Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز آخرین وضعیت ترخیص کالا‌های متروکه از انبار‌های گمرکات کشور و بنادر بحث و بررسی شد.

 امروز "میز اقتصاد" به بررسی آخرین وضعیت ترخیص کالای اساسی از گمرکات و انبارهای سازمان بنادر در بنادر با حضور آقای اجتهادی مديرعامل  سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و آقای رسولی فاضل نماینده قوه قضائیه و آقای وکیلی مدیر کل واردات مناطق آزاد ویژه گمرک ایران، آقای بابا زاده مدیر کل بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی بحث و بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال:  در سال های گذشته چه شرایطی در انبار های  گمرکات و بنادر  وجود داشت که رئیس جمهور دستور ترخیص سریع کالا ها را دادند؟

آقای اجتهادی: تأسیس این سازمان از سال ۷۰ بوده است، با ساختاری کوچک تا سال ۹۲ که قانون مبارزه با قاچاق اصلاح شد. از سال ۹۷ با تشدید تحریم کالا‌های متروکه رشد زیادی داشت. ساختار  ضعیف و کمبود نیروی متخصص و زیاد شدن تحریم‌ها باعث به وجود آمدن این شرایط شد.

 سوال: آیا این امکان وجود نداشت این شرایط را زودتر پیگیری کرد؟

 آقای رسولی فاضل: زمانی که توجه ویژه ای به این سازمان نباشد و سازمان رها باشد نمی توان انتظار اجرا شدن قوانین را داشت. ما وقتی خدمت وزیر  اقتصاد در دوره قبل گزارش دادیم گفتند که صحبت ها و درخواست های  شما درد و دلی بیش نیست. وزیر اقتصاد فعلی ساعت هفت صبح پای کار است این کار خیلی ارزشمند است. ما در حال انجام اصلاح ساختار اساسی هستیم.

۸ هزار و ۵۰۰ کالا در اموال تملیکی مدیریت شدند

سوال: چه دست آوردی برای کشور داشته است یا صرفه اقتصادی؟

 آقای رسولی فاضل: ورود خوب روسای  قوا باعث شد که نتیجه  آن این باشد که سازماندهی خوبی انجام شود و انبارها به سمت استاندارد شدن پیش می‌رود‌. مشکل ما شفافیت در برگزاری مزایده ها نبوده است و با ورود صدا و سیما این شفافیت و رقابت ایجاد شد. هشت هزار و پانزده کالا تاکنون مدیریت شده است.

سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟

 آقای رسولی فاضل: بخش استرداد آمار بالاست و در مورد قاچاق آموزشی صورت نگرفته است. قرار بود پیگیری شود اما ما نتیجه ای از آن تاکنون  ندیده ایم.

سوال: چرا سازمان بازرسی سال های گذشته ورود نکرده است؟

آقای بابا زاده: در این راستا اقدام به انجام هشدارهای مختلف و تشکیل پرونده های گوناگونی شد. زمانی که کارهایی نتیجه نداد اقدام به تشکیل پرونده سنگین برای خاطیان کردیم. هم اکنون ساختار ضعیف اجازه نمی‌دهد. در دوره قبل سازمان وظیفه خودش را انجام داد اما آنها توجهی نمی‌کردند.

سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟

آقای اجتهادی: پیش از این در جریان امور نبودم اما مشخصا از ابتدای دی  با دستور رییس قوه قضاییه ، از سازمان بازرسی کل کشور امدند و گزارشات مهمی تهیه کردند و آنها برای ما هم مفید بود‌.همه دست به دست هم دادند که این کالا ها تعیین و تکلیف شود.

سوال:  این ۳۰ کانتینرهایی که وجود دارند معلوم نیست برای چه کسی هستند؟ شما چه توضیحی برایشان دارید؟ عملکرد گمرک چگونه بوده است؟ 

آقای وکیلی مدیر کل واردات مناطق آزاد ویژه گمرک ایران:  این کانتینرها هنوز اعلام متروکه نشده  و از دهه نود آنجا بوده اند.  ما آمادگی داریم که برای آنها اقدامات گمرکی را انجام دهیم. اگر اتفاقی افتاده و پیشرفتی بوده است برای همکاری همه دستگاه های گمرک ها با یکدیگر بوده. کل کالاهای متروکه بررسی و ثبت شده اند ۳۰ درصد عملکرد ما مثبت بوده است. 

سوال: آیا آمارها در استان های مختلف متفاوت است؟

آقای اجتهادی: آمار ما در برخی استان ها افزایش پیدا کرده است. و رسیدگی به کالا های متروکه ۷۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. قبلا دستگاه ها به وظایف قانونی خود عمل نمی کردند. اقدامات خوبی با هماهنگی دستگاه قضا انجام شد.

آقای رسولی فاضل: اگر عملکرد رسانه در این شفاف سازی نبود ما نمی توانستیم این اقدامات را انجام دهیم و من از همه آنها تشکر می کنم.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: حمل ونقل ، گمرکات کشور

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حمل ونقل گمرکات کشور کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۸۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت سرخ صلیب سرخ در غزه

به گزارش قدس آنلاین، در این مسیر، منابع فلسطینی روز گذشته از هدف قرار گرفتن یک مقر صلیب سرخ توسط جنگنده‌های اسرائیلی خبر دادند؛ رخدادی که کشتار امدادگران سازمان موسوم به «آشپزخانه مرکزی جهانی» را که چندی پیش اتفاق افتاد و سیل انتقادها را به سوی رژیم صهیونیستی روانه کرد، در یادها زنده کرد.

شهادت هشت امدادگر در غرب غزه
پایگاه خبری «شهاب» در تشریح جزئیات  این حادثه نوشت: مقر صلیب سرخ در مقابل درمانگاه «الرمال» خیابان «الوحده» در غرب شهر غزه مورد تهاجم قرار گرفته است. این رسانه اشاره دارد: آوارگان فلسطینی در این مکان اسکان داشتند و در پی این تهاجم وحشیانه، چندین تن به شهادت رسیده‌ و تعدادی دیگر زخمی شدند. برخی رسانه‌ها در اخبار ابتدایی، شمار شهدا را دست‌کم سه نفر گزارش کرده‌اند.

این در حالی است که روز پنجشنبه نیز هشت امدادگر بر اثر بمباران تیم‌های توزیع‌کننده کمک‎ها در غزه جان خود را از دست دادند.

تیم‌های امدادی توزیع‌کننده کمک‌های بشردوستانه در محله 
«تل الهوا» در غرب شهر غزه مورد هدف حمله پهپادی قرار گرفته‌اند. این امدادگران مسئول تأمین و توزیع کمک‌های بشردوستانه میان خانواده‌ها بودند. 

به سخره گرفتن قوانین بین‌الملل
اتفاقات اخیر و تبدیل شدن امدادگران به یک هدف مشروع برای ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در حالی است که اواسط فروردین نیز جنگنده‌های اسرائیلی دو خودرو حامل امدادگران سازمان موسوم به «آشپزخانه مرکزی جهانی» را هدف حمله قرار داد که به دنبال آن دست‌کم هفت تن از کارکنان غیرفلسطینی از جمله شهروندان استرالیا، انگلیس، لهستان، آمریکا و کانادا جان خود را از دست دادند. تیم آشپزخانه مرکزی جهانی در حال عبور از منطقه بدون درگیری در دو خودرو زرهی با لوگو مخصوص این سازمان و یک خودرو غیرنظامی بودند که هدف قرار گرفتند. این تهاجم با واکنش‌های منفی بسیاری مواجه شد و استرالیا که یک شهروند خود را در این تهاجم از دست داده بود، بلافاصله سفیر رژیم اسرائیل را احضار کرد. با هدف کاستن از حجم انتقادها، در آن مقطع اشغالگران مدعی شدند حمله اشتباهی انجام شده است.

اما هدف قرار دادن دوباره تیم‌های امدادی در غزه در شرایطی است که این روزها کشف گورهای جمعی در این منطقه، رسوایی بزرگی برای تل‌آویو رقم زده است. سازمان پدافند غیرعامل نوار غزه دیروز با صدور بیانیه‌ای از افزایش شمار پیکرهای بیرون کشیده شده از گور دسته‌جمعی مجتمع بیمارستانی ناصر در شهر خان‌یونس واقع در جنوب نوار غزه خبر داد و اعلام کرد: پس از عقب‌نشینی اشغالگران، نزدیک به ۲۹۲ پیکر را از بیمارستان ناصر بیرون کشیده‌ایم. این سازمان امدادی تأکید کرد: دلیلی برای وجود پیکر کودکان در گور دسته‌جمعی بیمارستان ناصر سراغ نداریم. روی پیکر برخی از شهیدان بیمارستان ناصر آثار شکنجه را یافته‌ایم. در ادامه بیانیه آمده است: اشغالگران در مجتمع بیمارستانی ناصر مرتکب اعدام صحرایی شده‌اند. ما خواهان آغاز تحقیقات بین‌المللی در خصوص این جنایت‌ها هستیم. سازمان پدافند غیرعامل نوار غزه تأکید کرد: اشغالگران شماری از پیکرها را در کیسه‌های پلاستیکی و در عمق ۳ متری دفن کرده‌اند. این موضوع سبب شده این پیکرها به‌سرعت تجزیه شوند. در ادامه این بیانیه آمده است: ما بر این باوریم اشغالگران دست‌کم ۲۰ نفر را زنده به گور کرده‌اند. اشغالگران با تغییر چندباره کفن‌های پلاستیکی، عامدانه در تلاش بوده‌اند نشانه‌های جنایت بیمارستان ناصر را محو کنند. 

نیویورک تایمز: ارتش اسرائیل به عمد امدادگران را می‌کشد
همزمان تحقیقات افشا شده از سوی نیویورک تایمز حاکی از آن است رژیم صهیونیستی با وجود اطلاع‌رسانی درباره سایت‌های متعلق به آژانس‌های امدادی غربی در نوار غزه، به عمد آن‌ها را هدف قرار می‌دهد. این رسانه آورده: حمله روز اول آوریل ۲۰۲۴ (۱۳ فروردین) رژیم صهیونیستی به خودرو سازمان غیردولتی «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه موجب کشته شدن هفت امدادگر این سازمان شد. در این حادثه، راننده فلسطینی آن‌ها نیز جان خود را از دست داده است. این حمله ساعاتی پس از آن روی داد که اعضای این گروه غیردولتی با یک کشتی حاوی کمک‌های غذایی به نوار غزه رسیدند و به مناطق شمالی آن رفتند. همچنین تصاویری از اجساد پنج کشته منتشر شد که در بیمارستان شهدای الاقصی در شهر «دیر البلح» در مرکز غزه قرار داشتند و تعدادی از آن‌ها لباس‌هایی با آرم خیریه پوشیده بودند. نیویورک تایمز می‌نویسد: اقدامات این دست و حملات سنگین به بیمارستان‌ها نشان می‌دهد ارتش اسرائیل به عمد کشتار امدادگران را سازماندهی کرده است.

دیگر خبرها

  • وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست
  • ضرب‌الاجل منطقه آزاد قشم برای ثبت انبارهای کالا
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • وضعیت سرخ صلیب سرخ در غزه
  • آتش سوزی دو انبار کالا در شهر ری
  • کشف کالای خارجی قاچاق در یک منزل مسکونی در امیدیه