Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، طرح دارویار طرحی کشوری برای مدیریت یارانه داروها و  جلوگیری از قاچاق دارو است که در استان ایلام نیز به مانند سایر استان‌های کشور در حال اجرا است؛ برای آگاهی از جزییات بیشتر این طرح خبرنگار ما به سراغ رسول دشتی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام رفتیم.

دشتی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: طرح دارویار در استان همزمان با سراسر کشور آغاز شده است؛ در این طرح خیلی از مشکلات و نابسامانی‌ها که در  بحث خدمات دارویی وجود داشته از بین رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در ادامه بیان داشت: با این که قیمت داروها در این طرح افزایش پیدا کرده است اما هیچگونه افزایشی متوجه سهم پرداختی بیمار نمی‌شود و این هزینه توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود و هیچ جای نگرانی برای مردم از این بابت وجود ندارد.

معاون غذا دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تاکید بر اینکه قیمت دارو تا قبل از اجرای این طرح خیلی ارزان بود عنوان کرد: همین امر باعث قاچاق دارو به کشورهای همسایه و صادرات آن توسط کشورهای همسایه به سایر کشورها می‌شد و به عبارت دیگر یارانه‌ای که به دارو تعلق میگرفت علاوه بر هموطنان، مردم سایر کشورها نیز از آن بهره می‌بردند.

دشتی در ادامه در مورد سایر مزیت‌های طرح دارویار به خبرنگار ما گفت: همزمان با اجرای این طرح خیلی از داروها که تحت پوشش سیستم‌های بیمه نبودند زیر چتر پوشش بیمه‌ای قرار گرفتند به طوری که حدود ۳۶۶ قلم از داروها به خصوص داروهای خاص و داروهای بیماران مزمن که پوشش بیمه‌ای ضعیفی داشتند مشمول این بیمه‌ها شدند؛ همچنین خیلی از داروهای ناباروری که هزینه آنها به صورت آزاد محاسبه می‌شد در طرح دارویار تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفتند.

وی در ادامه در مورد مصرف خود سرانه دارو نیز تصریح کرد: این طرح سبب افزایش مصرف منطقی دارو شده است و از مصرف خود سرانه دارو توسط بیمار جلوگیری می‌کند برای مثال بیماری که مستقیم به داروخانه مراجعه و درخواست دارو بدون نسخه می‌کند باید هزینه را با مبلغ آزاد پرداخت کند و به عبارت دیگر این طرح باعث کشیده شدن ترمز مصرف خودسرانه دارو می‌شود.

دشتی در پایان در مورد کمبود بعضی داروها در داروخانه‌های کشور به خبرنگار ما گفت: به خاطر عدم صرفه اقتصادی و افزایش قیمت تمام شده دارو برای صنعت دارو سازی، کارخانه‌ها سطح تولید دارو را به حداقل رساندند و داروخانه‌ها با مشکل کمبود دارو روبه رو شدند؛ داروهایی از جمله شربت‌های سرماخوردگی، آنتی بیوتیک‌های اطفال و داروهای مسکن با کمبود مواجه شدند که با اجرای این طرح دیگر مشکلات سطح تولید از بین رفته است و به نوعی با متعادل شدن قیمت‌ها تولید شکل مستمر خود را به خود خواهد گرفت.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: دارو مصرف دارو دارویار طرح دارویار مصرف خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۹۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها

راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای دارو‌هایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گزارش ایلنا، به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می‌باشد و هیچوقت نباید دارو‌های OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوز‌های بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه دارو‌های OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدار‌ها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این دارو‌ها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این دارو‌ها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می‌باشد.

دیگر خبرها

  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • ترمز ریزش قیمت خودرو کشیده شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک و دنا + جدول