Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@12:01:33 GMT

سهم تالاب گاوخونی از بارندگی‌های اخیر اندک بود

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۱۴۷۸

سهم تالاب گاوخونی از بارندگی‌های اخیر اندک بود

به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست اصفهان روز یکشنبه به نقل از حسین اکبری اعلام کرد: سهم تالاب گاوخونی از بارندگی های اخیر حدفاصل ۶ تا ۷ مرداد ۱۴۰۱ بسیار ناچیز بود بطوری‌که هیچ سیلاب و روان آبی از شاخه زاینده رود و در محل ایستگاه هیدرومتری شاخ کنار وارد تالاب نشده است.

وی اظهار داشت: بر اساس پایش های میدانی، مقدار کمی روان‌­آب از سمت گردنه ملا احمد نایین و از طریق آبراهه مجاور کوه سیاه به شمال تالاب وارد شد که موقت و حجم آن بسیار کم بود و به دلیل نبود امکانات سنجش، تعیین میزان دقیق آن میسر نیست و میزان تخمینی آن حدود ۱۰ هزار متر مکعب برآورد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبری اضافه کرد: همچنین  ۲ سیلاب کوتاه مدت چند ساعته از سمت شرق و ارتفاعات قلعه خرگوشی در استان یزد وارد شرق تالاب شد که به‌دلیل نبود تجهیزات اندازه گیری، حجم دقیق آن مشخص نیست. 

وی ادامه داد: از سمت جنوب و از طریق رودخانه موسوم به "واز" آبی از سمت شهرستان ایزدخواست (استان فارس) به علت وجود سد به پایین دست سرازیر نشده است مگر اینکه روان‌­آبی از آبراهه های پایین دست به سمت تالاب جریان یافته باشد که به علت شرایط بسیار سخت دسترسی به جنوب تالاب، ورود احتمالی سیلاب و حجم آن مشخص نشده است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست استان خاطر نشان کرد: در سطح تالاب گاوخونی نیز هیچگونه بارندگی ثبت و گزارش نشده است. 
وی با بیان اینکه بررسی های بیشتر و تکمیلی میدانی برای برآورد احجام وارد شده به تالاب در حال انجام است، گفت: تصاویر ماهواره ای که تا چند روز آینده قابل دسترس خواهد بود، اطلاعات بیشتر و درک بهتری از نمایه ها و شاخص ها از میزان سیلاب وارد شده به تالاب از شاخه های غیر زاینده رود و زیرحوضه را مشروط به اینکه هوا ابری نباشد نشان خواهد داد که نتایج آن هفته آینده مشخص خواهد شد.

اکبری افزود: در مجموع بر اساس بررسی‌های اولیه میدانی و اطلاعات دریافتی، میزان آبگیری یا افزایش رطوبت موقتی و بسیار محدود و لکه ای تالاب ناشی از بارندگی های اخیر کمتر از یک درصد حداقل میزان نیاز آبی سالیانه تالاب، تخمین زده می شود که موجب تاخیر در خشک شدن کامل تالاب با توجه به عدم دریافت حقابه ها و در نتیجه غبارخیزی آن می شود.

به گزارش ایرنا، بدنبال بارش های تابستانی ۶ و ۷ مرداد امسال و جاری شدن سیلاب در برخی از مناطق شرقی استان اصفهان، مقداری روان‌آب به تالاب بین المللی گاوخونی رسید که تصاویر آن در شبکه های اجتماعی منتشر شد.

گاوخونی یکی از تالاب‌های بین المللی ایران است که در کنوانسیون رامسر در سال ۱۹۷۵ به ثبت رسید. این تالاب با  وسعتی حدود ۴۷۶ کیلومتر مربع در انتهای مسیر رودخانه زاینده رود و در فاصله ۱۴۰ کیلومتری جنوب شرقی اصفهان قرار دارد و در سال های اخیر بدلیل تامین نشدن حقابه آن با خشکسالی مواجه شده است.

حقابه سالانه تالاب گاوخونی ۱۷۶ میلیون متر مکعب است.

برچسب‌ها تالاب ها بارش باران اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تالاب ها بارش باران اصفهان تالاب ها بارش باران اصفهان تالاب گاوخونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۱۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، بارش باران‌های بهاری شب گذشته در بیشتر شهرستان باعث جاری شدن روان‌آب و تشکیل سیلاب شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به وجود بیش از ۲۳۰۰ سازه آبخیزداری در سطح استان گفت: تا ظهر پنج شنبه حدود ۱۳ میلیون مترمکعب رواناب در این سازه‌ها مدیریت شده اند و با توجه به ادامه بارندگی‌ها این میزان افزایش خواهد داشت.
علیرضا نصرآبادی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.
وی با اشاره به پیامد‌های تغییر اقلیم اظهار داشت: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است. سیلابی شدن بارش‌ها را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: طی این بارندگی‌ها دو بندسار که متعلق به این اداره کل نبوده، شکسته است؛ و خساراتی به بار آورده است.
نصرآبادی از شهروندان خواست قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شوند. تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند.
وی گفت: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح‌های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامد‌های خشکسالی و سیلاب بهینه کند.

دیگر خبرها

  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • امدادرسانی به ۵۱۱ نفر در سیل خراسان جنوبی
  • بارندگی در زارچ با ثبت کمترین خسارت
  • بارندگی شدید در زارچ با ثبت کمترین خسارت 
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • سیلاب در شرق استان کرمان، بدون تلفات
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری