Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، از یک ماه گذشته بیماری کووید ۱۹ در گیلان با عبور از موج ششم و پس از مدتی آرامش، بار دیگر همه‌گیری جهشی خود را آغاز کرد و تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان را از ۱۳ نفر در روز اکنون به ۲۹۷ نفر افزایش داد و این روند افزایشی همچنان ادامه دارد.

طی این مدت با افزایش آمار مبتلایان بستری به کرونا شاهد بازگشت رنگ قرمز به نقشه کرونایی گیلان بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این با افزایش تعداد مناطق نارنجی شهرستان‌های با رنگ بندی زرد رو به کاهش رفت و رنگ آبی نیز به طور کامل با نقشه کرونایی استان خداحافظی کرد.

رنگ قرمز کرونا ابتدا ۲ شهرستان لاهیجان و رودبار را در گیلان قرمز پوش کرد و اکنون پس از گذشت یک هفته شهرستان‌های شفت و رودسر را به زیر سایه خود کشاند. وضعیت قرمز یا بسیار پرخطر کرونایی به شرایطی گفته می‌شود که در یک شهر از هر صد هزار نفر، دست‌کم ۱۰ نفر روزانه به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شوند.

همچنین براساس ارزیابی جدید وزارت بهداشت شهرستان‌های رشت، خمام، بندرانزلی، لنگرود، سیاهکل و رضوانشهر نیز در وضعیت نارنجی (پرخطر) کرونایی قرار گرفتند. رنگ نارنجی نیز به معنای وضعیت کرونایی پرخطر است و آمار روزانه بستری در این مناطق بیشتر از ۶ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت محاسبه می شود.

شهرستان‌های فومن، ماسال، املش، آستارا، آستانه‌اشرفیه، صومعه‌سرا و تالش نیز در رنگ بندی زرد (نسبتا پرخطر) قرار دارند.

پیشروی دوباره کرونا در گیلان در حالی است که آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان مربوط به هفته گذشته نشان میدهد رعایت پروتکل های بهداشتی با روند کاهشی محسوس مواجه است. طبق این گزارش که حدود یک هفت از تاریخ انتشار آن می گذرد، استفاده از ماسک در فضاهای سرپوشیده با کاهش ۱۵ درصدی به ۵۸ درصد رسیده است که با بروزرسانی می توان پیش‌بینی کرد که این عدد اکنون کمتر خواهد بود.

تاکید بر رعایت توصیه‌های پیشگیرانه کرونا

دست‌اندرکاران بهداشت و درمان و مسئولان ارشد گیلان در نشست‌های مختلف از مردم می‌خواهند که نسبت به توصیه‌های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا سهل‌انگاری نکنند، آنان با ابراز نگرانی از بی‌توجهی برخی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی بر تداوم افزایش بستری‌های مبتلا به کرونا و قرمزپوش شدن تمام شهرستان‌های استان هشدار می‌دهند.

استاندار گیلان نیز در آخرین جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا با تاکید بر لزوم پرهیز از عادی‌انگاری و تزریق دُز سوم و چهارم واکسن کرونا اظهار داشت: آحاد مردم بر استفاده از ماسک و رعایت موازین بهداشتی پیشگیرانه اهتمام جدی داشته باشند. 

اسدالله عباسی با اشاره به افزایش میزان بستری‌های کرونایی در بیمارستان‌های گیلان افزود: تداوم استفاده از ماسک، رعایت موازین بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی توسط مردم، مدنظر همگان باشد تا شاهد روزهای سخت کرونایی نباشیم و به خوبی بتوانیم این سویه جدید را با پیشگیری مدیریت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه فرمانداران مسئولیت سنگینی در شهرستان‌ها برعهده دارند، خاطر نشان کرد: فرمانداران براساس اختیاراتی که دارند باید با جدیت نسبت به مسئله کرونا وارد عمل شوند.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با انتقاد از برگزاری برخی مراسمات به صورت عادی و در فضای بسته، اظهار داشت: در چنین شرایطی باید توجه به پروتکل‌ها و موازین بهداشتی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به قرارداشتن در ماه محرم به تشریح فضایل این ماه پرفضیلت پرداخت و افزود: تداوم استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی در تمامی فضاهای سربسته و برگزاری مراسم‌ها با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در فضای باز ضروری است.

عباسی با تاکید بر لزوم اقناع سازی مردم در تزریق واکسن کرونا بیان داشت: مسئولان شرایط را برای تسهیل فرآیند واکسیناسیون فراهم کنند و مردم نیز کمال همراهی و تعامل را داشته باشند. 

تشدید نظارت‌های بهداشتی در گیلان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با تسلیت ایام الله ماه محرم اظهار داشت: به مناسبت این ماه برنامه‌ها و تدابیر ویژه‌ای توسط دانشگاه علوم پزشکی استان اتخاذ شده و نظارت ها و کنترل‌های بهداشتی موادغذایی در سطوح مختلف تولید، توزیع و مصرف در این ایام تشدید می‌شود.

دکتر فردین مهرابیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازدید از اماکن برگزارکننده مراسم‌ها و نظارت در نحوه اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی در دستور کار همکاران ما قرار داد و بیش از ۱۶۰ اکیپ ۲ نفره که گاهی با همکاری سایر دستگاه‌ها این بازدیدها و نظارت‌ها انجام خواهد شد.

وی بیان داشت: برگزاری مراسم ها به ویژه در شهرهای قرمز و نارنجی ترجیحا در مکان‌های باز با رعایت کامل شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی با مراعات فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک مورد تاکید است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با تاکید بر لزوم تهویه مناسب در اماکن بسته اظهار داشت: نذورات غذایی به صورت بسته‌بندی در اختیار مردم قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت تزریق واکسن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ "واکسیناسیون کامل" افزود: به سوگواران حسینی تاکید می‌شود که دُز یادآور خود را در این ایام تزریق کنند ضمن اینکه بیماران دارای علائم کرونا از حضور عزاداری ها و در جمع مردم پرهیز کنند.

دکتر مهرابیان از بیماران دارای بیماری زمینه‌ای خواست تا از حضور در مراسم‌های مستقف جلوگیری کنند.

بر اساس آخرین آمار تاکنون دو میلیون و ۱۵۵ هزار و ۸۲۹ نفر معادل ۹۶ درصد از گروه های هدف در استان گیلان دز اول، ٢ میلیون و ۵۵ و ۹۳۱ نفر معادل ۹۲ درصد دز دوم و یک میلیون و ۱۱۰ هزار و ۳۶۹ نفر معادل ۵۰ درصد دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

برچسب‌ها رشت ویروس کرونا واکسیناسیون گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت ویروس کرونا واکسیناسیون رشت ویروس کرونا واکسیناسیون گیلان دانشگاه علوم پزشکی استفاده از ماسک شهرستان ها پروتکل ها مراسم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۲۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد

ابوالفضل حمزه لوییان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سال گذشته واکسیناسیون ۱۸۵ هزار نوبت سر دام در اراک انجام شد، گفت: همچنین یک میلیون و ۹۷۳ هزار نوبت سر دام سبک و سنگین علیه بیماری‌های مشترک و دامی ایمن سازی شد.

رئیس اداره دامپزشکی اراک اظهار کرد: ۴۹۵ هزار و ۵۰۳ رأس از این مقدار دام علیه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله بروسلوز و شاربن ایمن سازی، همچنین ۶۸۳۱ قلاده سگ گله، نگهبان و خانگی علیه بیماری هاری واکسینه شدند.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی در راستای مبارزه با بیماری سل از ۱۲ هزار و ۳۱۷ رأس گاو تست گرفته شده و تعداد ۹ هزار و ۳۰۴ نمونه خون برای تشخیص بروسلوز اخذ و مورد آزمایش غربالگری قرار گرفته است.

حمزه لوییان بیان کرد: در راستای کمک به اقتصاد خانوارهای روستایی و پیشگیری از انتشار بیماری نیوکاسل، سال گذشته طرح واکسیناسیون رایگان با حدود ۳۶۰ هزار دز واکسن در سه مرحله برای طیور بومی از طریق واکسن خوراکی رایگان نیوکاسل در سطح روستاهای شهرستان اجرا شد.

وی در خصوص عملکرد واحد نظارت بر فرآورده‌های خام دامی این اداره در سال گذشته نیز گفت: ۴۱ هزار و ۶۹۲ مورد بازدید و بازرسی بهداشتی از مراکز تولید، نگهداری، بسته بندی و عرضه فرآورده‌های خام دامی انجام شده که در این راستا ۳۱ هزار و ۴۳۸ کیلوگرم فرآورده غیرقابل مصرف و غیر بهداشتی کشف و ضبط و ۵۱ مورد تخلف بهداشتی به مراجع قضائی ارجاع شد.

وی عنوان کرد: در این مدت نظارت‌های بهداشتی بر کشتار و استحصال ۱۰۵ هزار و ۸۱۰ رأس دام سبک و سنگین و ۳۷۸ هزار و ۶۷۰ قطعه مرغ گوشتی توسط کارشناسان مستقر در کشتارگاه دام و طیور این شهرستان انجام گرفته است.

رئیس اداره دامپزشکی اراک ادامه داد: در این بازه زمانی در واحد دارو و درمان ،۱۹۷ مورد نظارت بر مراکز درمانی، داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، خودروهای حمل دارو، واکسن و شرکت‌های دارویی دامپزشکی انجام شده است.

حمزه لوییان گفت: صدور مجوز بهداشتی جوجه ریزی برای ۳ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۸۴۰ قطعه جوجه یک روزه در مزارع طیور گوشتی و ۶۳۵ هزار و ۱۱۷ قطعه جوجه یک روزه تخمگذار (پولت) در مزارع پرورش پولت و ۸۵۳ هزار ۵۹۵ قطعه پولت ورودی به مزارع مرغ تخم گذار از دیگر اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی شهرستان اراک است.

وی صدور مجوز ۷ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۴۱۳ عدد تخم چشم زده ماهی قزل آلا، انجام ۸۵ مورد بازدید بهداشتی و مراقبت فعال مزارع پرورش ماهی، انجام ۹۶۰ قطعه نمونه بردای ماهی زنده و هم چنین ۲۰۰ مورد نمونه برداری از زنبورستان های شهرستان اراک را از فعالیت‌های واحد طیور، آبزیان و زنبور عسل این اداره عنوان کرد.

کد خبر 6090705

دیگر خبرها

  • پایش معادن شهرستان تفت
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای آیین دو هزار ساله بیل‌گردانی
  • بررسی آخرین وضعیت بودجه واعتبارات وطرح‌های نیمه تمام گیلان
  • تفرجگاه "دربند" صحنه از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شد
  • جمع آوری ۱۰۰ معتاد متجاهر در چناران