Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان معاون آموزش و پژوهش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان، باید به جایی برسیم که هر هرمزگانی دارای مهارتی باشد و جوان بی‌مهارت نداشته باشیم.

گلزار نظری در گفت‌وگو با ایسنا ضمن گرامیداشت ششم مردادماه، روز کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با تأکید بر اهمیت ارتقای جایگاه و منزلت مهارت‌آموزی نزد مردم، اظهار کرد: ما باید بتوانیم مهارت‌گرایی را جایگزین مدرک‌گرایی کنیم و مردم به جای تأکید بر سطح تحصیلات به دنبال کسب مهارت باشند؛ زیرا امروزه اشتغال در سایه مهارت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: لازم است مردم با ظرفیت‌های موجود در حوزه فنی و حرفه‌ای آشنا شوند. یکی از ظرفیت‌های مهم و پراهمیت در حوزه مهارت‌آموزی، آموزش دولتی ما در شهرستان‌ها است. در حال حاضر در همه شهرستان‌های استان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی موجود است. مراکز دولتی ما در رشته‌های پایه و مورد نیاز بازار کار چه در حوزه اصناف و چه در حوزه صنایع در حال ارائه خدمات آموزشی هستند. رشته‌هایی مانند جوشکاری، رشته‌های مختلف خدمات فنی اتومبیل، تعمیر لوازم سردکننده، لوله‌کشی برق ساختمان و صنایعی از این قبیل هستند.

نظری با اشاره به اینکه در هر شهرستان تنها یک مرکز آموزش دولتی وجود دارد، اظهار کرد: در کنار آموزشگاه‌های دولتی، آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای هم داریم که با دریافت شهریه کار می‌کنند اما آموزشگاه‌های دولتی هزینه آموزش ندارند و رایگان هستند. همچنین ظرفیت موجود دیگر، طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار است که این طرح به منظور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای شکل گرفته است. در این صورت ما همه ظرفیت‌ها را به خدمت گرفته و از ظرفیت کارگاه‌های صنفی و بنگاه‌های اقتصادی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: در این طرح مرکز، کارآموز را به بنگاه‌های اقتصادی و کارگاه‌های صنفی معرفی می‌کند و کارآموز به جای اینکه در آموزشگاه آموزش ببیند در کارگاه‌های صنفی و محیط واقعی کار قرار می‌گیرد و آنجا در کنار استاد کاری که در آن مغازه یا کارگاه صنفی کار می‌کند، حرفه را فرامی‌گیرد و در این مدت بیمه حوادث از طرف مرکز فنی و حرفه‌ای انجام می‌شود.

معاون آموزش و پژوهش فنی و حرفه‌ای هرمزگان با اشاره به تعداد زیاد مراکز آزاد فنی و حرفه‌ای در سطح شهر، گفت: ممکن است فردی نتواند به مراکز دولتی فنی و حرفه‌ای برود در این صورت می‌تواند به آموزشگاه‌های آزاد و البته بنگاه‌های اقتصادی و صنفی که در سطح استان پراکنده هستند، مراجعه کند. من دعوت می‌کنم از تمام جوانان استان که می‌خواهند مهارتی را کسب کنند، به مراکز دولتی فنی و حرفه‌ای، آموزشگاه‌های آزاد و یا در قالب طرح مهارت‌آموزی به کارگاه‌های صنفی و بنگاه‌های اقتصادی مراجعه کرده و کار را یاد بگیرند؛ بنابراین با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان، باید به جایی برسیم که هر هرمزگانی دارای مهارتی باشد و جوان بی‌مهارت نداشته باشیم.

وی در خصوص رشته‌های متناسب با نیازهای بومی و محلی استان، عنوان کرد: از آنجا که در بخش دولتی ظرفیت‌های محدودی وجود دارد با صدور مجوزهایی در بخش خصوصی در قالب آموزشگاه‌های آزاد، مشارکت بخش خصوصی را هم داریم که در این مراکز صنایع‌دستی بومی استان مانند حصیربافی ارائه می‌شود. همچنین از طرح مهارت‌آموزی استفاده می‌کنیم. برای مثال کارآموز را به کارگاه‌هایی که در زمینه رشته‌های بومی فعالیت می‌کنند، معرفی می‌کنیم و فرد در قالب طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار، صنعت بومی را فرامی‌گیرد.

نظری با اشاره به ضرورت یادگیری مهارت به صورت حضوری، اضافه کرد: شاید بعضی از آموزش‌های دانشی و تئوری را بتوان به صورت مجازی آموزش داد اما در خصوص مهارت، شخص باید حضور داشته باشد و خودش دست به کار شود؛ بنابراین در بخش عمده کارهای عملی ما نمی‌شود به صورت مجازی فعالیت کرد و آموزش حتماً باید حضوری باشد.

وی ادامه داد: همچنین تمام دوره‌های آموزشی در بخش دولتی، آزاد و مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار، در پایان به آزمونی ختم می‌شود که اداره‌کل فنی و حرفه‌ای برگزار می‌کند. چنانچه فرد در روستا و یا در محل دیگری باشد در همان محل آزمون را برگزار می‌کنیم. این آزمون‌ها شامل دو مرحله کتبی و تئوری (که ممکن است به صورت الکترونیکی و با کامپیوتر برگزار کنیم) و همچنین آزمون عملی و مهارتی می‌شود. لازم به ذکر است که ۷۰ درصد نمره را آزمون مهارتی تشکیل می‌دهد و افراد بعد از دریافت نمره قبولی گواهینامه مهارت فنی و حرفه‌ای را دریافت می‌کنند.

نظری در خصوص تعداد مراکز دولتی و آزاد فنی و حرفه‌ای فعال در سطح استان، بیان کرد: در حال حاضر مراکز دولتی ما در هر شهرستان یک مرکز و مراکز آموزش آزاد ما بیش از ۱۰۰ آموزشگاه در بندرعباس و در مجموع بالای ۲۰۰ آموزشگاه در سطح استان است.

معاون آموزش و پژوهش اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان، در پایان خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و دسترسی به آخرین اطلاعیه‌ها به سایت اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان به آدرس https://www.hormoztvto.ir/ مراجعه کنند. توصیه من این است که خانواده‌ها از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای بازدید کنند و به صورت حضوری کارگاه‌ها را ببینند و از رشته‌های مختلف و ظرفیت‌های موجود اطلاع پیدا کنند.

گفت‌وگو از حدیث دهقانی، خبرنگار ایسنا

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه هرمزگان استانی اجتماعی سازمان فنی و حرفه ای آموزشگاه های آزاد بنگاه های اقتصادی طرح مهارت آموزی ظرفیت های موجود کارگاه های صنفی محیط واقعی کار مراکز دولتی کارگاه ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۶۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد

 معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور دوشنبه شب در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار کرد: بیش از ۳۰ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در سطح کشور مجوز خود را از این سازمان دریافت کرده اند که از این تعداد بیش از ۲۲ هزار آموزشگاه آن فعال است.

مهرداد غظیمی گفت: ۶۰ درصد از رسالت و وظایف سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در حوزه آموزش توسط این مراکز خصوصی و خود مردم انجام می‌گیرد که این رقمی قابل توجه و الگوی شایسته‌ای برای معرفی شدن است.

وی اضافه کرد: در کنار این مهم ۴ هزار و ۱۶۲ آموزشگاه جوار کارگاهی در سطح کشور در کنار صنایع بزرگ فعال است که هدف آن آموزش کارکنان شاغل در راستای ارتقای توان و تخصص و آموزش کارکنان جدید در کنار خط تولید هدف اصلی فعال سازی این کارگاه‌های جوار کارگاهی است.

عظیمی با اعلام اینکه دیپلماسی مهارت یکی از راهبرد‌های کلیدی سازمان در این دولت است، گفت: ۴۰ هزار مربی توانمند در حوزه آموزش بیش از ۸ هزار کارگاه آموزشی ظرفیتی است که در کنار اینکه می‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد می‌تواند توانمندی جمهوری اسلامی ایران را به تمام دنیا صادر کنند.

معاون وزیر کار تصریح کرد: یکی از راهبرد‌های جدی سازمان فنی و حرفه‌ای در سالجاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است.

عظیمی حاظر نشان کرد: در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بیش از ۶۵۰ مرکز دولتی وجود دارد که در دل این مراکز بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی در با وجود ۱۳ هزار همکار متخصص و متعهد در سطح کشور فعالیت دارند.

کردستان سرزمین ظرفیت‌هاست

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یقینا نقاط طلایی دوران بعد از انقلاب تا به امروز و هجمه دشمنان علیه مردمان این دیار موید این نکته است که کردستان سرزمین ظرفیت‌هاست.

عظیمی خاطرنشان کرد: مهمترین سرمایه و ظرفیت جمهوری اسلامی ایران سرمایه مردمی آن است مردمانی که علیرغم اینکه همواره مورد هجمه‌های سنگین تبلیغاتی دشمنان بوده‌اند با بصریت مثال‌زدنی پای انقلاب و کشور خود ایستادند

وی با اشاره به شعار امسال با عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: یکی از افتخارات قابل توجه که این سازمان می‌تواند در زمینه تحقق شعار سال آن را الگوی خود قرار داده و به سایر دستگاه‌ها و بخش‌ها عرضه کند واگذاری امور و رسالت و وظایف ذاتی سازمان به مردم است.

نماینده ولی فقیه در کردستان نیز گفت: اغلب افراد ماهر در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در حال بازنشستگی هستند، بنابراین ضروری است برای استخدام افراد جدید تدبیری شود چراکه نیروی انسانی کافی در استان وجود دارد.

حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی در این دیدار اظهار کرد: در کردستان مشکلات زیادی در خصوص بیکاری وجود دارد و تمرکز دشمن نیز همواره بر استان‌هایی مانند کردستان و سیستان و بلوچستان است، توجه ویژه ای به این استان‌ها باعث به ثمر نشستن زحمات دولت می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است