Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@18:37:31 GMT

ایران و چین؛ یک جاده اشتراک، هزار راه نرفته

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۶۲۶۷

ایران و چین؛ یک جاده اشتراک، هزار راه نرفته

به گزارش قدس آنلاین، نکته نخست مقطعی است که این گفت‌وگو در آن صورت گرفته و نکته دوم آن بخش از محتوایی است که هم شی ‌جین‌پینگ و هم سیدابراهیم رئیسی بیش از سایر موارد مورد گفت‌وگو بر آن تاکید داشته‌اند. درخصوص مقطع تاریخی فعلی می‌توان گفت نظام بین‌الملل روزهایی را تجربه می‌کند که تنش‌های موجود میان آمریکا و قدرت‌هایی همچون چین و روسیه به‌حالت حداکثری خود طی چندسال گذشته رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه‌بر آن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای که تحت‌شدیدترین تحریم‌های آمریکاست، با تغییر دولت رویکردی جدید را در سیاست‌ خارجی خودمحور قرار داده که درنتیجه آن روابط تهران با پکن و مسکو به‌سمت راهبردی شدن حرکت کرده است. رویکردی که علاوه‌بر راهبردی‌تر کردن روابط ایران با متحدان و قدرت‌های جهانی، افزایش سطح تعاملات تهران و پایتخت‌های همسایه را نیز هدف خود درنظر گرفته است. موضوعی که دولت آمریکا را بیش از هر دولت دیگری با نگرانی و خشم مواجه کرده و مقامات این کشور را به تلاش برای ایجاد مانع در این روابط به‌خصوص روابط ایران-چین، ایران-روسیه و چین-روسیه واداشته است. تلاشی که یکی از نشانه‌های آن، سفر بی‌دستاورد بایدن به غرب آسیا بود.
اما درخصوص دومین نکته این گفت‌وگوی تلفنی باید گفت آنچه در این مکالمه میان روسای‌جمهور دو کشور ردوبدل شد و موردتوجه قرار گرفت، علاوه‌بر تاکیدات دوطرف بر لزوم تعمیق روابط دوجانبه که امری رایج در تماس‌های تلفنی روسای‌جمهور کشورهاست، ادبیاتی بود که جین‌پینگ و رئیسی در گفت‌وگوی خود به‌کار برده‌اند، یعنی فارغ از مباحث مرتبط با برنامه 25 ساله توسعه روابط راهبردی دوکشور و اشاره‌ به مساله مهمی همچون همکاری‌های تجاری دو کشور که توجه به مسیر ترانزیتی یک کمربندی-یک‌جاده را هم شامل می‌شود، به‌کار بردن عباراتی مثل نظام نوظهور بین‌المللی و همکاری مستقلانه و عباراتی مشابه آن است که حساسیت غربی‌ها به‌خصوص آمریکا را بیش از قبل برمی‌انگیزد.
رئیسی در این گفت‌وگو با تاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همه‌جانبه روابط با چین گفته است قصد تهران برای توسعه روابط با پکن، «فارغ از تحولات بین‌المللی» و با اصل قرار دادن «همکاری مستقلانه و مبتنی‌بر منافع ملی کشورهای دارای حاکمیت» است. رئیس‌جمهور کشورمان همچنین این نوع تعامل را الگوی صحیح حکمرانی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی خوانده و غلبه عدالت و انصاف را در «نظم نوظهور بین‌المللی» الزامی دانسته است. رئیسی همچنین تلاش‌های اخیر دولت آمریکا برای تکرار الگوی جنگ سرد در جهان را نشانگر روند رو به‌ افول این کشور خوانده است.
خلاصه کلام آنکه با هر رویکردی به تحولات بین‌المللی چند دهه اخیر نگاه کنیم، نمی‌توان حرکت دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی به‌سمت یک نظم جدید جهانی را انکار کرد. در این نظم نوین جهانی است که کیفیت ارتباط کشورهایی مثل ایران-چین و ایران-روسیه برای سایر قدرت‌های جهانی از اهمیتی ویژه برخوردار می‌شود.

 ابتکار یک کمربندی- یک جاده چین و ظرفیت ترانزیتی غیرقابل‌انکار ایران
اهمیت روابط دوجانبه و چندجانبه ایران، چین و روسیه، زمانی دوچندان می‌شود که بدانیم دولت‌های این سه کشور، هرکدام به یک نوع با دولت آمریکا در تقابلی جدی، چندجانبه و البته آشکار قرار دارند. به همین دلیل است که دولت‌های آمریکا از سال‌ها قبل تاکنون مترصد فرصت‌هایی بوده‌اند که مانع راهبردی شدن ارتباطات تهران-پکن و تهران-مسکو شوند. اما امروز و در شرایطی که دولتی جدید در ایران روی کار آمده و آمریکا نیز هنوز موفق نشده از طریق مذاکره، مانع سرعت پیشرفت ایران در زمینه‌هایی مثل توانمندی دفاعی، قدرت منطقه‌ای و دستاوردهای هسته‌ای شود، ایران با تعریف چهارچوب‌هایی جدید در سیاست خارجی خود، رویکرد خنثی‌سازی آثار تحریم‌های آمریکا را درپیش گرفته، ازجمله نتایج این رویکرد تعمیق روابط دو و چندجانبه موجود میان ایران و سایر قدرت‌های جهانی همچون چین است.
یکی از ظرفیت‌های غیرقابل‌انکار موجود در روابط میان تهران-پکن که در بخش قبل از اهمیت توجه به آن سخن گفتیم، ظرفیت بالای ترانزیتی ایران است. همان‌طور که می‌دانیم چین از سال 2017 توسعه گلوگاه‌های جهانی را به‌صورت علنی در دستورکار خود قرار داده است.
چین نام مجموع این گلوگاه‌ها را که از آن به‌عنوان راه ابریشم نوین هم یاد می‌شود، ابتکار «یک کمربندی- یک جاده» (Belt and Road Initiative) گذاشته است. این طرح قرار است قاره‌های آسیا، آفریقا و اروپا را با شبکه‌های تجاری ریلی، زمینی و دریایی به یکدیگر متصل کند و نکته حائز اهمیت آنکه ایران از نظر جغرافیایی در قلب این طرح قرار دارد.
در شرایطی که چین با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۹۰۰ میلیارد دلاری به‌دنبال به‌نتیجه رساندن این ابتکار خود است، ایران با ظرفیت کریدورهای شمالی و جنوبی و همچنین شرقی و غربی موجود در عرصه سیاست خارجی نیز رویکردی جدید را در دستورکار قرار داده؛ رویکردی که خنثی‌سازی تحریم‌های آمریکا را دنبال می‌کند. در این میان استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی کشور برای افزایش سطح تبادلات تجاری دو و چندجانبه با متحدان، یکی از ابزارهای این عملیات خنثی‌سازی است.

 ریل‌گذاری جدید ایران و تبدیل پروژه «منزوی شدن تهران» به یک «رویای آمریکایی» صرف
توجه بیش‌ازپیش به ظرفیت‌های ترانزیتی ایران به‌نوعی از ملزومات دیگر دستورکار مهم دستگاه دیپلماسی کشور، یعنی راهبردی‌ شدن روابط با کشورهای متحد محسوب می‌شود. استراتژیک یا راهبردی‌ شدن روابط ایران با دیگر قدرت‌ها به آن معنا که منافع مشترک به‌قدری تنگاتنگ و درهم‌تنیده تعریف شود که کشور مقابل حتی اگر تحت‌فشار آمریکا، رژیم‌صهیونیستی یا دیگر دولت‌ها مجبور به کاهش دادن سطح روابط شود، این اقدام برای آن دولت با هزینه‌های جبران‌ناپذیری همراه باشد.
اگر بخواهیم در یک جمله گوشه‌ای از دستاوردهای این رویکرد را مورد اشاره قرار دهیم، باید گفت درنتیجه حاکمیت حداکثری این نگاه بر تمام اقدامات دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در بلندمدت، منزوی کردن تهران برای واشنگتن و مقامات رژیم‌صهیونیستی به‌رویایی دست‌نیافتنی تبدیل خواهد شد.

راه پیش‌رو؛ محور قرار دادن سیاست‌ خنثی‌سازی تحریم‌ در عین توجه به مذاکرات
اما راهی که ایران در شرایط کنونی و با روی کار آمدن دولت جدید پیش‌روی خود می‌بیند به‌گواه کارشناسان، از رهگذار تداوم دیپلماسی هوشمندانه می‌گذرد؛ سیاستی که در عین موردتوجه قرار دادن اهمیت مذاکره با کشورهای 1+4 بر سر رفع تحریم‌ها، توجه بیش‌ازپیش به ظرفیت موجود در روابط ایران-کشورهای همسایه و ایران-قدرت‌های منطقه‌ای را هم در دستورکار قرار داده است. پیش‌تر  با عنوان «رشد ۹۶ درصدی صادرات به همسایه‌های ایران» به بررسی کیفیت تغییر ریل صورت‌گرفته در سیاست خارجی کشور پرداختیم که بعد از روی کار آمدن دولت جدید و محور قرار دادن افزایش سطح تعاملات با کشورهای همسایه اتفاق افتاد. در آن گزارش ضمن ارائه آماری که حکایت از رشد 96 درصدی صادرات ایران به کشورهای همسایه داشت، به عواملی پرداختیم که این رشد 21 میلیارد دلاری در هشت‌ماه اول دولت رئیسی نسبت به مدت مشابه در دولت روحانی را رقم زده است. نکته مهم‌تر آنکه به‌گواه اغلب کارشناسان، مسیر طی‌شده در 11 ماه گذشته (از ابتدای شهریور 1400 تاکنون) یکی از درست‌ترین رویکردهای دستگاه سیاست‌ خارجی ایران در مواجهه با تحریم‌های همه‌جانبه غرب طی چندین سال گذشته است؛ سیاست تعامل حداکثری با قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی و همچنین توسعه ارتباطات با کشورهای همسایه، در عین معطل نماندن مسائل کشور برای نتیجه مذاکرات هسته‌ای. علاوه بر آن تلاش دستگاه دیپلماسی در 11 ماه گذشته از آغاز به ‌کار کابینه دولت سیزدهم- همان‌طور که در بخش قبل نیز به آن اشاره شد- متمرکز بر راهبردی کردن روابط ایران با کشورهای متحد بوده است. به این معنا که کیفیت تعاملات به‌گونه‌ای تنظیم شود که تحریم‌های غرب و کارزار فشار حداکثری آمریکا نتواند مانع توسعه آن در سطح کلان شود. درنهایت باید منتظر ماند و دید غرب به‌خصوص کشورهای متحد آمریکا تا چه زمان می‌توانند با ادبیات تهدید و ابزار تحریم به تلاش برای جلوگیری از توسعه روابط ایران با سایر کشورها بپردازند.
انتهای پیام

منبع: فرهیختگان

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایران چین روسیه کشورهای همسایه روابط ایران سیاست خارجی بین المللی خنثی سازی قرار دادن قرار داده تحریم ها منطقه ای دولت ها یک جاده قدرت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۶۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه اردبیل به بذرپاش: خودت را در این پروژه بدنام نکن /امام جمعه تبریز: دولت و مجلس برای معیشت کارگران توان مضاعف بگذارند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت الله سیدحسن عاملی در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر اردبیل با اشاره به تاخیر عملیاتی پروژه راهسازی در جاده گرمی بیله سوار اظهار کرد: جای تاسف است که پروژه دو بانده کردن مسیر گرمی - بیله سوار به دلیل عدم تامین اعتبار دوباره تعطیل شده است.

به گزارش مهر، وی خاطرنشان کرد: این جاده اولاً جاده ترانزیتی و مورد رجوع رانندگان خارجی است از این حیث بی‌آبرویی بزرگی برای کشور درست می‌شود ثانیاً این جاده ایمنی ندارد چون پیچ‌ها و نقاط حادثه خیز دارد اهالی هر دو شهر هم به شدت ناراحت هستند کل مسیر ۵۵ کیلومتر است.یعنی محتاج به هزینه عمده ای نیست و بی اعتنایی کاملاً محل تامل است.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: در این خصوص برای بار دوم از وزیر راه و شهرسازی می‌خواهم خود را در این پروژه بدنام نکنند هر ایرانی که از این جاده بین المللی بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد تنها بعضی از مسئولین مربوط هستند که ابایی از تاراج و غارت شدن حیثیت کشور در برابر خارجی‌ها ندارند.

عاملی بیان کرد: جاده کلور – درام در جنوب استان نیز همین وضعیت را داراست یعنی پیمان کار دوباره پروژه را تعطیل کرده است.

وی افزود: با تشخیص دولت و با دستور مقام معظم رهبری دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای جاده آقبند در آذربایجان شرقی بودجه گذاشته اند اگر آنجا اهمیت بین المللی دارد قطعاً جاده گرمی بیله سوار نیز بین المللی است ما از دولت مصراً می خواهیم با لحاظ اهمیت راه های استان و تامین بودجه لازم گره های ذهنی اهالی را باز کند.

جامعه باید عملا قدردان معلمان باشد

امام جمعه اردبیل با تبریک روز معلم و روز کارگر تصریح کرد: روز معلم در پیش است نعمت تعلیم اساس تمام موفقیت‌ها و کلید تمام خوش بختی هاست و یک جامعه در تمام پیشرفت‌های خود مرهون عنایات معلم است معلم دین خود را با اخلاص به جامعه اداء می‌کند.

آیت الله عاملی اضافه کرد: اما جامعه نیز باید عملاً قدردان باشد با یک تقدیرنامه و کیک و آبمیوه نمی‌توان حق معلم را اداء کرد بلکه با مادیات کلان هم نمی‌توان حق معلم را اداء کرد در حال حاضر بهترین عنایت به معلمان حل مشکلات آنهاست در این باب عنایت به معلمین بازنشسته باید کمتر از شاغلین نباشد.

وی ادامه داد: یک ماه و نیم است بیمه تکمیلی بازنشستگان آموزش و پرورش تمام شده و تمدید نشده است و حالا می خواهیم آنها را به جلسه دعوت و برای آنها سخنرانی و لوح تقدیر بدهیم این قطعاً تکریم نیست ضد تکریم است.

امام جمعه اردبیل اظهار کرد: گردش چرخ اقتصادی کشور بر دوش کارگران است هیچ کس تردیدی ندارد در اینکه استقلال اقتصادی کشور مرهون تلاش مبارک آنهاست هم دولت و هم کارفرماها نگاه هر دو به این عزیزان باید این گونه باشد که آنها ولی نعمت کل کشور و کل ملت هستند یعنی نقش آنها نقش استثنایی است پس عنایت به آنها هم باید استثنایی باشد.

عملیات وعده صادق حیرت ملت های مسلمان را به همراه داشت

عاملی با اشاره به رویکرد مسلمانان جهان نسبت به عملیات وعده صادق تصریح کرد: عکس العمل ملت‌های مسلمان و غیر مسلمان در برابر عملیات وعده صادق رفته رفته در حد حیرت آوری خود را نشان می‌دهد از آنجا که تمام ملت‌ها نفرت عظیمی به اسرائیل دارند قدرت ایران و جرات ایران در انتقام از اسرائیل را در حد وسیعی تحسین می‌کنند همه ملت ها با نگاه بسیار فاخر توأم با غبطه به ملت ایران نگاه می‌کنند این عملیات ظهور قدرت، تثبیت قدرت، و قبولاندن فائقیت قدرت ایران در غرب آسیاست.

وی گفت: بعد از این حمله ندای لبیک یا خامنه‌ای در بعضی از کشورهای اسلامی بلند شد من شخصاً با دیدن آن گریه کردم حجم جشن در کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که غرور امت کاملاً شکسته بود، حمله ایران پیام مهمی داشت و آن این بود که خاورمیانه امروز خاورمیانه دیروز نیست توازن قوی قبلاً برقرار نبود و حالا توازن به طور کامل حاصل است و هر روز طرف غالب قوی‌تر می شود.

امام جمعه اردبیل افزود: وقتی جنگ اوکراین شروع شد ایران قبلاً به روسیه پهباد داده بود و غربی‌ها همه جا را پر کردند که پهپادهای ایرانی مسیر جنگ را عوض کرد حالا که ایران با همان پهبادها به اسرائیل جواب داده است تبلیغات راه انداخته اند که این پهبادها تاثیر جزئی داشت این سخنان برای پوشاندن ضعف نظامی آنهاست.

آیت الله عاملی تصریح کرد: جنایت اسرائیل در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس یک جنایت بسیار بسیار هولناک است اولین سوال افکار عمومی دنیا این است که چه کسی به این‌ها جرات این جنایت هولناک را داده است ۲۰۰۰ نفر را قتل عام و آنها را در قبرهای دسته جمعی دفن کرده اند بسیاری از این‌ها زنده به گور شده‌اند بعضی‌ها سر در بدن و پوست در بدن ندارند بعضی از این‌ها ابزار علاج(مثل سوند) در بدن دارند و معلوم می‌شود که بیمار بوده است اعضاء بسیاری از آنها دزدیده شده است.آنها را در داخل پلاستیک آشغال و با زباله دفن کرده اند بسیاری از این‌ها دست بسته و جمع زیادی از آنها طفل و کودک هستند تمام کادر بیمارستانی قتل عام شدند تا حال حدود ۴۰۰ جنازه پیدا شده و از بقیه خبری نیست اگر مسلمانی از این جنایت دق مرگ شود جای هیچ ملامتی نیست.

وی اضافه کرد: عجیب است که در برابر این جنایت بزرگ خبری از محکومیت و اقدام عملی اروپا آمریکا و دولت‌های عربی و اسلامی نیست. ما یقین داریم که این جنایت قبلاً به آمریکا و اروپا اطلاع داده شده است از عجائب امور این است که ارتش اسرائیل انکار می‌کند که چنین کاری را کرده باشد.

امام جمعه تبریز: تحرکات گروهک‌های تروریستی فعال در پاکستان به تنش‌زایی دامن می‌زند

همچنین حجت الاسلام سید محمد علی آل هاشم در نماز جمعه تبریز با بیان اینکه روند صهیونیسم ستیزی در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: اسراییل قرار بود سرمایه راهبردی امریکا باشد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه ۶۴ درصد مردم دنیا براساس یک نظرسنجی‌ انجام شده مخالف سیاست‌های آمریکا هستند، اظهار کرد: بخش مهمی از این مخالفت به خاطر حمایت امریکا از اسراییل است .

آل‌هاشم با بیان اینکه دانشجویان آمریکا معتقدند هیئت حاکمه این کشور مالیات آنها را صرف حمایت از نسل‌کشی رژیم جعلی در غزه کرده است،راظهارکرد: مشکل امریکا فقط مربوط به مرزهای خود نیست در حال حاضر حمایت بی وقفه واشنگتن از اسرائیل، بحران مشروعیتی را آغاز کرده که چارچوب برتری ایالات متحده در منطقه غرب آسیا را تهدید می‌کند.

امام جمعه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت سفر رئیس جمهور به پاکستان اشاره و اظهار کرد: یک‌هزار کیلومتر مرز مشترک ایران و پاکستان باعث روابط بسیار عمیقی میان ۲ کشور شده و آنچه حائز اهمیت است این که سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بعد از روی کار آمدن دولت جدید پاکستان و نخست وزیری شهباز شریف انجام می شود که در سازوکارهای میان ۲ کشور به لحاظ سیاسی، فرهنگی، تجاری و اقتصادی گشایش‌های جدیدی ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تحرکات گروهک‌های تروریستی فعال در خاک پاکستان هر از گاهی به تنش‌زایی دامن می‌زند، گفت: سفر آیت‌الله رئیسی برای یافتن راهی که مانع فعالیت‌های تروریستی در مرز شود بسیار حائز اهمیت است و نشان داد ۲ کشور اراده قوی بر تقویت روابط دارند.

آل‌هاشم با اشاره به فضای روانی ایجاد شده در پاکستان پس از عملیات وعده صادق و استقبال مردم از سفر رئیس جمهور کشورمان، گفت: دورنمای مطلوب این سفر می‌تواند زمینه‌ساز وحدت هرچه بیشتر ۲ کشور در راستای همکاری‌های منطقه‌ای باشد.

روز ملی خلیج فارس نشانه هویت و تمدن ایرانی است

امام جمعه تبریز با اشاره به فرارسیدن ۱۰ اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز که به عنوان " روز ملی خلیج فارس " نامگذاری شده است، اظهار کرد: اسناد موجود در مورد خلیج فارس غیرقابل انکارترین اسناد جهانی است و نشانه هویت و تمدن ایرانی است .

آل هاشم با اشاره به فرارسیدن روز کارگر گفت: نگاه اسلام به کارگر قدرشناسانه است در حالی که نگاه غربی استتثمارگرانه است.

وی با بیان اینکه کارگران توقع اقدام عملی برای رفع مشکلاتشان دارند، اظهار کرد: دولت و مجلس برای تامین معیشت کارگران باید توان مضاعف بگذارند.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899830

دیگر خبرها

  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • امام جمعه اردبیل به بذرپاش: خودت را در این پروژه بدنام نکن /امام جمعه تبریز: دولت و مجلس برای معیشت کارگران توان مضاعف بگذارند
  • وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • هر ایرانی که از این جاده بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد
  • حق معلم با مادیات ادا نمی شود
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح