Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت خارجه‌ طالبان می‌گوید که هیأت این گروه در تاشکند، پایتخت ازبیکستان با مقام‌های امریکایی درباره‌ پول‌های مسدودشده افغانستان گفت‌وگو کرده است.

حافظ ضیا، معاون سخنگوی این وزارت در رشته تویتی نوشته که ثبات اقتصادی، کمک‌های بشردوستانه و تعدادی دیگر از مسائل اقتصادی نیز از محورهای گفت‌وگوهای مقام‌های طالبان و هیأت امریکا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گفت‌وگو که دیروز (چهارشنبه، ۵ اسد) انجام شده، ریاست هیأت طالبان مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه این گروه به عهده داشته است. ریاست هیأت امریکایی به‌عهده معین وزارت خزانه‌داریی این کشور بوده است.

وزارت خارجه‌ طالبان گفته است که هیأت این گروه در نشست با امریکایی‌ها، براساس دلایل منطقی خواستار آزادسازی ذخایر مسدودشده بانک مرکزی افغانستان شده است.

از حدود ۹ میلیارد دالر دارایی افغانستان که پس از تسلط طالبان مسدود شد، هفت میلیارد آن در بانکی در نیویارک امریکا است.

به‌تازگی رسانه‌های خارجی گزارش داده‌اند که مقامات امریکا و طالبان پیشنهادهایی را تبادله کرده‌اند تا میلیاردها دالر ذخایر بانک مرکزی افغانستان که در خارج از این کشور مسدود شده، به یک صندوق امانی انتقال داده شود.

خبرگزاری رویترز همزمان به نقل از منابع آگاه از گفت‌وگوهای طالبان و امریکا نوشته است که هنوز اختلافات قابل توجهی میان طرفین باقی‌مانده است.

یک منبع دولتی از طالبان که نخواست نامش فاش شود، گفته است در حالی که این گروه ایجاد صندوق امانی را رد نمی‌کنند، اما با پیشنهاد ایالات متحده برای کنترل شخص ثالث بر این صندوق مخالف هستند.

یک منبع امریکایی نیز گفته است که ایالات متحده در حال مذاکره با سوئیس و سایر طرف‌ها در مورد ایجاد مکانیزم از جمله یک صندوق امانی است که توسط یک هیأت بین‌المللی نظارت شود.

این در حالی است که جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا چندی پیش ۳.۵ میلیارد دالر از هفت میلیارد دالری که در ایالات متحده مسدود شده را به‌عنوان کمک به مردم افغانستان اختصاص داد و نیمی دیگر را به‌عنوان غرامت برای شماری از خانواده‌های قربانیان حملات یازدهم سپتامبر کنار گذاشت.

کاخ سفید در آن زمان اعلام کرد که تصمیم نهایی درباره‌ی سرنوشت پولی که برای خانواده‌های قربانیان حملات یازدهم سپتامبر اختصاص داده شده بستگی به رأی دادگاه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طالبان تاشکند پول های بلوکه شده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۵۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان

رزا اوتنبایوا، رئیس یوناما در دیدار با والی طالبان در ولایت لوگر با اشاره به فعالیت های یوناما در زمینه های تعلیمی، خدمات صحی و تغییرات اقلیمی در افغانستان اظهار کرد: یوناما درآینده نزدیک، یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی را در ولایات مختلف افغانستان ایجاد می‌کند.

والی طالبان در لوگر نیز در این دیدار گفت: هیأت حاکمه سرپرست افغانستان برای حل مشکلات تعلیمی، صحی و دیگر مسایل مردم تلاش‌ کرده و کوشیده است خدمات بهتری به مردم ارایه کند.

ضیاءالرحمن مدنی همچنین از یوناما خواست تا واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند.

پیش از این نیز رئیس یوناما در دیدار با شماری از سفیران و نمایندگان کشورهای منطقه در کابل بر تلاش فراوان برای صلح و ثبات اقتصادی در افغانستان تأکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • حضور طالبان در نشست کشورهای اسلامی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • تأسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان