Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در اظهاراتی در مسیر بازگشت به خانه از سفر شش روزه‌اش به کانادا اظهار کرد که رفتار انجام شده با بومیان در کانادا به مثابه یک "نسل کشی" است.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری واتیکان نیوز گزارش داد، پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در پرواز بازگشتش از سفر به کانادا به خبرنگاران گفت: من خواستار عفو هستم، عفو به خاطر وقوع این عملیاتی که همراه با نسل کشی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاپ فرانسیس به محکوم کردن وقایع تاریخی رخ داده علیه بومیان در کانادا نظیر "از خانواده جدا کردن کودکان، تغییر دادن فرهنگ، تغییر دادن ذهنیت‌ها، تغییر دادن سنت‌ها، تغییر دادن یک نژاد، و چه بسا کلیت یک فرهنگ" پرداخت.

او قاطعانه از حرفهایش دفاع و تصریح کرد: این حرف درستی است بله، این اتفاق نسل کشی بود. شما می توانید با خیال راحت این مورد را مطرح کنید. شما می‌توانید بگویید که من گفتم که این اتفاق یک "نسل کشی" بود.

او در عین حال به مساله استعفا از مقامش به عنوان پاپ که مکررا از سوی خبرنگاران مورد پرسش قرار گرفت پرداخته و گفت با وجود اینکه چنین استعفایی را به عنوان یک احتمال در نظر می گیرد اما اکنون قصد استعفا از پاپ بودن ندارد.

پاپ فرانسیس روز جمعه بعد از عملی کردن هدفش در عذر خواهی کردن از بابت نقش داشتن کلیسای مسیحیت کاتولیک در وقایع مربوط به مدارس شبانه روزی بدنام مربوط به پذیرش بچه های بومیان در کانادا عازم خانه شد.

وی این سفر شش روزه را با سفر به ایکالویت، مرکز منطقه نوناووت کانادا به پایان رساند. این منطقه محل زندگی ۲۸۰۰۰ تن از بومیان قوم اینوئیت است، اگرچه این منطقه معادل ۲۱ درصد از خاک کانادا به عنوان دومین کشور بزرگ جهان محسوب می شود.

این اولین بار است که یک پاپ مسیحیت کاتولیک به نوناووت - شهری کوچک در شمال دوردست کانادا -سفر می‌کند.

پاپ فرانسیس در این سفر با کودکان اینوئیت، بزرگان و بازماندگان مدارس شبانه روزی صحبت کرد.

سه قوم بومی کانادا شامل متیس ها، اولین ملل و اینوئیت ها، شاهد جدا شدن حدود ۱۵۰۰۰۰ نفر از فرزندانشان از خانواده ها در دهه ۱۸۲۰ و منتقل کردنشان به مدارس شبانه روزی بدنام آن زمان بودند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پاپ فرانسیس بومیان كانادا پاپ فرانسیس تغییر دادن نسل کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۹۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد

به گزارش تابناک به نقل از میزان – گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا CHRC به‌تازگی منتشر شد؛ این گزارش به موضوع‌های متعدد حقوق بشری که طی دهه‌های متمادی بر زندگی کانادایی‌ها تاثیر گذاشته پرداخته است و چالش‌های حقوق بشری مداوم این کشور را بررسی و اعلام کرده است.

افزایش اسلام‌هراسی، جنایت‌های نفرت‌محور، نقض مداوم حقوق افراد معلول و تاثیرات نژادپرستی محیطی بر جوامع بومی، سیاه‌پوست و دیگر جوامع نژادی از مهم‌ترین چالش‌هایی هستند که گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا به آن‌ها پرداخته است.

کمیسر حقوق بشر کانادا هنگام ارائه گزارش یاد شده به پارلمان این کشور به نرخ فزاینده دریافت شکایت‌های مربوط به تبعیض و سخنان نفرت‌محور اشاره و اظهار کرد: در طول سال ۲۰۲۳ مسائل مبرم حقوق بشری بر زندگی روزمره مردم در سراسر کانادا تاثیر گذاشت.

وی همچنین تصریح کرد: کمیسیون حقوق بشر کانادا به‌عنوان یک نهاد ملی مدت‌ها است که به وجود نژادپرستی سیستماتیک علیه سیاه‌پوستان در این کشور اذعان دارد.

نکات برجسته گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا عبارتند از:

- شکایت اعضای نیرو‌های مسلح کانادا از آزار جنسی و تبعیض
- شکایت از اسلام‌هراسی
- شکایت از جنایت‌ها و سخنان نفرت‌محور
- شکایت از تاثیرات نامتناسب قوانین بر وضعیت و بهره‌مندی جوامع و افراد بومی، سیاه‌پوست و دیگر اقلیت‌های نژادی
- شکایت از رویکرد تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه پلیس کانادا
- شکایت افراد معلول از نقض حقوق بشر در زمینه‌های مختلف
- شکایت زنان از نقض حقوق بشر در زمینه‌های مختلف و تبعیض‌های جنسیتی به‌ویژه در دستمزد
- شکایت بی‌خانمان‌ها از تداوم بحران مسکن

در بخشی از گزارش یاد شده به موضوع نقض حقوق زندانیان در کانادا اشاره شده و آمده است که اداره زندان‌های کانادا به دلیل ناتوانی در ارائه مراقبت و درمان کافی به زندانیان معلول عملا حقوق آن‌ها را نقض می‌کند.

در عین حال، زنان زندانی در زندان‌های فدرال کانادا که عمدتا از بومیان هستند، از تاثیرات گسترده رویکردهای تبعیض‌آمیز رنج می‌برند؛ آن‌ها بیش از حد گرفتار سیستم طبقه‌بندی امنیتی، حبس در سلول‌های انفرادی و ... هستند.

گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا همچنین اعلام کرد که باید در سیستم مدیریت داده‌های شکایت‌های حقوق بشری این کشور بازنگری انجام شود.

دیگر خبرها

  • قابی‌زیبا از رهبرانقلاب درتجمع ضدصهیونیستی در کانادا
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • رئیس قوه قضاییه:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • اژه‌ای:‌حجاب مسأله مهم کشور است
  • کانادا ۲ میلیون دلار به تولید پهپاد در اوکراین اختصاص می‌دهد
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • سال ۱۹۰۰؛ پرتره‌های صمیمی از بومیان آلاسکا (عکس)