Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@11:44:50 GMT

دارویار ناجی صنعت دارو از ورشکستگی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۰۶۶۴

دارویار ناجی صنعت دارو از ورشکستگی می‌شود؟

رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت: صنعت داروسازی قبل از اجرای طرح دارویار در چند ماه گذشته بحرانی بود.

به گزارش مشرق، محمد عبده زاده رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت: یکی از مشکلاتی که داشتیم تامین ارز ترجیحی بود  چون تخصیص و تامین آن زمان بر بود و زمان بر بودن تخصیص ارز ترجیحی آبستن کمبودهای دارویی می‌شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با اشاره به کاهش زمان دریافت ارز برای تامین مواد اولیه دارویی و به دنبال آن افزایش سرعت تولید دارو با اجرای طرح دارویار گفت: با ارز نیمایی بانک مرکزی در فاصله حدود یک ماه ارز را به شرکت‌های داروسازی تخصیص می‌دهد که درخواست کرده‌ایم این زمان به یک هفته کاهش پیدا کند، در عمل سقف در ارز  ترجیحی برای دارو نخواهیم داشت و شرکت‌ها می‌توانند در ثبت سفارش مواد اولیه دارویی و دریافت ارز با سرعت بیشتری عمل کنند و این موجب چابک تر شدن زنجیره تامین دارو می‌شود.

عبده زاده به وضعیت بحرانی صنعت داروسازی قبل از اجرای طرح دارویار در چند ماه گذشته اشاره کرد و گفت: باید توجه داشت که صنعت داروسازی فقط برای ماده موثره که حدود ٣٠ تا ۴٠ درصد بهای تمام شده را تشکیل می‌داد، ارز ترجیحی دریافت می‌کرد و بقیه هزینه‌ها متاثر از نرخ آزاد بود و هزینه‌های حامل‌های انرژی و حقوق و دستمزد را داشتیم و صنعت داروسازی در فضای غیر واقعی حرکت می‌کرد و شرایط برای صنعت داروسازی به حدی حاد بحرانی شده بود که ما پیش بینی کرده بودیم؛ خطوط تولید تعطیل شود و داروهای زیان ده تولید نشود و همه اینها در  صورتی که ادامه داشت و طرح دارویار اجرایی نمی‌شود با بحران دارویی در کشور رو به رو می‌شدیم و این طرح کشور را از بحران دارویی نجات داد.

رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت: یکی از موانع صادرات دارو برای صنعت داروسازی ارز ترجیحی بود زیرا به لحاظ قانونی وزارت بهداشت نمی‌توانست مجوز صادرات بدهد و با اجرای طرح دارویار صادرات افزایش پیدا خواهد کرد.

طرح ملی دارویار از ٢٣ تیر آغاز شده است؛ این طرح به منظور اصلاح سیاست‌های ارزی دارو اجرایی شده و هدف آن منطقی شدن قیمت دارو، رسیدن یارانه دارو به دست مصرف کننده اصلی و افزایش پیدا نکردن پرداختی از جیب مردم است.

در این طرح ٣۶۶ قلم داروی ضروری یارانه سلامت می گیرند و ١١٩ قلم داروی بدون نسخه که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند؛ تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت دارو دارویار بیمه سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت اجرای طرح دارویار صنعت داروسازی ارز ترجیحی صنعت دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۰۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها اغلب بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند باعث سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند.

و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل سایر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

کد خبر 6090454

دیگر خبرها

  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • هشدار ناجی بارسا: ما باید زیاد گل بزنیم!
  • ۲ عملیات موفق امدادرسانی در آب های بوشهر و خارگ انجام شد
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • آتش نشانان ناجی جوان٣٣ساله کوهنورد
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • بانک آمریکایی «ریپابلیک فرست» اعلام ورشکستگی کرد