Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با اشاره به نتایج طرح‌ پژوهشی تزریق سلول‌های بنیادی به کودکان مبتلا به فلج مغزی گفت: در میان درصدی از این کودکان، بهبود یادگیری، تکلم، شرایط بلع و بینایی رخ داد. شاید مهم‌ترین نتیجه‌ای که حاصل شد این بود که توانایی‌های حرکتی آنها به میزان قابل‌توجهی بهبود یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا؛ دکتر مرتضی ضرابی عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان و مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان، یکی از مهم‌ترین طرح‌های پژوهشی این پژوهشگاه در حوزه تزریق سلول‌های بنیادی به کودکان مبتلا به فلج مغزی را تشریح کرد.

دکتر ضرابی درباره این طرح گفت: طرح تزریق سلول‌های بنیادی خون و بافت بند ناف از سال ۱۳۹۷ با همکاری مرکز طب کودکان و ستاد سلول‌های بنیادی با هدف سلول درمانی در کودکان چهار تا چهارده سال که مبتلا به فلج مغزی نوع اسپاستیک هستند، شروع شد. هدف این بود که تزریق سلول‌ها را به ۱۲۰ بیمار و در سه گروه انجام دهیم. این سه گروه، گروه شاهد، گروه دریافت‌کننده سلول‌های خون بند ناف و گروه دریافت‌کننده سلول‌های بافت بند ناف بودند.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان افزود: در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نوبت اول و دوم تزریق انجام شد، اما به دلیل این که اواخر سال ۱۳۹۸ با شرایط کرونایی مواجه شدیم، طرح متوقف شد و نتوانستیم در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ این مطالعه را ادامه دهیم. بار دیگر با مساعد شدن شرایط از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ این طرح را از سر گرفتیم. هر هفته ۱۰ بیمار، نوبت دوم و سوم تزریق سلول را انجام می‌دهند. خوشبختانه موفق شدیم دو مقاله از نتایج این طرح که عمدتا نشان‌دهنده بهبود شرایط بیمارانی بود که تزریق سلول‌ها را داشتند، منتشر کنیم.

دکتر ضرابی درباره نتایج این مطالعه گفت: پس از تزریق سلول‌ها، بهبود تونیسیته عضلانی این بیماران را شاهد بودیم و در میان درصدی از این کودکان، بهبود یادگیری، تکلم، شرایط بلع و بینایی آنها رخ داد. شاید مهم‌ترین نتیجه‌ای که حاصل شد این بود که توانایی‌های حرکتی آنها به میزان قابل توجهی بهبود یافت. به دنبال این بودیم که ایمنی این سلول‌ها را اثبات کنیم که خوشبختانه در این ۱۲۰ بیماری که مجموعا بیش از چهارصد تزریق داشتند، هیچ عارضه‌ای که ناشی از استفاده از سلول باشد، مشاهده نکردیم. هدف دوم، بررسی اثربخشی این سلول‌ها بود که این مطالعه نشان داد با توجه به تعداد تزریق، نتایج مثبتی برای بیماران به همراه داشته است. به زودی مرحله سوم این طرح آغاز می شود و امیدواریم بتوانیم تعداد بیشتری از بیماران را وارد این مطالعه کنیم و همچنین بتوانیم حتما ۳ تزریق را که لازمه بررسی نهایی نتایج این طرح است، برای این بیماران داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان درباره تفاوت اثر سلول‌درمانی در میان گروهی که سلول‌های بافت را دریافت کرده بودند و بیمارانی که سلول‌های خونی را تزریق کرده بودند، گفت: این بهبود در هر دو گروه، تقریبا به یک نسبت بود، ولی تقدم و تاخر داشت؛ مثلا در کسانی که خون بند ناف را دریافت کرده بودند، علائم بهبودی زودتر از کسانی که سلول‌های مزانشیمی را از بافت بند ناف دریافت کرده بودند، دیده شد. از طرفی مدت زمان ماندگاری اثرات بهبودی در بیمارانی که سلول‌های مزانشیمی را دریافت کردند، بیشتر است. البته این موضوع نیاز به بررسی دقیق‌تر با تعداد بیماران بیشتر است.

بهبود قابل‌توجه توانایی‌های حرکتی کودکان مبتلا به فلج مغزی با تزریق سلول‌های بنیادی

دکتر ضرابی درباره تعداد ذخایر نمونه خون بند ناف در بانک خون بند ناف رویان گفت: در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار نمونه خون بند ناف را ذخیره کردیم که بالاترین ظرفیت سلولی در خاورمیانه است و سالانه رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی را در تعداد نمونه‌ها داریم. در سال ۱۴۰۰ نیز ۲۲ هزار نمونه به بانک خون بند ناف افزوده شد. علیرغم این که شرایط شیوع کرونا در دنیا موجب کاهش ذخایر سلولی شد، اما در ایران با رشد ۲۰ درصدی در تعداد متقاضیان ذخیره خون بند ناف مواجه بودیم؛ البته به نظر ما ظرفیت بیش از این هاست و با اطلاع‌رسانی گسترده تر و بهبود شرایط پرداخت برای متقاضیان، شاهد افزایش تعداد نمونه‌ها خواهیم بود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان در ادامه و با اشاره به فراهم شدن زیست‌بوم نوآوری نخبگان در جهاد دانشگاهی گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی با توجه به به کارگیری نیروهای جوان شرایطی را فراهم کردند که با در نظر گرفتن پیشرفت‌های مختلف وارد عرصه های جدید شوند. در بحث سلول‌های بنیادی می‌توانم این را با جدیت بگویم که ما متناسب با آن چه که در دنیا در حال رخ دادن است، در زمینه ارائه خدمات در حوزه سلول‌درمانی و ارائه محصولات مشتق از سلول‌های بنیادی توانسته‌ایم قدم‌های خوبی را برداریم زیرا با توجه به زیرساخت‌های فراهم شده از نیروهای نخبه و جوان در این زمینه استفاده کنیم.

نخستین پالایشگاه محصولات زایمانی

دکتر ضرابی ادامه داد: خوشبختانه ایده نخستین پالایشگاه محصولات زایمانی را که می‌توان گفت در نوع خود در دنیا بی‌نظیر است را مطرح کردیم و در تلاش هستیم تا در قالب این پالایشگاه، از موادی که به عنوان زباله در حال دور ریخته‌شدن است، ارزش‌افزوده خوبی ایجاد کنیم. شاید بیش از ۳۰ محصول از این روش قابل فرآوری است. ما در حال حاضر خون بند ناف، بافت بند ناف و پرده‌های جنینی را تولید می‌کنیم و این قابلیت در زمانی ایجاد شده که ما در شرایط تحریمی به سر می‌بریم. از سوی دیگر، در برخی کالاهایی که کاملا وارداتی بود، به دلیل استفاده از توان نیروهای جوان به بومی‌سازی رسیدیم. نمونه آن تانک‌های ذخیره سلول است که هیچ مدل داخلی برای آن نداشتیم، اما ظرف دو سال، نخستین مخزن ذخیره نیتروژن برای سلول‌های بنیادی و خون بند ناف را تولید کردیم. بنابراین، این زیست‌بوم در مجموعه جهاد دانشگاهی به خوبی فراهم شده و می‌تواند کشور را به سمتی ببرد که ما شاهد نوآوری‌های بیشتر علمی باشیم.

مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان با بیان این که «تاثیری که دانشگاه‌ها از زیست‌بوم نوآوری جهاد دانشگاهی می‌گیرند به ارتباطی که مجموعه‌های جهاد دانشگاهی با دانشگاه‌ها دارند، مربوط می‌شود» افزود: هر کجا این ارتباطات نزدیکتر بوده و نیازهای جامعه به خوبی احصا شده و در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفته این تعامل به خوبی شکل گرفته و پیش رفته است. هر جایی که جهاد دانشگاهی در تشخصیص نیازهای جامعه و ارائه آن به دانشگاه موفق بوده، تعامل آن با دانشگاه‌ها نیز موثر بوده است. در حوزه ناباروری، کاری که در مجموعه رویان با همکاری دانشگاه‌ها انجام شده است، تربیت نیروهای متخصص بود. بخش قابل توجهی از نیروهای فوق‌تخصص در حوزه درمان ناباروری در مجموعه رویان آموزش دیده‌اند و وارد مراکز ناباروری شدند.

به گزارش ایسنا، دکتر ضرابی بیان کرد: در زمینه سلول‌درمانی نیز در شرکت بن‌یاخته‌های رویان بر روی بیماری‌های جدیدی که در دنیا با استفاده از سلول‌های بنیادی اقدامات درمانی انجام می‌شود، طرح‌هایی را تعریف کرده‌ایم و آنها را با دانشگاه‌ها در میان گذاشته‌ایم. به طور مثال، طرح سلول‌درمانی بیماران فلج مغزی یک همکاری مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تهران و شرکت بن‌یاخته‌های رویان بوده است، نمونه موفقی بود و ما قصد داریم برای بیماران مبتلا به اوتیسم، SMA و ام اس (MS)، با همکاری دانشگاه کارآزمایی‌های بالینی جدیدی را پیگیری کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اوتیسم زایمان سلول بنیادی کودکان معلولان ام اس ویلچر رویان واکر پژوهشگاه رویان بیماری کودکان دکتر زنان معلول حرکتی دکتر کودکان بند ناف پرده جنینی تزریق سلول های بنیادی بن یاخته های رویان مبتلا به فلج مغزی جهاد دانشگاهی تزریق سلول ها بافت بند ناف سلول درمانی خون بند ناف دانشگاه ها قابل توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۷۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از مشکلات فعلی معلولان، مناسب سازی مسیر تردد آنها و بهره گیری از وسایل حمل و نقل عمومی است و این درحالی است که در اجرای هر پروژه‌ای، شهرداری باید مناسب سازی شهری برای معلولان را مدنظر قرار دهد، زیرا حق قانونی و شهروندی آن‌ها است.

این موضوع نه تنها قشر معلول جسمی، حرکتی که ۱۰ درصد از جمعیت هر کشوری را در بر می‌گیرد بلکه حتی برای افراد عادی نیز امری مهم است، اما متاسفانه رعایت این موضوع در برخی پروژه‌های شهری دیده نمی‌شود.

به همین علت است که یکی از گلایه‌های همیشگی معلولان موضوع مناسب سازی شهری است، زیرا زیست و رفت و آمد در شهر را برای آن‌ها با مشکل مواجه می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور آذرماه سال گذشته از شهرداری تهران خواست به موضوع مناسب‌سازی ساختمان‌ها برای معلولان ورود کند و گفته بود در دنیا پارک‌هایی برای معلولان ایجاد شده، اما متأسفانه در تهران شاهد احداث چنین پارک‌هایی نیستیم و تقاضا داریم این ظرفیت در پایتخت ایجاد شود.

سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران هم در خصوص مناسب سازی تهران برای معلولان گفته بود با توجه به وجود حدود ۹۰۰ هزار تن معلول در شهر تهران باید ۱۲ هزار کیلومتر پیاده رو مناسب سازی شود، اما بر اساس گزارشی که از ستاد مناسب سازی فضا‌های شهری دریافت کرده ام، تنها ۲/۳ درصد از معابر شهر تهران یعنی ۲۲۸ کیلومتر معبر اصلی و فرعی برای معلولین مناسب سازی شده است.

اهمیت این موضوع و پیام های متعدد معلولان عزیز باعث شد این موضوع را از مدیر کل سلامت شهرداری تهران پیگیری کنیم.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از جمله خدماتی که شهرداری ارائه می‌کند مناسب سازی معابر شهر برای معلولان است، اما مناسب سازی را نباید به مسائل کالبدی محدود کنیم و خدمات فرهنگی، اجتماعی هم موظف هستیم برای معلولان عزیز مناسب سازی کنیم.

وی اظهار کرد: در حال انجام مناسب سازی خدمات فرهنگی و اجتماعی برای معلولان هستیم و برای مناسب سازی معابر هم برنامه منظم دارد که در معاونت شهرسازی شهرداری تهران پیگیری می‌شود و همه مناطق شهرداری بر اساس برنامه مشخص شده مناسب سازی معابر را انجام دهند.

صاحب با بیان اینکه تا مناسب سازی کامل شهر برای معلولان فاصله داریم گفت: ابتدای راه مناسب سازی هستیم و با همت مدیریت شهری در آینده شاهد اتفاقات خوب در این حوزه خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بندناف نوزاد در هرمزگان
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • افزایش30 درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • افزایش ۲۰ درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان
  • جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی
  • ورزش باستانی بین آحاد جامعه ترویج شود