Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@21:16:54 GMT

برنامه هیئت‌های مذهبی اصفهان در دهه اول محرم

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۳۰۰۳

برنامه هیئت‌های مذهبی اصفهان در دهه اول محرم

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با فرا رسیدن روز دهه اول ماه محرم هیأت‌های مذهبی، مساجد و بقاع متبرک شهر اصفهان برنامه عزاداری خود را اعلام کردند.

برنامه‌های مجالس حسینی در دهه اول محرم به شرح ذیل است:

هیئت یادگاران امام (ره)

سخنرانان: مهدی کشاورز، احمدرضا امینی هادی گلشاهی

مداحان: سید احمد معنوی و علی صدر

از شنبه ۸ مرداد

از نماز مغرب و عشا

نشانی: مصلای الغدیر دانشگاه اصفهان

مجموعه فرهنگی یاداگاران امام (ره) فرزندان شاهد

گردان فرهنگی سلمان

سخنران: شیخ عبدالرسول باقری

از شنبه ۸ مرداد

از ساعت ۱۳ و ۴۵ دقیقه

نشانی: خیابان سروش بعد از چهارراه عسکریه، حسینیه دیوانگان حسین (ع)

گردان فرهنگی سلمان (دارالولایه)

مجموعه فرهنگی شهید صیاد

سخنران: حجج الاسلام صغیرا، مدنی، جدیدی

مداحان: سلمان زاده، جعفری، عظیمی فر، عموشاهی

از شنبه ۸ مرداد

از نماز مغرب و عشا

نشانی: مسجد ام حسن مجتبی (ع) مقابل ترمینال کاوه

هیئت فرهنگی مذهبی ائمه بقیع (ع)

هیئت غدیریان

نماز و منبر: آیت الاسلام مهدوی

سخنرانان: حجج الاسلام حکیم الهی، میرمحمد صادقی، کشاورز، کلباسی، میرخلف زاده

مداحان: حجج الاسلام رضایی و نریمانی، حاج محمدرضا باقری

از شنبه ۸ مرداد

از نماز صبح

نشانی: خیابان آیت الله زاهد، غدیریه دیانی

مجموعه فرهنگی رهپویان وصال

سخنران: حجج الاسلام انجوی نژاد، کشاورز، شریفیان

مداحان: محمد یزدخواستی، محمد توکلی

از پنجشنبه ۶ مرداد

از ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه

نشانی: چهارباغ عباسی، نبش آمادگاه، مدرسه عملیه امام صادق (ع)

هیئت فداییان حسین (ع)

سخنران: حجج الاسلام سعیدی، شریفیان، رنجبر

مداحان: سید رضا نریمانی

از جمعه ۷ مرداد

از نماز مغرب و عشا

نشانی: چهارراه عسکریه، امام زاده شاه میر حمزه (ع)

مجموعه فرهنگی باران

سخنران: حجت الاسلام داستانپور

مداحان: میری و رضایی

از جمعه ۷ مرداد

از نماز مغرب و عشا

نشانی: هشت بهشت غربی، خیابان ملک، انگورستان ملک، مجموعه فرهنگی باران

ویژه دانش آموزان

هیئت محبین حضرت زهرا (س)

سخنران: حجج الاسلام نیلی‌پور، میر مرشدی، عابدینی، عابدیان و احمدی

مداحان: قاسمی، بختیار نژاد، مومی فر، رحتی

از شنبه ۸ مرداد

از نماز مغرب و عشا

نشانی: خیابان محمد طاهر، مدرسه شهید اکبر اسماعیلی

کد خبر 5554152.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منبع: مهر

کلیدواژه: هیئت مذهبی محرم 1401 هیئت کجا بریم سیلاب محرم 1401 بوشهر وقوع سیلاب ماه محرم ویروس کرونا کرمانشاه بارش باران سیل کرمان مدیریت بحران خطبه های نماز جمعه مراسم عزاداری آمار کرونا ایلام مجموعه فرهنگی حجج الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۳۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!

روزنامه جمهوری اسلامی به انتقاد از تخصیص بودجه دولتی برای حوزه های علمیه و حرم امام خمینی پرداخت.

این روزنامه نوشت: به مناسبت بررسی بخش هزینه‌های لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ فهرستی از بودجه‌های پیشنهادی دولت برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد که با اعتراض‌هائی همراه است.

اعتراض‌ها عموماً بر این محور‌ها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهاد‌ها بودجه تعلق می‌گیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آن‌ها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهاد‌ها تأثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجه‌هائی به آن‌ها منطقی نیست.

طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است.

بدون اینکه درباره محور‌های اعتراضات یادشده قضاوتی داشته باشیم، بر این نکته تأکید می‌کنیم که بعضی از نهادهائی که نامشان در فهرست آمده اصولاً وجودشان ضرورتی ندارد، بعضی دیگر از آن‌ها خاصیتی ندارند، تعدادی نیز به میزان بودجه‌ای که برای آن‌ها پیشنهاد شده اثربخشی ندارند و در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سال‌های گذشته بار‌ها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرج‌تراشی خلاف مشی خود امام است. باقی می‌ماند بودجه‌ای که برای حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده که اشکال اساسی آن مربوط به استقلال روحانیت است.

در سال‌های گذشته هنگامی که به تخصیص بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مرتبط با آن‌ها انتقاد می‌کردیم، بعضی از طلاب و علما در قالب گلایه به ما می‌گفتند مگر از وضع شدیداً فلاکت‌بار طلاب و روحانیین از نظر معیشت خبر ندارید که به بودجه مربوط به حوزه‌های علمیه اعتراض می‌کنید؟

جواب این بود و اکنون نیز اینست که می‌دانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه و حتی علمای شهرستان‌ها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کار‌های خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانه‌ها و شرکت‌ها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند.

ممکن است افرادی به دلایل خاصی که دارند، اعتقادی به آنچه ما به عنوان دلایل متقن برای ضرورت اجتناب روحانیت از پذیرش بودجه دولتی مطرح می‌کنیم نداشته باشند. این، حق طبیعی آنهاست که اینگونه فکر کنند و از تخصیص بودجه دولتی به حوزه‌های علمیه دفاع نمایند. می‌بینیم که در عمل نیز تفکر آن‌ها بر کشور حاکم است و متولیان امور به آنچه دیگران با نیت خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی برای روحانیت می‌گویند اعتنائی نمی‌کنند و ترتیب اثر نمی‌دهند.

مهم‌ترین دلیل برای این تفکر که حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های مرتبط نباید از بودجه دولتی ارتزاق کنند اینست که وابسته شدنشان به بودجه دولتی آن‌ها را به دولت و حکومت وابسته می‌کند و استقلال را که سرمایه اصلی روحانیت است از آن سلب می‌نماید.

هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که روحانیت می‌تواند به بودجه دولتی وابسته باشد و در عین حال استقلال خود را هم حفظ کند. علت اینکه امام خمینی هرگز اجازه استفاده حوزه‌های علمیه از هیچ بودجه‌ای غیر از آنچه مردم با طیب خاطر به آن‌ها می‌دهند را ندادند، همین بود که آن را با استقلال روحانیت در تضاد می‌دانستند.

تجربه چند دهه اخیر نیز بر صحت نظر امام خمینی مهر تأیید گذاشته است. مراجع صاحب‌نام و ذی‌نفوذی مانند مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز بر همین عقیده بودند و همین مسیر را ادامه دادند.

نکته دیگری که باید مورد توجه روحانیت قرار گیرد اینست که تنگنا‌های معیشتی در حال حاضر به آن‌ها اختصاص ندارد. این، گرفتاری بزرگی است که ده‌ها میلیون نفر از مردم کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افتخار روحانیت در طول تاریخ این بود که مانند ضعیف‌ترین اقشار جامعه زندگی می‌کرد و به همین دلیل، خودش محبوب و کلامش نافذ بود.

حالا هم باید مانند مردم عادی زندگی کند تا مردم پذیرایش باشند. مردم وقتی استقلال روحانیت را ببینند و احساس کنند که حامی آن‌ها و زبان گویای آنهاست، حاضرند هرچه دارند را با روحانیت تقسیم کنند تا این نهاد باقی بماند و بتواند در مقاطع حساس در برابر ظلم و ناروا بایستد.

خوبست این را هم به عنوان نکته پایانی بگوئیم که بودجه‌های دریافتی حوزه‌ها بیش از آنکه صرف طلاب نیازمند شود به پشت‌میزنشینانی می‌رسد که حوزه‌های علمیه بدون آن میز‌ها هم می‌توانند ادامه حیات بدهند و چه بسا حیات بهتر. با توجه به این واقعیت‌ها آیا بهتر نیست روحانیت خودش پیش‌قدم شود و از گرفتن بودجه دولتی خودداری کند؟

دیگر خبرها

  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • پخش مستند‌هایی با موضوعات اجتماعی، فرهنگی و تاریخی از شبکه افق
  • اصفهانی‌ها ایده‌های خود را برای معرفی بهتر تخت‌فولاد ارائه دهند
  • کشف روزانه ١٢ سلاح غیر مجاز در استان کرمان
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • برنامه سینماهای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • جای جای اصفهان، رنگ‌وبوی هفته فرهنگی را گرفته است
  • سمینار تخصصی «هوش مصنوعی مولد در روابط عمومی» در اتاق تبریز برگزار شد
  • اجرای ۲۹ ویژه برنامه در منطقه ۸ ویژه هفته فرهنگی اصفهان