Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، تنوع آب و هوایی، جغرافیایی و وسعت سرزمین ایران باعث شده تا کشور ما به یکی از کشورهای مورد توجه در زمینه کشت و پرورش گونه‌های متعدد گیاهان دارویی-معطر تبدیل شود که البته تعداد قابل توجهی از گونه‌ها بومی ایران هستند. با این وجود، به دلیل عدم توجه به توسعه فناوری و سرمایه‌گذاری مناسب، این محصولات و صنایع تبدیل آن به فرآورده‌های ارزشمند مانند مواد موثره گیاهی، اسانس‌های مختلف و عصاره‌ها که از ملزومات صنعت داروسازی، غذایی و آرایشی-بهداشتی هستند، مغفول باقیمانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی‌که گیاهان دارویی کشت شده در ایران به راحتی می‌تواند پاسخگوی صنایع کشور باشد اما تقریبا همه صنایع نامبرده، نیاز خود را از خارج از کشور تأمین می‌کنند.

از یکسو، گیاهان ارزشمند کشت شده در کشور به صورت خشک صادر می‌شوند و از سوی دیگر، مواد استحصال شده از همین گیاهان با قیمت چند برابری از اروپا، ترکیه، چین و هند بعضاً با کیفیت پایین مجددا وارد می‌شوند، اتفاقی مشابه با رویه فروش نفت خام. لذا، به نظر می‌رسد، توجه و سرمایه‌گذاری برای رشد و توسعه فناوری‌ها و صنایع تبدیلی، در زمینه فرآوری گیاهان دارویی از ضروریات کشور است.

در همین راستا، یکی از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، با همت و بهره‌مندی از پشتوانه علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه و محققان جوان و پرتلاش، ایده استحصال، فرآوری و تبدیل گیاهان بومی ایران به محصولات ارزشمند، کاربردی و پایه صنایع دارویی، غذایی و آرایشی بهداشتی را، بر پایه تکنولوژی کاملاً مدرن اختصاصی خود، طی چند سال گذشته با جدیت دنبال کرده است.

نتیجه این تلاش چند ساله محصولات متعددی چون؛ عصاره‌ گیاهان بومی ایران، اسانس‌های کاملا ارگانیک عاری از هرگونه مواد شیمیایی و مواد مؤثره گیاهی مانند ژرانیول، منتول، لینانول و لیمونن کاملا خالص است که در صنایع مختلف کاربرد دارند و هم‌اکنون از خارج کشور تأمین می‌شوند.

سمیه میرصادقی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درخصوص وجه تمایز این شرکت گفت: شاخص مهم تمایز این شرکت با شرکت های مشابه داخلی و حتی خارجی استفاده از فناوری بسیار پیشرفته برای استخراج است که این فناوری اختصاصی شرکت مابوده و شرکت‌های داخلی و خارجی دسترسی به این فناوری ندارند. همین فناوری سبب تولید عصاره‌ها و اسانس‌های کاملا خالص در این شرکت شده است که نمونه مشابه داخلی آنها وجود ندارد.

وی افزود: هدف نهایی شرکت بهره‌مندی از توان بالای کشت گیاهان دارویی-معطر تولید داخل، تبدیل آن به ترکیبات فرآوری شده برای صنایع مختلف با کیفیت بسیار بالا با تکیه به دانش فنی خود و در نهایت وابستگی کمتر به تولیدات خارجی و خروج ارز است. اما در کنار اهمیت بازار داخل، با توجه به کیفیت بالای محصولات، شرکت ما اقدام به دریافت گواهی‌های معتبر مربوط به ترکیبات ارگانیک و طبیعی از مراکز معتبر جهانی کرده است که نتیجه آن در آینده نزدیک صادرات محصولات این شرکت به بازارهای جهانی خواهد بود. این امر سبب می‌شود ایران نیز به کشورهای تولیدکننده برخی فرآوره‌های گیاهی بپیوندد که تاکنون میسر نبوده است.

میرصادقی خاطرنشان کرد: در کنار اهمیت ورود محصولات به بازارهای بزرگ داخلی و خارجی و با توجه به دغدغه‌های محیط زیستی، شرکت به‌عنوان هدف جانبی ورود محصولات خود به خانه‌های ایرانیان را مد نظر قرار داده است.

وی افزود: با نگاهی به کسب و کارهای خانگی و کارگاه‌های کوچک تولید کننده محصولات بهداشتی و شمع‌سازی، به این نتیجه رسیدیم که علی‌رغم استقبال ما ایرانیان از محصولات تولیدی آنها، که به‌عنوان محصولات طبیعی و ارگانیک به دست مصرف کننده می رسد، این اسانس‌ها و بعضاً عصاره‌های مورد استفاده در محصولاتی از این قبیل کاملاً شیمیایی و مضر هستند و تنها به دلیل ارزان و در دسترس بودن استفاده می‌شوند. در نتیجه شرکت اقدام به عرضه محصولات خود به‌ویژه اسانس‌هایی با گرید بهداشتی و شمع‌سازی (برای اولین بار در ایران) برای کسب و کارهای کوچک کرده است.

میرصادقی گفت: شرکت ما برای کاهش پسماندهای شرکت و بهره‌مندی هرچه بیشتر از گیاهان معطر و دارویی، تولید انواع خوشبو کننده هوا با اسانس‌های کاملاً طبیعی بدون هرگونه افزودنی شیمیایی مضر را در سبد محصولات خود برای عموم قرار داده است. این محصولات نه تنها با محصولات مشابه خارجی از نظر کیفیت قابل رقابت هستند بلکه برخلاف آنها که از مواد کاملا شیمیایی ساخته شده‌اند، برخاسته از دل طبیعت و کاملا ارگانیک، سازگار با بدن انسان و محیط زیست بوده و در استفاده بلند مدت آسیبی وارد نمی‌کنند.

وی در پایان گفت: شرکت در کنار دستیابی به تکنولوژی پیشرفته فرآوری گیاهان بومی ایران و تولید محصولات مورد نیاز صنایع مختلف داخلی، با نیم نگاهی به بازارهای خارجی، در آینده نزدیک و با تغییر شرکت به کشت و صنعت که هدف از آن کشت گونه‌های گیاهی با کیفیت‌تر است، سعی در کمک به بهبود کیفیت محصولات تولید شده در کسب و کارهای کوچک خانگی و کارگاهی کرده است که نتیجه آن، دسترسی راحت‌تر ایرانیان به محصولات باکیفیت و زندگی سالم‌تر خواهد بود.

کد خبر 5552878 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: داروی گیاهی دانشگاه صنعتی شریف محققان ایرانی گیاهان دارویی حاکمیت سایبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی نوآوری شرکت دانش بنیان تراشه فناوری نانو شبکه ملی اطلاعات عیسی زارع پور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سیلاب صندوق نوآوری و شکوفایی سورنا ستاری هوش مصنوعی گیاهان دارویی بومی ایران اسانس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۱۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم

به گزارش قدس آنلاین، بابک احمدی رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در نشست تخصصی دومین اجلاس ایران و آفریقا با اشاره به اینکه توسعه همکاری با کشورهای آفریقایی در اولویت‌های همکاری‌های بین المللی ایران قرار دارد، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد کشورهای آفریقایی در سال‌های اخیر تحرک خوبی در عرصه توسعه صنعتی داشته اند به طوری که بیشتر اقلام ۱۰ گروه اول وارداتی به این قاره، محصولات و ماشین آلات صنعتی است.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد ۸ کشور از ۱۰ کشور اول صادرکننده به آفریقا جزء فهرست ۱۰ کشور اول واردکنندگان از این قاره هستند که این امر نشان می‌دهد راهکار مناسب همکاری با کشورهای آفریقایی در ایجاد یک رابطه دوطرفه است.

معاون وزیر صمت در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و منابع طبیعی قاره آفریقا در ۳ بخش معادن، نفت و گاز و زمین‌های حاصل‌خیز کشاورزی، هدفگذاری فعالیت ایران در آفریقا را در ایجاد یا تکمیل زنجیره صنایع معدنی، نفت و گاز و صنایع تبدیلی بیان کرد.

احمدی تصریح کرد: ایران نگاه برابر برای همکاری با کشورهای آفریقایی دارد و به دنبال یک رابطه برد- برد و استفاده مکمل از ظرفیت‌های یکدیگر است.

رئیس هیات عامل ایدرو، صدور خدمات فنی و مهندسی و توسعه مدیریت را از دیگر بسترهای همکاری عنوان و ابراز امیدواری کرد: ایران و کشورهای آفریقایی در حوزه همکاری‌های صنعتی با صبر و حوصله و استمرار تعاملات به سطح مناسبی از همکاری‌های دو جانبه برسند.

در ادامه این نشست «انگت روبارد هیپولیت جین پاول» وزیر صنایع کوچک و متوسط کشور آفریقای مرکزی گفت: ما نیاز مبرم به توانمندی‌های صنعتی، دانش فنی و همچنین نیروی انسانی متخصص داریم.

وی با تاکید بر ابنکه سیاست کلی کشورش در گسترش همکاری‌های جنوب-جنوب (کشورهای در حال توسعه) است، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های بانکی درصدد این هستیم که بحث صادرات و واردات دو طرفه باشد تا بخشی از این مشکلات حل شود.

نشست تخصصی صنعت دومین اجلاس ایران و آفریقا با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیران صنایع و تجارت سه کشور آفریقایی و فعالان بخش خصوصی در محل پژوهشگاه سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • فرآورده‌های گیاهی غیر مجاز اعلام شد
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند