Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی بریتانیا حدود ۵ درصد از افرادی که به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند در حس بویایی یا چشایی خود اختلال پایدار را تجربه می‌کنند. در حالی که هنوز تا حد زیادی این بیماری ناشناخته باقیمانده است این نشانه نمادین تا چه مدتی می‌تواند باقی بماند؟

به گزارش یورونیوز، نتیجه این مطالعه که در یکی از مجلات پزشکی معتبر بریتانیا منتشر شده نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از بیمارانی که به کووید مبتلا شده‌اند در حس چشایی یا بویایی خود دچار یک تغییر پایدار و اساسی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دست دادن چشایی و بویایی یا اختلال در آنها، از جمله علائم شناخته شده این کووید ۱۹ به‌حساب می‌آید. اما در مورد تعداد افراد مبتلا به این اختلال و مهمتر از همه، در مورد زمان فروکش کردن و ازبین رفتن این مشکل هنوز اطلاعات کافی در دست نیست.

برای پاسخ به این پرسش، در این پژوهش۳۵۰۰ فردی که به کووید دچار شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. در نتیجه‌گیری این تحقیق آمده که نویسندگان به این نتیجه رسیدند که پس از شش ماه آلودگی به ویروس کرونا تنها ۲٪ از بیماران می‌گویند که چشایی خود را هنوز به دست نیاورده‌اند. این در حالیست که این میزان در مورد حس بویایی افراد ۴٪ گزارش شده است.

با این حال در مورد بازگشت دو حس بویایی و چشایی به طور کامل یا مقطعی هنوز ابهاماتی وجود دارد. با در نظر گرفتن این موضوع، محققان تخمین می‌زنند که این حواس در حدود ۵ درصد بیماران به طور دائم اختلال ایجاد می‌کند. به نظر می‌رسد زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می‌گیرند. اساسا حساسیت به بو و طعم در زنان بیشتر است، بنابراین طبیعیست که زنان در این زمینه بیشتر دچار اختلال شوند.

نتایج این تحقیق منحصرا بر اظهارات بیماران در باره بازیابی حس چشایی و بویایی‌شان استوار است. در حقیقت میزان بویایی و چشایی این بیماران از طریق آزمایش‌های عینی ارزیابی نشده‌ است. به اعتقاد محققان این پژوهش، اضافه کردن مطالعات مبتنی بر بررسی‌های آزمایشگاهی احتمالا موجب بالا رفتن این آمار خواهد شد؛ چرا که آزمایش‌های عینی بسیار دقیق‌تر از از آن‌چه بیماران می‌پندارند، مشکلات چشایی یا بویایی را تشخیص می‌دهند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا سلامتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۶۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری، طی پیامی ۱۱ اردیبهشت ماه، روز جهانی کارگر را به تلاش گران عرصه تولید و توسعه کشور، تبریک گفت و اظهار کرد: تحرک و کوشش کارگران و کارآفرینان برای به حرکت آوردن چرخ های تولید، صنعت و اقتصاد کشور، خوداتکایی، عزت، استقلال و خوکفایی را به ملت ایران تقدیم کرده است.

فخاری بیان کرد: هر کجا که این قشر صبور و زحمتکش حضور یافت، مشاهده کردیم که چگونه راه پیشرفت، فراهم و علم و دانش به کار گرفته و دستاوردهای شگرف رقم خورده است.

استاندار تهران با اشاره به اینکه کارگران و کارآفرینان عزیز در شرایط سخت تحریمی و جنگ اقتصادی، پای کار سازندگی و رونق تولید در کشور ایستادند و اجازه ندادند که موتور حرکت پیشرفت میهن عزیزمان متوقف شود، افزود: شرایط دشوار کرونا نیز عرصه دیگری برای پایمردی کارگران بود، آنان در زمان عصیان کرونا جان بر کف گرفتند و نگذاشتند کارخانه ها و خط تولید در کشور دچار خدشه شود.

وی در ادامه ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای کارگر و ادای احترام به ارواح بلند آنان، این روز را به همه کارگران اثربخش، زحمتکش و عزیز کشور، خاصه کارگران ارزشمند، متعهد و مسوولیت پذیر استان تهران و خانواده های محترم آنان تبریک گفت.

استاندار تهران با اشاره به شعار سال که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است عنوان کرد: نقش کارگران و کارآفرینان در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور بی بدیل و انکار ناپذیر است و امیدوارم با همدلی، همراهی و همت همیشگی زحمتکشان عرصه کار و اقتصاد شاهد تحقق این شعار باشیم.

کد خبر 6092707

دیگر خبرها

  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • احتمال افزایش مبتلایان به مالاریا و تب دانگ در پی بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند