Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@06:07:08 GMT

لغو کنسرت‌ها تا کی ادامه دارد؟

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۰۱۵۵

لغو کنسرت‌ها تا کی ادامه دارد؟

هنوز چند روز از غائله لغو کنسرت دارای مجوز در اهواز نگذشته که این‌بار در مرکز پایتخت، فردی که خود را نیروی حراست می‌نامد، در حین اجرای زنده، به سمت خواننده می‌رود و از او می‌خواهد که اجرا را متوقف کند.

این نیروی حراست در پاسخ به اظهارات خواننده که عنوان می‌کرد مجوز این کنسرت را دارد، گفته که: کنسرت باید جمع شود و من به این کارها، کاری ندارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شکل ادبیات و این گونه برخورد با یک کنسرت دارای مجوز، خشم بسیاری از مخاطبان در فضای مجازی را به همراه داشته است.

این اتفاق در شرایطی رخ داده که مدیران ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مکرر طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته، از مجوزی که به عنوان یگانه مرجع استاندارد ارائه می‌شود، دفاع کرده و هیچ فرد، نهاد و قدرتی را شایسته لغو یا دخالت در آن را نمی‌دانند.

گفته‌هایی که بلافاصله پس از لغو شدن کنسرت اهواز، بار دیگر از زبان وزیر ارشاد، برخی از نمایندگان مجلس، معاون حقوقی وزارت ارشاد و دیگر مسئولان، بار دیگر تکرار شد اما هنوز درد آن اتفاق فروکش نکرده که اتفاقی دیگر در پایتخت، از عمق اتفاق‌هایی از این دست حکایت می‌کند.

.ابعاد عمیق این ناهنجاری به اندازه‌ای زیاد است که یک‌بار شورای تامین استان، مانع اجرای یک کنسرت دارای مجوز می‌شود و در زمانی دیگر، یک نیروی حراست با ادبیاتی که به دور از فضای فرهنگی است، این اقدام را عملی می‌کند

جالب‌تر آن‌که سینما و کنسرت، پرچم‌داران تعطیلی‌های مناسبتی در کشور هستند و تمام مولفه‌های مربوط به نمایش فیلم و اجرای کنسرت، زیر نظر دقیق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توسط تیم‌هایی کارشناسی صورت می‌گیرد. درواقع وقتی فیلمی به روی پرده می‌رود یعنی آن‌که شورایی، ابتدا به فیلمنامه اآن رای ساخت داده‌اند. وقتی ساخته می‌شود، باز هم شورایی، رای به نمایش آن می‌دهند، اما باز شاهد هستیم که گروهی، به این میزان دقت و وسواس نیز واکنش نشان داده و برخی فیلم‌ها را از پرده پائین کشیده و یا مانع از به روی پرده رفتن یک فیلم می‌شوند.

در حوزه موسیقی نیز انتشار هر تراک، آلبوم و اجرای هر کنسرت، با همین میزان دقت و وسواس دنبال می‌شود اما همان‌گونه که مشاهده می‌شود، حتی وقتی صحبت از ضرورت این اجراها در حوزه نشاط اجتماعی می‌شود، باز هم افرادی مانند یک نیروی حراست، به خود این جسارت و اجازه را می‌دهد که یک کنسرت قانونی و رسمی را بر هم بزند. آیا این نوع برخوردها، مصداق قانون‌شکنی، بر هم زدن نظم عمومی و مخالفت با مجوزهای قانونی و رسمی نیست و مسببان آن نباید مجازات شوند؟

وقتی کوچک‌ترین اظهارات سوء یک خواننده یا سینماگر، با واکنش‌های عمومی مواجه شده و مجری قانون‌‎ را وادار به انجام حرکاتی در جهت تنبیه آن فرد و عذرخواهی عمومی می‌کند، آن‌وقت چرا در برابر اتفاق‌هایی از این دست که با مجوز قانونی و رسمی صورت می‌گیرد و حتی صدای اعتراض وزارت ارشاد، نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان را بلند می‌کند، هیچ مجازات و عذرخواهی صورت نمی‌گیرد؟

غائله سینما هلال اهواز به کجا رسید؟ چرا چندوچون لغو کنسرت در این شهر، رسانه‌ای نشد و موضوع به همین سادگی فراموش شد؟ متاسفانه نبود قوانین بازدارنده سبب شده تا این قبیل اتفاقات به کرات اتفاق افتاده و با یک فاصله زمانی، تکرار شود.

به همین دلیل فرصت تعطیلات دوماهه محرم و صفر، زمان بسیار مناسبی است تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی رایزنی‌های عملی و کارکردگرایانه با نهادهای مهم و مجری، زمینه را به نفع استقلال مجوز خود و به رسمیت شناختن مجوزهای قانونی و رسمی تغییر دهد تا این موجی که در برابر نشاط اجتماعی شکل گرفته و به شکلی سرخود، از مجوزهای رسمی کشور تخطی کرده و نظم عمومی را بر هم می‌زند، مجازات شده تا این جسارت تا بدین اندازه در هر فرد و نهادی حلول نکند که بخواهد به شکلی فردی، یک کنسرت را با صدها و هزاران مخاطب، بر هم بزند.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: لغو کنسرت قانونی و رسمی نیروی حراست یک کنسرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۰۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان هشتمین جشنواره طنزپهلو در فومن تجلیل شدند

اختتامیه هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه (طنزپهلو) یادمان کیومرث صابری فومنی(گل آقا) در شهر فومن برگزار و از برگزیدگان این جشنواره تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، اختتامیه هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه (طنزپهلو) یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا) سه شنبه یازدهم_ اردیبهشت‌ماه با حضور فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، جمعی از مسئولان، طنزپردازان و هنردوستان و اقشار مختلف مردم در مجتمع فرهنگی هنری حضرت سیدالشهدا (ع) شهر فومن برگزار و از برگزیدگان این جشنواره تجلیل شد.

فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد در این جشنواره با گرامیداشت یاد مرحوم کیومرث صابری (گل آقا) اظهار کرد: جشنواره طنزپهلو خلاء‌های معرفی استاد صابری فومنی را تا حدود پر کرد و این روند باید تداوم داشته باشد.

وی افزود: طنز گل آقا در سه دهه گذشته نقش جهت دهی را ایفا کرد و محتوای علمی و کارشناسی در قالب طنز در گل آقا مشهود بود.

معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با بیان اینکه مردم به طنز اقبال گسترده و عمیق نشان می‌دهند، خاطرنشان کرد: در حوزه طنز با چالش‌ها و کم و کاستی‌های فراوانی مواجه‌ایم که این مهم باید به مرور زمان اصلاح شود.

وی با تاکید بر تقویت محتوای آموزشی طنز و طنزپردازی تصریح کرد: حوزه طنز و طنزپردازی با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد نیازمند آموزش‌های علمی و فنی بوده و این احساس نیاز مشهود است.

معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با بیان اینکه ۱۱۲۹ اثر به جشنواره طنزپهلو ارسال شد، اظهار کرد: در این دوره از جشنواره به لحاظ کمیت شاهد افزایش دو برابری ارسال آثار هستیم.

مهدی‌پور با بیان اینکه احیای رویدادهای فرهنگی و رسانه‌ای یکی از سیاست‌های‌های وزارت ارشاد در کشور است، افزود: باید در رویدادهای فرهنگی و رسانه‌ای به معرفی مفاخر کشور در حوزه‌های مختلف کمک کنیم و یکی از برنامه‌های وزارت ارشاد توجه به همین امر است.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مرحوم صابری گفت: شعر طنز دارای اهمیت بسیار زیاد در جامعه است و مقام معظم رهبری مرحوم صابری را سردمدار طنز فاخر معرفی کردند که باید به آن توجه شود.

معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با تاکید بر لزوم توجه به شعر طنز در حل مشکلات کشور و بیان نقد منصفانه در جامعه افزود: شنیدن طنز گل آقایی برای افراد همراه با خاطرات بسیار خوب بوده است و حتی در دهه ۷۰ در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز طنزهای مرحوم صابری تاثیر گذار بود.

لزوم توجه به نقد منصفانه در قالب شعر و طنز

اسدالله عباسی، استاندار گیلان نیز در این آیین با اشاره به ماندگاری آثار مرحوم استاد کیومرث صابری فومنی تصریح کرد: شهرستان فومن زادگاه بزرگ مرجع عالیقدر جهان تشیع آیت الله العظمی محمدتقی بهجت فومنی (ره)، دارای مفاخر علمی، فرهنگی و ادبیات و نام آوران در حوزه‌های مختلف است و گل آقا یکی از این هنرمندان و فرهیختگان نامدار استان و ایران اسلامی محسوب می شود.

وی به تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت طنز فاخر و تمجید ویژه معظم له از استاد کیومرث صابری فومنی افزود: به فرموده رهبر فرزانه انقلاب، مرحوم گل آقا به معنای واقعی کلمه، انسانی متعهد بود که قدر انقلاب را به خوبی می دانست.

استاندار گیلان، زنده یاد استاد صابری فومنی را منتقدی معتقد و منصف دانست و خاطرنشان کرد: گل آقا همواره با جان و دل بر پایبندی به اسلام و ایران اسلامی و تلاش برای اعتلای آنان تأکید داشت.

عباسی با تاکید بر لزوم توجه به نقد منصفانه در قالب شعر و طنز تصریح کرد: نقد درست باعث اصلاح امور می‌شود و گل آقا با زبان طنز، تلخی انتقاد را به کام مسئولین شیرین می‌کرد.

وی با بیان اینکه نقدمنصفانه آمیخته با زبان طنز قطع یقین در پیشبرد برنامه ها، اهداف و عملکرد مدیران تاثیر مثبت دارد، افزود: طنزنویسان و دیگر هنرمندان متعهد در ایجاد تحول و شکوفایی کشور نقش آفرینند و زنده یاد استاد صابری فومنی با چنین روحیات و خلق آثار ارزشمند فراوان در قالب طنز، قدر انقلاب را به خوبی می دانست و ماندگار شد.

استاندار گیلان، تجهیز به سواد رسانه را یکی از راه‌های اشاعه نقد منصفانه از سوی صاحبان قلم و پذیرش اصلاح از سوی مسئولان دانست و گفت: باید به سواد رسانه در گیلان بیش از گذشته توجه شود زیرا این رسانه ها هستند که می‌توانند زبان حال مردم باشند و به حل مشکلات کمک کنند.

عباسی تصریح کرد: کسانی که سالیان عمری در روزنامه نگاری و طنز نویسی و حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارند، نقد منصفانه و سواد رسانه را به نسل جدید آموزش دهند.

وی با بیان اینکه از نقد منصفانه استقبال می‌کند، تاکید کرد: مسئولان باید از نقد منصفانه برای رفع مشکلات مردم بهره‌مند شوند.

کد خبر 749557

دیگر خبرها

  • ادارات فرهنگ و ارشاد، نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ثبت رسمی دارند
  • کنسرت مشترک سامان احتشامی و عمران فروزش در تالار رودکی
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنزپهلو در فومن تجلیل شدند
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • وزارت ارشاد: بوشهر قلب تپنده موسیقی است / کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • مراکز فرهنگی کشور معطل خرابی مهر وزارت ارشاد!
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی