Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری‌آنلاین - فتانه احدی: به گفته عباس‌زاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اگر پیمان استراتژیک در حوزه نفت و گاز ایران با روسیه عملیاتی شود دو کشور می‌توانند در تعیین قیمت و اعمال مدیریت بر بازار نفت جهان بالاترین نقش را داشته باشند و این موضوع به نفع دو کشور است. عباس‌زاده در حالی از این موضوع سخن به میان آورده است که مفاد قرار داد نفت و گاز باید به تصویب مجلس برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به استقبال مجلس از این موضوع  به نظر می رسد تجلس در این باره تصمیم مثبت دارد و این تفاهم نامه در آینده نزدیک امضا خواهد شد. به گفته محسن پاک آیین، البته این قرارداد نشان دهنده میزان اعتمادی است که بین روسیه و ایران وجود دارد و باید به نوعی یکی از نمادهای تقویت روابط ایران و روسیه قلمداد شود. 

محسن پاک‌آیین کارشناس ارشد روابط بین‌الملل و سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان با همشهری‌آنلاین درباره تحولات منطقه در صورت امضای قرارداد ایران و روسیه نشسته است که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

به عقیده یکی از نمایندگان مجلس، امضا قرارد همکاری  ایران و روسیه که قطب بزرگ تولید کننده انرژی هستند باعث می شود که این دو کشور ابتکار عمل در منطقه را به دست بگیرند. تحلیل شما در این‌باره چیست ؟  آیا اینگونه خواهد شد؟

گفته می شود که تفاهم‌نامه‌ای که بین ایران و روسیه در واقع بین شرکت گاز ایران و گازپروم روسیه ایجاد شد، بزرگترین تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران در طول تاریخ این صنعت بوده است. این تفاهم نامه حائز اهمیت فراوانی است در صورتی که در همه بخش‌های این تفاهم‌نامه تبدیل به قرارداد شود و مصوبه مجلس را بگیرد و بعد اجرایی شود. رقمی حدود ۴۰ میلیارد دلار میزان همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه خواهد بودکه رقم بسیار بالایی است. البته این قرارداد نشان دهنده میزان اعتمادی است که بین روسیه و ایران وجود دارد و باید به نوعی یکی از نمادهای تقویت روابط ایران و روسیه قلمداد شود.

 امضا این  قرار داد چه تحولاتی در منطقه به وجود خواهد آورد؟ 

  این قرارداد در خاورمیانه نیر پیامی برای کشورهای منطقه دارد. توجه به همکاری‌ها و همگرایی‌های منطقه‌ای، توجه به همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر در چارچوب‌های دو جانبه و چند جانبه می‌تواند موجب رشد و تقویت مناسبات اقتصادی کشورها باشد و باعث شود که وابستگی کشورهای منطقه‌ از قدرتهایی که قصد سلطه در این منطقه را دارند قطع شود یا حداقل کاهش پیدا کند که از این بابت دارای این پیام است.

آیا دو کشور می توانند در تعیین قیمت و اعمال مدیریت در بازار نفت جهان نقش داشته باشند و چه تاثیرات سیاسی به دنبال خواهد داشت؟

به طور طبیعی اگر ایران و روسیه در زمینه‌های نفت و گاز به این توافق جامه عمل بپوشانند باعث خواهد شد که نقش ایران و روسیه در کنترل نوسان  و تنظیم قیمتها افزایش پیدا کند و غیر از بحث دو جانبه، می‌تواند در منطقه و میان همسایگان ایران تحولی ایجاد کند. البته همه اینها منوط به این است که این تفاهم‌نامه اجرایی و تبدیل به قرار داد شود. و مفاد قرارداد نیز باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود. بعد به تصویب شورای نگهبان برسد و اگر این مراحل طی و اجرایی شود به اعتقاد من تحول بزرگی ایجاد خواهد شد.

آیا نزدیک شدن این دو کشور در مواضع آمریکا تاثیر می‌گذارد یا خیر؟

در واقع آمریکایی‌ها از این نوع تفاهم‌ها راضی نیستند و علاقه ندارند که کشورهای قدرتمند اوراسیا، مانند ایران، چین و روسیه به هم نزدیک شوند.
طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی مانند تحریک اوکراین، تقابل با روسیه و نزدیک شدن ناتو به مرزهای روسیه و نهایتا جنگ اوکراین، تحریکات علیه چین در شرق آسیا، درگیر کردن چین و تایوان، تمایل نداشتن لغو تحریم‌های ایران و ادامه فشارهای اقتصادی و همه اینها به دلیل این است که سه کشور ایران و روسیه و چین می‌توانند به عنوان بازیگران قدرتمند در منطقه اوراسیا و همچنین در غرب آسیا قدرت‌نمایی کرده و بتوانند نقش سازنده‌ای ایفا کنند. به طور طبیعی آمریکا نمی‌تواند موافق توافقات ایران و روسیه باشد.

این قرارداد چه تاثیری در موضع‌گیری اروپا در مورد ایران دارد؟ اروپا ممکن است چقدر از این ارتباط ضرر کند و در تامین انرژی دچار مشکل شود؟

در بین کشورهای اروپایی هم اختلاف نظر وجود دارد. کشوری مانند انگلیس تمایل دارد که سیاست‌های آمریکا تایید شود. در واقع انگلیس در میان کشورهای اروپایی کاملا وابسته و مطیع آمریکاست. اما دیگر کشورهای اروپایی مانند فرانسه و آلمان علاقمندند که انتقال نفت و انر‍‍ژی کماکان به صورت عادی و روان ادامه داشته باشد و مشکلاتی مانند جنگ اوکراین حتی الامکان از طریق مذاکره بین اوکراین و روسیه حل شود.بنابراین این اختلاف نظرها وجود دارد و به نظر می‌رسد که قدرت یافتن ایران و روسیه و چین در این منطقه در مجموع خیلی مورد علاقه آمریکا و کشورهای اروپایی نیست.

کد خبر 694682 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها نفت ایران و آمریکا ایران و چین گاز ایران و روسیه اوراسیا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نفت ایران و آمریکا ایران و چین گاز ایران و روسیه اوراسیا کشورهای اروپایی تفاهم نامه ایران و روسیه گاز ایران نفت و گاز خواهد شد دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۹۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزدیک به ۷۰۰ همت برنامه سرمایه‌گذاری در استان فارس تعریف شده است

رونمایی از ۲۰ فرایند و محصول زنجیره ارزش راهبردی با حضور وزیر کشور، معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور، استانداران استان‌های فارس، خوزستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کردستان، در دستور کار قرار گرفت. 

در این رویداد که با شعار "فارس پیشرو در مدیریت هوشمند زنجیره‌های ارزش راهبردی" و با محوریت دانش، تولید و توسعه برگزار می‌شود از ۲۰ فرایند و محصول زنجیره ارزش راهبردی رونمایی و ۹ تفاهم نامه در حوزه زنجیره ارزش فولاد منعقد شد. 

علاوه بر این ۱۰ تفاهم‌نامه نیز در حوزه زنجیره ارزش بخش کشاورزی به امضای مدیران مربوطه رسید که عمدتا زمینه‌های صنایع تبدیلی، شیلات و باغبانی را شامل می‌شد. نکته حائز اهمیت در خصوص برخی از این تفاهم نامه‌ها این بود که با استان‌های هرمزگان و بوشهر به صورت بین استانی به امضا رسیدند.

احمد وحیدی، وزیر کشور در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه در دو سال اخیر موضوع ارائه توانمندی‌های استان‌های مختلف از طریق استانداری‌ها در حال پیگیری است، اظهارداشت: خوشبختانه روند رو به رشدی در تعریف و شناسایی زنجیره‌های ارزش راذشاهد بودیم.

او با تاکید براینکه استان فارس از جمله استان‌هایی است که اقدامات خوبی در زمینه شناسایی و تعریف زنجیره‌های ارزش داشته، تصریح کرد: به عنوان نمونه می‌توان به ظرفیت‌های این استان در زمینه زنجیره‌های ارزش گیاهان دارویی و فولاد اشاره کرد.

وزیر کشور همچنین با اشاره به اینکه نزدیک به ۷۰۰ همت برنامه سرمایه گذاری در استان فارس تعریف شده است، ابرازداشت: سرمایه گذاران می‌توانند با مراجعه به متولیان این حوزه در استان فارس، اطلاعات لازم برای انجام سرمایه‌گذاری را کسب کنند.

وحیدی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های خوبی در زمینه زنجیره‌های ارزش در استان فارس، گفت: خوشبختانه همه استان در زمینه مدیریت زنجیره ارزش راهبردی اقدامات مناسبی داشتند و حرکنت‌های خوبی را در این مسیر انجام می‌دهند.

محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس نمایشگاه را فرصتی مناسب و بسیار ارزشمند برای به معرض دید رساندن تلاش‌ها و توانمندی‌های صادراتی استان فارس توصیف کرد و گفت: در طی دو روز نخست برگزاری نمایشگاه، ۶۴ مذاکره با هیات‌های تجاری در غرفه توانمندی‌های استان فارس انجام شده که در نتیجه آن ۱۸ تفاهم نامه با هیات‌های خارجی به امضا رسید.

او با اشاره به اینکه ۱۵ تفاهم نامه نیز با سرمایه‌گذاران و شرکت‌های داخلی به سرانجام رسیده است، ابرازداشت: امیدواریم این تفاهم نامه‌ها در آینده نزدیک به مرحله عقد قرارداد برسد و بتوان در مورد ارزش ریالی یا ارزی این تفاهم نامه‌ها اظهار نظر دقیق تری کرد.

استاندار فارس با اشاره به اینکه این استان پهناور از ظرفیت‌های بالا و قابل توجهی برخوردار است، ابرازداشت: با این حال با محصولات فولاد و گیاهان دارویی تصمیم به حضور در نمایشگاه گرفتیم.

ایمانیه در عین حال براین موضوع تاکید کرد که با تلاش‌های صورت گرفته، در زمینه زنجیره ارزش گندم، زنجیره ارزش حلزون (آرایشی و بهداشتی) و زنجیره ارزش افزوده گردشگری و صنابع دستی نیز حضور جدی در نمایشگاه داشته باشد.

او از تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در استان فارس خبر داد و گفت: زنجیره‌های ارزش می‌توانند زمینه صادرات هرچه بیشتر این گونه محصولات و افزایش تولید داخلی را فراهم کنند.

استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رونمایی از سامانه هوشمند بازاریابی اشاره و خاطرنشان کرد: این سامانه به صورت هوشمند بازاریابی صادرات محصولات استان فارس را انجام می‌دهد؛ هر چند مذاکراتی هم برای ارایه خدمات بیشتر با اتاق‌های بازرگانی دیگر استان‌ها انجام خواهد شد تا صادرات به کشور‌های دیگر مخصوصاً کشور‌های همسایه افزایش یابد.

ایمانیه در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به اینکه ارزیابی تان از نمایشگاه و ظرفیت‌های ارایه شده استان فارس در آن چه بوده است؛ گفت: واقعیت این است که فارس استانی سرشار از نعمات و توانمندی‌هاست و طبیعتاً در عرصه‌های مختلف گردشگری، کشاورزی، صنعت، معدن، پزشکی، علمی و... حرف‌های زیادی برای گفتن دارد؛ از همین رو به اعتقاد من اگر به جای یک غرفه در نمایشگاه همه فضا را هم دراختیار استان فارس قرار دهند باز هم حرف برای گفتن داریم.

او با اشاره به اینکه غرفه استان فارس یکی از شلوغ‌ترین و پر رفت و آمدترین غرفه‌های نمایشگاه به لحاظ حضور هیات‌های تجاری داخلی و خارجی بوده؛ ابرازداشت: تاکید من براین است که در پایان نمایشگاه تفاهم نامه‌ها و قرار‌های اولیه با سرمایه‌گذاران و صنعتگران دنبال شود.

استاندار فارس با تاکید براینکه مدیران دستگاه‌های اجرایی باید همه توان خود را برای همکاری با سرمایه گذاران و رفع مشکلات آنها برای سرمایه گذاری به کار گیرند؛ تصریح کرد: موانع و بروکراسی‌های اداری باید از پیش پای سرمایه گذاران برداشته شود.

ایمانیه در ادامه سرمایه گذاران را نیز مخاطب قرار داد و گفت: دفتر کار من به روی سرمایه گذاران باز است و چنانچه با مشکلی مواجه شوند این تعهد را می‌دهم که ظرف ۲۴ ساعت ضمن برگزاری جلسه با مدیر مربوطه، پیگیر رفع مشکلات آنها باشم.

استاندار فارس در پایان از انعقاد تفاهم نامه ۵۰۰ میلیون دلاری با پارک صنایع پتروشیمی خواجه نصیر خبر داد و گفت: براساس این تفاهم نامه مقرر شد تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در مناطق محروم با هدف تولید محصولات دارویی و محصولات سلامت محور مشترک با پتروشیمی انجام شود.

به گفته او، هدف دیگر این تفاهم نامه توسعه مناطق محروم استان فارس است که از طریق ایجاد واحد‌های پتروشیمی محقق خواهد شد.

خاطرنشان می‌شود طرف اول این تفاهم نامه قرارگاه جهادی سرمایه گذاری کوثر و طرف دوم پارک صنایع پتروشیمی خواجه نصیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • نزدیک به ۷۰۰ همت برنامه سرمایه‌گذاری در استان فارس تعریف شده است
  • انعقاد ۳۱ تفاهم‌نامه داخلی و خارجی بر مبنای توانمندی‌های فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت