اعتبار کارگزاری بانک آینده سرمایه گذاری کنید ۱۱:۵۵ ایران دوازدهمین مصرف کننده بنزین در جهان است ۱۱:۵۰ حمایت همه جانبه‌ بانک تجارت از زوج های جوان ۱۱:۴۷ پیشنهاد پاکستان برای تهاتر برنج با گاز ۱۱:۴۵ قیمت یورو امروز ۵ مرداد ۱۴۰۱ ۱۱:۴۵ جاده هراز باز شد ۱۱:۴۵ کدام خودروها نیاز به معاینه فنی ندارد؟ ۱۱:۴۳ افزایش سود وام مسکن مهر به ۱۸ درصد ابلاغ شد / فرصت ۶۰ روزه مالکان برای فروش اقساطی ۱۱:۴۱ ماجرای ارسال پیامک مالیاتی خانه های خالی چیست؟ ۱۱:۳۸ کی منتظر کالابرگ الکترونیک باشیم؟ ۱۱:۳۵ شب اول ماه محرم ۱۴۰۱ چه روزی است؟ ۱۱:۳۱ گروه های غذایی مختلف کدامند؟ ۱۱:۲۹ آمادگی بانک توسعه تعاون جهت عاملیت اوراق صکوک و مشارکت برای کارآفرینان ۱۱:۲۳ ویدیوها در اینستاگرام بیشتر می‌شوند ۱۱:۱۹ درخواست عجیب در سایت رییس جمهور اوکراین! ۱۱:۱۶ آمریکا: در حال بررسی پیش نویس اتحادیه اروپا برای بازگشت به برجام هستیم ۱۱:۱۳ ترامپ: به زانو درآمده و یک ملت گدا شده ایم ۱۱:۰۹ سلیمی: منافقین هنگام افطار سفره مردم را با قتل و غارت به استخر خون تبدیل کردند اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کرونا اخبار سلامت چرخه مراکز بهداشتی پروتکل ها را رعایت علائم سرماخوردگی سرعت انتشار محدودیت ها تاریخ مصرف موج جدید واکسن ها خارج شد سویه ها ۱۴۰۱ ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۷۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما: دکتر  شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.
وی پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!