Web Analytics Made Easy - Statcounter

میرمحبوب حسینی موسوی، کارشناس آبخیزداری و کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست و عضو ستاد دریاچه ارومیه و محقق محیط زیست در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره وقوع سیلاب در استان‌های کشور گفت: بر اساس فعالیت‌های انجام شده هدف  ایجاد توسعه پایدار، مهار نزولات جوی و هدایت آن در صنعت، شرب و کشاورزی به شکل بهینه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محقق محیط زیست در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز افزود: دو- سوم آب ورودی به کشور ما از طریق تبخیر از دسترس خارج می‌شود و در این شرایط باید بتوان از هر قطره آب بر روی زمین با روش‌های مدیریتی، بذرپاشی و دیگر اقدامات تخصصی به سفره‌های زیرزمینی هدایت کرد تا از تبخیر و آلودگی آب جلوگیری کرد.

حسینی موسوی در واکنش به خشکسالی‌ها و نیاز اراضی کشور به آب ادامه داد: هم اکنون سفره‌های زیرزمینی به بیش از یک صد و چهل هزار متر مکعب آب نیاز دارند و برای مهار وضعیت موجود می‌توان عملیات آبخیزداری و آبخوانداری را افزایش داد.

محقق محیط زیست در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ادامه داد: بی‌شک وقتی تمامی آب‌ها به پشت سدها هدایت شده شاهد افزایش تبخیر از پشت سدها و تالاب‌ها هستیم. برای مهار فرونشست زمین و کاهش فرسایش محیط و وجود آب در چاه‌ها باید بتوان با اجرای عملیات بیومکانیکی آب را در حوزه‌ها نفوذ داد و به آب پایدار دسترسی پیدا کرد.

حسینی موسوی ادامه داد: سیل‌های اخیر در کشور به‌دلیل ضعف پوشش گیاهی بروز کرده و در این شرایط آب‌های جاری در سطح زمین به سیلاب‌های مخرب تبدیل می‌شوند. با بررسی چرایی بروز سیلاب‌ها باید بتوان با اقدامات همچون پخش سیلاب، آبخیزداری و آبخوانداری آب‌ها را در مسیر اصلی خود قرار داد و به مدیریت سیلاب پرداخت.

باید از اقدامات سازه‌ای برای مهار آب در کشور فاصله گرفت

به گفته وی مسئولان امر برای مهار روان آب‌ها  باید در سطح کشور از اقدامات سازه‌ای فاصله گرفته و  پوشش گیاهی و عملیات بیولوژیکی را توسعه دهند. در وضعیت کنونی وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی ماموریت جداگانه داشته و نمی‌توان با این وضعیت اوضاع را رو به بهبود تلقی کرد. باید بتوان به الگو و راهکار واحد رسید تا از خشکی تالاب‌ها جلوگیری کرد تا بتوان به اطلاح مشکل مدیریت محصولات کشاورزی پرداخت.

محقق محیط زیست در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اظهار کرد: در سطح کشور الگوی کشت و مدیریت مصرف از دهه ۵۰ تغییر یافته و باید سعی شود تا از آبیاری نوین استفاده و به کشت‌های گلخانه‌ای توجه کرد و  آب‌های مازاد را برای آبیاری نوین ذخیره  و در صورت نیاز  آب‌ها را به سمت تالاب‌ها هدایت کرد.

انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1149331 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی فناورانه و پژوهشی سیل

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی فناورانه و پژوهشی سیل باید بتوان برای مهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۰۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست کمیته راهبری سند تحول در محل سالن شورای دفتر ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس برگزار شد.

در این جلسه طرح‌های پیشنهادی بررسی شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس بررسی و بخش عمده‌ای از پروژه‌ای کلان در برنامه اجرایی سال جاری قرار گرفت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت در حاشیه این نشست در گفت‌و‌گو با خبرنگار علم و فناوری آنا با اشاره به بررسی پروژه‌های کلان راهبردی برای عملیاتی شدن این پروژه‌ها در سال جاری اظهار کرد: راه‌اندازی و فعال شدن سرای جلبک، احیای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت، پیگیری اخذ سند مالکیت و احیای مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملارد، بررسی و اجرای طرح پروژه‌های نهال، پیگیری و احصای مشکلات سرای نوآوری برج قریب، ایجاد آزمایشگاه صنایع غذایی و ارائه استاندارد‌های علمی به‌منظور خدمات‌رسانی به شرکت‌های صنایع غذایی منطقه صفادشت و ملارد، راه‌اندازی ناحیه نوآوری صفادشت و چندین طرح با توجه به پیشرفت فیزیکی تا پایان سال جاری مورد تأیید کمیته راهبری برای اجرایی شدن قرار گرفت و افتتاح خواهد شد.

حامد افشاری درباره برنامه‌های عملیاتی صنعت برق در بخش انتقال و استفاده از انرژی برق خورشیدی چنین توضیح داد: با اجرای این طرح، ظرفیت فعالان علم و فناوری در زمینه تولید افزایش می‌یابد و استفاده از منابع انرژی مقرون به صرفه خواهد بود.

وی افزود: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی انتظار دارد واحد شهرقدس به عنوان دانشگاهی سرآمد در سطح استان تهران شناخته شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت اضافه کرد: توسعه اقتصاد مبتنی بر پژوهش و فناوری (درآمدزایی از محل فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه) در واحد دانشگاهی شهرقدس، شبکه‌سازی در سطوح و حوزه‌های مختلف پژوهش و فناوری در این واحد دانشگاهی و اتصال به شبکه استانی، ملی و بین‌المللی، ایجاد بستر‌های مناسب برای انجام پژوهش‌های مسئله‌محور و تحقق اهداف دانشگاه حل‌مسئله، مراکز رشد و سرا‌های نوآوری برای رفع چالش‌های ملی، ارتقای رتبه واحد دانشگاهی در نظام‌های مختلف رتبه‌بندی ملی و بین‌المللی با توجه ویژه به انتشار مقالات معتبر، کتاب‌های دانشگاهی و ارتقای برند واحد شهرقدس در دستورکار قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس
  • فیلم و عکس | تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین
  • اراک قهرمان مسابقات تنیس روی میز منطقه ۵ دانشگاه آزاد شد
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • معرفی برگزیدگان مسابقات تنیس روی میز و بدمینتون منطقه یک کشور
  • ماراتُن علمی متقاضیان آزمون سراسری برای تصاحب صندلی‌های دانشگاه‌ها