Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-29@07:00:25 GMT

کیفیت آب‌های زیرزمینی منطقه ویژه پارس پایش می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۱۳۷۱

کیفیت آب‌های زیرزمینی منطقه ویژه پارس پایش می‌شود

بیست‌وششمین نشست مدیریت محیط زیست منطقه ویژه پارس با دستور کار بررسی پروژه طراحی و اجرای شبکه پایش کیفیت آب زیرزمینی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برگزار شد.

به گزارش شانا به نقل از  منطقه ویژه پارس، بیست‌وششمین نشست مدیریت محیط زیست منطقه ویژه پارس به میزبانی اداره محیط زیست سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و با حضور رؤسا و کارشناسان محیط زیست شرکت‌های مستقر در این منطقه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که با حضور نمایندگان اداره کل اچ‌اس‌ئی وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، رئیس اداره زیست محیطی آب، خاک و پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر و ریاست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه برگزار شد، پروژه طراحی و اجرای شبکه پایش کیفیت آب زیرزمینی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به‌منظور جلوگیری از آلودگی آبخوان‌ها و با هدف دستیابی به اطلاعات دقیقی از وضع کلی آب منطقه و حفاظت از منابع ارزشمند آب زیرزمینی، شناسایی منابع آلودگی موجود در منطقه و تشخیص بهنگام آلودگی در مناطق پر خطر، جلوگیری از گسترش آلودگی احتمالی به منابع آب زیرزمینی و پیش‌بینی و کنترل حرکت آلودگی، همچنین شناخت ویژگی‌های آبخوان و اتخاذ راهبرد مناسب پاکسازی در صورت بروز آلودگی بررسی شد.

هدف از اجرای این پروژه ایجاد شبکه جامع پایش خاک و آب‌زیرزمینی در منطقه عسلویه شامل دو منطقه عملیاتی پارس ۱ و پارس ۲ با هدف کنترل کیفیت آب زیرزمینی و پیشگیری از آلودگی آن است.

با اجرای فاز نخست این پروژه، راهبرد پایش تدوین‌ و مشخصات زمین‌شناختی و هیدرولیکی آبخوان عسلویه شناسایی خواهد شد و سپس ساختار مناسب چاه‌های پایش بر اساس مشخصات آبخوان به‌دقت انتخاب و موقعیت آنها بهینه‌سازی خواهد شد و در پایان دستورعمل نمونه‌برداری و آنالیز نمونه‌ها تدوین می‌شود.

گفتنی است حفاری و ایجاد بخش عمده چاه‌های شبکه پایش آب زیرزمینی بر اساس دستورعمل‌ها، در فاز بعدی اجرا خواهد شد.

فاز نخست این پروژه از سوی پژوهشگاه صنعت نفت و تحت مدیریت اچ‌اس‌ئی ارشد منطقه در حال انجام  است و تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت عملیاتی داشته است.

همچنین نقشه‌های زمین‌شناسی منطقه و اطلاعات کلی سفره آب‌های زیرزمینی تهیه و مخاطرات و منابع بالقوه آلاینده آب‌های زیرزمینی برای تمامی شرکت‌های مستقر در منطقه، شناسایی و نقشه نقاط پر خطر تهیه شده است که بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده موقعیت بیش از ۱۵ چاه گمانه اکتشافی مشخص شده و هماهنگی‌های لازم برای حفاری آنها در حال انجام است.

ساختار اختصاصی چاه‌های پایش نیز بر اساس استانداردهای روز دنیا طراحی و تجهیزات مورد نیاز برای ساختار چاه تهیه شده است. شایان ذکر است که در این پروژه برای نخستین بار در کشور از اسکرین‌های فولاد ضدزنگ طرح جانسون برای ساختار چاه‌های گمانه آب استفاده خواهد شد.

منبع: شانا

کلیدواژه: سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس پایش آنلاین اچ اس ئی منطقه ویژه پارس آب زیرزمینی محیط زیست کیفیت آب خواهد شد بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۱۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر

به گزارش خبرآنلاین،در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

ایسنا در خبری نوشت: سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آنها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899720

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم