Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@00:08:04 GMT

رقابت کشورهای ثروتمند برای خرید واکسن آبله میمون

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۶۳۰۱

رقابت کشورهای ثروتمند برای خرید واکسن آبله میمون

به گزارش جماران، مقامات بهداشت عمومی در بریتانیا نسبت به اقدام کشورهای ثروتمند در رقابت برای خرید مقادیر زیادی واکسن آبله میمون و کاهش اشتراک دوزهای این واکسن با کشورهای آفریقایی هشداد دادند.

بنا به این هشدار چنین رویکردی می‌تواند جان میلیون‌ها نفر را در برابر نوع خطرناک‌تر بیماری ناشی از ابتلا به این ویروس به خطر بیاندازد و خطر سرایت بیشتر ویروس میان انسان‌ها را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان و منتقدان این رویکرد از تکرار مشکلات فاجعه‌بار ناشی از نابرابری و بی‌عدالتی در توزیع واکسن طی دوران اوج همه‌گیری ویروس کرونا بیم دارند.

دکتر بوگوما کابیسن تیتانجی، استادیار علوم پزشکی در دانشگاه اموری در این خصوص می‌گوید: «اشتباهاتی که در طول همه‌گیری کووید-۱۹ مشاهده شد در حال تکرار است.

در حالی که کشورهای ثروتمند میلیون‌ها دوز واکسن برای جلوگیری از ورود و گسترش ویروس آبله میمون در داخل مرزهای خود سفارش داده‌اند، هیچ‌یک برنامه‌ای برای اشتراک دوز با آفریقا در دست اجرا ندارند.

این در حالیست که میزان ابتلا به نوع خطرناک و کشنده‌تر ویروس آبله میمون در کشورهای آفریقایی بیشتر از غرب رو به گسترش و ازدیاد است.

از ماه مه گذشته تا به امروز بیش از ۲۱ هزار مورد ابتلا به آبله میمون در نزدیک به ۸۰ کشور جهان گزارش شده که ۷۵ مورد مرگ مشکوک مرتبط با این بیماری در آفریقا، به طور عمده در نیجریه و کنگو نیز بخش نگران کننده‌ آن بوده است.

اسپانیا و برزیل روز جمعه ۲۹ ژوئیه نخستین موارد مرگ‌ مرتبط با ابتلا به بیماری آبله میمون را گزارش کردند؛ این مرگ‌ها نخستین موارد گزارش شده مرتبط با آبله میمون در خارج از آفریقا بوده است.

استادیار علوم پزشکی دانشگاه اموری می‌گوید: «کشورهای آفریقایی که دهه‌ها با شیوع آبله میمون‌ سر و کار داشتند، در مکاتبات و مکالمات مرتبط با واکنش جهانی به ویروس به شکل پاورقی مورد توجه قرار می‌گیرند.»

به گزارش یورونیوز، دانشمندان می‌گویند که برخلاف کارزارهای پیشین برای متوقف کردن شیوع بیماری کووید۱۹، واکسیناسیون انبوه علیه آبله میمون ضروری نخواهد بود.

به اعتقاد این دسته از کارشناسان، استفاده هدفمند از دوزهای موجود، همراه با سایر اقدامات، می تواند این اپیدمی‌ رو به گسترش را که اخیراً توسط سازمان بهداشت جهانی برای مهار آن وضعیت اضطراری جهانی شده، متوقف کند.

با این وجود، در حالی که شرایط گسترش و انتقال بیماری آبله میمون‌ بسیار سخت‌تر از کووید-۱۹ است، کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر این بیماری به جمعیت عمومی کشورها سرایت پیدا کند نیاز به واکسن به ویژه در مناطق تازه آلوده شده ضروری‌تر خواهد بود.

گفتنی است که در حال حاضر ویروس آبله میمون در اروپا و آمریکای شمالی تقریباً به صورت انحصاری در بین مردان همجنس‌گرا و دوجنس‌گراها منتشر می‌شود.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در کشورهای آفریقایی روز پنجشنبه خواستار توجه بیشتر و اولویت‌بندی این قاره برای دریافت واکسن‌ شدند و خاطرنشان کردند که این قاره بار دیگر از دیگران عقب افتاده است.

یک مدیر اجرایی در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های قاره آفریقا در این خصوص تاکید کرد: «اگر ما در برابر ویروس ایمن نباشیم، بقیه جهان نیز ایمن نخواهد بود.»

اگرچه آبله میمون به مدت دهه‌ها در بخش‌هایی از آفریقا به شکل بومی شایع بوده اما در کل از حیوانات وحشی به انسان منتقل شده و معمولاً خیلی فراتر از قاره نیز گسترش پیدا نکرده است.

کارشناسان احتمال می‌دهند که شیوع آبله میمون در آمریکای شمالی و اروپا مدت‌ها قبل از اینکه این بیماری از طریق رابطه جنسی در بخش‌هایی از اسپانیا و بلژیک گسترش یابد، از آفریقا منشا گرفته باشد.

در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد موارد آبله میمون در جهان در اروپا ثبت شده است و ۹۸ درصد موارد ابتلا مرتبط با مردانی است که با هم‌جنسان خود رابطه جنسی داشته‌اند.

سازمان بهداشت جهانی در حال توسعه یک مکانیسم اشتراک واکسن برای کشورهای آسیب‌دیده است، اما هنوز جزئیات کمی درباره نحوه عملکرد آن منتشر شده است.

این نهاد بهداشتی زیر مجموعه سازمان ملل متحد هیچ تضمینی در مورد اولویت بندی کشورهای فقیر در آفریقا ارائه نداده و تنها گفته است که واکسن ها بر اساس نیاز اپیدمیولوژیک توزیع می شود.

برخی از کارشناسان نگرانند که این مکانیسم می تواند مشکلات مشاهده شده در ساز و کار «کوواکس» را که پیش‌تر در سال ۲۰۲۰ توسط سازمان بهداشت جهانی و شرکایش برای اطمینان از توزیع واکسن کووید۱۹ میان کشورهای فقیر‌تر راه‌اندازی شده بود، تکرار کند.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا آبله میمون افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا کشورهای آفریقایی آبله میمون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۶۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش ایسنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند