Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم با اشاره به این که توسعه آموزش فنی و حرفه ای از الزامات اسناد بالادستی است و با بررسی سنوات گذشته در نامگذاری شعارهای سال توسط مقام معظم رهبری تولید و اشتغال آفرینی و مباحث اقتصادی همواره مورد تاکید بوده، تصریح کرد: بالای ۸۰ درصد دانش آموزانی که فارغ التحصیل رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش هستند جذب بازار کار می شوند لذا آموزش فنی و حرفه ای در بحث اشتغال زایی بسیار می تواند کمک کننده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مسائل مهم در رشد و توسعه اقتصادی جوامع ایجاد اشتغال پایدار برای افراد یک جامعه است و اهمیت این مسئله در نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری کاملا مشهود است چرا که اشتغال با کلید واژه هایی همچون فقر، مهاجرت، بزهکاری و آسیب های اجتماعی و حاشیه نشینی پیوستگی دارد.

جوانی جمعیت که در حال حاضر یکی از مباحث مهم در کشور ما بوده و سیاست گذاری های کشوری بر این امر یعنی جوانی جمعیت تمرکز دارد ضرورت توجه به رشد اقتصادی و اشتغال آفرینی را می طلبد در این بین یکی از نهاد های موثر در امر اشتغال آفرینی آموزش و پرورش است.

  آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش در آموزش و پرورش می تواند در جذب و ارتقای سطح مهارت های جوانان برای ورود به بازار کار بسیار کارآمد باشد و در واقع زنجیره ای بین آموزش، نیاز های جامعه و بازار کار و اشتغال آفرینی ایجاد کند.

در همین راستا در خصوص کاربردی شدن آموزش های  فنی و حرفه ای و کاردانش، اشتغال آفرینی و پیوند با صنعت با معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم به گفت و گو پرداختیم.   

نادر کریمی بیرانوند معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان این که کرونا لطمات زیادی را به بحث آموزش وارد کرد از جمله افت های آشکار و پنهانی که در آموزش و پرورش وجود دارد، عنوان کرد: افت های آشکار شامل آزمون های نهایی است که افت تحصیلی در آن ها مشهود است البته در برخی مواقع ممکن است دانش آموز موفق به کسب نمره شود اما اهدافی که از آموزش آن درس وجود دارد تحقق پیدا نکند در خصوص رشته های فنی و حرفه ای هم این مسئله صادق است لذا اگر چه سال گذشته دروس عملی فنی و حرفه ای به صورت حضوری برگزار شد اما افت تحصیلی وجود داشت.

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم با بیان این که در راستای جبران افت تحصیلی دو طرح را در تابستان جاری آغاز کردیم، اظهار کرد: طرح تثبیت و تعمیق یادگیری و جبران افت تحصیلی دانش آموزان که به صورت رایگان برای دانش آموزانی که نتوانستند حد نصاب نمره را کسب کنند و یا نمره پایینی دارند و می خواهند نمرات خود را جایگزین نمرات خرداد کنند از طرف وزارت ابلاغ شده و در حال اجرا است.

وی با اشاره به طرح استانی خادمیاران رضوی در راستای جبران افت تحصیلی برای دانش آموزان ادامه داد: در این طرح فرهنیگان به صورت افتخاری و نذر خدمت به دانش آموزان در راستای تقویت بنیه علمی و تربیتی به نیابت از امام رضا (ع) در مدارس مشغول فعالیت های ورزشی، فرهنگی، تربیتی، درسی و هنری هستند.

کریمی با بیان اینکه شعار امسال آموزش و پرورش این بود که در تابستان مدارس تعطیل نخواهند بود، اضافه کرد: امسال تابستان مدارس به عنوان کانون های تربیتی محلات در حال فعالیت هستند و حتی در صورت نیاز فضای مدارس در اختیار مساجد قرار گرفت و فعالیت های آموزشی، فرهنگی و ورزشی در مدارس برای جبران عقب ماندگی ها در حال انجام است.

وی با اشاره به این که توسعه آموزش فنی و حرفه ای از الزامات اسناد بالادستی است و با بررسی سنوات گذشته در نامگذاری شعارهای سال توسط مقام معظم رهبری تولید و اشتغال آفرینی و مباحث اقتصادی همواره مورد تاکید بوده، تصریح کرد: بالای ۸۰ درصد دانش آموزانی که فارغ التحصیل رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش هستند جذب بازار کار می شوند لذا آموزش فنی و حرفه ای در بحث اشتغال زایی بسیار می تواند کمک کننده باشد.

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم ادامه داد: امسال این هدف گذاری وجود دارد که ۴۲ درصد دانش آموزان به سمت رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش هدایت شوند لذا در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ از ۳۸ درصد باید به ۴۲ درصد برسیم که در این راستا برنامه های مختلفی داریم از جمله این که با ایجاد رشته های جدید، به سمت رشته هایی رفتیم که کاربردی و مورد نیاز جامعه باشند و امکان اشتغال زایی بیشتری داشته باشند.

وی اضافه کرد: در استان قم آموزش نصب و تعمیرات آسانسور، رشته صنایع دستی و هنر فرش، برق ساختمان و تاسیسات، رشته های مکاترونیک و الکترو تکنیک را داریم که کاربردی هستند و بسیار مورد توجه هستند و می توانند در بازار کار مفید باشند.

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: برای این که بتوانیم به بحث اشتغال آفرینی کمک کنیم یک اتاق ارتباط با صنعت در شهرک شکوهیه ایجاد کردیم همچنین با سازمان صنعت، معدن و تجارت جلساتی داشتیم و با تبادل نظر متوجه نیاز زیاد استان به حضور تکنیسین های برخی رشته ها برای بازار کار شدیم که در حال حاضر دچار کمبود هستند.

وی در ادامه تأکید کرد: برای اینکه رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش را به نیاز های استان قم نزدیک کنیم ارتباطاتی با افراد ذی نفع از جمله سازمان صنعت معدن و تجارت و شهرک شکوهیه و دیگر شهرک های صنعتی برقرار کردیم که انشالله بتوانیم نیروی بازار کار را از فارغ التحصیلان رشته های فنی و حرفه ای آموزش و پرورش تأمین کنیم.

کریمی با بیان اینکه در راستای کاربردی شدن رشته های فنی و حرفه ای و پیوند با صنعت در چند سطح فعالیت داریم، یادآور شد: ارتباط با شهرک های صنعتی از طریق ایجاد اتاق ارتباط صنعت و آموزش و پرورش، ایجاد همکاری با سازمان صنعت و معدن و تجارت، احصا رشته های مورد نیاز بازار کار و هدایت دانش آموزان برای تحصیل در این رشته های کاربردی از اقدامات ما بوده است.

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم بیان کرد: با توجه به این که یکی از مسائل مهم در زندگی همه افراد انتخاب شغل و هدایت تحصیلی است لذا دانش آموزان و خانواده ها باید در این امر دقت بیشتری داشته باشند و بر مبنای توانمندی ها، علاقه و نیاز جامعه تصمیم بگیرند.

وی ادامه داد: دانش آموزان باید در کنار علاقه مندی ها آینده ی شغلی ترسیم شده برای رشته های درسی را مدنظر قرار دهند در غیر این صورت می بینیم که فرد مقاطع عالیه تحصیلی را پشت سر گذاشته اما نهایتا منجر به اشتغال برای او نشده و همین مسئله مشکلاتی را برای تشکیل خانواده ایحاد کند و در نهایت آسیب های اجتماعی زیادی گریبان گیر جامعه می شود لذا از خانواده ها می خواهیم که احساسی به این مسئله نگاه نکنند، عاقلانه بر اساس نیاز جامعه، علاقه و توانمندی دانش آموز و در نهایتا آینده ی شغلی ترسیم شده دانش آموزان خود را برای انتخاب رشته راهنمایی کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه قم آموزش و پرورش فنی و حرفه ای اشتغال مهارت آموزی رشته های فنی و حرفه ای و کار فنی و حرفه ای و کاردانش آموزش فنی و حرفه ای درصد دانش آموزان اشتغال آفرینی افت تحصیلی بازار کار رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۴۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نواخته شدن زنگ سپاس از معلم در کردستان

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان، صبح سه شنبه در مراسم نواخته شدن زنگ سپاس معلم که در دبیرستان شاهد شهیده مقبل ناحیه یک این شهر برگزار شد اظهار کرد: اموزش و پرروش در شکل گیری شخصیت یک انسان نقش مهم و محوری دارد.

هاشم ناظمی جلال افزود: آموزش و پرورش اساسی‌ترین سنگ بنای توسعه و شکل‌دهنده شخصیت فرهنگی جامعه است.

وی به نقش مهم معلم اشاره کرد و ابراز داشت: شکل گریر شخصیت یک فرد و دانش آموز با نقش‌آفرینی معلم و دانش‌آموز حاصل می‌شود.

وی در ادامه به روز شمار هفته معلم اشاره کرد و بیان داشت: چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه با عنوان نور مهطر، پنجشنبه فرزانه زمان، جمعه ایثار به توان تو، شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه محور جامعه، یکشنبه پا جای پای انبیا، دوشنبه پاک جوهران و سه‌شنبه آخرین روز آینده در دستان تو نام‌گذاری شده است.

ناظمی جلال از برگزاری برنامه های متعدد به مناسبت روز معلم اشاره کرد و گفت:: همزمان با هفته پاسداشت مقام معلم برنامه‌های متنوعی در سطح استان اجرا و از معلمان نمونه و تلاشگر تجلیل خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان بر لزوم قدر شناسی دانش آموزان از فرصت های علم و تحصیل تاکید و عنوان کرد: دانش‌آموزان باید قدر فرصت دوران تعلیم و تربیت را بدانند و از تجارب معلمان خود استفاده کنند تا زمینه اعتلای اخلاقی و شایستگی‌های فردی و اجتماعی آنها فراهم آید.

وی شهید مطهری را متفکر قرن و استاد بی‌بدیل علم و عمل دانست و خاطر نشان کرد: لازم است دانش‌آموزان با اندیشه‌ها و تفکرات این علامه اندیشمند آشنا شوند.

کد خبر 6092855

دیگر خبرها

  • نواخته شدن زنگ سپاس از معلم در کردستان
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد