Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ روزنامه اعتماد نوشت: یکی از دستاوردهای مهم دولت اصلاحات که همواره توسط رییس و لیدرهای اصلاح‌طلب بر آن تاکید می‌شد (و همچنان نیز می‌شود) توسعه جامعه مدنی و تلاش برای رشد تشکل‌های مردم‌نهاد است؛ الگویی که در اغلب کشورهای توسعه یافته امتحان شده و دستاوردهای فراوانی به دنبال داشته است. اما این‌ بار، مجلس یازدهم دست به تدوین قانونی در حوزه تشکل‌های مردم‌نهاد زده که آه و فغان فعالان این حوزه را به آسمان بلند کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تاریخ مقابله طیف‌های رادیکال اصولگرا با تشکل‌های مردم‌نهاد، سابقه طولانی دارد. هر اندازه که اصلاح‌طلبان بر رشد تشکل‌های مدنی تاکید دارند و اساسا این مفهوم را ذیل گفتمان اصلی خود قرار داده‌اند و برای آن تلاش می‌کنند، جناح راست (به‌خصوص طیف‌های تندروی این جناح) تشکل‌های مدنی را در حکم سدی در برابر اهداف سیاسی و حزبی خود می‌بیند. این نگاه باعث شد تا نهایتا قانونی که قرار بود برای نخستین ‌بار در خصوص تشکل‌های مدنی تصویب شود از منظر فعالان این حوزه به نقشه راهی برای محدودسازی بیشتر تشکل‌ها بدل شود به گونه‌ای که آن را به عنوان «طرح صیانت از تشکل‌ها» نامگذاری می‌کنند.

این در حالی است که طراحان اصلی این طرح اعلام می‌کنند که اتود ابتدایی که آنها در خصوص این طرح زده‌اند با طرحی که توسط کمیسیون اجتماعی مجلس نهایی شده است، فاصله بنیادینی دارد. یکی از اعتراضات اصلی فعالان این حوزه، ورود نهادهای نظامی به روند بررسی صلاحیت‌های فعالان این بخش است. رویکردی که با روح فعالیت‌های مدنی و حزبی فاصله دارد و تشکل‌های مردم نهاد را از قالب مردمی بودن خارج ساخته و به ابزاری در دست دولت‌های مستقر بدل می‌کند.

بر این اساس «اعتماد» در جریان گفت‌وگو با اشرف بروجردی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و فعال سیاسی تلاش کرده تا ابعاد و زوایای گوناگون مرتبط با این طرح را مورد بررسی موشکافانه قرار بدهد.

این گفت‌وگو دقایقی پس از پایان جلسه هم‌اندیشی قانون تشکل‌های غیردولتی برنامه‌ریزی شد تا مخاطبان در جریان موضوع قرار بگیرند. بروجردی با واکاوی مواد گوناگون طرح مواد 29 و 12 طرح را از جمله اصلی‌ترین بخش‌هایی که باعث بروز اعتراضات فعالان این بخش شده معرفی می‌کند.

  برنامه‌ریزی‌های اخیر مجلس یازدهم برای محدودسازی فعالیت‌های تشکل‌های مردم نهاد، اخیرا اعتراضات فراوانی را ایجاد کرده است. می‌فرمایید دلیل این انتقادات چیست؟

قبل از هر نکته باید اشاره کنم که ریشه نقدها نسبت به این طرح، طیف‌های وسیعی از فعالان سیاسی، احزاب، تشکل‌های صنفی، اجتماعی و... را در برمی‌گیرد. به هر حال یکی از مهم‌ترین نمادهای رشد در هر جامعه‌ای با فعالیت‌های مدنی و تشکل‌های مردم نهاد ارتباط دارد و زمانی که برخی افراد و جریانات تلاش کنند تا این بخش‌های مهم مردمی را محدود سازند یا از محتوای اصلی خود دور سازند، طبیعی است که باعث بروز واکنش شود. به‌طور کلی این نقدها مربوط به مسائل مرتبط با تشکل‌ها و قانونمند کردن و شناسنامه‌دار کردن تشکل‌ها است. باید توجه داشت تا به امروز تصمیم‌گری در خصوص امور مربوط به تشکل‌ها بر اساس آیین‌نامه‌ای صورت می‌گرفت که در هیات وزیران مصوب شده است. اما مجلس یازدهم تصمیم گرفته است که قانونی در زمینه فعالیت‌های تشکل‌ها تصویب کند. این طرح که دستپخت مجلس یازدهم است دارای نقاط ضعف فراوانی است که تشکل‌ها را حساس کرده است. برای این منظور جلسه هم‌اندیشی در مورد قانون تشکل‌های غیردولتی برنامه‌ریزی شد تا مجموعه مباحث مرتبط با این بحث حلاجی شود.

 

 

 نحوه واکنش تشکل‌های مردم نهاد به این طرح مجلس چیست؟ چگونه قصد دارند به موضوع ورود  کنند؟

تشکل‌های از طریق اصلاحیه‌های خود تلاش می‌کنند تا مسائل را مورد بررسی قرار بدهند. این جلسه با حضور 10 نفر از تحلیلگران و کارشناسان این حوزه برگزار شده، موضوع مورد بحث قرار گرفت؛ ضعف‌های این طرح استخراج شد و قرار بر این شد که  امروز (یکشنبه) جلسه‌ای با کمیته کارشناسی کمیسیون اجتماعی برگزار شود. این نظرات به کمیته مورد نظر منتقل شود و نهایتا ضعف‌ها برطرف شود. رییس این کمیته آقای محمد رضا صباغیان، نماینده مجلس و برخی دیگر از همکاران ایشان است. اگر این موارد در کمیته مورد نظر تایید شود راهی کمیسیون اجتماعی می‌شود تا چکش‌کاری‌های لازم انجام شود.

 اغلب حاضران در این جلسه هم‌اندیشی نسبت به این طرح اعتراضات جدی دارند، مگر می‌شود قانونی در مورد تشکل‌ها، بدون مشورت گرفتن از نمایندگان تشکل‌ها نهایی شود؟

همان طور که اشاره کردید، همه حاضران در جلسه هم‌اندیشی معترض هستند نسبت به اشکالات موضوع در این قانون. جالب اینجاست کسانی که طرح اولیه را نوشته‌اند، امروز اینجا حضور دارند. این افراد اشاره می‌کنند که طرحی که این افراد نوشته‌اند، بسیار متفاوت است با طرحی که برای قانونمند شدن راهی بهارستان شده است. امری که نشان می‌دهد اختلاف نظر فراوانی میان دیدگاه اولیه تدوین‌کنندگان این طرح با برخی نمایندگان مجلس وجود دارد، بنابراین مشخص است که کمیسیون اجتماعی این قانون را مبتنی بر نظرات کارشناسی نهایی نکرده و در راستای منافع برخی افراد و جریانات تنظیم شده است. البته طرح اولیه موضوع توسط آقای صباغیان صورت گرفته است، اما در ادامه سایر جریانات اصولگرا نیز به بحث ورود کرده‌اند و طرح را از اهداف اولیه‌اش دور کرده‌اند.

  یعنی معتقدید که این طرح به دنبال محدودسازی فعالیت‌های مرتبط با تشکل‌ها است؟

به نظر می‌رسد که این طرح نیز مانند طرح صیانت از فضای مجازی با هدف محدودسازی و کنترل تشکل‌های مردم نهاد و اجتماعی برنامه‌ریزی شده است. اغلب گزاره‌هایی که در طرح صیانت از فضای مجازی وجود دارد در خصوص این طرح نیز به چشم می‌خورد. حرکت با چراغ خاموش، تلاش برای محدودسازی، ورود نهادهای حاکمیتی به موضوع و... بخشی از تشابه‌هایی است که این طرح با طرح صیانت از فضای مجازی دارد.

  اما مهم‌ترین نقاط ضعف این طرح از نظر شما و فعالان حزبی و مردمی چیست؟

چندین ماده و بند وجود دارد که مشکلات عدیده‌ای را در مسیر فعالیت‌های تشکل‌ها ایجاد می‌کند. به ‌طور کلی اینکه تایید صلاحیت افراد متقاضی به عهده اطلاعات سپاه قرار داده شده، یکی از مشکلات اصلی است. فعالان این حوزه معتقدند که یک چنین گزاره‌ای برای احراز صلاحیت‌ها منجر به افزایش رویکردهای حزبی و جناحی خواهد شد و ضرورتی برای مداخله اطلاعات سپاه در امور تشکل‌ها وجود ندارد. در ماده 29 نیز مشکلات فراوانی را در مسیر تاسیس تشکل‌ها ایجاد می‌کند. در این ماده آمده است: «تاسیس و فعالیت تشکل‌هایی که ساختار هیات امنایی دارند صرفا در قالب تشکل محلی یا استانی و با موضوع فعالیت‌های حمایتی - خدماتی که تمام منابع مالی آنها توسط موسسان تامین می‌شود و در اساسنامه آنها به‌طور درج «عدم پذیرش کمک‌ها و اعانات و هدایای دیگران و تامین منابع مالی صرفا از طریق موسسان» شفاف با قید می‌شود، امکان‌پذیر است. حداقل سرمایه اولیه برای تأسیس و فعالیت تشکل‌های موضوع این ماده به صورت سالانه توسط شورای ملی تعیین و به تایید وزیر کشور خواهد رسید.» بسیاری از افراد نسبت به این ماده اعتراض داشتند و آن را بر خلاف اهداف کلان تشکل‌ها ارزیابی می‌کنند. در تبصره این ماده هم قید شده که کلیه تشکل‌های هیات امنایی که تا پیش از لازم‌الاجرا شدن این قانون در سطح ملی یا بین‌المللی یا در هر سطحی با موضوع فعالیت‌های توسعه اجتماعی تاسیس شده‌اند باید حداکثر یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون به تغییر ساختار و اصلاح اساسنامه تشکل خود و تبدیل شدن به ساختار عضوپذیر اقدام کنند یا اینکه سطح و موضوع فعالیت خود را منطبق با این ماده اصلاح کنند. ترک فعل تشکل در این خصوص بدون اعمال سایر تنبیه‌های مشمول«بند 4 ماده)» 62 (این قانون است. تنبیه‌های ماده 62 حتی به سلب اختیار، انحلال و... نیز اشاره دارد. از سوی دیگر در خصوص نام تشکل‌ها هم موارد اعتراضی وجود داشت که نهایتا قرار شد به جای تشکل‌های غیردولتی از عنوان نهادهای اجتماعی استفاده شود. در ماده 12 نیز که ترکیب شورای ملی را مشخص می‌کند، موارد اعتراضی فراوانی وجود داشت از جمله اینکه اکثریت تصمیم‌سازی‌ها را در اختیار نهادهای دولتی قرار می‌دهد و عملا تشکل‌ها را از محتوای اصلی و اهداف متعالی دور می‌سازد. از وزارت کشور تا کمیسیون‌های اجتماعی دولت و نهادهای نظارتی، نمایندگان مجلس و... در این شورا عضویت دارند.

  جلسه هم‌اندیشی با موضوع بررسی این طرح چه نتایجی را در پی داشت و پلان بعدی چگونه دنبال می‌شود؟

بند به بند این قانون بررسی شد. در مرحله بعد این موارد اصلاحی جمع‌آوری می‌شود و توسط 3 نماینده تشکل‌ها که در کمیته مورد نظر ذیل کمیسیون اجتماعی عضویت دارند، به نمایندگان منتقل می‌شود تا لحاظ شود. مجلس تلاش می‌کند تا تشکل‌ها را به دولت وصل کند. در حالی که تشکل‌ها یک ساختار غیردولتی، یک نهاد مدنی و عام‌المنفعه و فراگیر است. باید توجه داشت که خیریه‌ها تنها یک بخش تشکل‌های کشور هستند و همه تشکل‌ها را تشکیل نمی‌دهند. تشکل‌های حقوقی، تشکل‌های محیط زیستی، تشکل‌های توان افزایی، تشکل‌های زنان، جوانان و... هرکدام دایره فعالیت‌هایی دارند که به رشد و توسعه جامعه کمک می‌کنند. بحث ما این است که حوزه اجتماعی این فعالیت‌ها را دنبال و پیگیری کند.

  رشد جامعه مدنی یکی از برنامه‌های اصلی دولت اصلاحات بوده است. اما در نقطه مقابل تشکل‌های اصولگرایی همواره به تشکل‌های مردم نهاد به عنوان مزاحم و ساختارهای مشکل‌ساز نگاه می‌کنند. این تفاوت دیدگاه‌ها از کجا نشات می‌گیرد؟

این رویکرد برآمده از گفتمانی است که این دو نگاه و گفتمان دنبال می‌کنند. این بحث بحث وسیعی است که در فرصت مناسب باید به آن اشاره کرد. با توجه به اینکه باید برای جمع‌بندی همایش پشت تریبون بروم از شما عذرخواهی می‌کنم تا فرصت دوباره که موضوع را به صورت مبسوط تحلیل کنم.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا اشرف بروجردی سازمان های مردم نهاد نهادهای نظامی تشکل های مردم نهاد افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا تشکل های مردم نهاد کمیسیون اجتماعی فعالان این حوزه جلسه هم اندیشی طرح صیانت برنامه ریزی مجلس یازدهم تشکل ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۷۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان

بین الملل تابناک: اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی، نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل، حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن، اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان و حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعمال تحریم علیه برخی اشخاص و نهادهای آمریکایی دخیل در اقدامات تروریستی و نقض فاحش حقوق بشر از طریق حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها به ویژه مردم نوار غزه بیانیه‌ای را صادر کرد .‌

در متن این بیانیه آمده است :« وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.»

تحریم‌های ایران علیه ۵ نهاد و ۸ عضو رژیم انگلیس

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای خبر از اعمال تحریم‌ها علیه تعدادی از نهادها و اشخاص رژیم انگلیس داد.‌

 در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط آمده است : «در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح‌های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک‌سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

  نهادها:

•  پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس   
•  ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ     
•  شرکت البیت سیستم بریتانیا   
•  شرکت مگیت پارکر بریتانیا                   
•  شرکت رافائل بریتانیا                                              
  اشخاص:

•  گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس 
•  جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا      
•  شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
•  پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح     
•  آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا      
•  ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
•  سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس    
•  پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می رود، اعلام می نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می باشد.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می داند.»

 نامه ای ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه ای به رئیس دوره ای شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: ادعای غیرمستند و ارجاعات ناصواب علیه جمهوری اسلامی ایران در نامه مورخ ۸ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به دبیرکل و رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴) را رد می‌ کند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ادعای مطروحه نامه مزبور بی اساس و صرفاً تلاش مذبوحانه رژیم اسرائیل برای منحرف کردن توجه بین المللی از جنایات شنیع و اقدامات نسل کشی است که توسط این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام می شود.

ایروانی گفت: چنین ادعاهای بی‌اساسی همچنین تلاشی گمراه کننده با هدف سرپوش گذاشتن و مشروعیت بخشیدن به تجاوزات مداوم رژیم اسرائیل علیه لبنان و نقض مستمر قوانین بین المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه های ۱۵۵۹ (۲۰۰۴) و ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) شورای امنیت سازمان ملل است.

او تصریح کرد: به همین ترتیب، اتهامات موجود در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴/۳۰۴) کاملاً بی اساس بوده و قاطعانه مردود است. همانطور که در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵) ما تأکید شده است، اقدام جمهوری اسلامی ایران در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ در راستای اعمال حق ذاتی خود در چارچوب دفاع از مشروع و ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد بوده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: اقدام جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ایران برخلاف بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد اتخاذ شد.

ایروانی ادامه داد: «مجددا تاکید می‌نماید که جمهوری اسلامی ایران هرگز شروع کننده جنگ علیه رژیم اسرائیل نبوده و در آینده نیز قصد انجام آن را ندارد. با این حال، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود ذیل قوانین بین المللی برای پاسخ به هرگونه استفاده از زور یا اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت و منافع ملی خود محفوظ می‌دارد.»

سفیر ایران در سازمان ملل در پایان خواسته است که این نامه به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن

هواپیماهای جنگی آمریکا و انگلیس مناطقی از استان صعده در شمال یمن را هدف قرار دادند.

روز گذشته نیز هواپیماهای جنگی آمریکا و انگلیس منطقه «رأس عیسی» در بخش الصلیف واقع در استان الحدیده در غرب یمن را بمباران کردند.

در همین ارتباط روزنامه الاخبار لبنان روز گذشته به نقل از منابع نظامی در صنعا گزارش داد که آمریکا در حال آماده شدن برای تجاوز هوایی گسترده به یمن به منظور پشتیبانی از حمله زمینی گروه‌های وابسته به امارات متحده عربی در چند جبهه است.

از سوی دیگر شورای عالی سیاسی یمن بر موضع ثابت خود در خصوص ثبات و امنیت منطقه، دریای سرخ، دریای مکران، باب المندب و اقیانوس هند تأکید کرد و به آمریکا درباره هرگونه اقدام تنش‌آمیز علیه امنیت و ثبات یمن هشدار داد.

اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان

 ارتش پاکستان اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور با آمریکا رزمایش دوجانبه‌ای با عنوان "اتحاد ۲۰۲۴" را در آب‌های کراچی برگزار کرده است.

به گزارش روابط عمومی ارتش پاکستان، رزمایش دوجانبه نیروی دریایی پاکستان و آمریکا موسوم به اتحاد الهام گرفته شده ۲۰۲۴ به مدت ۳ روز در بندر کراچی برگزار شد.

این رزمایش شامل تفنگداران دریایی ایالات متحده، گارد ساحلی، غواصی، حقوقی، نیروی پشتیبانی فنی، امور مدنی و تیم های پزشکی بود.

 ارتش پاکستان افزود که در طول این رزمایش، فرمانده یگان رزمایش دریایی آمریکا با فرمانده ناوگان پاکستان و فرمانده گارد ساحلی دیدار و طرفین در مورد موضوعات مورد علاقه دوجانبه گفت‌وگو کردند.

در بیانیه روابط عمومی ارتش پاکستان آمده است: هدف از این رزمایش ارتقای محیط امن و پایدار دریایی در منطقه و گسترش روابط و همکاری متقابل بین دو نیروی دریایی است.

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی

مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که هدف مهمی را در بلندی‌های جولان اشغالی سوریه هدف حمله پهپادی قرار داده است.

مقاومت اسلامی عراق تاکید کرد که این حمله در راستای مقابله با دشمن صهیونیستی و حمایت از مردم غزه و پاسخ به جنایات اشغالگران صهیونیست علیه غیرنظامیان فلسطینی به ویژه زنان و کودکان انجام گرفته است.

براساس اینفوگرافی که به تازگی رسانه جنگ نیروهای مقاومت منتشر کرده‌اند، مقاومت اسلامی عراق در ۲۰۰ روزه گذشته که از طوفان الاقصی می‌گذرد، به ترتیب ۲۴۳ عملیات حمله به ۹۰ هدف در خاک عراق، ۶۵ حمله به اهداف در اراضی اشغالی و ۸۸ حمله به هدف در سوریه انجام داده است.

دیگر خبرها

  • وقتی آلفونسو دیویس پیش از ورود به زمین به اشتباه پیراهن الکساندر پاولوویچ را برتن می کند! / فیلم
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • آخرین نهاد مسئول استیفای حقوق مردم دیوان عدالت اداری است
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • تشدید و تداوم سامانه بارشی در هرمزگان
  • هشدار تشدید و تداوم فعالیت سامانه بارشی در هرمزگان
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته