Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در نامه ای رییس جمهوری بیان کرد که الزامی شدن تایید مصوبات شوراهای عالی توسط مراجع چهارگانه عملا منجر به تعطیلی شوراهای عالی خواهد شد. ایجاد این رویه مغایر اصول متعدد قانون اساسی است و ابلاغ آن از سوی نهاد ریاست جمهوری موجب وهن شوراهای عالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، متن کامل نامه مجتبی توانگر عضو کیمسیون اقتصادی و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به رییس جمهوری به شرح زیر است:

«حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر رئیسی

رئیس جمهور محترم

با سلام و احترام

پیرو ارسال نامه‌ای به شماره ۵۳۹۹۲ از سوی دفتر ریاست جمهوری خطاب به دبیران محترم شوراهای عالی موارد ذیل را به استناد اصول ۵۷، ۶۰ و ۱۱۰ قانون اساسی متذکر می‌شوم:

۱- در تبصره ۱ بند الف نامه صدرالاشاره بر همسویی مصوبات شوراهای عالی با سند تحول دولت مردمی تاکید شده است؛

۱-۱- به استحضار می‌رساند که سند تحول دولت مردمی و دستورات تبعی رییس جمهور صرفا در حیطه قوه مجریه بعنوان اسناد بالادستی تعریف می‌شوند و برای دیگر قوا الزام آور نیست.

۱-۲- شوراهای عالی امنیت ملی، انقلاب فرهنگی و فضای مجازی شانیت فراقوه‌ای دارند و اسناد تحولی دیگر قوا می‌بایست با ملاحظات مورد نظر این شوراها تدوین و ابلاغ شوند. این در حالی است که سند تحول دولت مردمی نه تنها به تایید هیچ‌کدام از شوراهای عالی نرسیده است بلکه در بخش‌هایی ناقض مصوبات ابلاغی شوراهای عالی است. اثبات اینکه سند تحول دولت مردمی فاقد جامعیت لازم برای مدیریت و راهبری تحول در کشور می‌باشد، در مجال دیگری به عرض خواهد رسید.

۱-۳- پیرو  ابلاغیه ۵۳۹۹۲ رئیس دفتر رئیس جمهور، دبیر ستاد راهبری تحول دولت مردمی طی نامه ۵۵۶۶۷ «بررسی پیش‌نویس مصوبات پیشنهادی در چارچوب سند تحول دولت مردمی» را منوط به تکمیل اسناد براساس پیوست ارسالی کرده است. ایجاد این رویه که مغایر اصول متعدد قانون اساسی است و ابلاغ آن از سوی نهاد ریاست جمهوری موجب تعجب است.

۲- از آنجا که دستور جلسات شوراهای عالی عموما  مستحدثه هستند و هیچ ردیف بودجه مشخصی برای چنین مسائلی در بودجه سنواتی دیده نشده، هر مصوبه‌ای از شوراهای عالی برای دولت بار مالی خواهد داشت و توسط سازمان برنامه و بودجه رد می‌شود. برهمین اساس، الزامی شدن تایید مصوبات شوراهای عالی توسط سازمان برنامه و بودجه و انطباق مصوبات با قانون بودجه سالانه عملا منجر به تعطیلی شوراهای عالی خواهد شد. این مسئله نه در سال جاری که در سال‌های آتی نیز صادق است.

۳- تاکنون روالی برای تطبیق مصوبات شوراهای عالی با قوانین کشور در نظر گرفته نشده است و انتظار می‌رود که این مهم توسط ساختارهای درونی شوراهای عالی به انجام برسد. با این حال، مسلم آن است که تطبیق مصوبات با شرع و قانون اساسی در حیطه وظایف شورای نگهبان است. در شرایطی که تطبیق مصوبات دولت با قوانین کشور توسط معاونت حقوقی مجلس صورت می‌پذیرد، بدیهی است که تطبیق مصوبات شوراهای عالی با قوانین مجلس نیز از حوزه اختیارات معاونت حقوقی ریاست جمهوری خارج است.

۴- محدود کردن شوراهای عالی برای ایجاد تغییرات ساختاری در دستگاه‌های متولی دیگر ایراد وارده به ابلاغیه مذکور است. با عنایت به ماموریت اینجانب در کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، می‌توانم ساختار ناکارآمد سازمان‌ها و بلوغ ناقص دستگاه‌های متولی در فهم و مواجهه با فضای مجازی را  بعنوان اصلی‌ترین چالش بخش خصوصی برای فعالیت در فضای مجازی نام ببرم. اگر بناست شورای عالی فضای مجازی صلاحیت اصلاح ساختاری و سیاست‌گذاری برای بلوغ سازمانی را نداشته باشد، چه زمانی و از چه طریقی قرار است که این مهم محقق شود؟

در پایان تاکید می‌دارد که مشی جنابعالی در برخورد با شوراهای عالی کشور کاملا متفاوت از روسای جمهور پیشین بوده و این امر شایسته تقدیر است. با این حال به نظر می‌رسد که چنین مشیی در نهاد ریاست‌جمهوری و دیگر منصوبان جنابعالی وجود ندارد و بعضا موجب تخفیف شأن شوراهای عالی شده است. مستدعی است نسبت به لغو نامه مذکور و اصلاح رویه‌های ناشایست بوجود آمده اقدام لازم صورت پذیرفته و گزارش اقدامات مربوطه ارسال گردد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم مصوبات شوراهای عالی سند تحول دولت مردمی تطبیق مصوبات ریاست جمهوری قانون اساسی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۰۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد معاون استاندار از آپارتمان‌سازی در قم

معاون عمرانی استانداری قم گفت: معماری ایرانی اسلامی یک موضوع مهم است.سبک آپارتمان‌سازی آسیب‌های مختلفی ازجمله مباحث اجتماعی به دنبال داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی متقیان ظهر امروز در همایش اعضای شوراهای اسلامی استان قم که به مناسبت روز ملی شوراها در سالن همایش‌های رضوان شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: در کنار تمام تحریم‌های جهانی، ولایت و مردم سبب شده‌اند که بیش از 45 سال این کشور پایدار باشد.

وی با اشاره به اینکه هر جا مردم در صحنه بودند، جمهوری اسلامی به پیروزی رسیده است، افزود: نماد مردم و تبلور مردم در قانون اساسی شوراها هستند و شهرداران نیز نماد شوراها هستند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با بیان اینکه مؤمنین کارهای خود را با مشورت انجام می‌دهند، عنوان کرد: نماد مشورت در جامعه اسلامی شوراها هستند که باید از این ظرفیت در پیشبرد اهداف استفاده کنیم.

وی با تأکید بر اینکه تشکیل شوراها سبب تحکیم پایه و قدرت جمهوری اسلامی است، خاطرنشان کرد: پایه و محور نظام جمهوری اسلامی مردم هستند و هرچقدر مردم در صحنه باشند، تاب‌آوری نظام افزایش پیدا خواهد کرد.

متقیان با بیان اینکه شوراهای اسلامی نقطه مقابل نظام‌های استبدادی هستند، تصریح کرد: نظام اجتماعی کشورهایی که همچنان پادشاهی است هنوز به سمت مردم نرفته است.

وی حل مشکلات مردم در شوراها را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: مردم هر بخش، روستا و شهر بهتر از هر مدیری نسبت به مشکلات آگاهی دارند و استفاده از این ظرفیت در مدیریت آن منطقه بسیار مؤثر است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با تأکید بر اینکه اگر شوراهای شهری الگو باشند شوراهای دولتی نیز از آن‌ها پیروی خواهند کرد، گفت: هر زمانی که شوراها همدل باشند، اقدامات پیش رفته است.

وی با اشاره به اینکه وضع عوارض سنگین مشارکت مردم در ساخت‌وساز را کاهش می‌دهد، تصریح کرد: این اتفاق همچنین سبب افزایش تخلفات ساخت‌وساز می‌شود.

متقیان با بیان اینکه معماری ایرانی اسلامی یک موضوع مهم است، اظهار داشت: سبک آپارتمان‌سازی آسیب‌های مختلفی ازجمله مباحث اجتماعی به دنبال داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد
  • نامه غریب‌آبادی به کمیسر عالی حقوق بشر برای سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • انتقاد معاون استاندار از آپارتمان‌سازی در قم
  • ۹۶ درصد از مصوبات سفر ریاست جمهوری به ایلام اجرایی شد
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال